Rusland heeft Litouwen uitdrukkelijk gewaarschuwd dat, tenzij de onbeperkte doorgang per spoor naar de Russische staat Kaliningrad onmiddellijk wordt hersteld, “Rusland actie zal ondernemen” tegen Litouwen. Deze woorden zijn geschreven en overhandigd aan de zaakgelastigde van Litouwen, die vandaag ontboden is op het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken om de schriftelijke waarschuwing in ontvangst te nemen.

De laatste keer dat Rusland een land waarschuwde dat ze “X” tijd hadden om iets te doen, was Oekraïne. Zeven uur nadat die termijn van vijf uur gegeven was, trok het Russische leger met geweld Oekraïne binnen.

Larry Johnson:

Twee gebeurtenissen in de afgelopen dagen – het besluit van Litouwen om de doorvoer van Russische voorraden naar Kalinigrad te verhinderen en de Oekraïense raketaanval op een Russisch olieplatform in de Zwarte Zee – kunnen voor Rusland het kantelpunt zijn om over te schakelen op een totale oorlogsstrategie in plaats van door te gaan met de Speciale Militaire Operatie. Ik zal het uitleggen.

De Speciale Militaire Operatie bestond, naast de verklaarde doelen van demilitarisering en denazificatie van Oekraïne, uit beperkte rules of engagement [gevechtsregels, redactie]. Rusland vernietigde niet alle communicatie-infrastructuur en -netwerken. Het internet bleef in de meeste delen van Oekraïne operationeel. Mobiele telefoontorens en elektriciteitsnetten waren geen doelwit en werden niet vernietigd. De lichten bleven branden in de steden en dorpen, waaronder Lviv en Kiev. De civiele brandstofdepots en olieraffinaderijen werden grotendeels ongemoeid gelaten.

Oekraïense regeringsgebouwen, waaronder het Ministerie van Defensie, zijn niet tot puin gereduceerd. Zij staan nog overeind en de dagelijkse gang van zaken gaat door. Het civiele vervoersnet functioneert nog steeds. Een deel van het spoorwegverkeer is onderbroken om het vervoer van militaire voorraden van de NAVO naar het oostelijk deel van Oekraïne tegen te houden, maar de treinen blijven rijden, zij het oude beesten die op diesel rijden.

  VS onthouden hulp om Oekraïne tot onderhandelingen met Rusland te bewegen

Niettegenstaande de westerse propaganda dat Russische “orks” burgers verkrachten, plunderen en moedwillig doden, is de waarheid anders. Rusland heeft geen zuiver civiele gebieden als doelwit gekozen (in tegenstelling tot Oekraïne, dat de stad Donetsk beschiet, waar geen Russische militaire activiteit is) en heeft Oekraïne onder druk gezet om veilige vluchtroutes te openen voor burgers die in een gevechtszone gevangen zitten. Oekraïne heeft veel van deze hulpacties geblokkeerd.

Kenmerkend voor de speciale militaire operatie is de omvang van de Russische strijdmacht die in Oekraïne wordt ingezet – naar schatting slechts 250.000 Russische troepen die het opnemen tegen een Oekraïense leger- en territoriale verdedigingsmacht van 600.000 man. De militaire strategen zijn het erover eens dat een aanvallend leger een voorsprong van 3 tegen 1 moet hebben, als het wil slagen:

De 3-1 regel van het landgevecht is een militair aforisme dat zijn oorsprong vindt in operationeel onderzoek, en dat stelt dat een aanvallende strijdmacht een voordeel van 3 tegen 1 moet hebben op een verdedigende strijdmacht om te kunnen slagen. De reden waarom de aanvalsmacht zo groot moet zijn, is natuurlijk om rekening te houden met de verliezen die kunnen optreden bij het aanvallen van een versterkte positie. Een kleinere aanvalsmacht neemt vaak een veel groter risico door niet genoeg soldaten te hebben om een bres te slaan en uit te buiten; ook de keuze van het terrein, de dekking, de mate van paraatheid, het gebied, de afstand tot de bevoorrading, de afstand tot de versterkingen, en het thuisvoordeel (moreel) zijn meestal aan de kant van de verdediger.

Rusland heeft de conventionele wijsheid op zijn kop gezet. Ondanks het feit dat Oekraïne, dat vanuit versterkte posities een defensieve strijd voerde, bijna drie keer in de meerderheid was, verkreeg Rusland snel de overmacht in de lucht en verlamde het Oekraïense vermogen om de belegerde eenheden luchtsteun te geven. Oekraïense gevechtsvliegtuigen en helikopters hebben geen offensieve rol van betekenis gespeeld bij de Oekraïense operaties.

  Waarom hebben de de EU en de NAVO er geen probleem mee om met neonazi's samen te werken?

Rusland heeft zich ook gewend tot de milities in de republieken Loehansk en Donetsk en hen het leeuwendeel van de strijd laten dragen bij de herovering van grondgebied dat in handen was van het Oekraïense leger. Het lijkt erop dat Rusland de rol van ondersteunende commandant speelde, terwijl de strijdkrachten van Luhansk en Donetsk de gesteunde troepen waren. Met andere woorden, Rusland leverde artillerie, pantservoertuigen, luchtsteun en raketten ter ondersteuning van de militaire operaties van de Donbas-republieken. Rusland zorgde ook voor troepenversterking als dat nodig was. Ondanks de westerse beweringen dat Rusland catastrofale verliezen heeft geleden, zijn er op de sociale media in Rusland geen bewijzen te vinden die die bewering staven. Vladimir Poetin heeft niet de macht om rouwende ouders en echtgenoten te verhinderen zonen te betreuren die op het slagveld verloren zijn gegaan.

Als Rusland besluit de handschoenen uit te trekken en een grootscheepse oorlog tegen Oekraïne te voeren, zal het bloedbad dat de Oekraïense strijdkrachten op de grond ondervinden daarbij verbleken. U zult geen fotomomenten meer zien met westerse politici en beroemdheden die door de straten van Kiev flaneren. Rusland kan het elektriciteitsnet van Oekraïne vernietigen en de kerncentrale van Zaporizja – de grootste centrale van Europa – stilleggen. Rusland kan de toegang van Oekraïne tot olie om zeep helpen en raffinaderijen uitschakelen. En Rusland kan zich gaan richten op de Oekraïense overheidsinfrastructuur.

Ik hoop dat het zover niet komt, maar Vladimir Poetin heeft duidelijk gemaakt dat dit voor Rusland een existentiële strijd is, en het westen heeft door zijn woorden en daden die overtuiging versterkt. Eén Duitse journalist is zich bewust geworden van het gevaar:

  Westerse troepen in Oekraïne: Hoe een grote leugen kan leiden tot de grootste oorlog

De Duitse televisie geeft toe wat steeds duidelijker wordt: het Westen is in ontkenning dat Rusland zijn militaire conflict met Oekraïne zo goed als gewonnen heeft.

“Ik ben bang dat we nu voor een situatie staan waarin we een ongemakkelijke waarheid onder ogen moeten zien,” zei journalist Wolfram Weimer vorige week. “En dat is dat Rusland deze oorlog gewonnen heeft.

“Nu werkt onze kanselier met dit taalsjabloon: “Rusland mag deze oorlog niet winnen. Oekraïne moet winnen,” ging Weimer verder.

“Ik vraag me alleen af waar dit politiek heen gaat, want in feite heeft Rusland de Donbas in slechts een paar dagen tijd praktisch veroverd. De gebiedswinst is enorm, ze is ongeveer even groot als Nederland en België bij elkaar. De landverbinding met de Krim is er. Dat betekent, hoe moet Rusland deze oorlog nu verliezen?”

Weimer zei verder dat Oekraïne “niet de kracht heeft” om Rusland militair te bestrijden, ondanks het feit dat het Westen miljarden dollars aan wapens en hulp heeft gegeven, en dat Rusland “ook het internationale spel van de sancties aan het winnen is.”

Wij leven in historische tijden. De wereld die in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog tot stand kwam, is op 24 februari 2022 uitgedoofd. De Verenigde Staten zijn niet langer in een positie om de uitkomst in Oekraïne en Europa te dicteren. Die macht ligt nu bij Vladimir Poetin.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat voor soort Westerse mensen wapperen met een Oekraïense vlag?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat is uw plan om de ergste wereldwijde voedselcrisis in ons bestaan door te komen?
Volgend artikelNucleaire oorlog dreigt: Westen is kansloos, zegt IAEA-insider
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

 1. (Zal Rusland overschakelen op een totale oorlogsstrategie?)

  Het zal eens een keer tijd worden !! Er komt een moment dat je er klaar mee bent.

  • Bij te lang wachten: dan heeft de vijand tijd om voor te bereiden/te bewapenen/geld weg te smokkelen.
   Dat kost (russische) levens.
   Oekies doen er niet toe; zij stonden massamoord op Russen toe, stemden op de Grote Snuiver met Waterhoofd

 2. Als Rusland op de zelfde strategie als het westen normaal dat zou doen, is het in een ochtend einde oefening van heel de EU. Zij solliciteren er wel steeds gretiger naar om ze behandeld te worden. Er is niets menselijk meer aan, wat het westen nu doet. Het geeft eigenlijk weer dat het decennia lang wanpraktijken van de westerse politici het waren en om dat te kunnen verdoezelen hebben zij een oorlog nodig met Rusland. Door hun eigen arrogantie en kortzichtigheid storten onze eigen economieën met een sneltrein vaart de afgrond in. Dit doen ze in de EU, maar ook in Amerika en Canada. Ze plegen genocide op de gehele mensheid, omdat zij door hun eigen hebberigheid en incompetentie hun totale macht over de wereld zijn verloren. Maar omdat zij niemand anders dat gunnen, moet alles kapot gemaakt worden, zodat niemand er meer er iets van kan maken. Dat is een eigenschap van psychopaten, andere niets gunnen en altijd andere de schuld geven voor wat zij zelf constant doen.

  • De krankzinnige westerse hoogmoed komt voor de val. En die zal heel diep zijn.
   Arme westerse burgers die door zulke lieden geleid worden. De gewone burger wil dit gedonder niet. Het is altijd de smerige politiek, waarin de haantjes zitten die macht, macht en nog eens macht willen uitoefenen. Dat zie toch ook met dat prikgedonder. Je moet en zal geprikt worden. Gelooft u nou echt dat die psychopaten ook geprikt zijn? Ik geloof er niets van.

  • De globalisten(dus links in NL) willen een WO3.
   En de voorspelbare dingen zijn al gebeurd; Kaag : geld voor Palestijnen? Hoeveel voor zichzelf op een Zwitserse rekening? Bij Arafat werd ook 39 millioen gejat geld gevonden…

   Die mensen zijn net zo stom en conformistisch als de moffen in de vooroorlogse tijd.
   Bedenk: wie gaf orders om het voorschrijven van ivermectine te verbieden? De eerste keer dat politiek dokters verbied een toegelaten medicijn voor te schrijven.
   De oude mensen die in ziekenhuizen werden gebracht, werden daar willens en wetens vermoord.
   Kan je me het verschil tussen nazi’s en ons “medisch personeel” daar vertellen?

   En: er stonden verschillende codes op de flesjes; een cde was een zoutoplossing…..
   ——————
   Maar goed: on topic:
   in 2015 werd op verzoek van Rutte de MH17 neergeschoten door de Oekies. Geloofje niet? Wie was de ENIGE met de mogelijkheid? De Oekies; die bevalen een koerswijziging 45 minuten voordat….

   NIETS verbeterd/normaliseert in NL zolang we dat smerige tuig in Den Haag aan de macht laten.
   Het opruimen daarvan is het begin.
   Maar zal dat gebeuren?

  • 95% met je eens. Als elke totaaldebiel nu eens gaat begrijpen dat de elite in oorlog is met hun bevolking. Het is alleen in het westen, in de rest van de wereld draait het als vanouds.

 3. Rusland hoeft Litouwen natuurlijk niet militair aan te vallen. Hoewel slechts 25% van haar handel met de landen van het GOS is, is Litouwen nog steeds sterk afhankelijk van Rusland voor import van gas, olie en metalen voor haar industrie en wellicht ook energie (electriciteit). Als kapitaalkrachtig lid van de Euro zal ze ook meegezogen worden in de toekomstige bankencrisis van de Zuid Europese landen. De Nederlandse pensioenen als onderpand voor de Italiaanse obligaties zal namelijk niet voldoende blijken te zijn. Rusland hoeft niet veel te doen. De EU zal vanzelf haar rug keren naar Litouwen zodra Rusland het land totaal sanctioneert.

 4. Zo jammer dat niemand inziet dat Rusland/Putin (en evenzo China etc…) het spelletje mee speelt.

  Shaking my head, shaking my head….

   • Beste Alice,

    Met hij bedoelt u ws Putin.
    En hij speelt helemaal niet zijn eigen spel, jammer genoeg.

    ALLE landen, ALLE leiders spelen hun rol in het grote spel.
    En dat “grote spel” is…

    Maar joh, blijf vooral geloven in Putin/Rusland.
    Precies wat er van “ons” verwacht wordt.
    Ik echter niet!
    Ik bereid me rustig verder voor op wat komen gaat.
    De onvermijdelijke reset.
    Of het zin heeft waar ik me op voorbereid?
    Geen idee!
    Maar aan mij zal het iig niet liggen, ik zal mijn best gedaan hebben.

    En jij?

  • Rustig… ik weet al meer dan twee jaar dat die oorlog ging komen…
   Alles dus ook die Poetin behoort tot The Great Reset en steeds tot het WEF.
   Hij zal later als beloning Oekraïne volledig of zeker gedeeltelijk krijgen!
   Ze testen nu in Oekraïene enkele nieuwe wapens en willen zich verlossen van hun wapendepot.
   Ook al die munitie gaan ze na The Great Reset niet meer nodig hebben, de wereld zal totaal veranderen. Grote voorraden brengen niks op en nu verdienen ze miljarden en er vallen veel doden maar zeker nog niet genoeg naar hun zin.

   • Jossi, ik reageer op ikbuignooit, ik vond het al irritant in de klas, een straatschoffie, die boos werd op andere meningen in de klas, waarbij ik dacht hoe sloom ze waren in hun hoofd. Bleek veel later dat ik een zeer pientere man was, ik word moe van jou. Je toekomstvisie is het nog geen eens. Ze gaan ons pijn doen, velen in hun gelederen zien nu hoeveel pijn ze ons doen. Dat gaat schuren, het kraakt bij ons als mensheid, het kraakt ook bij hun als veroorzaker. Dat jij al 2 jaar weet dat de oorlog er aan zat te komen, ik veeg mijn reet af met dit statement. Het gaat niet om Oekraine. De Roebel is geaccepteerd als munt voor internationale energie, lees olie, handel. Niet op een lieve manier. Putin heeft daadwerkelijk bij het WEF gezeten. Dat kan ik niet ontkennen. De Roebel is terug op goudbasis, dat is niet wat het WEF wilt. De hele great reset kan dan niet doorgaan. Het lijkt erop dat Putin zijn vrienden van de WEF heeft aangehoord. En zijn reet ermee heeft afgesmeerd. Kazachstan was al maanden geleden gevallen…. dat is het Sicilie, van de ‘echte’ maffia, hij heeft zijn vijanden echt pijn gedaan. Voor hem is geen weg meer terug. Kill them before they kill you. Ik kan dat 100% begrijpen. Op mijn simpele lage niveau kan het mij ook niets meer schelen. Als de mensheid maar blijft bestaan. Ik denk dat Putin op latere leeftijd dit ook zag, als ex KGB agent heeft hij zat gezien. Ik geef hem het voordeel van de twijfel. Rutte en zijn brusselse bende niet. Dat zijn laffe klootzakken met een rubbere ruggengraat.

 5. Putin is losgeweekt van het wef-tuig…gaat zijn eigen russische gang…en dat kent men niet(njet) in brussel en davos.
  Het gaat erom spannen de komende dagen… litouwen doet hetgeen davos en brussel hun opdraagt….en men gaat kijken vanuit brussel en davos tot hoever ze kunnen gaan voordat de russische beer toeslaat…EN DIE ZAL TOESLAAN.
  Beste heer Putin, graag een paar van die mega-effectieve raketten op de randstad,niet verder a.u.b. tot Hoogeveen aan Zee.
  Gaarne een offerte mijnerzijds voor duiktoeristen uit rusland voor het gebied ten westen van Hoogeveen……allachastan aan de amstel, verrottiemor aan de rotte….dankbare duikopbjecten….

  • Wat een ziek mens ben jij. Ik woon in de randstad, Dit wens ik mijn ergste vijand niet toe. En zeker niet een landgenood die aan jouw kant staat.

   • Nou ja, ken mensen uit de randstad die vinden dat Limburgers in de mijnen begraven hadden moeten worden. Ik weet niet of ik er rouwig om zou zijn.

 6. De grenzen van de oekraine moeten weer zoals een eeuw of 3 geleden. Het land moet zo klein, dat het geen gevaar meer oplevert.
  In 1918 werd Transilvanie aan Roemenie gegeven; doel: Hongarije zo klein te maken, dat het geen grootmacht meer kon worden.

  Een ding is zeker: als Poetin een ultimatum stelt, houdt hij zich eraan. Hij is geen gedegereerde corrupte deviant zoals wij die hebben

  Ik denk, dat als hij een bewapende trein stuurt, die Litouwers in hun broek schijten.

 7. Wat een krankzinnige wereld. We worden kapotgemaakt door gekken. Tweedracht is gezaaid in onze bevolkingen en geluk is ver te zoeken. Gooi alsjeblieft al die nucleaire raketten en we zijn overal vanaf. Ik ben die leugens en intriges zo zat. De aarde kon zo een mooie plek zijn maar dan wel zonder mensen.

 8. Aangezien in Litouwen de eerste vijandelijke oorlogsdaad door Litouwen en de EU zelf gesteld werd, kunnen ze daarvoor moeilijk artikel 5 van het NATO-Verdrag inroepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in