Duitse journalist zegt dat het Westen liegt over de oorlog in Oekraïne. “We kunnen deze oorlog niet winnen, we moeten er zo snel mogelijk een eind aan maken, en dat is ook van grote waarde om een diplomatiek initiatief te beginnen,” zegt Wolfram Weimer.

De Duitse televisie geeft toe wat steeds duidelijker wordt: het Westen is in ontkenning dat Rusland zijn militaire conflict met Oekraïne zo goed als gewonnen heeft, schrijft Jamie White.

Een gast van het Duitse talkshowprogramma “Maischberger” legde uit hoe de Europese leiders op het wereldtoneel vernederd worden, nu zij de oorlog in Oekraïne tegen Rusland blijven voortzetten, die niet meer gewonnen kan worden.

“Ik ben bang dat we nu voor een situatie staan waarin we een ongemakkelijke waarheid onder ogen moeten zien,” zei journalist Wolfram Weimer vorige week. “En dat is dat Rusland deze oorlog gewonnen heeft.”

“Nu werkt onze kanselier met dit taalsjabloon: “Rusland mag deze oorlog niet winnen. Oekraïne moet winnen,” ging Weimer verder.

“Ik vraag me alleen af waar dit politiek heen gaat, want in feite heeft Rusland de Donbas in slechts een paar dagen tijd praktisch veroverd. De gebiedswinst is enorm, ze is ongeveer even groot als Nederland en België bij elkaar. De landverbinding met de Krim is er. Dat betekent, hoe moet Rusland deze oorlog nu verliezen?”

Weimer zei verder dat Oekraïne “niet de kracht heeft” om Rusland militair te bestrijden, ondanks het feit dat het miljarden dollars aan wapens en hulp van het Westen krijgt, en dat Rusland “ook het internationale spel van de sancties aan het winnen is.”

  De val van Bakhmut, een voorbode van de val van Oekraïne?

“De Chinezen zijn op Rusland gesprongen, de Indiërs doen zaken als nooit tevoren met Rusland, belangrijke opkomende landen als Brazilië en Zuid-Afrika hebben het Westen verlaten – en de bondskanselier werd bij een reis naar Zuid-Afrika publiekelijk in verlegenheid gebracht, ze willen geen sancties. Ze willen zelfs niet praten over een agressieoorlog.”

Weimer wees erop dat de verzoenende retoriek van de Franse president Emmanuel Macron over het bereiken van een wapenstilstand met Rusland een signaal is dat Europa politiek terrein verloren heeft over het Oekraïne-conflict.

“Dat betekent dat wij ook deze internationale strijd om de meerderheid verloren hebben. En ik ben bang dat we dat moeten toegeven, en omdat ik ervan uitga dat het initiatief van Macron op realpolitiek inzicht berust, kunnen we deze oorlog niet winnen, we moeten er zo snel mogelijk een einde aan maken en dat is ook van grote waarde om een diplomatiek initiatief te beginnen,” zei Weimer.

“Dat is wat ik eigenlijk van onze bondsregering verwacht, juist omdat zij zo terughoudend was om het kanaal naar Moskou open te houden, moet Berlijn eigenlijk een vredesplan voorleggen en ik hoop dat de reis naar Kiev ertoe zal leiden dat [de Duitse Bondskanselier Olaf Scholz] dat zal doen,” besloot hij.

De sancties van het Westen tegen Rusland hebben een spectaculair averechts effect gehad.

De Russische roebel staat nu op een hoogtepunt in vijf jaar ten opzichte van de Amerikaanse dollar, en de Europese naties zijn gedwongen te bezuinigen op de steeds duurder wordende olie en aardgas die vroeger door Rusland werden geleverd.

En zoals Weimer opmerkte, hebben China, India en andere niet-westerse landen de handel met Rusland opgevoerd sinds de sancties van kracht zijn geworden.

  Voormalig adviseur van het Pentagon: "VS achter sabotage Nord Stream"

Intussen zijn de voedselprijzen in de V.S. en Europa drastisch gestegen, omdat Oekraïne en Rusland een sleutelrol spelen in de wereldvoedselproductie – namelijk tarwe en meststoffen.

De meerderheid van de Amerikanen steunt de Amerikaanse interventie in de oorlog in Oekraïne niet, en maakt zich veel meer zorgen over slecht leiderschap van de regering, stijgende inflatie, en hoge gasprijzen, volgens een recente Statista opiniepeiling.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Oekraïne oorlog is een zwendelVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne – De reactie van het Westen als het met de werkelijkheid wordt geconfronteerd
Volgend artikelDe gecontroleerde vernietiging van de VOEDSEL- en ENERGIE-infrastructuur is nu aan de gang… bereid u voor of wordt verpletterd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Waarom heeft de EU een land wat ons rijkelijk voorziet van energie en voedsel en andere belangrijk grondstoffen nooit de rijkende hand gegeven om zo van Europa een stevig blok te maken. Waarom zo land al jaren beledigen en schofferen.

  • Omdat ze niet snappen, dat het begint bij grondstoffen en niet bij valuta of ‘kennis’. Een valutasysteem en een kennisinfrastructuur bouwen dergelijke landen zelf op. Beiden zijn immers onstoffelijk, dat is makkelijker te realiseren.

  • Omdat de bezetter van Europa; de Vs en GB
   Dit al 75 jaar niet hebben toegestaan.
   Onder grote dreiging.
   Daarom moet Europa nog steeds bevrijd worden.!
   Maar eerst moet het ineenstorten!
   Voordat elk land weer souverein kan worden.
   Bid daar maar voor.

  • Voedsel hebben we zelf, laat je niet gekmaken. Dat kleine landje zorgt echt niet voor alle: voedsel, kunstmest, alle grondstoffen, e.d.. voor de hele wereld, zoals de media ons doen geloven.

   Wij hebben een mestoverschot, al onze groenten/fruit worden normaal gesproken geëxporteerd omdat het zoveel oplevert, maar we bevoorraden een hele berg landen vanuit ons kleine landje: voedsel genoeg.

   We hebben een melkplas.
   Wij hebben de babyvoeding.
   Wij hebben een hele grote visserij en veel technieken.
   Wij hebben zelfs bergen gas (sorry groningers, ik laat de ethiek en geologie even buiten beschouwing hier).

   Het ligt niet aan de oorlog of de omgeving dat hier de prijzen zo hoog zijn en tekorten van normale producten zijn al helemaal onzin. Alleen kleding is een probleem want dat komt allemaal uit china en daar ligt de hele botenbusiness vast op het moment.

   Verder is het de regering en alleen de regering die zorgt voor voedseltekorten. Het is puur om angst aan te jagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in