De minister van Binnenlandse Zaken oefent druk uit voor de betaling van steunmaatregelen.

De Italiaanse regering vreest opstanden als gevolg van de Coronavirus-epidemie en de daaruit voortvloeiende crisis. “We moeten ervoor zorgen dat de steunmaatregelen snel worden betaald. Anders bestaat het gevaar dat de woede van de burgers uitbarst en dat moeten we voorkomen”, zei minister van Binnenlandse Zaken Luciana Lamorgese in een interview met RAI 2 op zondagavond.

Restaurants, pizzeria’s en hotels zijn onder grote druk komen te staan. 92 procent was ontevreden over hun inkomen in de eerste week na het einde van de lockdown. Ook kappers en schoonheidssalons klagen over de negatieve effecten van de Corona-veiligheidsmaatregelen, aldus de beroepsvereniging Confcommercio.

Italië heeft maandag een verdere stap gezet in de richting van lockdown-versoepeling. Sportcentra en zwembaden zijn in bijna alle regio’s geopend, maar met strikte voorzorgsmaatregelen. De uitzondering is Lombardije, waar de sportcentra pas op 31 mei opengaan.

De gemeentelijke zwembaden in Bologna blijven tot eind mei gesloten. Cursussen in overdekte zwembaden en sportcentra moeten strikt voldoen aan de sociale afstand voorschriften. In sporthallen is de minimale eis twee meter, in zwembaden zeven vierkante meter. Uitrusting in sporthallen moet na gebruik worden gedesinfecteerd.

De Italiaanse regering wil 60.000 “burgerassistenten” inzetten met als taak te controleren of de veiligheidsprotocollen in “fase twee” worden nageleefd. “Burgerassistenten” moeten zowel vrijwillige werklozen als ontvangers van een basisinkomen en andere met steunmaatregelen omvatten, kondigde de regionale minister Francesco Boccia aan.

Distributiestrijd dreigt: Migranten eisen alle hulp op – Italianen staan met lege handen

 

Asielzoeker nam bewaker als gijzelaar in kathedraal - hield mes tegen zijn hals

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here