Linkse journalist Christian Catomeris en onthoofd hoofd door moslim

De nationale publieke staatsomroep van Zweden, SVT, krijgt nu massaal kritiek na te hebben aangeduid dat de Franse leraar Samuel Paty zijn onthoofding zelf heeft “uitgelokt” door afbeeldingen van Mohammed te tonen.

SVT’s linkse journalist Christian Catomeris werd onlangs opgemerkt toen bleek dat hij de redactie van de nieuwsrubriek “Agenda” had verlaten uit protest tegen het feit dat de voorbeeldnaam “Hassan” was gebruikt tijdens het partijleider-debat van vorige week, meldt Fria Tider.

Nu is Catomeris in zwaar weer beland op social media voor een opmerking die hij maakte over Samuel Paty, de leraar in Parijs die op vrijdag door een 18-jarige Tsjetsjeense moslim werd onthoofd. De achtergrond van de daad was dat Paty les had gegeven over vrijheid van meningsuiting waarbij hij satirische beelden liet zien van de profeet Mohammed.

In “Nyheter Direkt” op SVT Play op zondag werd Christian Catomeris geïnterviewd als “buitenlandexpert van SVT” over een demonstratie voor Paty die overdag in Parijs werd gehouden.

Hij merkte onder andere op dat de Place de la République, waar de demonstratie werd gehouden, in een Franse context belangrijk was.

“De republiek heeft bepaalde basiswaarden die als bedreigend worden beschouwd en die ook deel uitmaken van deze schoolles die juist deze daad heeft uitgelokt of ertoe heeft geleid”, zei Christian Catomeris.

Het commentaar wordt op social media geïnterpreteerd als SVT die de onthoofde leraar de schuld geeft.

Het bericht over de SVT-uitspraak dat de kunstenaar Jens Ganman op Twitter plaatste, is breed verspreid en kreeg veel boze commentaren.

“Er zijn erg veel zieke mensen die bij de staatsmedia werken, erg ziek”, schrijft bijvoorbeeld iemand.

Man helpt het milieuprobleem op te lossen

Psycholoog Nicolai Sennels: Vier factoren die moslims crimineler maken

Vorig artikelKoerdische activist: Moslim die leraar in Parijs onthoofde “vermoord” door de politie: “brute, zinloze moord van de Franse politie op moslim”
Volgend artikelJoe Biden loopt opnieuw weg voor persvragen over zoon’s laptop
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

6 REACTIES

 1. Ik ben ’t helemaal met die Zweedse Staatsmedia eens, ik wil zélfs nog een stapje verder gaan :

  Ik weet bijna zeker, dat deze Franse leraar, Samuel Paty, zichzelf heeft onthoofd, daarmee wilde hij het doodschieten van een volledig onschuldig moslim-jongetje uitlokken. Deze leraar zou zelfs postuum vervolgd moeten worden wegens uitlokking.
  Kan een land nóg gekker zijn als Zweden ? Nou ja, Nederland is BIJNA zo ver !!!

 2. Zweedse staatsmedia: Franse leraar heeft zelf zijn onthoofding “uitgelokt”

  Tja zo lust ik er ook nog wel een paar, iedereen met een helder boerenverstand weet inmiddels waartoe Europa zich naar ontwikkelt, naar een grote totalitaire staat, migratie is daartoe een doel op zichzelf geworden.

  Er mogen géén kritische geluiden over deze krankzinnige vorm van etnocide naar buiten gebracht worden, en men kan rustig stellen dat alle media zich aan deze code houden, dus er is niets nieuws onder de zon dat de Zweedse “staats”media zó reageert, “we” zijn het gewend.

 3. wat hier is gebeurd is een schandaal voor de vrijheid van menings uitingen die gasten in zweden zijn niet goed om dit niet te veroordelen waar gaat dit naar toe zijn ze daar nou zo bang voor de islam een gestoord geloof het is goed dat hij dood is geschoten een minder in ieder geval het is vreselijk als je zo fanatiek bent dan ben je blind voor een ander zijn overtuiging en dat is levens gevaarlijk

 4. Gelukkig maar voor Catomeris dat niet moslims een stuk vredelievender zijn, anders had hij hiermee zijn eigen onthoofding uitgelokt.

 5. Zweden hebben de pest in dat hun eigenland verloren is. Wat een stelletje idioten!

  Ik heb gehoord dat het gemiddelde IQ van een Zweedse politicus rondom de 50 is

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in