Bosnië wordt overspoeld door asielzoekers; buurlanden verdedigen zichzelf

2
654

Na de versoepeling van de Coronavirus-maatregelen komen er volgens Darko Ćulum, voorzitter van het coördinatieorgaan voor het toezicht op de migratiebeweging van de Republika Srpska, steeds meer illegale migranten uit Aziatische landen in Bosnië en Herzegovina aan.

Dagelijks worden tussen de 150 en 200 nieuwkomers geregistreerd. Ambtenaren van het kanton Una-Sana, gelegen aan de Bosnisch-Kroatische grens, wijzen erop dat het aantal illegale migranten in deze regio de afgelopen weken eveneens aanzienlijk is toegenomen en dat er dagelijks tussen de 200 en 300 nieuwkomers in de regio worden geregistreerd.

In tegenstelling tot Bosnië en Herzegovina nemen de buurlanden in de regio concrete maatregelen om illegale migranten van hun grondgebied te verwijderen. Servië heeft bijvoorbeeld zijn leger naar Šid (aan de Servisch-Kroatische grens) gestuurd. Slovenië is bezig de regelgeving te wijzigen om asielaanvragen binnen 24 uur te kunnen behandelen, d.w.z. om migranten terug te sturen naar een buurland nadat ze zijn afgewezen. Kroatië zal waarschijnlijk het voorbeeld van Slovenië volgen. Dit betekent dat veel migranten zullen worden teruggestuurd naar Bosnië-Herzegovina, waar ze tenminste voorlopig zorgeloos kunnen verblijven.

Servië stuurt zijn leger om zijn burgers tegen asielzoekers te beschermen

Bosnië: Stroper schiet illegale migrant dood

2 REACTIES

  1. Bosnië is een moslimstaat in Europa.
    Daar worden hun “broeders” natuurlijk van harte verwelkomd.
    Het verdrag van Dublin vermeldt dat vluchtelingen die in een veilig land (Bosnië dus) aankomen, daar status kunnen aanvragen.
    Ze willen natuurlijk naar de rest van Europa omdat daar de uitkeringen hoger zijn en ze daar mooi kunnen rotzooien met van alles en nog wat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here