Bosnische burgerwacht stuurt asielzoekers terug

0
Foto ter illustratie, migranten in een kamp in Bihać © Mario Kunasek / Screenshot YouTube, "Droht eine neue Asylkrise [Teil 2]"

Drie nachten op rij onderschepte een speciaal zelf opgerichte burgerwachtgroep bussen die aankwamen in de Bosnische stad Velika Kladusa (kanton Una Sana) en stuurde de daarin aanwezige asielzoekers terug naar waar ze vandaan kwamen. De politie was er om geweld te voorkomen, maar hield de burgerwacht niet tegen. Er zijn momenteel 7000 asielzoekers in Una Sana, waarvan de meeste op straat leven. De stemming onder de bevolking is explosief.

Burgerwacht-pressie was effectief

Het Oostenrijkse nieuwsblog Wochenblick meldt dat onder druk van de burgerwacht de autoriteiten hebben besloten dat er geen asielzoekers meer mogen worden vervoerd. Van de 7.000 asielzoekers in het kanton bevindt zich slechts de helft in officiële kampen. Sinds het regeringshoofd van Hongarije, Viktor Orban, de voormalige Balkanroute heeft afgesloten, stromen er al jaren steeds meer asielzoekers naar Bosnië. Ze slapen buiten, wassen zichzelf en hun keukengerei in de omringende beken en rivieren en laten bergen afval achter. Steeds weer breken ze in huizen in. Ze willen allemaal via Kroatië de EU binnenkomen. De lokale bevolking heeft er nu genoeg van.

Asielzoekers weigeren nieuw kamp

Sinds april moeten alle asielzoekers, ook degenen die aan de Kroatische grens worden teruggestuurd, naar het nieuwe kamp Lipa, in de buurt van de stad Bihac. Maar ook daar is er maar weinig ruimte. De belangrijkste reden waarom asielzoekers er niet graag naartoe gaan, is dat het kamp verder van de grens ligt. Dus blijven ze in Velika Kladusa hangen en zetten geïmproviseerde tentenkampen op, die door de autoriteiten worden afgebroken. Het huren van woonplaats is verboden.

  60% van de EU-burgers heeft geen vertrouwen in de gevestigde mainstream partijen

Protestmars in Bihac

Ook in Bihac zijn er soortgelijke problemen en toenemende spanningen. Inwoners kondigden een protestmars aan voor 29 augustus en eisen dat asielzoekers van de straten worden gehaald. De lokale autoriteiten spreken van een falen van de EU en staatsinstellingen, en betreuren de sluiting van de Balkanroute door Orban. Pro-migratie-NGO’s klagen over de onwil van alle betrokken partijen om een oplossing te vinden. Het zou geen zin hebben om de grenzen te sluiten en nieuwe kampen op te zetten. Deze mensen zijn “op doorreis” en weten niet waar ze heen moeten. De kampen, die met EU-geld worden betaald, zitten vol, dus leven ze op straat, wat leidt tot spanningen met de lokale bevolking.

Explosief geclassificeerde informatie: geheim dossier onthult de ware omvang van de migratiecrisis

Vorig artikelDeense partijleider van Stram Kurs gaat de koran onderdompelen in varkensbloed en urine in Malmö
Volgend artikelSpanje bouwt de hoogste muur ter wereld om illegale migranten af te weren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in