Op donderdag demonstreerden enkele honderden demonstranten voor het parlementsgebouw van Michigan. Later drongen de gedeeltelijk bewapende demonstranten zelfs het gebouw binnen.

Gevaarlijke taferelen vonden donderdag plaats in de Amerikaanse staat Michigan. Een menigte van enkele honderden demonstranten verschafte zich met geweld toegang tot het parlementsgebouw.

“Direct boven me schreeuwen mannen met geweren tegen me. Sommige van mijn collega’s dragen kogelvrije vesten. Ik ben nog nooit zo dankbaar geweest voor gewapende beveiligers”, twitterde ze vanuit het bestormde gebouw. Eerder waren enkele honderden rechtse demonstranten, sommigen met automatische geweren, het parlement binnengestormd.

De wet hebben ze daarbij slechts in beperkte mate overtreden, omdat het openlijk dragen van vuurwapens in Michigan is toegestaan. De woede van de menigte was vooral gericht op de Democratische gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer. Kort daarvoor had ze de noodtoestand verlengd.

De menigte had een galg meegenomen

De taferelen moeten bijna burgeroorlogachtig zijn geweest, want veel demonstranten waren gekleed als milities. Ze hadden ook een galg bij zich. Die was vermoedelijk bedoeld voor Whitmer. Op borden voor het parlement werd de gouverneur vergeleken met Adolf Hitler.

De menigte ziet zichzelf als een unie van degenen die opkomen voor de grondwettelijk vastgelegde vrijheid van de Amerikaanse burgers. De demonstranten, die ook in andere staten marcheren, krijgen ook verbale steun van de Amerikaanse president Donald Trump. Twee weken geleden had hij zijn aanhangers al opgeroepen om te protesteren tegen de huidige uitgangsbeperkingen.

Michigan wordt beschouwd als een van de hotspots van de Coronapandemie in de VS. Alleen al in Detroit werden meer dan 41.000 infecties en 3.800 Coronadoden geregistreerd. Met haar restrictieve beleid heeft gouverneur Whitmer de meerderheid achter zich. Volgens een recente enquête steunt 63 procent van de ondervraagden haar beleid.

Eerste Amerikaanse staat klaagt China aan wegens Coronapandemie

  Conservatieve Tucker Carlson breekt kijkersrecord in de V.S.
Vorig artikelAan de Griekse grens: Turkse soldaat schiet op Frontex-grenswachters
Volgend artikelOmdat ze kinderloos was: moslima (22) sterft na islamitisch “exorcisme”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. en over vrijheid….

  In Lansing Michigan in de Verenigde Staten van Amerika protesteren burgers tegen absurde maatregelen zoals het niet mogen kopen van tuingereedschap en soortgelijke zaken zoals het compleet kapot worden gemaakt op economisch vlak. Hierbij dragen sommigen hun wapens openlijk, een recht van vrije mensen, en in dit geval misschien wel de reden waarom er geen geharnaste politie met stokken en traangas de protesterende burgers verjaagd.
  Dit is hoe vrijheid en democratie in de praktijk kunnen werken, door de weegschaal van macht in balans tussen burger en staat te hebben en niet door heren en knechten te creëren.

  Democratie werkt als de ene partij de andere respecteert en wederzijds, en gezien de manier waarop dit gebeurd in landen waar de bevolking door links en kapitaal word “geregeerd” / afgeserveerd zijn de wijsheid en de lessen getrokken uit ervaring in 1776 als recht op schrift gesteld. Binnen Europa zijn het ook precies de landen die in hun geschiedenisslachting hebben gekend die burgers het recht op wapens toekennen als grondrecht van de mens zelf. Bulgarije, Griekenland, Hongarije, Slovenie, Slowakije, Oostenrijk en Tsjechië zijn duidelijke voorbeelden van recht op zelfbeschikking voor de eigen burger….Zwitserland is een verhaal apart maar dat men daar al lange tijd vrede kent heeft alles te doen met wapenbezit en echte sociale betrokkenheid bij de besluitvorming. De stem van de burger word daar door politici gerespecteerd en een inlegvelletje ergens tussen sjoemelen of gewoon de stem van de bevolking negeren is daar het einde van politieke carrières. Verraad word nooit vergeven…..
  Andorra heeft op het gebied van wet en recht ook nog een mooi iets: in geval van nood is de politie VERPLICHT om iedere burger zonder wapen een wapen te verstrekken….kijk, zo is de bevolking betrokken bij de eigen leefomgeving. Niks uitbesteden van je eigen veiligheid om vervolgens door de uitvoerende dienst tot voorwerp te worden gedegradeerd, nee, hier is vrijheid zowel in woord als in daad aan het werk.

  Vrijheid is het recht op het zelf kunnen en mogen beschikken over eigen lijf en leven, het recht tot bescherming daarvan en dat van hen die dat zelf niet kunnen. Vrijheid is zelf je leven kunnen inrichten en zelf mogen kiezen hoe en waar je wil leven, hoe je huis eruit ziet en

  Vrijheid is het respect voor het leven zelf, respect is het vieren van vrijheid.

  Ziet u in Nederland vrijheid of tolerantie tot het de politici of hun werknemers niet meer behaagd? Mag u uw mening uiten zonder het risico tot correctie? kan u uw mening uiten zonder te worden verbannen of de toegang te worden ontzegd tot media? Is uitsluiting van een grote groep verkozenen niet hetzelfde als het monddood maken van eigen mede burgers?

  Vrijheid kan enkel bestaan als er een balans is op het gebied van macht, want wederzijds respect past niet in de denkwijze van kapitaal vergaring of indoctrinatie.
  Is het niet tekenend voor de politiek dat men op ieder probleem een verbod bedenkt, in plaats van een oplossing die het probleem niet langer een probleem maakt?

  In al onze rijkdom is onze armoede enorm.

  Duchesne

 2. In het derde rijk waren wapens ook toegestaan voor de burger om zich te bewapen om zich te verdedigen, wel ondervstrikte regels!

 3. ik zie het al jaren in alle lagen van de maatschappij, zelf heb ik talloze baantjes gehad omdat ik mijn mond niet wil houden en de rest van de collega’s maar slikken en likken.
  je woord is het enige wat je hebt, wees daar zuinig op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in