De minister van Binnenlandse Zaken oefent druk uit voor de betaling van steunmaatregelen.

De Italiaanse regering vreest opstanden als gevolg van de Coronavirus-epidemie en de daaruit voortvloeiende crisis. “We moeten ervoor zorgen dat de steunmaatregelen snel worden betaald. Anders bestaat het gevaar dat de woede van de burgers uitbarst en dat moeten we voorkomen”, zei minister van Binnenlandse Zaken Luciana Lamorgese in een interview met RAI 2 op zondagavond.

Restaurants, pizzeria’s en hotels zijn onder grote druk komen te staan. 92 procent was ontevreden over hun inkomen in de eerste week na het einde van de lockdown. Ook kappers en schoonheidssalons klagen over de negatieve effecten van de Corona-veiligheidsmaatregelen, aldus de beroepsvereniging Confcommercio.

Italië heeft maandag een verdere stap gezet in de richting van lockdown-versoepeling. Sportcentra en zwembaden zijn in bijna alle regio’s geopend, maar met strikte voorzorgsmaatregelen. De uitzondering is Lombardije, waar de sportcentra pas op 31 mei opengaan.

De gemeentelijke zwembaden in Bologna blijven tot eind mei gesloten. Cursussen in overdekte zwembaden en sportcentra moeten strikt voldoen aan de sociale afstand voorschriften. In sporthallen is de minimale eis twee meter, in zwembaden zeven vierkante meter. Uitrusting in sporthallen moet na gebruik worden gedesinfecteerd.

De Italiaanse regering wil 60.000 “burgerassistenten” inzetten met als taak te controleren of de veiligheidsprotocollen in “fase twee” worden nageleefd. “Burgerassistenten” moeten zowel vrijwillige werklozen als ontvangers van een basisinkomen en andere met steunmaatregelen omvatten, kondigde de regionale minister Francesco Boccia aan.

Distributiestrijd dreigt: Migranten eisen alle hulp op – Italianen staan met lege handen

 

  75 procent van de Israëli's zal weigeren het Coronavaccin te nemen
Vorig artikelDe opkomst van Thunberg werd vanaf het begin door camera’s begeleid
Volgend artikelServië installeert prikkeldraad rond asielverblijven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in