De Russische staatstelevisie zendt niet elke dag nieuws uit dat het waard is om op dit platform herhaald te worden. En daarom neem ik niet de tijd van lezers, totdat en tenzij er iets is wat ze moeten weten. Vandaag is zo’n dag. Wat ik nu ga delen is nieuws en analyse die ik oogstte op de ochtendeditie van Sixty Minutes (er is ook een vroege avondeditie) en op het Vesti-programma van 14.00 uur, schrijft Gilbert Doctorow.

Een van de hoofdpunten was het laatste nieuws uit de frontlinies over de status van het Oekraïense tegenoffensief, dat de afgelopen dagen zeer actief is geworden en waarschijnlijk verder in intensiteit zal toenemen in de loop van de week die resteert tot het begin van de NAVO-bijeenkomst in Vilnius op de 12e. Of Kiev nog meer substantiële militaire en financiële steun van zijn westerse sponsors zal ontvangen, hangt rechtstreeks af van de vraag of het regime kan aantonen dat de tot nu toe gedane investeringen zich ruimschoots hebben terugbetaald en dat het de Russen uit het door hen bezette gebied kan verdrijven als het voldoende middelen krijgt.

Zoals vandaag gemeld, winnen de Oekraïense strijdkrachten nog steeds geen terrein en verliezen ze enorme aantallen manschappen en militaire uitrusting. Ze gaan nu veel verder dan verkennende bewegingen van een klein aantal troepen, zoals kenmerkend was voor de eerste twee weken van hun tegenoffensief, en zetten op zijn minst op één locatie van het front in het zuiden van Donbas een troepenmacht van 6.000 man op.

De Russische strijders, geïnterviewd door oorlogscorrespondenten van de staatstelevisie en ondersteund door videobeelden, leggen uit dat ze in staat zijn om alle Oekraïense pogingen om een doorbraak in hun linies te bereiken af te slaan dankzij zware ondersteuning van artillerie en nu ook van gevechtsvliegtuigen. We kregen clips te zien van deze straaljagers die het terrein omsingelden op een hoogte van 25 meter boven de grond terwijl ze met 1000 km per uur vlogen en dodelijke aanvallen uitvoerden op pantserwagens, tanks en loopgraven die door de Oekraïense infanterie bezet waren. De resultaten van hun werk worden geregistreerd door verkenningsdrones. Kortom, de Russen beweren dat de verliesratio voor Oekraïne een orde van grootte hoger ligt, wat betekent dat de verliezen aan Oekraïense kant 10 keer hoger liggen in de huidige gevechten.

  Pas op voor de Ides van maart... Rusland verslagen en Poetin vermoord?

Ze zeggen dat ze alle Leopard-2 tanks hebben vernietigd die Portugal en Finland de afgelopen weken aan Oekraïne hebben geleverd. En de Russische journalisten merken op dat de vervangende tanks van Duitsland, die gisteren door minister van Defensie Pistorius zijn aangekondigd, van een nog oudere en minder capabele generatie zullen zijn, de Leopard 1. Ze zullen gemakkelijk ten prooi vallen aan de Russische troepen. Ze zullen een gemakkelijke prooi zijn voor Russische artillerie en tanks in het veld.

De Russen zien dan ook geen enkele mogelijkheid dat de Oekraïners ook maar iets kunnen winnen dat ook maar enigszins als militaire winst op het slagveld kan worden omschreven, om volgende week of in de weken daarna in Vilnius mee te pronken. En dit is precies de reden waarom de dingen snel uit de hand zouden kunnen lopen, nu Kiev door middel van terrorisme probeert te bereiken wat het met conventionele oorlogsvoering niet kan bereiken.

Ook vandaag werd het Oekraïense “terrorisme” aan de kaak gesteld door Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken. Vijf drones werden vandaag met elektronische middelen neergehaald of gedesoriënteerd in de agglomeratie Moskou. De luchthaven Vnukovo was duidelijk hun aangewezen doelgebied en de activiteiten van de luchthaven moesten vanochtend uit veiligheidsoverwegingen worden opgeschort. Ik ben niet verrast: het was slechts een kwestie van tijd voordat de Oekraïners dergelijke infrastructuur zouden gaan aanvallen en vliegtuigpassagiers in gevaar zouden brengen. Vnukovo is de luchthaven die gebruikt wordt door een aantal buitenlandse luchtvaartmaatschappijen, waaronder Turkish Airlines en Egypt Air. Een aanval op de luchthaven kan dus gemakkelijk een internationaal schandaal en/of ramp worden.

  Over Amerikaanse luchtafweer gesproken

Maar de grotere dreiging blijft natuurlijk een Oekraïense raketaanval op de kerncentrale van Zaporozhie, waarvan Kiev zou beweren dat die door de Russen is uitgevoerd. De logica van zo’n aanval zou zijn om een dreiging van nucleaire besmetting te creëren die tot in West-Europa zou reiken en de NAVO-interventie in de oorlog zou rechtvaardigen.

De Russen hebben zo’n dreigende valse-vlagoperatie publiekelijk en luidkeels aan de kaak gesteld, maar in dit uur van bijna-wanhoop kan men er niet op vertrouwen dat de Kievse autoriteiten zich aan de normale regels of de normale logica houden.

Als dit of iets soortgelijks door het Zelensky-regime wordt uitgevoerd in de komende dagen vóór de NAVO-top, dan moet u inderdaad een schuilkelder opzoeken. De Russische reactie op het risico van een dreigende NAVO-aanval “als vergelding” voor de valse-vlag-tragedie kan een escalatie zijn die ons allemaal zal choqueren.

***

Gelukkig was de nieuwsoogst van vandaag op de Russische televisie niet helemaal grimmig. Het andere belangrijke nieuwsitem was de topontmoeting van de lidstaten van de Shanghai Cooperation Organization (SCO) van vandaag. Dit periodieke evenement werd gecoördineerd vanuit New Delhi en vond virtueel plaats.

De Indiase premier Indira Modi leek in topvorm en genoot duidelijk van zijn bevoorrechte positie als “gastheer”. Kijkend naar zijn optreden en zijn voorstel om de SCO verder te versterken om het terrorisme te bestrijden, kunnen we concluderen dat de hoop van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken om India los te weken van zijn nauwe betrekkingen met het oprichtingslid van de SCO, Rusland, puur waanideeën zijn.

Vladimir Poetin gebruikte zijn tijd voor de camera vooral om de medelidstaten ervan te overtuigen dat Rusland rotsvast is, dat zijn samenleving zich heeft geconsolideerd achter de constitutionele orde en dat de dreiging van de gewapende opstand van de Wagner-groep volledig is geneutraliseerd.

  Poetin bouwt 'conservatief dorp' voor Amerikanen die willen ontsnappen aan de 'liberale ideologie' in de VS

President Xi van China had enkele onderwerpen van breder belang om op tafel te leggen. Hij stelde voor dat de SCO-leden zouden samenwerken ter ondersteuning van een wereldorde gebaseerd op internationaal recht, dat ze zich zouden verzetten tegen het opleggen van unilaterale sancties tegen lidstaten en dat ze zouden handelen in nationale valuta. Als ik deze punten van de Chinese leider mag ontcijferen, zijn ze allemaal gericht tegen de Verenigde Staten en hun intimiderende buitenlands beleid dat een “op regels gebaseerde orde” wil afdwingen die alleen zij dicteren.

Deze SCO-top was opmerkelijk vanwege de eerste aanwezigheid van Iran als een volledig gekwalificeerd lid. Ondertussen is ons verteld dat Egypte zijn kandidatuur heeft gesteld als mogelijk toekomstig lid, wat de eerste uitbreiding van de SCO buiten de Euraziatische landmassa zou betekenen, waar de leden nu meer dan twee derde van het grondgebied en de helft van de totale wereldbevolking vertegenwoordigen. Naar verluidt hebben nog eens 14 landen hun naam op de lijst gezet als kandidaten voor toekomstige toetreding tot de club.

In de marge van de top van de Shanghai Cooperation Organization vertelt de Russische staatstelevisie dat de Russisch-Chinese handel nu voor 85% in yuan en roebel wordt gevoerd.

Een hoge Russische afgevaardigde in de SCO zei in Sixty Minutes dat de organisatie in afwachting van haar uitbreiding hervormingen van haar handvest nodig heeft. Deze hervormingen zouden kunnen inhouden dat de bevoegdheden en de zichtbaarheid van de algemeen directeur worden vergroot, zodat hij effectiever kan samenwerken met andere instellingen voor mondiaal bestuur, en dat er een permanent orgaan wordt opgericht om de strijd tegen de drugshandel te coördineren.


Copyright © vertaling 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dr. Coleman: Nucleaire oorlog komt eraanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMike Yeadon over de giftigheid die opzettelijk in de COVID-‘vaccins’ is ingebouwd
Volgend artikelKlaus Schwab: “Bereid u voor op een bozere wereld”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Nee, ik zoek geen schuilkelder op. Als de bom valt, dan valt ‘ie. De straf voor onze falende ‘leiders’ zal van bijbelse proporties zijn.

 2. Een schuilkelder is 1 ding maar je moet er nog optijd ingeraken ook.
  En er in gaan wonen is geen optie, toch ?

  De vraag blijft: hoe wordt ik gealarmeerd om op tijd dekking te zoeken aangezien een dergelijke aanval een verassingsaanval is en de media hier niets kan tegen doen.

 3. Het gaat toch anders.
  Geen nucli oorlog geen derde W oorlog.
  Het wordt alleen beangstigend eng voor een ieder in heel de wereld.
  Zorg dat je niet in de angst gaat. Blijf dicht bij jezelf.
  De warlords doen hun ding.

 4. Gelukkig zijn we hier niet in de NAVO, jammer is wel dat we 12 kilometer van een Britse Basis afzitten (vliegveld en “antennes”) dus dat gaat een verdamper worden als het misgaat, heb gelukkig mijn verjaardag geviert met vrienden dit jaar.
  So be it

  • Mijn verjaardag vieren heb ik vorig jaar maar wat uitgebreider gedaan. Onder het mom van, dat kunnen ze me niet meer afnemen. Maar als het allemaal niet te snel gaat, dan gaat het dit jaar ook weer lukken. Ik denk maar zo: die binnen bennen, bennen binnen 🙂
   En volgend jaar? Wie dan leeft die dan zorgt, zeg ik nu met een heel dubbel gevoel.

 5. Ten einde dat de Frontnieuwlezer op de hoogte blijft, de Vlaamse propandamedia melden hoe het in elkaar zit:
  Het begint bij het grote succes van “het tegenoffensief”. In de gazet: “Het Oekraïense tegenoffensief is er vorige week in geslaagd om 37 vierkante kilometer te heroveren op de Russen. Sinds het begin van het tegenoffensief in juni heeft Oekraïne 158,4 vierkante kilometer heroverd.” Op de regimeradio: Rusland wordt terug gedreven en past op haar aftocht de “verschroeide aarde” toe. Daarom zal Rusland eerstdaags de kerncentrale van Zaporitja opblazen. Da’s pas eens glasheldere informatie, oh ironie.

 6. Heel Europa inclusief Amerika bezitten gezamelijk geen enkel middel om de Russen te kunnen stoppen te bewandelen de weg van het nastreven naar gerechtigheid
  Het Ego moet daar heel groot voor groeien
  En het hoofd is niet groot genoeg
  Zie Pinky and the Brain
  Tekenfilm uit de jaren 70/80

  https://youtu.be/T5nFu2-Nmk0

  Er valt uiteraard veel meer voorbeelden
  Uit diezelfde tekenfilm serie te halen

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in