Volgens een bericht van de Duitse Spiegel vond er een brisante gebeurtenis plaats aan de Turks-Griekse grens. Een Turkse soldaat zou een schot hebben gelost op Duitse Frontex-grenswachters.

Foto: Turkse Marine Special Forces patrouilleren op het Italiaanse eiland Sardinië tijdens de Destined Glory 2005 (Loyal Midas) militaire oefening, 7 oktober 2005. © PH1 Timm Duckworth, USN / Wikimedia (CC0)

Bij de grens bij de Griekse rivier Evros vond het incident blijkbaar al dinsdagavond plaats. Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft bevestigd wat er is gebeurd en volgens de eerste berichten is er niemand gewond geraakt.

Turkse soldaten bedreigden Duitsers en Grieken

Toen een Duitse Frontex-grenswachter een schot hoorde, nam hij snel dekking. Toen de grenswachters vervolgens met hun verrekijkers het overzicht namen, werden ze geconfronteerd met een dreigend beeld: verschillende Turkse soldaten zouden met vuurwapens  op de Duitse en Griekse grenswachters gericht hebben. Een soldaat had ook zijn middelvinger laten zien, waarna hij in zijn tent verdween.

Een soortgelijk incident zou zich na korte tijd opnieuw hebben voorgedaan. Zes Turkse soldaten zouden opnieuw vuurwapens op de overkant gericht hebben. De precieze omstandigheden van het incident worden momenteel onderzocht.

Aanval op het Griekse culturele erfgoed: migranten vernietigen oude olijfgaarden

Schietpartij in Grieks migrantenkamp Moria - twee migranten gewond

1 REACTIE

  1. Reactie verwijderd.
    FRONTNIEUWS is tegen geweld. FRONTNIEUWS streeft naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here