Zelensky bij een loopgraaf in de door oorlog geteisterde regio Donetsk in Oost-Oekraïne in december 2021 © manhhai / Flickr (CC BY 2.0)

De kritische waarnemer van het medialandschap kan zich sinds het begin van de Oekraïne-oorlog nauwelijks meer aan verbazing onttrekken: terwijl voorheen iedereen die de narratieven van de regering tegensprak een nazi was, mogen nu echte neonazi’s verheerlijkt worden en de Holocaust gerelativeerd worden. Elke eis van de Oekraïense president lijkt gerechtvaardigd, elke weigering om daaraan te voldoen ronduit een misdaad tegen de mensheid. Het massaal corrupte Oekraïne, vooral zijn president met zijn dubieus begrip van democratie, wordt geacht het nieuwe symbool van “westerse waarden” te zijn. Een gênant schouwspel – maar de stemming schijnt geleidelijk te veranderen. Er worden tenminste eindelijk afwijkende stemmen gehoord in de mainstream, bericht Report24.news.

Op 31 mei publiceerde Focus een gastartikel van Gabor Steingart, die de veranderende stemming oppikte en openlijk kritiek uitte op Zelensky en zijn gedrag – lees het hier: “De furore van de president: Zelensky leeft in politieke eendimensionaliteit“.

U kunt daar lezen:

“Zelensky doet niets minder dan het Westen mobiliseren. Hij houdt nooit op nieuwe miljarden en zware wapens voor zijn land te eisen. Zijn woorden zijn het zwaarste wapen dat hij in deze ongelijke strijd kan gebruiken.

Zelensky is drastisch in de zaak en hard van toon. Hij is opzettelijk ongedifferentieerd. En hij schiet met scherp op iedereen die zijn mening niet deelt. De tijdgeest doet in hem zijn intrede als een klopgeest. Hij zegt dingen die een paar maanden geleden nog als relativering van het nazi-tijdperk aan de kaak zouden zijn gesteld.

Poetin wil “de eindoplossing van de Oekraïense kwestie” [Endlösung, term die onder Hitler werd gebruikt als een obscure allusie op de algehele uitroeiing van de joodse bevolking, red.]. Poetin zal pas stoppen “als hij Berlijn bereikt heeft”. Poetin wil genocide. Poetin is erger dan Hitler, “omdat zijn doel nog meer perfide is dan Hitler”, zegt Andrij Melnyk, de ambassadeur van Oekraïne die naar Berlijn gestuurd is.”

Blackout in de Oekraïense strijdkrachten: Rusland bombardeerde NAVO-Oekraïense knooppunten voor gegevensuitwisseling - 200 Poolse militairen dood in Kharkiv! (Video's)

Voor Zelensky verdeelt de wereld zich in Poetin-bestrijders en Poetin-vrienden (iets wat o.a. de gangbare mainstream-journalist gelukkig heeft overgenomen). Poetin-vrienden zijn ook degenen die een ontspanningspolitiek voorstaan. Daarbij heeft Zelensky toegegeven onderschat “dat de Duitse ontspanningspolitiek uiteindelijk geleid heeft tot de val van de Berlijnse Muur, de ontbinding van de Sovjet-Unie en de hereniging van Duitsland”.

Terwijl de “America First”-politiek van Donald Trump in dit land aangevallen werd, wordt de eenzijdige en arrogante “Ukraine First”-politiek van Zelensky plotseling gevierd – maar de stemming is geleidelijk aan het veranderen, zegt Steingart. Er moeten grenzen gesteld worden aan het extremisme van Zelensky (Steingart noemt het eendimensionaliteit): Olaf Scholz, bijvoorbeeld, moet ook de “realpolitikgrenzen” trekken ten opzichte van de Oekraïense president.

“De belangen van Oekraïne zijn niet de belangen van de Duitsers: de Bondsrepubliek steunt de vrijheidsstrijd van de onderdrukte Oekraïners, maar zij voert geen oorlog tegen Rusland.”

Wij kunnen nooit een totale oorlog willen, zegt Steingart. Zijn conclusie is duidelijk: de echte politicus moet de Oekraïense president niet in zijn ijverige totaliteit volgen.

“Hij moet aandringen op zijn soevereiniteit. Of, om het ronduit te zeggen: Berlijn is geen voorstad van Kiev.”

Terwijl er in de commentaarkolom van het artikel verschillende verontwaardigde Zelensky-aanhangers te vinden zijn, zijn er minstens evenveel uitingen van dankbaarheid – ook al kan de kritiek van de auteur nog als tam beschouwd worden. Veel, heel veel burgers zijn de eisen van Zelensky en Melnyk minstens even beu als de catastrofale gevolgen van de westerse sancties, die hun eigen burgers veel harder treffen dan Rusland. Zullen de mainstream media dit geleidelijk aan begrijpen en respecteren?

De klap van de energiecrisis voor Europa is de verantwoordelijkheid van EU-politici

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky: “Ik ben dol op cocaïne, het geeft me de hele dag energie”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

1 REACTIE

  1. Wanneer je nou de naam Zelensky door NAVO vervangt dan kom je in de buurt. Wanneer je dan ook nog bedenkt dat de NAVO de VS is met de andere landen als puppets in een freakshow dan klopt het plaatje. De langgewenste oorlog, het diepgewortelde verlangen van de VS om wapens van Amerikaans makelij, direct te kunnen richten op de Russen daar loopt het gebrainwashte Amerikaanse patriottenhart toch van over. En geen grondtroepen, geen jongens die sterven, alleen een rinkelende kassa. Amerika is weer in business. Gouden handel. Nou ja, niet voor de burgers, want het land heeft er net weer 40miljard aan schulden bij gekregen, maar nee voor de boeings, de lockheed martins en natuurlijk de eeuwig hongerige banken van de van oorsprong Duits/Joodse Rothshilds. Maar dat ter zijde.

    Die 40miljard, voor wapens die niemand kan bedienen, die niks zullen veranderen aan de oorlog. Ze zijn namelijk niet gemaakt zijn om te dienen voor een partij die aangevallen wordt zie: https://t.me/brianlovethailand/426 en https://t.me/brianlovethailand/430, maar voor een partij die in alle rust een aanval kan voorbereiden.

    Mijn vraag bij dit alles is: komen die wapens wel in de Oekraïne terecht? Hebben we al ooit beelden gezien van Oekraïense manschappen die in de weer waren met ons moderne wapenspul? Worden die 40miljard wel wapens of worden die gebruikt om de great reset te bekostigen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here