Servië heeft zijn leger naar een stad aan de grens met Kroatië gestuurd. Daar wachten honderden illegale migranten op een kans om op Kroatische bodem te komen en daarmee de EU te bereiken.

Foto: Servisch leger © Srđan Popović / Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

Volgens het Servische Ministerie van Defensie heeft president Aleksandar Vucic opdracht gegeven om drie migrantenkampen in de buurt van de westelijke stad Sid te bewaken, waar ongeveer 1500 mensen verblijven. Ze zouden voornamelijk afkomstig zijn uit Syrië, Afghanistan en Pakistan.

President Vucic verklaarde dat de uitbreiding van de veiligheidstroepen ertoe zouden dienen om de lokale bevolking tegen overlast en roofovervallen door de asielzoekers te beschermen. Hij vertelde TV Prva dat na de opheffing van de noodtoestand ter bestrijding van het Coronavirus eerder deze maand, asielzoeker waren begonnen zich buiten hun kampen te verplaatsen om misdaden te plegen. “Bewoners voelen zich hier onzeker over”, zei de Servische president.

De wrok van de bevolking tegen de asielzoekers neemt toe. Voor de kampen staan vaak “ongeoorloofde protesten van rechtsextremistische groeperingen”, meldt MailOnline.

In Servië, een van de belangrijkste doorvoerroutes door de Balkan voor illegale immigranten, zijn naar schatting 4000 migranten gestrand, schrijft Jouwatch.

Liefdadigheidsinstellingen en andere NGO’s die onverminderd steun verlenen aan zogenaamde vluchtelingen zijn verhinderd om kampen en opvangcentra in Servië te betreden vanwege de Corona-quarantaine die sinds 17 maart is opgelegd, klaagt MailOnline. De “groepen die bescherming nodig hebben” zouden zich in een staat van gedwongen isolatie bevinden, de “vluchtelingenhelpers” klagen ook. Zij waarschuwen dat dit ook leidt tot een gebrek aan rechtsbescherming en voedsel- en medische hulp. Onder de heersende kamp-quarantaine mogen migranten de centra alleen nog maar voor medische hulp of met bijzondere toestemming verlaten. Het verbod zou ook gelden voor de sympathisanten van de migranten. Al bijna een maand sinds het begin van de crisis heeft niemand toegang gekregen tot psychologische, juridische of andere hulp, aldus de beschuldiging van Rados Djurović, directeur van het in Belgrado gevestigde NGO-asielbeschermingscentrum. De asielzoekers zouden zonder ondersteuning, hulp of informatie hebben gezeten, verklaarde Djurović.

  Servië installeert prikkeldraad rond asielverblijven

Ondertussen is Griekenland begonnen met het herenigen van minderjarigen met hun families. 23 vermeende minderjarigen, de meesten uit Afghanistan, zijn zaterdag uit Athene vertrokken naar Zwitserland, waar ze met hun familie zullen worden herenigd, aldus de Griekse autoriteiten.

Viceminister voor Migratie en Asiel Giorgos Koumoutsakos zei dat nog eens 508 asielzoekers Griekenland binnenkort zullen verlaten.

Het zijn er honderdduizenden: Migrantenleger staat in de Balkan klaar om naar West-Europa te marcheren

Vorig artikelMoslim inteelt is een groot probleem – en mensen willen er niet over praten
Volgend artikelCovid-19 en de incompetentie van de Westerse elites
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. “ 23 vermeende minderjarigen, de meesten uit Afghanistan, zijn zaterdag uit Athene vertrokken naar Zwitserland, waar ze met hun familie zullen worden herenigd, aldus de Griekse autoriteiten.”

    Als dat geen open uitnodiging is voor immigratie en illegaal grenzen overschrijden….dit is pure verachting van regeringen voor hun eigen bevolking.

    Al hen die dit soort praktijken steunen, initiëren of eraan mee werken het schavot op, of direct een leeg gat vullen. Veraad in het kwadraat !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in