Heeft Europa’s laatste en weinig opgemerkte anti-Rusland stap de wereld dichter bij de Derde Wereldoorlog gebracht? Het Baltische EU/NAVO-lid Litouwen heeft een verbod ingesteld op alle doorvoergoederen per spoor die naar Ruslands uiterst westelijke exclave Kaliningrad gaan, nadat de vervoersautoriteiten de provocerende maatregel aanvankelijk op vrijdag hadden aangekondigd.

Onderstaande video toont paniekaankopen door Russen die in Kaliningrad wonen, een van het vasteland losgemaakt deel van Rusland, genesteld tussen Litouwen en Polen. Het hamsteren is begonnen omdat Litouwen de Russische spoorwegtransporten naar de oblast (staat) heeft afgesneden, schrijft Hal Turner.

Al meer dan dertig jaar bestond er een overeenkomst tussen Rusland en Litouwen dat de oblast (staat) Kaliningrad bevoorraad zou worden via de Russische spoorlijn door een smalle strook land, de Suwalki-kloof genaamd, die vanuit Rusland langs de zuidoostelijke grens van Litouwen loopt. De overeenkomst hield in dat de treinen met rust gelaten zouden worden, en zouden fungeren als een soort bevoorradingstunnel voor de Russen die in Kaliningrad woonden.

Dat alles eindigde 48 uur geleden, toen Litouwen het op zich nam om te verklaren dat sancties tegen Rusland (wegens zijn speciale militaire operatie in Oekraïne) zouden worden toegepast op treinen van/naar Kaliningrad.

Dit betekent dat er vrijwel geen doorvoer meer kan plaatsvinden tussen Rusland en zijn meest westelijke staat.

De mensen in Kaliningrad vrezen dat zij zullen verhongeren omdat zij van de bevoorrading zijn afgesneden. Die vrees veroorzaakte paniek, en gisteren en vannacht vonden er paniekaankopen plaats, zoals te zien is in de video hieronder:

Het lijkt erop dat Litouwen probeert Rusland te dwingen om hen militair aan te vallen over dit nieuwe embargo. Zij willen dat dit gebeurt, omdat Litouwen lid is van de NAVO, en zodra er een aanval plaatsvindt, zal Litouwen zich beroepen op artikel 5 van het NAVO-verdrag, de collectieve zelfverdediging.

  Terreuraanslag in Moskou is wraak van VS/NAVO voor het verliezen van de proxy-oorlog tegen Rusland in Oekraïne

Dat zou meteen ALLE landen van de NAVO, in oorlog brengen met Rusland, en dat is precies wat de NAVO wil, om op die manier Rusland rechtstreeks te kunnen aanvallen om zijn operatie in Oekraïne te stoppen.

Het probleem met deze denkwijze is echter dat de president van Rusland duidelijk heeft gemaakt, “dat het een oorlog zal worden die niemand zal winnen.” Dat is een eufemisme voor een nucleaire oorlog.

President Poetin, die in het openbaar commentaar gaf bij het begin van Ruslands “speciale militaire operatie” in Oekraïne, maakte duidelijk dat de conventionele strijdkrachten van Rusland geen partij zijn voor de conventionele strijdkrachten van de NAVO. Maar, zei hij, “Rusland is ook een kernmacht. En onze technologie is superieur aan die van alle anderen. Dus als de NAVO zich op artikel 5 beroept, zal het een oorlog worden die niemand zal winnen.”

Dit wetende, heeft Litouwen STILLETJES een sanctie-embargo tegen Kaliningrad afgekondigd.

Zij willen een kernoorlog.

UPDATE 8:58 AM EDT —

“De VN moet de situatie met de blokkade van Kaliningrad rechtzetten, of Rusland zal vrij zijn om de kwestie van de doorvoer op welke manier dan ook op te lossen” – het hoofd van de Commissie voor de Bescherming van de Soevereiniteit van de Russische Federatie, Klimov.

“Indien in de nabije toekomst de doorvoer van goederen tussen de regio Kaliningrad en de rest van het grondgebied van de Russische Federatie door Litouwen niet volledig wordt hersteld, dan behoudt Rusland zich het recht voor maatregelen te nemen om zijn nationale belangen te beschermen,” aldus de verklaring.

  Kiev zegt dat Oekraïners zuiverbloed Slavische mensen zijn, Russen zijn vuile rasmengers

(OPMERKING: Dit is bijna identiek aan de bewoordingen die Rusland gebruikte over het oplossen van Veiligheidsgaranties, voordat het Oekraïne binnentrok. Het is duidelijk dat deze opmerking bedoeld is om Litouwen (en de wereld) te waarschuwen dat Rusland zijn toevlucht zal nemen tot gewapend geweld om het embargo op Kaliningrad te breken).

UPDATE 10:27 AM EDT —

Senator Klimov: de blokkade van Kaliningrad door Litouwen kan als directe agressie worden beschouwd.

(OPMERKING: Als de Europese Unie de “schaamteloze truc” van Litouwen, die de doorvoer van bijna de helft van de vracht naar de regio Kaliningrad verbiedt, niet corrigeert, dan zal Brussel zelf de legitimiteit van de documenten over het Litouwse lidmaatschap van de EU voor Rusland ontkennen en zo “haar handen losmaken” zal Rusland het probleem van de doorvoer naar Kaliningrad “met alle middelen” oplossen.)

Korte recapitulatie met historische aantekeningen:

De gouverneur van Kaliningrad, Alikhanov, heeft de Russische federale autoriteiten reeds opgeroepen om naar aanleiding van het doorvoerverbod lik-op-stuk maatregelen tegen Litouwen voor te bereiden.

Alikhanov noemde een belangrijke voorwaarde in de overeenkomst van 2004, die deel uitmaakte van de toetreding van Litouwen tot de EU:

“Dat de Baltische staat in de praktijk het beginsel van vrije doorvoer van goederen, waaronder energie, tussen de regio Kaliningrad en de rest van het Russische grondgebied zal toepassen.

In het bijzonder bevestigen wij dat er vrijheid van doorvoer zal zijn, en dat de goederen in deze doorvoer niet aan onnodige vertragingen of beperkingen zullen worden onderworpen en vrijgesteld zullen zijn van douanerechten en doorvoerrechten of andere heffingen in verband met de doorvoer […]”

  Luxe bunker: De superrijken bereiden zich voor op een blackout

Dan, in april…

Toen de EU begin april voor het eerst de blokkade van goederen voorstelde als onderdeel van het laatste grote sanctiepakket, waarschuwden Kremlin-functionarissen voor oorlog, aangezien Moskou “de blokkade zou moeten breken” omwille van zijn burgers.

“Ik denk dat dit voorlopig een spel is, het testen van de wateren […].

In geval van een blokkade, zoals zij zeggen, wist de Sovjet-Unie hoe zij de blokkades moet breken, wij (Rusland als opvolger van de Sovjet-Unie – TASS) hebben ruime ervaring,” zei de senator.

“Als zij zo ver willen gaan om ons deze blokkade te laten breken om het leven van onze mensen, die daar wonen, te redden, dan kunnen wij dat doen,” zei de senator.

Vooruitlopend op het van kracht worden van het nieuwe Litouwse doorreisverbod, wachtte de staatsspoorwegdienst naar verluidt “op het laatste woord” van de Europese Commissie.

Brussel oordeelde toen dat:

“Gesanctioneerde goederen en lading nog steeds verboden moeten worden, ook al reizen ze van het ene deel van Rusland naar het andere, maar dan over EU-grondgebied […].

In de ogen van Moskou komt dit neer op een economische belegering van een deel van het soevereine grondgebied van Rusland en van een miljoen van zijn burgers.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetins machtsvertoon met de hypersonische raket “Kinzhal” – een waarschuwing voor de NAVOVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe oorlogsverklaring van Rutte trends op Twitter
Volgend artikelStudie: Pfizer’s COVID-19 vaccin vermindert de mannelijke vruchtbaarheid – En het is nog erger dan het op het eerste gezicht lijkt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Zucht, het zijn ook net een stel kleine kinderen in de EU.
  Zijn ze nu echt met vuur aan het spelen. Kijken hoe ver ze kunnen gaan ?
  Gaat dit op een verkeerde afgestraft worden.
  Wanneer houd dit op ?
  Is de mensheid aan het doordraaien ?
  Elke dag weer, hoor je die shitzooi, of oorlog, of dat schijt griepcorona.
  Pfff vermoeiend zeg.!

 2. Hiermee zegt de EU eenzijdig lopende contracten op, als het hen zo uitkomt. Dit kan ook wederzijds nu gebeuren. Dan ligt de gehele EU eerdaags plat, geen gas/olie/steenkool en andere mineralen waar de EU van afhankelijk zijn. De EU met haar volgzame lidstaten spelen met vuur en dat kan ook terugslaan op de veroorzaker en dan is het huilen en zielig doen. Dit in kader van de toespraak van Poetin in het Davos clubje. Waar het Davos clubje met legen handen zijn komen te staan en hun macht ziet verdampen op wereldschaal. Een kat in het nauw maakt vreemde sprongen. Dit geldt vooral nu voor de psychopaten die niet hen zin krijgen en zo hun meerdere moeten erkennen met tegenzin.

  Hier geldt niet het artikel 5 van de NAVO, want in dit geval is het een NAVO lid die het probleem veroorzaakt en het nu uitlokt.

  • Als dit de EU toelaat dan de gaskraan dichtdraien. Deze rommel van Oesteerse landen zijn in de EU gekomen te snel, deze landen zou moeten al eruit, ze zijn niet democratisch en slechte rechtsysteem.

 3. Er zit niets anders op… helaas maar verhongeren is Geen optie….DROB DE BOM…EN VEEG BRUSSEL VAN DE KAART….DROP DE BOM…‼️‼️‼️‼️‼️

 4. Koningsbergen, hoofdstad van Oost-Pruisen?
  Daar gaan we weer, straks ligt ook West Europa bezaaid met lijken tussen de ruïnes…

 5. Ik snap niet waarom Rusland zo bang is voor een conventionele oorlog met de NAVO. Ze lijken aan de winnende hand te zijn in Oekraine wat feitelijk een NAVO leger is met NAVO wapens, leiding, inlichtingen en training. Daarnaast is het Oekrainse leger vast veel gemotiveerder dan de NAVO legers die hebben moeten leiden onder bezuinigingen, woke zooi, vaccinatiemandaten en ander slecht beleid van vaak vrouwelijke ministers van defentie. Ofwel als je in Oekraine met 15% van je stijdkracht capaciteit je mannetje kunt staan moet het je conventioneel tegen de NAVO ook lukken. Al helemaal omdat het voor de NAVO een uitwedstrijd wordt wat moeilijker is dan een thuiswedstrijd.

  Als ik Rusland was dan zou ik met een gerust gevoel heel deze transportroute met geweld innemen. Als bonus snijden ze dan alle toegangswegen af tussen de Baltische staten en Polen.

 6. Vergeet even niet dat ook Rutte wist te vertellen dat dit ook onze oorlog is.
  Nmmis dit al lang afgesproken om verder te laten escaleren en een wereldoorlog uit te lokken.Er was niet voor niets een Navotop enige tijd geleden waar regeringsleiders aan deel namen.
  Dtraai het linksom of rechtsom maar de Navo is op ellende uit.

 7. Het is heel dom van Litouwen. Zonder na te denken over de gevolgen van hun bevolking en uiteindelijk is het spelen met de levens van alle Europese burgers.
  De paniek slaat toe en bij mij gaan steeds meer alarmbellen af. Wat heeft de EU, de NAVO en USA te verbergen? Oekraïne geen EU en NAVO land, uitermate corrupt wilt een stuk land terug terwijl ze de bevolking van dat land niet willen. Ze zijn al 8 jaar bezig met het doden van de burgers omdat het Russisch talige burgers zijn die ze haten tot op het bod. Waar zijn ze mee bezig? Sta het af, kunnen de mensen hopelijk eindelijk in vrede leven. Het is al grote schande dat de EU en de NAVO wegkijken van deze misdaad tegen de mensheid zonder op te komen voor de mensen rechten. Zo interessant is Oekraïne niet terwijl 80% van het land geen wapen of militairen heeft gezien. De aanvallen bij Kiev is makkelijk te vinden, het zijn militaire doelen en de wapens die over de grens komen. Iedere militaire kan het je zo vertellen. Wil je hiervoor een oorlog uitlokken? Europeanen in gevaar brengen terwijl het een taak van machthebbers is om de bevolking te beschermen en in veiligheid te brengen. Wat is zo belangrijk uit eigen belang, dat een oorlog waard is. Tijd dat iedereen heel goed zelf gaat nadenken en laat je niet sturen naar een dove en blinde weg.

 8. pure provocatie. Ik zou zeggen: Poetin, stuur Lithouwen en Brussen een berichtje, dat die lijn per direct geopend moet worden.
  En als dat niet gebeurt: een paar andere kruispunten van treinverbindingen trakteren op een bezoek van wat precisie raketjes.

 9. In dat stomme Westen (EU/usa/navo) leren ze het nooit. Willen ze nu echt niet zien dat ze politiek en financieel niets meer in te brengen hebben. De waanzin politiek van overheersen, leegplunderen en in chaos achterlaten. En financieel totaal failliet, met de gigantische schuldenberg. De bekende kat in het nauw.
  Alleen verslikken ze zich want Rusland zullen ze nooit op de knieën krijgen. Dat is Napoleon en Hitler ook niet gelukt en dat lukt nu ook NIET. Arm volk dat zulke idiote leiders heeft. Leiders die in een waanwereld leven, opgefokt door Schwabber en die Niets voor hun volk over hebben.

 10. Patrushev beloofde Litouwen een “serieuze reactie” op de transportblokkade van Kaliningrad

  De Russische secretaris van de Veiligheidsraad Nikolai Patrushev, die momenteel in de regio Kaliningrad is, beloofde Litouwen een “serieuze en gevoelige reactie” op de transportblokkade van de regio.

  Bedenk dat de autoriteiten van de republiek, verwijzend naar de sancties die door de Europese Unie zijn aangenomen, sinds 18 juni het treinverkeer naar de regio Kaliningrad hebben beperkt .

  “Rusland zal spoedig reageren op de transportblokkade van Kaliningrad, de reactie zal ernstig en gevoelig zijn voor de bevolking van Litouwen”, zei Patrushev tijdens een bijeenkomst over nationale veiligheid in het noordwesten van Rusland. Hij noemde de beslissing van Vilnius ook vijandig.

  Het besluit over de transportblokkade van Kaliningrad toont duidelijk aan dat men niet alleen mondelinge, maar ook schriftelijke verklaringen uit het Westen niet kan vertrouwen, voegde de secretaris van de Veiligheidsraad van de Russische Federatie eraan toe.

  https://rusvesna.su/news/1655807029

 11. En zo kunnen wij ; vrijwel onopgemerkt, door Litouwen een derde wereld oorlog ingerommeld worden.

  Leuke mensen daar in de Baltische Staten. Oude vetes met Rusland moeten nu voor hen door de NAVO worden uitgevochten.
  Domme Europeanen om dit soort landen toe te laten tot de NAVO, en de EU❗️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in