Screenshot YouTube / NBC News

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zei dat hij zich zorgen maakt over het vooruitzicht dat Donald Trump terugkeert naar het Witte Huis en herhaalde zijn eerdere kritiek op Trumps bewering dat hij de oorlog tussen Oekraïne en Rusland binnen 24 uur zou kunnen beëindigen als “zeer gevaarlijk.”

In een interview met Channel 4 News in het Verenigd Koninkrijk dat vrijdag werd uitgezonden, meldt AP dat Zelensky de voormalige president en koploper voor de Republikeinse presidentsverkiezing uitnodigde voor een bezoek aan Kiev op de enige voorwaarde dat Trump zijn belofte nakomt, bericht Breitbart.

“Donald Trump, ik nodig je uit in Oekraïne, in Kiev. Als je de oorlog binnen 24 uur kunt stoppen, denk ik dat het genoeg zal zijn om te komen,” zei Zelensky na een toespraak en ontmoetingen met gesloten deuren op het World Economic Forum (WEF) conclaaf in Davos, Zwitserland, waar hij op zoek ging naar geld en donaties voor de zaak van zijn land.

Het Oekraïense staatshoofd noemde het aanbod van Trump “erg gevaarlijk” en speculeerde dat Trumps idee van een onderhandelde oplossing met Moskou zou kunnen inhouden dat Oekraïne grote concessies moet doen. Hij zei:

Trump gaat op eigen houtje beslissingen nemen, zonder … Ik heb het niet eens over Rusland, maar zonder beide partijen, zonder ons. Als hij dit in het openbaar zegt, is dat een beetje eng. Ik heb veel gezien, veel slachtoffers, maar dat maakt me echt een beetje gestrest.

Want zelfs als zijn idee (voor het beëindigen van de oorlog) – dat nog niemand heeft gehoord – niet werkt voor ons, voor onze mensen, zal hij er alles aan doen om zijn idee toch uit te voeren. En dit baart me een beetje zorgen.

  NY Times verschuift pro-oorlogsnarratief, documenteert mislukking van VS in Oekraïne

Dit is niet de eerste keer dat Zelensky het opneemt tegen Trump.

Zoals Breitbart News meldde, gaf Zelensky vorig jaar toe dat hij bang is voor een mogelijke terugkeer van Trump naar het Witte Huis in 2024, voordat hij smeekte om meer in Amerika gemaakte Patriot-raketsystemen.

Hij zei dat hij niet zeker wist hoe de Republikeinse leider precies zou hebben gereageerd als Rusland tijdens zijn presidentschap was binnengevallen, en prees in plaats daarvan president Joe Biden voor zijn steun.

“President Biden is de president ten tijde van een grootschalige oorlog en hij is behulpzamer voor ons geweest dan president Trump,” zei Zelensky.

Vijf maanden later zei hij dat hij 24 minuten nodig zou hebben om Trump uit te leggen dat hij de oorlog in Oekraïne niet in 24 uur kan beëindigen omdat de Russische president Vladimir Poetin niet te managen is, zoals Breitbart News meldde.

Op NBC’s “Meet the Press” zei Zelensky: “Voormalig president Trump zei dat hij het in 24 uur voor elkaar kan krijgen en deze oorlog kan beëindigen.”

Hij vervolgde: “Voor mij, wat kan ik zeggen? Hij is zeer welkom. President Biden was hier, en hij, ik denk dat hij iets anders begreep dat je alleen kunt begrijpen door hier te zijn. Ik nodig president Trump uit als hij hier kan komen.”

Zelensky voegde eraan toe: “Ik zal 24 minuten niet meer 24 minuten nodig hebben om president Trump uit te leggen dat hij deze oorlog niet kan managen. Hij kan geen vrede brengen vanwege Poetin. Als – maar er is altijd een ‘als’. Als hij het niet probeert en als hij niet klaar is om ons grondgebied aan deze verschrikkelijke man, aan Poetin, te geven, als je niet klaar bent om het te geven, als je niet klaar bent om onze onafhankelijkheid te geven, kan hij het niet managen.”

  NAVO-roeptoeter New York Times komt er ook achter: Oekraïense militaire overwinning op Rusland lijkt onrealistisch

Kijk: Zelensky – I Will Need 24 Minutes to Explain to Trump He Can’t Manage Putin


Zelensky blijft volhouden dat er geen vredesakkoord mogelijk is zonder de verwijdering van alle Russische troepen uit de gebieden die ze sinds 2014 op Oekraïne hebben veroverd, waaronder de Krim.

Het vermogen van Oekraïne om te onderhandelen over dat resultaat is aanzienlijk verzwakt, in ieder geval voorlopig, door het mislukken van het tegenoffensief in de zomer.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Zelensky bedreigt Poetins kleinkinderenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKlaus Schwab: ‘Alle mensen’ zullen ‘over 10 jaar een implantaat in hun hersenen hebben’
Volgend artikelPopulisme blijft de wereld rammelen – Elites hebben geen idee wat ze moeten doen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. De wijze waarop Zelensky dit gezegd heeft, arrogantie ten top.
  Zwaar aan de cocaïne, voor mij overduidelijk.
  Putin komt over als een welopgevoedt persoon en Zelensky als arrogante narcistische idioot, die zichzelf door drug misbruik niet onder controle heeft…
  Komt daarbij dat hij een fortuin vergaard of gestolen heeft van ruim 540 miljoen $. Met een.jaarwedde van 780.000$ en minder dan.5 jaar président. Dank U Europa, dank U Amerika…

 2. Trump is een vredesbrenger, dat heeft hij al bewezen met de Abraham akkoorden in het midden Oosten waarvan bijna niemand weet heeft omdat het niet op de reguliere media verkondigd werd. Stel je voor dat dit destijds bekend werd gemaakt , dat kon niet zijn toch.
  De cokehead van Kiev zou niet de vrede krijgen die hij wil maar wie met vuur speelt moet op de blaren zitten ….

  • Fem januari 21, 2024 Bij 17:15
   Waar heb je het over…. die akkoorden waren een bondje dat opgezet werd tegen Iran. En tevens het groene licht voor de aanval op Palestinia. Trump is een two-faced brainless pompous ass die met de wind meewaait, de gore wind die uit de grote bek van Jared Kushner de zionist komt.

   • Hoi Immortal,

    Begrijp me niet verkeerd maar ik vind Trump minder slecht dan al zijn voorgangers die ik bewust heb meegekregen in mijn leven en de grote meerderheid van zijn voorgangers. Waarom? Omdat hij geen nieuwe oorlog(en) is begonnen onder zijn presidentschap.

    Maakt dat jouw kritiek ongeldig? Uiteraard niet, sterker nog, eens er mee maar toch, minder slecht dan zo velen die hem voorgingen. Het lijkt er op dat geen nieuwe oorlog beginnen dat kost….. Ik, als simpele ziel, vind dat een verbetering. Uiteraard van een enorm laag punt maar toch.

    Om geheel duidelijk te zijn qua standpunt die ik inneem. Zolang mensen blijven stemmen tussen absoluut kwaad en een beetje kwaad blijft het ellende.Net zoals in NL. Wat wil je extreme evil or little evil. Soms kiezen voor extreem, some een beetje. Wat een treurig wezen is de mens in zijn collectief. Maar er gloort hoop, steeds minder mensen doen niet meer aan ”niet nadenken maar meedoen”

    Groeten,
    Hugo

 3. Ongelofelijk, deze man Zelensky en zijn westerse fans.
  Totaal de schaamte voorbij.
  En dan staan hij en Rutte breed te lachen voor de camera.
  Helemaal geen respekt voor de gewone mensen die hun globale spelletjes met hun geld, bloed of leven betalen.

 4. Als trump aan de macht was geweest de afgelopen 4 jaar was er nooit oorlog geweest ,achterlijke zelenski ,neergezet door t wef , en had ie t wef buutenspel gezet ,maar nee ff snacht extra valse stembiljetten brengen zodat die demente biden via t wef aan de macht kwam

 5. Je zou in ieder geval aan tafell eens kunnen gaan en proberen of dit te stoppen valt zo niet heb je het toch geprobeert lijkt mij. Maar als ik Nato hoor en het voor sorteren op een oorlog met de russen vrees ik het ergste.Denk dat voordat Trump witte huis inkomt dit gaat gebeuren dat weten die havikken.

 6. Het begint er steeds slechter uit te zien voor de Oekrainers als de westerse massamoordende fascisten maar met deze zelfgewenste oorlog bezig blijven.

  Wie-oh-wie gaat de wereld en deze doorgesnoven neonazi-dwerg uit z’n lijden verlossen..???

 7. Toen Trump destijds die opmerking maakte van binnen 24 uur geen oorlog meer, had die dat nooit ever kunnen bereiken vanaf dat moment dat hij dat zei, nooit never binnen 24 uur.

  Rusland gaat echt niet meer stoppen en of die JewSA NATO nonsens nog geloven en gelijk hebben ze, ze zijn te vaak bedonderd door het SSysteem…

  Dat Trump het beter/anders zou doen als de rest mee zou werken ja, deels wel, maar vergeet bv niet dat ook Trump gezworen heeft aan ISraHell of USrael en dat hij de NS2 ook niet wilde en tegen zou houden… enz, en ja buiten al die en de vacs om is ie alsnog prettiger te zien mede door zijn not politiek correct hahah, mooi vind ik dat soort straat taal en duidelijk en ow tig maar beter voor de US (waar is de A van USA gebleven) dan puppet Biden en of Odrama em Bush enz.

 8. Het maakt niets meer uit want de opruimeing van het grootste deel van de wereldbevolking is begonnen in 2020 dat was ook nodig sinds ze in Parijs dat hebben besloten maar de schurken hadden ze nog niet die toen god vergeten hadden te raadplegen of ze dat wel mochten doen zonder bestraft te worden In nederland gaat alles door en neimand maakt er zich druk om dat we opgeruimd gaan worden maar door de nu grote oversterfte hen voor is gegaan en dus uitgesteld wordt tot nader orde van het WEF In Duitsland zijn ze bang dat rechts de overhand gaat krijgen die alle emigranten eruit willen flikkeren zodat de waarheid van Merkel naar boven komt met haar slogan ,,,,,Wir schaffen Dass,,,,,, die het land naar een burgeroorlog gaat leiden Het AFD wordt waarschijnlijk de grootste partij worden in Duitsland en daar zijn de nu zittende partijen als de dood bang voor!!!!!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in