Ongeveer 2.000 asielzoekers hebben deelgenomen aan het oproer, dat naar verluidt werd uitgelokt door enkele “beledigende woorden over de profeet Mohammed”.

De rellen vonden donderdag plaats in het opvangcentrum Blažuju, in de buurt van de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina, Sarajevo. Een ruzie tussen twee groepen asielzoekers leidde tot gevechten. Toen de politie arriveerde, ontaardde de hele zaak in een gewelddadige rel.

Volgens het nieuwsblog Politikstube zou de aanleiding “beledigende woorden over de profeet Mohammed” zijn geweest. Of het de politie, hulpverleners of niet-moslim asielzoekers waren die de woorden naar buiten brachten, wordt niet vermeld in het rapport. Wel wordt een Iraniër aangewezen als de persoon die het geweld is begonnen.

Aanvallen op de politie met stenen

Een video-opname van de chaos toont een regen van stenen die door de woedende massa naar de politie wordt gegooid.

Later arriveerde de oproerpolitie en probeerde de situatie onder controle te krijgen.

Slobodan Ujić, directeur van de immigratiedienst, zegt dat de Iraniërs die de rellen waren begonnen, zouden worden gedeporteerd en dat vijf andere asielzoekers naar een ander kamp in het oosten van Sarajevo waren overgebracht. Dat aantal kan echter nog oplopen na verder strafrechtelijk onderzoek, schrijft de Oslobodenje.

Minister van Binnenlandse Zaken Admir Katica zegt dat de politie nu maatregelen neemt om de veiligheid in en rond het kamp te verhogen om de burgers van het land te beschermen.

Twee politieagenten en een hulpverlener raakten gewond

Twee politieagenten en een medewerker van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) raakten gewond nadat ze waren aangevallen door de gewelddadige massa. Bovendien werden niet minder dan 26 voertuigen vernield, waaronder verschillende politiewagens, lokalen en uitrusting, zo meldt RTV BN.

  Bosnische burgerwacht stuurt asielzoekers terug

Het opvangcentrum Blažuju wordt gerund door de IOM, een intergouvernementele organisatie die, in samenwerking met de VN, de globale omvolking coördineert. Het kamp, dat naar verluidt tijdelijk is, biedt plaats aan 1.400 migranten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken herbergt het kamp nu echter meer dan 3.500 mensen, schrijft HMS.

Begin dit jaar werden delen van het kamp geteisterd door brand nadat iemand een tent in brand had gestoken, schrijft Slobodna Evropa. Volgens Nezavisne brandde ten minste één gebouw af voordat de brandweer erin slaagde het vuur te doven. Niemand zou op dat moment gewond zijn geraakt.

“Open de grenzen!”: Asielzoekers in Griekenland gebruiken kind als stormram om de politiebarrières te doorbreken

Vorig artikelPolitieauto ploegt dwars door menigte relschoppers
Volgend artikelNewsmax TV: “Trump gaat zich opnieuw verkiesbaar stellen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Die Moslims hebben gewoon een ontiegelijk kort lontje. Ik geloof er ook niets van dat de beledigingen de oorzaak zijn maar gewoon een aanleiding om te rellen. Dit omdat er onderliggende frustraties aanwezig zijn.

  • Vluchtelingen bestaan niet het zijn gewoon luiaarts die weten dat ze hier gratis geld en huis krijgen en 15 miljoen slaven hebben die voor hun werken en mogen moorden en vrouwen verkrachten en stelen, nu allemaal naar bed morgen moeten jullie fit zijn om je weer uit te sloven voor dat tuig.

 2. In heel Europa vallen moslims en kleur van consorten politie aan, en in vergelijking met voorgaande jaren word het heftiger en intenser, en meer wijd verspreid. En op hetzelfde moment, wat de kracht van politie steeds verder rekt en uiteindelijk breekt.

  De politie is op vele plaatsen de zwakkere partij en dat zal enkel nog toenemen.
  Het begin van de derde wereldoorlog is nu duidelijk zichtbaar, en nog steeds worden meer en meer vijandelijke soldaten binnen gehaald. Zelfmoord is het niet, het is pure genocide gepleegd door onze politici op ons, de eigen burgers.

  En als het plunderen en aanvallen al bij slecht weer gebeurd, dan zal goed weer geen rem zijn.
  Met lockdowns, verbod op samenscholing en avondklok is niet de bestrijding van Corona het doel maar de bestrijding van ieder die tegen de politiek van Europa is.

  De zogenaamde maatregelen zijn een wanhopige poging macht te behouden over een stuurloos schip terwijl men zelf de gaten in de romp blijft boren en vergroten.

  Wat we zien gebeuren is het resultaat van visie loze figuren die de macht over landen hebben omdat ze gewetenloos zijn. Zouden ze beseffen dat ze zelf ook moeten leven in de chaos die ze opzettelijk creëren of zouden ze denken dat het hun niet raakt?

  Voor wie denkt dat deze ellende allemaal overgaat: de tijdbom doe is gelegd onder de Europeese culturen door eigen politici is enkel groter geworden en sneller gaan tikken. Burgeroorlog op Europeese schaal is letterlijk ieder uur mogelijk, en zal op vele plaatsen tegelijk uit breken.

  En de politici,
  ze roepen schande en huilen hun vals verdriet,
  maar dat het hun eigen creatie is,
  In al hun arrogantie zien en erkennen ze dat niet.

  Neem uw mes o burgers,
  Slijp het scherp of sla de haren,
  En snijd het gezwel van uw lijf,
  Wij zijn verraden door de haren van het eigen lijf.

  Duchesne

  • Dat ze nu waanhopige pogingen doen om de macht te behouden is duidelijk.
   En dat mensen het niet meer pikkenom opgesloten te worden heb k alle begrip voor.
   Maar wanneer een ziekenhuis aangevallen wordt zo als in Deventer en het plunderen van winkels heeft daar niks meer mee te maken.
   Je maakt mij niet wijs dat we hier dan met Nederlanders te maken hebben/
   Ook hier zijn het mossels die hun kans grijpen.
   Nederlander kunnen best wel ver gaan maar plunderen en ziekenhuizen aanvallen hoort daar niet bij.

 3. Dat ze nu waanhopige pogingen doen om de macht te behouden is duidelijk.
  En dat mensen het niet meer pikkenom opgesloten te worden heb k alle begrip voor.
  Maar wanneer een ziekenhuis aangevallen wordt zo als in Deventer en het plunderen van winkels heeft daar niks meer mee te maken.
  Je maakt mij niet wijs dat we hier dan met Nederlanders te maken hebben/
  Ook hier zijn het mossels die hun kans grijpen.
  Nederlander kunnen best wel ver gaan maar plunderen en ziekenhuizen aanvallen hoort daar niet bij.

 4. Het zijn bij de betogingen en demonstraties vooral mossels en ander allachtoon tuig dat plundert en sloopt, maar de pers verzwijgt dat. De pers is de hoofdschuldige in de aftakeling van democratie en samenleving, ze zijn in vele gevallen zelfs de aanstichters van geweld.

  De partijdigheid van de pers ontgaat ondertussen geen mens meer, en als de NOS en consorten klagen dat hun hoernalisten niet meer veilig kunnen werken is dat pure ontkenning van eigen handelingen: ze zijn als pedofielen die een speeltuin worden uitgeslagen en daarover klagen…

  Gisteren kwam ene Jesse Klaver met de opmerking over de rellen dat Geert Wilders iets moest gaan doen….Jesse Klaver heeft de definitie van het begrip “ randdebiel” herschreven…

 5. Geert heeft allang laten weten dat hij er afstand van neemt w.b. de rellen.
  De PVV bemoeit zich nooit ergens mee als het om acties gaat.
  Wat dat betreft stellen ze zich opvallend geheel neutraal op.
  Hij is dan niet voor de avondklok maar wel voor het massaal vaccineren van de bevolking.
  Mensen massaal willen vaccineren valt ook onder uitmoorden van ouderen.

  • als hij daar mee bemoeit heeft hij gelijk de ganse pers over zich heen en misschien een strafzaak er bovenop

   trouwens dat diegeneb die de chaos gecreëerd hebben ze oplossen

  • Geert krijg de schijt van ons volk en dat begrijp ik ook nog wel, voor de verkiezingen hoor je het volk wij stemmen op geer Wilders maar wat blijk steeds dat jullie op de moordenaar Rutte wederom hebben gestemd en bij de laatste verkiezingen heeft het volk op Kaag D66 ge stemt en nu worden jullie uit huis straks gezet om plaats te maken voor haar moslim vriendjes en Arafat hun dode leider, een land veranderen en voor de vrijheid op te komen zullen jullie zelf voor moeten knokken.

 6. om in de politiiek te komen is het bezitten van een gezond verstand geen vereisten.
  over die toeslagen affaire en de gevolgen daarvan , waren volgens ploumen geheel de schuld van rechts.
  Dat asscher daar midden in zat had er helemaal niets mee te maken.
  de schuld lag bij de rechtse pasrtijen.
  Welke rechtse partijen hebben we eigenlijk nog hier, volgens mij geen enkele meer.
  Meelopers zijn het geworden, allemaal.

 7. Ik heb geen cent medelijden met die “vluchtelingen”. Sowieso:98% zijn lokaal gezien rijken, die asociaal en crimineel genoeg waren een onnodige burgeroorlog te beginnen, en daarna denken naar het westen te gaan om rest van hun leven een gratis lux leven te hebben, terwijl ze vaak nog veel bezit hebben.

  De moslims moeten sowieso geweigerd worden: reden: moslims MOGEN niet in een niet-islamitisch land zijn, of het moet zijn om een invasie voor te bereiden of uit te voeren.
  Dus ALTIJD onder valse voorwenselen.

  Maar vooral de laatste paar jaar: steek de boel in de fik, mag je zo naar het westen
  Rellen, stelen sexueel geweld: mag je lekker snel naar het westen en in 5sterren hotel.

  Maar bekijk het eens van een andere kant: waarom geenproblemen in Bulgarije of Rusland of China?
  Daar schijten die asoo’s de broek terecht vol voor de politie.

  Vergeet niet: het IQ van een gemiddelde Irakees (lees: moslim) is lager dan dat van een mensaap.
  Maar ze reageren goed op realistische dreiging.

 8. De berichtgeving van de NOS is zo gekleurd als het maar mogelijk is, en gezien het gedrocht word betaald van subsidie geld is het een schande dat ze doen wat ze doen. Staats propaganda machine, niks vrije pers.

  De hoernalisten en eindredacteurs zijn verdomme niet eens persoonlijk verantwoordelijk voor wat ze schijven en uitgeven en al helemaal niet te bestraffen. Of je moet zelf je recht halen.

  En ondertussen kan de pers zeggen en publiceren wat ze willen, vuil maken en tot demonen verheffen wie ze willen en dat alles onder de noemer “persvrijheid”.
  Persvrijheid die niet geld voor de burger want commentaar kunnen geven op hun leugens bij artikelen of een platform krijgen is afgeschaft of word direct met een nekschot via anoniem internet stilgelegd….we stellen teveel confronterende vragen tegenwoordig….en de leugens van politiek en pers zijn steeds doorzichtiger en krampachtiger…

  En wie zijn stem verheft komt op een lijst te staan….potentieel terrorist of radicaal, van eigen bodem….het is nog even wachten op de razzia’s maar de avondklok hebben we alvast.

  Sieg Heil ! Heil de EU en hun vuile drekhonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in