Er zijn verschillende vervangers voorgesteld, waaronder de burgemeester van Kiev en voormalig bokser Vitali Klitschko. Samen met suggesties dat Zelensky in een valse vlag gedood zou kunnen worden en dat Rusland valselijk de schuld van zijn dood zou krijgen, waardoor een nieuwe escalatie gelegitimeerd zou worden.

Het lijkt steeds duidelijker dat het Westen Zelensky wil vervangen. Naast verschillende voorspellingen van experts dat de Oekraïense president uit de macht zal worden gezet, is nu onthuld dat enkele eerder uitgelekte documenten van het Pentagon een plan blootleggen om de burgemeester van Kiev, Vitali Klitschko, het nieuwe staatshoofd te maken, schrijft Theinteldrop.

De documenten werden maanden geleden uitgelekt toen verschillende geheime bestanden van het Amerikaanse Ministerie van Defensie werden onthuld door Jack Teixeira, een 21-jarige soldaat die bij de 102nd Intelligence Wing van de Massachusetts Air National Guard werkt. Teixeira werkte in de informatietechnologiesector en had toegang tot verschillende geheime overheidsgegevens, waarvan hij er veel had laten uitlekken. In april werd Teixeira gearresteerd en er wordt verwacht dat hij tot ongeveer 10 jaar gevangenisstraf zal worden veroordeeld.

Wat tot nu toe niet bekend was, is dat er zich onder de documenten een brief bevond waarin een ambtenaar van het Pentagon zijn interesse toonde om iemand aan te stellen die competenter was dan Zelensky om het presidentschap in Oekraïne op zich te nemen. Bovendien is vice-minister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland zelf blijkbaar ook betrokken bij dit plan, omdat ze persoonlijk de wens heeft uitgesproken om Vitali Klitschko als president te zien. In een bepaald deel van het document staat een open oproep om “voorwaarden te scheppen” om Vitali in 2024 te kiezen.

  Zelensky's topadviseur zegt dat men "Emotioneel, organisatorisch en bewust klaar" moet zijn voor de nederlaag van de Donbass

“In de brief, gedateerd 22 februari 2023, staat dat de leiding van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, evenals topambtenaren van het Amerikaanse ministerie van Defensie, niet gelukkig zijn met de Oekraïense president Zelensky en zijn ruil als president van Oekraïne plannen voor de ex-bokser Vitali Klitschko als zijn vervanger in 2024 (…) Volgens de brief is de leiding van het Pentagon het eens met een mening van de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland dat Zelensky “zijn politieke capaciteit snel uitput”. Afgaande op de brief zouden zowel het ministerie van Defensie als het ministerie van Buitenlandse Zaken de voormalige bokser en actieve deelnemer aan de gebeurtenissen van de Maidancoup van 2014, Vitali Klitschko, nu burgemeester van Kiev, graag als president van Oekraïne zien”, schreef de Nederlandse journalist Sonja van den Ende.

Vitali Klitschko, voormalig bokser en een beruchte aanhanger van het neonaziregime, bestuurt de stad Kiev sinds de staatsgreep van 2014. Hij kreeg bekendheid in de internationale media vanwege zijn “patriottisme” na het begin van de speciale militaire operatie van Rusland, toen hij verklaarde dat hij “de wapens zou opnemen” met zijn broer Vladimir om de Oekraïense hoofdstad te verdedigen en de Russische “indringers” af te weren. Klitschko, door westerse kranten afgeschilderd als “moedig” en “heldhaftig”, heeft de sympathie van veel westerlingen gewonnen, wat verklaart waarom sommige figuren hem nu als het nieuwe staatshoofd willen.

Klitschko is echter niet de enige naam op de lijst van voorspellingen om Zelensky te vervangen. Er zijn verschillende rapporten die verschillende mensen aanwijzen als mogelijke kandidaten voor het Oekraïense presidentschap. Eerder werden namen als de opperbevelhebber van de grondstrijdkrachten Alexander Syrsky, het hoofd van de Oekraïense inlichtingendienst Kirill Budanov en de bevelhebber van de strijdkrachten Valeri Zaluzhnyi genoemd als mogelijke kandidaten voor het ambt van Zelensky. Meer recentelijk hebben westerse media gesuggereerd dat de Oekraïense president niet vervangen zou worden door een ander individueel staatshoofd, maar door een team van ambtenaren onder leiding van het hoofd van het parlement Ruslan Stefanchuck.

  London Calling. Hoeveel geduld heeft het Westen nog met Zelensky?

Blijkbaar is er nog steeds geen consensus over wie de nieuwe president van Oekraïne wordt. Maar er is wel consensus over de Westerse wens om Zelensky te verwijderen. Voor de Westerse autoriteiten en media is Zelensky al een problematische en negatieve publieke figuur. Zoals in de documenten staat, “put de Oekraïense president zijn politieke capaciteit snel uit”. Dit komt door zijn voortdurende ongerechtvaardigde “bedelgedrag” tegenover zijn NAVO-partners, naast de herhaalde militaire mislukkingen en territoriale verliezen.

De mogelijkheden om Zelensky’s acties te rechtvaardigen door louter propaganda te bedrijven raken op, en daarom zal hij waarschijnlijk worden verwijderd. In die zin lijkt Vitali Klitschko interessanter voor de internationale partners van Kiev. Zijn imago lijkt positiever dan dat van Zelensky voor de publieke opinie, die de neiging heeft om de continuïteit van het militaire bijstandsbeleid onder de burgers te legitimeren. Met andere woorden, om de proxy-oorlog tegen Rusland voort te zetten, heeft het Westen iemand nodig die competenter is en minder kritiek krijgt dan Zelensky.

Het valt nog te bezien hoe Zelensky verwijderd zou worden. Omdat het een dictatoriaal regime onder staat van beleg is, is het moeilijk om via verkiezingen en democratische middelen veranderingen door te voeren. Onlangs werd in een artikel van Politico gesuggereerd dat Zelensky vermoord zou kunnen worden en sommige ambtenaren hebben zelfs een “geheim plan” voor het geval dat. Dit lijkt op een poging om de publieke opinie voor te bereiden op een valse vlag operatie. Zelensky zou vermoord kunnen worden en Rusland valselijk de schuld van zijn dood geven, waardoor een nieuwe escalatie gelegitimeerd wordt.

  De persconferentie van Zelensky: "Is hij onder invloed van drugs?"

Houd in gedachte dat de plannen om hem te vervangen al minstens sinds februari in de maak zijn – zoals uit uitgelekte documenten blijkt – en dat de media het al hebben over een mogelijke moord.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom de Russen heel Oekraïne zullen moeten bezetten – maar niet alles zullen annexerenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIn Nederland vordert de “Grote Reset” gestaag – Camera’s melden voertuigen die niet in de stad thuishoren!
Volgend artikelVerzonken verliesaversie in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Zijn beoogd opvolger schijnt een beroemd staatsman te zijn, ene Guylinsky Verhofstadtmovsky, een zeer integer en bekwaam bestuurder, wars van corruptie, oorlogszuchtigheid en ophitsing.

  • ….NEE HOOR, die Guylinsky die heeft namelijk al, enkele op corruptie (de officiele democratische versie ervan) gebaseerde ‘optrekjes’, in Toscana onder andere……Hoewel, genoeg is nooit genoeg bij die parasitaire EU luizen, of course ….

  • ik zie die idioot namelijk in staat om een gooi naar het presidentschap aldaar te doen, hij past als ruslandhater en vollidioot ook in het straatje van de nazi’s waar de westerse regeringen en media zo dol op zijn.

  • @ ralf
   Hij zou dan zijn naam moeten aanpassen, zodat het ter plaatse gemakkelijk kan worden uitgesproken. Ploert Ploertewitch bijvoorbeeld..

 2. Grijns…..stuur dan dat hele zootje landverraders uit den Haag dan maar…….die voelen zich daar prima thuis in dat corrupte rattenhol.

 3. Joe biden, emmanuel macron en voldemort zelensky zitten samen in een kiev’s café na wat wodka’s flink op te scheppen. Macron zegt: “Als ik op de eifeltoren sta, dan kan ik over heel parijs heen kijken!”
  Biden zegt: “C’mon man, dat is niks. Het nieuwe wtc is zo hoog, als ik op de bovenste verdieping sta kan ik over de halve staat New York heen kijken”.

  Zegt zelensky geïrriteerd: “Dat stelt allemaal niks voor. Als ik in de buurt van Bakhmut op een baksteen ga staan, dan kan ik over heel oekraïene heen kijken!”

 4. Hopelijk is tegen die tijd (2024) oekieland een niet meer bestaand land dat onder Russisch bestuur valt via een interim regering tot aan nieuwe verkiezingen waar de nu verbande oppositie wel aan mag deelnemen en de oorlogstoker achter de tralies zitten.
  Met het huidige tempo kan het niet lang meer duren voor er met een witte vlag gezwaaid gaat worden of de Amerikanen kunnen hun verlies niet lijden en sturen aan op een rechtstreeks conflict wat meteen hun, en waarschijnlijk ook het onze, einde betekend.
  Dus m.i. is het totaal onbelangrijk wie de nieuwe president gaat worden. Wordt het die bokser dan mag hij regeren over iets meer dan de stad Kiev wat hij nu al gewend is. (mits hij niet voor de tribunalen moet verschijnen wegens zijn ideologie)

 5. Het ene poppetje kunnen vervangen voor het andere maar het Azovregime word in de pan gehakt dus wie er voor de groep ook komt te staan!

  • Dat is precies de situatie.

   Ik moet denken aan dat briljante verboden Franse animatiefilmpje waarbij de oorlog voorbereid wordt en er een doos met handpoppetjes tevoorschijn komt, nar Zelenski er uit gepakt wordt en die vervolgens als een waanzinnige op de oorlogsknop drukt waardoor de tanks eruit rollen.

   Nu is het poppetje versleten en staat de doos alweer klaar.

 6. Poolse ambities

  Verdring Duitsland, domineer Oost-Europa, slik delen van Oekraïne in

  Duitse media gaan nauwelijks in op de ambities van de Poolse regering. Omdat Polen Duitsland als leidende Europese macht wil verdrijven, is het de moeite waard om eens naar de Poolse ambities te kijken, die blijkbaar zelfs de radicale transatlantici in Berlijn nog niet hebben begrepen.

  De Poolse regering is duidelijk nationalistisch en heeft overeenkomstig ambitieuze doelstellingen. Poolse politici zijn zeer historisch, zij het tamelijk selectief. Ze rouwen nog steeds om de dagen dat Polen een grote Europese macht was, eerst als de Pools-Litouwse Unie en vervolgens als de Rzeczpospolita, van de 14e eeuw tot 1795, die de landen tussen de Baltische en de Zwarte Zee controleerde. De Poolse nationalisten willen die tijd terug en daarom dromen ze er openlijk van om de westelijke gebieden van Wit-Rusland en Oekraïne, die vroeger deel uitmaakten van het door Polen gedomineerde imperium, te annexeren. >>>

  https://www.anti-spiegel.ru/2023/deutschland-verdraengen-osteuropa-dominieren-teile-der-ukraine-schlucken/

  • Adriaan,
   Goed gezien, ik zou als ik Rusland en Wit Rusland was hen goed in de gaten houden, grappig hoe men nu reacties geeft in de gewone media, aan de ene kant juichen ze als die Wagnerleider er niet meer is maar tegelijkertijd beschuldigen zij Putin natuurlijk van een aanslag op hem, ik heb al eerder hier geschreven dat ik de man een nare snijboon vond en zo denk ik nog steeds maar natuurlijk begrijp ik dat sommigen hem haten en anderen juist als een held beschouwen, even afwachten nog of het bericht echt naar buiten komt uit het Kremlin zelf!

 7. flardinga augustus 24, 2023 at 17:55

  Poetin heeft het net toegegeven dat de Wagner chef geïdentificeerd was, kan ook een mooie doodverklaring zijn om het westen op het verkeerde been te zetten, om later terug te komen hij ‘was’ vooral een patriot.

  Take care beste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in