In een grote ommekeer, nadat kanselier Olaf Scholz nog maar enkele dagen geleden fel verzet had aangetekend, lijkt Berlijn te zijn gezwicht voor de toenemende druk van de bondgenoten en heeft het nieuwe leveringen van tanks aan Oekraïne goedgekeurd uit de eigen voorraad van Duitsland, waarvan Scholz eerder had gezegd dat die uitgeput was, bericht Tyler Durden.

Het Duitse Ministerie van Defensie heeft dinsdag aangekondigd dat de levering van Gepard luchtafweertanks aan Oekraïne is goedgekeurd. Als onderdeel van de eerdere afwijzing door Scholz van het zenden van zware wapensystemen, had hij gewezen op de mogelijkheid dat het Westen en Rusland zouden afglijden naar een WO3 en een kernoorlogscenario.

Axios meldt dat “De nieuwe zending van de Flakpanzer Gepard van Duitse makelij werd aangekondigd door de Duitse minister van Defensie Christine Lambrecht tijdens een bijeenkomst met meer dan 30 defensie-ambtenaren van tientallen NAVO- en niet-NAVO-landen op de luchtmachtbasis Ramstein.”

Onder de functionarissen die op Ramstein aanwezig waren voor de vergadering, die in het teken stond van de vraag hoe Oekraïne geholpen kan worden de Russische invasie te verslaan, waren de Amerikaanse voorzitter van de Joint Chiefs of Staff Gen. Mark Milley en minister van Defensie Lloyd Austin – de laatste net terug van zijn reis met minister van Buitenlandse Zaken Blinken naar Kiev, waar zij president Zelensky hadden ontmoet. Oekraïne werd op de vergadering in Ramstein vertegenwoordigd door minister van Defensie Oleksiy Reznikov.

De vraag of deze luchtafweertanks ooit echt op de grond gebruikt zullen worden, is een heel ander verhaal…

‘Significant’
In die zin dat de oorlog voorbij zal zijn voordat de eerste schutter er op getraind is. Er is een jaar+ en honderden simulator-uren voor nodig om het betrouwbaar te kunnen bedienen. De commandant zal nog meer moeten leren.
Het onderhoud van dat 50 jaar oude chassis is ook een probleem.

Wat betreft Scholz’ eerdere, zeer duidelijk geuite waarschuwingen tegen het rechtstreeks uit Duitsland naar de Oekraïners sturen van goederen zoals tanks, dit is wat hij tegen Spiegel zei in een interview dat nog afgelopen vrijdag gepubliceerd werd…

  Video bevestigt dat Prigozhin Rostov verlaat, Kremlin zegt dat hij "naar Wit-Rusland gaat" als onderdeel van de deal

“Wij moeten alles doen om een rechtstreekse militaire confrontatie te vermijden tussen de NAVO en een zwaar bewapende supermacht als Rusland, een kernmogendheid,” zei de kanselier toen. “Ik zal er alles aan doen om een escalatie te voorkomen die tot de Derde Wereldoorlog zou kunnen leiden – er mag geen kernoorlog komen.”

Minister van Defensie Christine Lambrecht deed de aankondiging op Ramstein…

“Daarom is het des te belangrijker dat wij elke stap zeer zorgvuldig overwegen en nauw met elkaar coördineren,” had Scholz beklemtoond.

“Een escalatie jegens de NAVO voorkomen is voor mij een topprioriteit,” en “Daarom concentreer ik mij niet op opiniepeilingen en laat ik mij niet irriteren door schrille oproepen. De gevolgen van een vergissing zouden dramatisch zijn,” voegde eraan toe.

Maar gezien deze nieuwe ommekeer lijkt het erop dat hij zich wel degelijk, in zijn eigen eerdere woorden, “laat irriteren door schrille oproepen.”

En de risico’s die hij eerder noemde zijn zeker niet plotseling of op de een of andere manier kleiner geworden, gezien de alarmerende uitlatingen van de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov van maandag, die zei dat het risico van een kernoorlog een “ernstig, reëel” gevaar blijft en dat “wij het niet mogen onderschatten.”

Gearchiveerde beelden van de Gepard in actie…

  Top VS Legerkolonel: "Dit is het begin van het einde van het Oekraïense verzet"


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oeps… “Tank” die bejaarde burger bruut overrijdt, blijkt van Oekraïense leger te zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelShock: Rusland’s oliepijpleiding naar de EU staat in brand – De enige pijpleiding die Russische olie naar Europa vervoert
Volgend artikelConservatieven vieren de aankoop van Twitter door Elon Musk door vreugdevol gecensureerde waarheden te posten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Met die afgedankte rommel zullen ze het zeker niet halen ,niettemin komen er alsmeer wapens vrij op de markt (wereld) waar niemand nog overzicht van heeft!!!

 2. afgedankt en met hulpgeld vernieuwd. en meteen in oekraïne vernietigd door de tegenstander of eigen besef. desalniettemin hulp aan een partij in een conflict waar de tegenpartij zeker notie van genomen zal hebben. zoveel landen doen hieraan mee, ook nederland. echter zijn het de politici en niet de burgers, we mogen slechts hopen dat degene die de grote knop in handen heeft dit ook begrijpt. anders gaan we er met z’n allen lekker aan, genietend van een laatste biertje onder een grote paddestoelwolk. soms denk ik: gooi maar, deze troep is toch nooit meer te redden. maar wij zijn nog steeds met meer.

  • Het zal waarschijnlijk niet helpen maar ik heb een email naar de Russische ambassade gestuurd dat de beslissingen van nl en de eu niet namens mij is.

  • De Leopard was een zware gevechtstank, die NA aanpassing door DAF special products goed bruikbaar was.
   Dit in tegenstelling tot de minister van defensie die ze verschrootte; terwijl ze gereviseerd en ge-updated konden worden.

   En nu huren we schroot duur terug.

   Komt ervan, als je afwasmachines minister maakt, alleen maar omdat ze ooit, heeeeeeel lang geleden–zo rondom WO1-toen ze nog met andere buffels in de weide speelden, een nummertje met de juiste hypocriet maakte.

   • Dat is maar ten dele waar.. nooit van stembus fraude gehoord ? Doen ze al decennia, zoadat degenen die gewenst zijn bij de macht zullen regeren en hun agenda volgen, maar idd. het volk is véél te passief..

 3. De belastingbetaler betalen toch en diegene die ze verkopen verdienen eraan en geven er niks om wat er mee gebeurd
  Zie je wel in Afghanistan
  Alles laten ze staan omdat ze eraan verdienen

 4. Op mijn werk neem ik alle projecten met een korrel zout… complete werkvloer apathisch, maar we worden onbeperkt aangevuld met vers geld. We hoeven niet te werken

  • Interessante opmerking Emile, wil je ons wat meer vertellen over welke werkvloer dat is? Berichten uit het veld om een breder beeld te krijgen worden gewaardeerd.
   Op mijn werkvloer, in de internationale bouw als info, horen we veel van logistieke problemen en tekort aan materialen maar het is mogelijk om te ‘crreeren’.
   We horen graag van jou, dank je.

 5. Ik denk dat Putin erg naïef is . Niemand wil oorlog behalve hij … Valt gewoon niet mee te praten is de conclusie van verschillende onafhankelijke bemiddelaars .

  • Poetin weet heus wel wat er speelt in de westerse wereld. Die man is niet gek. Hij had geen keus meer. Wat hem waarschijnlijk wel verbaasd zal hebben is de reactie van de westerse wereld. Dat de NAVO landen toch een niet-NAVO land zo zouden ondersteunen. Het is tamelijk absurd dat een niet betalend en niet deelnemend land zoveel toegeschoven krijgt. Met de juiste acteur aan het roer (Zelenski) vallen ze allemaal in de deugval.

   • Er gebeurd(e) veel aldaar wat het daglicht niet kan verdragen en degenen die zo vreselijk behulpzaam zijn weten dat en proberen dit te maskeren en vooral te wijzen met het vingertje.. Putin is zeer slim, maar gezien zijn contacten, niets is wat het lijkt..

 6. Poetin werd omsingeld door de NATO, en de NATO probeert het opnieuw met Zweden en Finland.
  De NATO wil geen oorlog, maar ze smeken om oorlog.
  En alle deug idioten sjouwen erachter aan als reutjes achter een loopse teef.

  Ze–de idioten die zich politici noemen–leren het nooit.

 7. Mocht het zover komen hoop ik dat Brussel en Berlijn de eerste doelen zijn van Poetin.

 8. “Ik zal er alles aan doen om een escalatie te voorkomen die tot de Derde Wereldoorlog zou kunnen leiden” dus stuur ik wapens ……

 9. Een collega op mijn werk beweerde al dat de Duitsers weer op zoek zijn naar verloren tijden,hij zei hou hen in de gaten,hij denkt dat Duitsland een militaire macht wil worden zoals voorheen,er zijn zeker enge veranderingen aan de gang en dan zie en hoor je wel!

  • Dat is al jaren duidelijk. Adolfina wil naast Eurofor en Interventieleger ook nog een formeel europees leger en mini Ursula Botox ziet zichzelf al als Kaiserin van Europa, das vierte Reich.
   Daarom deed ze ook ongevraagd en zonder mandaat een anbod voor lidmaatschap aan Zelensky.

   Of misschien heeft ie in privee omstandigheden een dansje voor haar gemaakt op hoge hakken? Of lekkere coke gedeeld?

 10. Ze gaan er nog altijd van uit dat Rusland geen atoombom zal gebruiken. Als de atoombom valt op bijvoorbeeld Kiev, dan kan de NAVO niets doen en staan ze voor lul. Daarna zal duidelijk zijn dat Rusland inderdaad de atoombom zal gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in