Wij zijn ruim van tevoren gewaarschuwd dat het eraan komt. Joe Biden heeft publiekelijk toegegeven dat de komende voedseltekorten “echt zullen zijn“, en het hoofd van het Wereldvoedselprogramma van de VN vertelt ons nu dat wij binnenkort “de hel op aarde” zouden kunnen zien omdat het voedseltekort zo ernstig zal zijn, schrijft Themostimportantnews.com.

De voedselprijzen zijn over de hele wereld al dramatisch aan het stijgen, en in Sri Lanka en elders zijn al voedselrellen uitgebroken. Maar de meeste mensen in de westerse wereld behandelen deze crisis alsof het niets voorstelt. Velen lijken ervan uit te gaan dat onze leiders alles onder controle hebben en dat alles op de een of andere manier wel in orde zal komen.

Helaas is de waarheid dat niet alles goed komt.

Tot nu toe is dit jaar het aantal hongerige mensen over de hele wereld gestegen tot meer dan 800 miljoen…

Momenteel lijden ongeveer 811 miljoen mensen honger. Het niveau van voedselonzekerheid is verdubbeld ten opzichte van 2019, en gestegen van 135 miljoen tot 276 miljoen. Van dit totaal hebben ongeveer 48,9 miljoen mensen te maken met acute of dringende niveaus van voedselonzekerheid die humanitaire interventie vereisen.

Maar dit is nog maar het topje van de ijsberg.

Er ligt nog veel erger in het verschiet, en David Beasley waarschuwt openlijk dat “de hel op aarde” op komst is…

De VN heeft gewaarschuwd dat er wegens de wereldwijde economische gevolgen van de Russische invasie in Oekraïne een “hel op aarde” zou kunnen komen.

The Guardian meldt dat David Beasley, directeur van het Wereldvoedselprogramma van de VN (WFP), gezegd heeft dat de oorlog “verwoestend” geweest is, in combinatie met verschillende andere factoren.

“Zelfs vóór de Oekraïne-crisis hadden we te maken met een ongekende wereldwijde voedselcrisis vanwege de Covid en de stijgingen van de brandstofprijzen. Toen dachten wij dat het niet erger kon worden, maar deze oorlog is verwoestend geweest,” zei hij.

  Waarom verliezen het Westerse establishment en deskundigen hun verstand over Oekraïne?

Volgens Beasley zullen we binnenkort “angstaanjagende” voedseltekorten krijgen, en die tekorten zouden mogelijk tot burgerlijke onrust kunnen leiden in letterlijk tientallen verschillende naties…

Tientallen landen riskeren dit jaar protesten, rellen en politiek geweld als de voedselprijzen in de wereld de pan uit rijzen, zo heeft het hoofd van de voedselhulpafdeling van de Verenigde Naties gewaarschuwd.

David Beasley, directeur van het Wereldvoedselprogramma van de VN (WFP), zei donderdag in de hoofdstad van Ethiopië, Addis Abeba, dat de wereld te maken heeft met “angstaanjagende” tekorten die de landen die afhankelijk zijn van de tarwe-export uit Oekraïne en Rusland, zouden kunnen destabiliseren.

Maar de meeste Westerlingen besteden niet veel aandacht aan deze snel groeiende crisis, omdat zij denken dat die hen niet echt persoonlijk zal treffen.

Voor de overgrote meerderheid van ons is een gebrek aan voedsel iets waarover wij ons nog nooit zorgen hebben hoeven te maken.

In “normale” tijden konden wij altijd naar de supermarkt gaan en onze karretjes vullen met bergen supergoedkoop voedsel wanneer wij maar wilden.

Helaas zijn de dingen veranderd. De voedselproductie in de V.S. zal dit jaar ver bij de verwachtingen achterblijven, en het hoofd van de National Black Farmers Association beweert dat wij binnenkort “veel lege schappen en veel meer hoge voedselprijzen” zullen zien…

Drie weken geleden zei John Boyd Jr., de voorzitter van de National Black Farmers Association, “Wij verkeren op dit ogenblik in een crisis wat de voedselketen met de boer in dit land betreft,” en hij voegde eraan toe “Wij zullen nog veel meer lege schappen zien en nog veel meer hoge voedselprijzen.”

In zijn veertigjarige loopbaan als boer, zei Boyd dat hij nooit gedacht had dat hij “$5,63 voor een gallon diesel zou betalen, $900 per ton voor kunstmest, en all-time high prijzen voor sojazaad.” Al de prijzen die hij noemde staan op recordhoogten, waardoor de marges van de boeren onder druk staan.

  Oekraïne gebruikt door Amerika geleverde wapens om NUCLEAIRE KERNCENTRALE aan te vallen - Wij in het Westen zitten nu op een soort tikkende tijdbom

Natuurlijk zien we in het hele land al wijdverspreide tekorten aan bepaalde producten.

Fox Business bericht bijvoorbeeld over het ernstige tekort aan tampons dat onlangs de krantenkoppen is gaan halen…

Een woordvoerder van Tampax, dat eigendom is van P&G, vertelde FOX Business in een verklaring dat het gaat om “een tijdelijke situatie, en het Tampax-team produceert 24/7 tampons om aan de toegenomen vraag naar onze producten te voldoen.”

Intussen wordt het aanhoudende tekort aan babyvoeding alleen maar erger

Ouders krijgen niet veel rust, want in de week die eindigde op 29 mei is de voorraad out-of-stock babyvoeding in het hele land gestegen tot 73%, volgens de meest recente gegevens van de detailhandelfirma Datasembly. Het is een aanzienlijke stijging ten opzichte van eerder in de maand, toen het nationale out-of-stock percentage voor babyvoeding 45% bedroeg.

Bovenop al het andere hebben we nu te maken met een tekort aan pikante saus

In april stuurde Huy Fong Foods, Inc., ’s lands grootste fabrikant van srirachasaus, een brief aan klanten over een dreigend tekort, dat directe gevolgen zou hebben voor detailhandelaars en restaurants.

“Helaas kunnen wij bevestigen dat er een ongekend tekort aan onze producten is,” vertelde Huy Fong Foods aan Fox News Digital in een e-mail.

Deze tekorten zijn maar een heel klein voorproefje van wat er aan zit te komen.

Zoals ik op mijn website al heel 2022 waarschuw, zullen de omstandigheden in de komende maanden nog heel wat verslechteren.

Dus wat is uw plan om de ergste wereldwijde voedselcrisis van ons leven door te komen?

Hebt u al voorraden ingeslagen?

Eerder dit jaar publiceerde ik een lijst van 50 basisartikelen die ik zou aanraden bij de hand te hebben. De volgende lijst is zeker niet volledig, maar zij zal u helpen om veel van de eerste levensbehoeften te dekken…

#1 Een generator

#2 Een Berkey waterfilter

#3 Een regenwateropvangsysteem als u geen natuurlijke watervoorziening in de buurt van uw huis hebt

  (Video's) Verwoesting in Bakhmut: Meer dan 10.000 Oekraïense soldaten dood in de grootste slag van de oorlog - Troepen door de Russen omsingeld en bestookt

#4 Een medische EHBO-kit

#5 Rijst

#6 Pasta

#7 Soep in blik

#8 Groente in blik

#9 Fruit in blik

#10 Kip in blik

#11 Potten pindakaas

#12 Zout

#13 Suiker

#14 Melkpoeder

#15 zakken meel

#16 Gist

#17 Veel extra koffie (als u die drinkt)

#18 Emmers met lang houdbaar voedsel

#19 Extra vitaminen

#20 Aanstekers of lucifers

#21 Kaarsen

#22. Zaklantaarns of lantaarns

#23 Voldoende hout om te branden

#24 Extra dekens

#25 Extra slaapzakken

#26. Een zonneoven

#27. Een extra ventilator als u in een heet klimaat woont

#28 Hand ontsmettingsmiddel

#29 Toiletpapier

#30 Extra zeep en shampoo

#31 Extra tandpasta

#32. Extra scheermesjes

#33. Flessen bleekmiddel

#34. Een radio op batterijen

#35 Extra batterijen

#36 Zonneladers

#37 Afvalzakken

#38 Dekzeilen

#39. Een zakmes

#40 Een hamer

#41 Een bijl

#42. Een schop

#43 Werkhandschoenen

#44. N95 maskers

#45 Zaden voor gebruik in een tuin

#46 Inmaakpotten

#47 Extra benodigdheden voor uw huisdieren

#48. Een noodvoorraad contant geld

#49 Bijbels voor elk lid van uw gezin

#50 Een “vluchttas” voor ieder gezinslid

Veel van de artikelen op deze lijst zijn nu veel duurder dan ze eerder dit jaar waren.

En als u wacht, zullen veel van die artikelen nog veel duurder worden.

Als mijn lijst u niet bevalt, bedenk dan uw eigen lijst, en vul het in de commentarensectie aan.

Het belangrijkste is dat u een plan hebt.

De wereldgebeurtenissen beginnen echt uit de hand te lopen, en ik verwacht dat de tweede helft van dit jaar nog chaotischer zal worden dan de eerste helft van dit jaar al geweest is.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

Duitsland waarschuwt voor “ergste hongersnood sinds de Tweede Wereldoorlog”



Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSlag om  Mariupol: Nieuwe video van gevechten om de cruciale stad
Volgend artikelZal Rusland overschakelen op een totale oorlogsstrategie?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

92 REACTIES

 1. Wat heb je aan een voedselvoorraad voor enkele weken
  terwijl je een voorraad nodig hebt van misschien wel een jaar?
  Ik heb er ook geen geld voor, geen ruimte, en geen organisatie talent.
  Beter is met z`n allen de oorzaak weg te nemen zodat dat
  voedsel tekort er helemaal niet komt.

   • Euhhh…
    U schrijft: ‘… toetsenbordhelden en betweters…’.

    Zou u willen toelichten wie u hiermee bedoelt?
    En ook hoe u tot deze conclusie komt?

    Alvast bedankt!

   • Inderdaad, het zijn namelijk georganiseerde tekorten. De (WHO/WEF) doen hier allen aan mee en vernietigen voedsel daar waar maar mogelijk. Hier bij ons zgn vogelgriep om alle kippen en eenden om te kunnen brengen, elders de varkens, of wat dan ook.

    Er worden hier en daar ook premies uitgeloofd om oogsten door te draaien. Een ieder die aan de organisatie hiervan meedoet behoort ingerekend en veroordeeld te worden voor alle schades die dit teweeg brengt.

    • De regerende vrijmetselarij is niet creatief. Ze hadden succes met de Franse opstand in 1789 door de voedseltransporten naar Parijs te blokkeren waardoor honger gedreven mensen de Bastille bestormden op 14 juli 1789 en de koning beschuldigden. Er is grote kans dat ze wereldwijd dezelfde truc toepassen, misschien al op 14 juli 2023.

  • Ingaande op uw reactie, beste Jade:

   Het liefste zouden wij allemaal de oorzaak wegnemen.
   Echter, dit gaan wij niet voor mekaar krijgen.

   Bereidt u voor op de reset.
   Een reset die zo’n elke 200 jaar voorbij schijnt te moeten komen.
   Enja, 200 jaar.
   Dus tweehonderd jaar.

   Ajb allen, doe jullie onderzoek…

   • Nope, wat we nu gaan meemaken zijn geen enkele voorbeelden te vinden in de geschiedenis! We hebben hier een vreselijk plan op wereldschaal…

   • Beste politiek profeet,

    U schrijft: ‘… beter moeten stemmen op een partij…’

    Met deze opmerking mag u af naar de uitgang!

    Stemmen op een partij…
    What a joke!
    Fuck alle politieke partijen!

    Graag uw reactie hierop!

    • Ook ik buig nooit, maar dat terzijde…elke politieke partij tot op heden is een schandaal, een farce, een leugen, een deceptie, en toch…heeft het forum voor democratie mijn enigste kleine en bange hoop op herstel van het politieke spectrum.
     Het is delicaat…ik beken….maar gezien de ellende bij ALLE ANDERE KRUIPERS EN LIKKERS….vanaf begin pvv stemmer maar vanaf coronaspuiterij afgehaakt dankzij fleur…die promote gvd de doodspuit voor de oudjes….dus gecontroleerde oppositie.
     Kan het forum en van haga nog iets doen….?
     Stemmen we misschien ooit eens op de BATAAFSCHE REPUBLIEK?

     • Democratie is de mensen doen geloven dat ze iets te zeggen hebben. Er is gewoon geen democratie en de verkiezingen helpen je geen bal verder! Wanneer gaan je ogen open?
      Achter het gordijn doen ze wat ze willen, nooit anders geweest.
      Vooral nu had je moeten weten dat er geen democratie is.
      En vooral Trump is hier zeer goed voorbeeld van…
      Ja, FvD geeft jullie hoop als enige partij die in het verzet komt maar meer dan hoop kunnen ze jou zeker niet geven.

      • Ook hierin is het nodig diep onderzoek te doen! Stemmen of niet stemmen (maar er geen afstand van doen, van de zgn ‘recht’) zorgt ervoor dat jij als burger medeverantwoordelijk bent voor alle mis-politiek, schulden etc. Zelfs dat deze per burger te verhalen zijn: immers, je hebt een ander met jouw stem gemachtigd om over jou te beslissen! Kijk echt een op Burgerfront.nl waar je een brief vandaan kan halen om jouw machtiging (‘stemrecht’) op te zeggen en zo te zorgen dat de politiek geen zeggenschap meer heeft! Dat zou een ieder moeten doen, dan stort het politiek stelsel in en kunnen we daadwerkelijk een parallelle samenleving starten! Overigens is de info van Burgerfront nog maar het topje van de ijsberg en gaat dit nog zelf veel verder dan wat ze al uitspoken met jouw aanmelding bij geboorte! Zorg dus voor kennis over hoe dit soort zaken in elkaar zitten!

      • Zielige reacties…
       Ben geen Nederlander maar volg de tweede kamer op de voet…
       De FvD (enige goede partij aan onze kant) wordt daar vierkantig uitgelachen, belachelijk gemaakt en telkens met de grond afgemaakt. Wanneer intelligente Baudet of Gideon aan de beurt zijn zit de oppositie op zijn phone naar kinderporno(?) te kijken.
       We gaan verder met België; daar werd in 1989 een cordon sanitaire tegen het Vlaams Blok in het leven geroepen door de overige Vlaamse partijen van dat ogenblik. Omdat Rechts gewonnen had.
       Gaan nu door het leven als Vlaams Belang maar moeten braaf in hun hoekje blijven.
       Mocht de FvD morgen grote winnaar zijn dan was dat ook zeker hun toekomst, zwijgen en mooi in het hoekje blijven. Jullie mogen mij eens uitleggen hoe de meeste gehate vrouw in Nederland Sigrid Agnes Maria Kaag plotseling aan de macht is gekomen… hoe al die gasten in Brussel aan de macht komen…
       En jullie beweren nog steeds dat democratie bestaat en ik moet gaan stemmen…
       Gaat het voor de rest nog goed met jullie?
       En als ik het goed begrijp ben ik nu zelfs als gewone burger medeverantwoordelijk voor alle mis-politiek, schulden etc. Wow, zoveel dommigheden heb ik nog nergens gelezen.
       Ben ik nu ook schuldig aan The Great Reset, de Nazi-maatregelen en oorlog in Oekraïne?
       Er is GEEN democratie steek dat goed in jullie oren!
       Mijn stem gaat ook niet naar een ander wanneer ik niet ga stemmen, dat is een leugen om jullie bang te maken.
       Je ontvangt ook geen boete wanneer je niet naar de stembus stapt want ik ga nooit stemmen en kan het dus weten. Wel wanneer je daar moet gaan zitten en niet opdaagt.
       Zelfs de Rechten Van De Mens is een lachertje… de elite mag deze elk ogenblik aanpassen, dat hebben we nu ook duidelijk kunnen zien.
       En open jullie ogen aub! Links was steeds aan de macht en dat zal pas veranderen na de Great Reset!
       Want politiek zal dan net zoals de verkiezingen totaal overbodig zijn. Geen sprake meer van jullie zogenaamde democratie.
       Ik durf zelfs te wedden dat jullie die onzin geloven over soevereiniteit… code 7, haha
       En Burgerfront.nl gaat ons redden van de Great Reset?
       Vanaf uw geboorte ben je eigendom van de staat, geboren ZONDER RECHTEN en dat ga je nu snel ondervinden.
       De boosters liggen te wachten.

     • Beste politiek profeet,

      Dank u dat u de tijd en moeite heeft genomen om te reageren op mijn (enigszins agressieve) reactie.
      Uit uw reactie maak ik op dat u tegen beter weten in toch ergens enig vertrouwen heeft in de politiek en in uw geval het fvd of haga.

      Snapt u niet dat het allemaal 1 grote poppenkast is?
      En dat er wel partijen zoals het fvd, de pvv, haga moeten zijn om ons het idee te geven dat politiek gezien er voor iedereen wel wat te kiezen is.

      Onze democratie is een farce!
      Wij leven in een door de “elite” (wat een walgelijk woord is dat eigenlijk) gerunde maatschappij/wereld.
      Bent u (en andere meelezers) bekend met de protocollen van sion?
      Daarin staat heeeeel precies beschreven hoe deze wereld bestierd en naar de klote geholpen wordt.

      Aan de ene kant ben ik extreem kwaad, teleurgesteld, ontgoocheld, etc…
      Aan de andere kant ben ik wel heel benieuwd waar dit naar toe gaat en hoe deze wereld aan zijn einde komt.
      Want dat laatste gaat gebeuren: mijn generatie en alle andere generaties na de mijne en alles wat dan nog leeft, zal het einde van deze wereld zien.
      Ik ga niet uitleggen hoe ik aan deze “wijsheid” kom, maar ik heb het van een bron waarvoor in mijn hand in het vuur steek.

      Mijn insteek is verder: zien dat ik aan de andere kant van de reset (= het einde van deze wereld) kom.
      Afrekenen met het kwaad / orde op zaken stellen.

      Zo jammer dat niemand snapt waar ik het over heb.
      En ik snap dat ook nog.

      • Leuk, toch iemand die goed op de hoogte is!
       Die hebben nog heel veel vertrouwen in hun regering en het hele systeem, en die gaan volgens de 4 Lock Step scenario’s van de Rockefeller Foundation pas wakker worden binnen de 10 of 13 jaar… veel te laat dus.

  • Leuk bedacht maar zo werkt het niet.
   Dat voedseltekort komt eraan en dat staat vast. Er is veel minder geplant, dus wordt er straks veel minder geoogst. Geen mens ter wereld gaat dat nog veranderen. Het ophangen van alle politici helpt ook niet tegen dit komende voedseltekort, hoe aangenaam het ook klinkt.
   Wat betreft geen geld; als je nu al moeite hebt, wat denk je dat er straks gaat gebeuren als de prijzen 4x zo hoog liggen?
   Je kunt ook bv 1000 bic aanstekers kopen, die zijn goedkoop en zijn goed ruilmateriaal. Zelfde geldt voor koffie en tabak trouwens.

  • Wapens…

   Beter zorg je voor een uitrusting waarmee je wat kan in de natuur, naast wapens.
   Of dit je gaat helpen weet ik ook niet, maar ik heb t wel 😉

   Ps:
   Met ‘in de natuur’ bedoel ik echte natuur en die vinden we niet in ons vernederland.

   Ps2:
   Hoe voorbereid ik ook ben, ik maak me geen illusies.
   Ik moet nog maar zien of ik het red om ergens te komen waar ik kan overleven…

   Bizar dat ik dit schrijf, maar wel de realiteit ben ik bang…

 2. Maar het ergste is, dat vele helemaal niets doen en die dan andere beroven, bestelen en geweld gebruiken om hun voedsel voorraden in te pikken. Het recht van de sterkste geldt dan. Contant geld is dan niets meer waard, als er niets meer in de schappen ligt in de winkels. Goud en zilver is alleen interessant na de crisis, want ook die zijn nagenoeg niets waard in een hongercrisis.

  Het meest ergste ervan is, dat alles gepland is door een klein clubje miljardairs die zich zelf tot heerser hebben gepromoot. Om de wereld eerst in chaos te brengen, om het vervolgens naar eigen inzicht her inrichten. Met welk recht hebben zij hiervoor? Maar zo ook met recht voeren de politici dit uit voor hun broodheren.

  • Al eens gedacht aan de vrijmetselarij die onder Schwab en ridder Gates de baas speelt in de wereld? En hondje Rutte die nu demissionair is? Maar zeker weer op het paard wordt gehesen door zijn “broeders”.?

  • Is ook niet zo, maar vergeet Rusland niet. Is ook graan exporteur. Veel landen zullen voedsel vast gaan houden waardoor er minder beschikbaar komt. Je kunt mensen veel afnemen, maar voedsel is een opstand trigger, en dat weten ze maar al te goed.

 3. Het is wijs om een paar weken vooruit te kunnen, zodat je met anderen een plan kan maken.
  Dat leerde ik vroeger van mijn ouders, een maand voorraad was er vroeger altijd.
  Ik denk vooral in deze tijd dat veel mensen al na een paar dagen in paniek raken, vooral in grote steden.
  We moeten meer leren voor onszelf en elkaar te zorgen

 4. Het kan me nog weinig schelen na alle stront die je naar je kop krijgt. Van mij part mogen die Hollanders doodhongeren hoor. Jammer dat de meesten de hongersnood niet hebben meegemaakt. Ze weten niet waar ze over praten.
  Straks mogen de Nederlanders allemaal lekker veganistisch grassprietjes eten. Lekker zonder kunstmest opgekweekt. Zonder koeien en schapen en varkens in de buurt want die zijn dan allemaal al afgevoerd naar de slager en zijn dan uitgeroeid want niemand gaat nog duur vee houden zonder er wat voor terug te krijgen.

 5. Voorlopig liggen de schappen nog vol met alles wat er voorheen ook lag. En er is nog voer voor de miljoenen beesten die we fokken om daarna op te eten.

  Honger is een probleem als er geen geld is. Het voedsel is er wel. Speculeren met voedsel voor winst is het probleem van onze wereld. Evenals het decennia in leven houden van kansloze Afrikanen. En die graankorrels uit Oekraine zijn marginaal in verhouding.

 6. De volgende punten vond ik wel grappig:

  27. Een extra ventilator als u in een heet klimaat woont (voor wat als er geen stroom meer is???)
  44. N95 maskers (lol die gelooft waaschijnlijk nog in corona)
  49 Bijbels voor elk lid van uw gezin (jep dat zal helpen) als god zij willen helpen zou hij het niet zo ver laten komen. Maar goed ..

  • Bijbel: meest compacte 1000 vel wc papier voorraad….past in iedere rugzak.

   Als er schaarste is word er van elkaar afgepakt, gestolen en word er beroofd en afgeperst. Dat word gedaan door ieder in een machtspositie, dus zowel de groep “jongeren” als de “gewone” politie agent.

   Mij lijkt het logisch dat er gehaald word bij hen die hebben veroorzaakt, en hun aanhang ter lande….in het latijn is daar een spreuk voor uit de romeinse tijd, maar die weet ik ff niet….

   Wie in de bossen gaat zitten moet er rekening mee houden dat het overvol zal worden. Beter is een locatie zoals een waterzuiverings station. Omheind, ruimte, vaak een eigen werkplaats, gebouwen en …..vers water dat je nog extra kunt filteren…..de voorwaarde voor al het leven. Ze hebben er pompen, zowel electrisch als op diesel / aggregaat, dus ook diesel….en ze liggen buiten de grote bebouwing.

   Het mooiste plekje is misschien wel Radio Kootwijk, groot, stevig, hoge ramen, de mogelijkheid om greppels te graven waardoor je zware voertuigen kun verhinderen op je in te rijden…. eigen water uit de oerlaag, een uitzicht bijna helemaal rond van een halve tot een kilometer…..voor een groep de beste plek. Vanuit daar kun je alle kanten op, je ziet iedereen aankomen…..en je kunt er een paar vrachtwagens van de Jumbo of soortgelijk parkeren en alles erin droog opslaan….auto’s beschermd parkeren, hout in overvloed…..en haal je de borden weg overal en breek je hier en daar de weg op dan ben je vrijwel onbereikbaar. Ideaal voor een groep vanaf 30 man…..en meer….

   Volgens mij is behalve eten schoon blijven erg belangrijk, dus zeep, chloor en zaken zoals verband , pleisters en vaseline zijn handig. Eten ook, maar alles moet koel worden bewaard, kan lastig zijn zonder stroom. Aansluiten bij een groep is ene optie, handig als je gaat plunderen maar de groep is tegelijkertijd ook een risico, binnen groepen zijn er altijd lui die de baas willen zijn om hun kleine penisje te compenseren ( net als met auto’s) en dat met geweld en intimidatie doen. “direct kalt stellen” met iets scherps in de rug is een optie….natuurlijk onaangekondigd en in het donker…of een ongeluk simuleren met een kruisboog of ander voorwerp dat kleinere voorwerpen kan verplaatsen op hoge snelheid….de grootste bully kan ook ziek worden en hulpeloos door een darminfectie….alleen een die weet wat ie doet moet je bewaren tot ie Rutte trekjes krijgt….er zijn altijd nieuwe leider en de beste zijn hen die motiveren, blaffen en dreigen is geen leiding geven maar incompetentie ten toon stellen…..Hee Sjoerd, staat dat in je boek over leiderschap…?

   Een groep staat of valt bij goed leiderschap….en controle en evaluatie door een gekozen groepje…leiders moeten beperkt leiden, dan even een ander laten doen en leiding geven zou het beste kunnen worden gezien als stoelendans, tot de beste over blijft….maar wel door bewezen kennis en kunde, de groep heeft geen baat bij een obese varken met een kroon….

 7. Mijn plan is rustig doorgaan met ademhalen, en als de nood aan de man komt diegenen verantwoordelijk voor deze georganiseerde hongersnood persoonlijk uit te nodigen voor een rijk maal. Wat zullen ze lekker smaken!

 8. Wat een gedeugkletspsraak…
  Mocht het echt tot een voedselcrisis komen……liever niet en nooit…maar dan zal je toch echt voorbereid moeten zijn.
  Geen geld…geen ruimte….geen….tja, kul en lulargumenten ten over.
  Verenig je met gelijkgestemden, ga eens poraten buiten je flat 10 hoog, of je super beveiligde appartementcomplex.
  Kom eens op straat, praat eens met mensen, anderen, je weet wel, menselijke soortgenoten.
  Gotver wat heb ik de afgelopen 20 jaar een teringhekel gekregen aan randstad betonbewoners…..
  Kreeg ooit de zin….ja maar…hier word wel het geld verdiend voor nederland……..Hij leeft nog!
  Zonder gronings en drenths gas lag de hele randstad al aan de geelhonger, bloembollen vretend van de honger geen ontlasting meer.
  Dus pleurt lekker op randgesticht….

 9. Voorraad? Ik roof mijn eten wel als het nodig is. Mijn gezin gaat voor ieder ander. Er zullen genoeg bendes of milities gaan ontstaan als er echt tekorten komen, ik sluit me wel ergens aan. Voedseltekort komt 100% door onze eigen roverheid, als ze oorlog willen kunnen ze het krijgen.

  • Hopelijk jat je het bij hen en niet bij andere gezinnen die het eten ook hard nodig hebben. Ga dan langs die ene procent die de oorzaak zijn van dit alles.

 10. # bijbels ook echt hahaha. GELOOF is de oorzaak van alle ellende op de wereld, zal ik tijdens een crisis mijn kinderen zeker gaan indoctrineren met nog meer geloofsbagger. Hahaha never nooit niet. De rest van het lijstje is op de giftige maskers en kankeropwekkende handontsmettingstroep na wel prima.

 11. Pluk eten in de berm nu het nog kan. In oorlogen sproeien ze vaak met gif zoals in Jemen.
  – Brandnetels bv die kan je drogen en tot poeder maken.
  – Maggyblokjes en rijst, plus zout en kruiden (de bladeren van de paardebloem bv barst van de vit en mineralen) uit de berm en je blijft in leven.
  – Bij de AH, 4 en halve kilo rijst voor ongeveer 5 euro.
  – Kan je een melk geit houden neem deze dan want op hun melk daar kan een mens op leven zelfs baby groeien er goed van.
  – koffie dras dat kan je vaker gebruiken.
  – wasmiddel kan je maken van handzeep. 50 gram op 1 liter water. Rasp deze zeep en kookt het en roeren maar en je hebt je wasmiddel voor plus min 20 cent de liter.
  – als je soep maakt beetje minder maggy en beetje meer zout scheelt je ook geld.
  – als vrouw zijnde weet dat mannenschoenen (en soms zelfs kleren) langer meegaan dan vrouwen schoenen.
  – als je kaarsen brand en je blaast deze uit vouw het kaarsvet een beetje naar binnen zodat het bij de volgende ronde deze ook opbrand en dus meer bvranduren hebt.
  – je kan voor je raam ook groentes zaaien en op je balkon in emmers.
  – van oude kleren kan je dekens maken.
  – bezuinig in je gezin nooit als enige en laat de rest ook mee bezuinigen incl je kinderen anders schiet het ook niet echt op.
  duur beleg hoeft niet suiker op je brood is ook lekker en een broodje tevree vult ook je maag (dat laatste houd in, niks erop)
  – in luxenburg kan je goedkoop tabak kopen en zeker als je die grote vierkanten bakken koopt, dat kan je dan tegen eten ruilen (vergeet de vloeitjes niet.)
  – zeep kaarsen en lucifers/aanstekers groente zaad en rijst en vit pillen en gedroogd eten uit de berm en maggyblokjes en zout en suiker.
  – Per mens heb je 60 a 70 kilo rijst nodig voor 1 jaar eten twee maaltijden per dag als maagvulling. Bij de AH voor 70 euro heb je dus voor 1 mens voor een heel jaar te eten. Vul dit aan met kruiden en vit pillen.
  – evt verkoop je spullen op marktplaats voor de juiste spullen en eten te kopen. Schaam je er niet voor om te zeggen dat het si om eten te kopen. Misschien zijn er dan mensen die je dan eten schenken. Neem het dan ook aan.
  – kijk naar de voorwaardes of je in aanmerking komt voor de voedselbank. Veel mensne lopen eten mis omdat ze niet weten dat ze ervoor in aanmerking komen.
  – kijk op internet bij gratis en/of bij ruilen evt bij facebook.
  – Vul je maag niet vol want 80 procent is al voldoende.
  – verdeel twee maaltijden over heel de dag en je hebt geen honger.
  – plastieke klompen zijn niet de mooiste maar wel 1 van de goedkoopste schoenen die je evt thuis draagt en zo slijten je betere schoenen niet. 1 heel jaar kan je er normaal gesproken ermee doen. Ik zelf loop op deze klompen en ze kosten me drie euro de paar.
  – als de pleurus uitbreekt word dan ook mee mager, anders weten ze dat er bij jouw eten valt te halen.
  – baby voeding bij de AH kost van de AH merk plus min 8 euro daar zit alle vit in die je als mens nodig hebt. Ben je een beetje ziek of zwak dan kan je deze melk gebruiken en ook maggy blokjes zorgen ervoor dat je sneller opknapt. 1 maggyblokje voor een halve liter met een beetje Zout aan toegevoegd is 3 kommen soep als je wat extra water aan toevoegd evt met brandnetel poeder en bladeren van de paardebloem en je knapt sneller op als je je slap voelt van te weinig eten.
  – Honing is gezond en je heelt er wondjes mee, ook aluin geneest kleine wondjes.
  – Knoflook is gezond en verkomt langdurige verkrachtingen. Veelkans verkrachten ze je niet eens als je goed stinkt. In october kan je ze weer zetten in de grond evt in emmers.
  – Vraag uitlopers van mensen die nu aardbeien in de tuin hebben staan.
  – Kan je je stookkosten niet meer aan, bij de bieb heb je veel te lezen en zit je warm.
  – waarom duur drinken terwijl je water kan drinken, het went snel.
  – schaam je nooit dat je amper geld hebt en amper rond kan komen 1 op de 8 kinderen gaan naar school zonder ontbijt ivm armoede.
  – als je spullen krijgt wijs deze nooit af, anders slaan ze je de volgende keer over bij spullen enz die wel intresant zijn. Zeg evt dankje ik kan hier echt iemand blij mee maken. Evt verf je de spullen of knutsel er wat aan en zet het op marktplaats (nooit onder je eigen naam) de overheid volgt je overal dus ook de sociale dienst en de balasting ook daar loeren ze op je en kan je alles terug dokken als je over ene bepaald bedrag komt.
  – leer hoe je gezond kan blijven door kruiden zodat de zorg kosten worden gedrukt.
  – kijk bij preppen op internet.
  – als het eenmaal herrie is organiseer je dan en deel je kennis zodat je samen kan overleven.
  – de den en de eik deze bomen daar kan je de onderschors van eten en barst van de eiwit en weet niet alle dennen bomen kan je van snoepen. van deze onderschors kan je brood bakken en pannenkoeken en je kan deze ook direct van de boom eten en het smaakt naar niks gek genoeg, ja zelfs de denneboom smaakt niet naar zeep of dergelijks, ook deze smaakt naar niks.
  – Maak evt een vluchttas met de benodige spullen erin.
  – bamboe-stof ontsmet wonden en deze kan je vaker gebruiken. Bij action zijn er sokken van te koop die kan je dan als verband gebruiken en heb je suikerziekte is het raadzaam deze altijd te dragen.
  – van hennepstof kan je kleren maken en deze gaan plus min tussen de 20 a 40 jaar mee. En drollenvanger en een wikkelrok en ene T bloes passen zo goed als altijd.
  – stijk je kleren nooit op de naad dan slijt de draad te snel. Katoenen kleren worden vaak gemaakt met garen die smelten bij hogen temperatuur. Met strijken smelt dus beetje bij beetje je naad van je kleding kapot.
  – zelf gebreide truien gaan veel langer mee dan gekochte truien. Bij action is het brei garen nog te betalen en voor plus min 15 euro heb je garen die goed zijn voor een mooie trui en misschien vind je op internet garen die men graag weg geeft. Of je hebt misschien mensen in je omgeving die restjes wol hebben die ze graag weggeven. Gewoon rond vragen als je ene trui wilt breien.
  – stap evt een uur voor men gaat eten bij mensen opbezoek en dat egld dat je hebt uitgespaart koop je bv rijst voor.
  – op vele plaatsen op de markt en supermarkten kan je gratis fruit proeven en zo kom je ook aan je vitamines en als de markt mannen weg zijn liggen vaak koolbladeren te slingeren deze kan je gebruiken voor je soep of stampot en zo houd je dus weer geld over voor je voorraad.
  – panty’s bv is 1 been kapot, knip deze eraf en wacht tot de volgende kapot is en dan knip je die been er ook af. Nu heb je twee panty’s met 1 been trek nu deze beide aan en je hebt wel ene dubbelen broekie aan je billen maar niemand die dat ziet.
  – knip knopen van versleten kleren af en bent eens uitgekeken op je kleren verander dan evt de knopen en de kraag en je hebt ene heel andere kledingstuk aan. Van bv een oude bloes knip je de armen eraf en de zijden open en dan maak je het ene stuk korter en knip het een beetje fatsoenlijk en deze kan je dan gebruiken hiervoor.
  – een leuk weetje is ook dat je naast je rijst ook frikadellen kunt eten of eieren dus lekker goedkoop. Klinkt vreemd frikadel bij ej rijst maar het went snel en als je je gezin van te voren hierover inlicht dta je dat voortaan doet kijken ze raar maar ze moeten schikken als je niks beters meer hebt kwa vlees voor ze.
  – van aardappelschil kan je chips maken ik zelf vind het super lekker zeker als je het samen met een ui bakt. Ook kan je de aardappelschil gewoon lmlaten zitten en opeten als je ze goed gewassen hebt.
  – als je ene kist maakt en aan de binnen kant heb je een oude deken/dekbed ertegen aangemaakt en ook op de deksel, als je dan pan met eten kookt en de aardappels moeten nog gaar worden zet je de pan in deze kist en met deksel erop en het word vanzelf gaar. Zo ook met rijst het water kookt en hoppa in die kist ermee. Dat schilt je op jaarbasis veel geld.
  – Met BBQ bv kan je ook oude takken gebruiken plaats van dat duur houtskool. Heb je geen BBQ geen probleem want met een paar stenen en kippengaas ben je er ook. Paar frikaddelen erop en/of brood geroostert erop met evt kaas ertussen en je hebt goed gegeten.
  https://www.youtube.com/watch?v=bRZvAAqzXIw&t=148s hier kan je ook zoeken hoe je warm water kan krijgen. Heb je ene huurhuis maak dan heel voorzichtig je bakstenen los en bewaar deze zodat je het terug kan plaatsen. Evt door je klepraamje laten binnen komen. Ook kan je de blikjes op latjes zetten voor je raam op het zuiden. Verf ze ten alle tijden mat want dan werkt het pas echt.
  – heb je aardappelen over en te weinig voor de volgende dag, een paar kool bladeren erbij en water en maggyblokje en zout en je hebt een heerlijke soep.
  – Hopelijk heb ik hierbij vele geholpen zodat men een voorraad kan maken. Vooruit is makkelijk achteruit gaan finacieel is vaak heel moeilijk. Ons gezin heeft 1 jaar zonder inkomen gezeten en zodoende heb ik deze kennis opgedaan. We zijn ook afgesloten geweest van water (gelukkig hadden we een waterput) en stroom en we hebben het gered. Ja we hebben veel spullen moeten verkopen en mijn familie heeft ons ook goed bijgestaan. Ja soms moet je ene paar stappen terug doen om te overleven in deze wereld. Maar het is te doen en het went heel snel deze manier van leven. Komt denk ik ook omdat ik vele jaren terug de armoede in Polen heb gezien bij een gezin waar we kleding hene brachten die ook heel zuinig moesten leven en daar heb ik ook veel geleerd hoe je met weinig rond kan komen. Sorry voor mijn schrijf fouten en slechte zinnen, ik ben namelijk woordenblind. Het zou fijn zijn als dit gedeelt word aan mensen die het nu finacieel slecht hebben en geen raad meer weten.

  • wow, dank voor het delen, eindelijk eens commentaar dat verbinding maakt ipv al die persoonlijke meningen! En dat is precies wat nu nodig is! Zorg dat je een netwerk om je heen hebt waarin geruild kan worden! Zo zijn wij met een biogas systeem begonnen (gratis gas!) want ook dat is een illusie, dat je voor gas moet betalen. Dat kunnen wij dan ruilen voor bv. voedsel.

    • Ik heb het ooit eens gezien bij de programa De stoel, dat daar een echte leuke oude vrek te zien was, zijn ontlasting deed hij in een olieton en na zes weken had hij gas om er op te koken. Hoe hij dit aansloot op zijn gasstel??? Denk zelf dat gas vanzelf druk geeft zoals een gasfles.

   • Ja, jij maakt verbinding… met je groene propaganda.
    Het bedrijven van een biogasinstallatie is arbeidsintensief.
    De installatie moet bijna dagelijks worden geïnspecteerd, er komt veel logistiek kijken bij de opslag en het transport van substraten naar de vergister en het levert de nodige extra administratie op.
    De herkomst van de biomassa is niet altijd duidelijk.
    Bij biomassaverwerking van mest, rioolslib en sloophout komen schadelijke stoffen vrij. En er komt mogelijk een stop op vele grondstoffen…
    Teelt van biomassa voor bio-energie kan de biodiversiteit en voedselproductie bedreigen.
    En ik zie het allemaal al gebeuren in een appartementje… niet iedereen heeft een boerderij of grote tuin. Ik zwijg over de kosten van de installatie.

    • In moelijke tijden zullen mensen toch zelf aan het knutselen gaan en hun ontlasting op gaan vangen voor gas te verkrijgen. Zes weken poepen is zes weken gas voor 1 mens om te koken. Ook zullen vele vuurtje gaan stoken en ik geef ze geen ongelijk. Ik zelf heb veel armoede gekent bij ons was het in de winter 11 graden in de keuken waar de houtkachel stond en dan stond je halverwege de keuken. Pal voor de kachel was het aangenaam. Bij ons was het sjaaltje aan (dat helpt heel veel, meer dan je denkt) en een bodywarmer en een dikke trui. Zo kwamen wij de winter door. Sommige van ons droegen zelfs een lange onderbroek onder hun lange broek of een legging. Het wende snel moet ik zeggen ook toen we van het water werden afgesloten toen hebben we veel plezier gehad aan de regenton en aan onze waterput. Voor ene gezin van zes moesten we gemiddelt genomen per dag 16 emmers putten en van de regenton (gelukkig regende het in die tijd geregeld) gemiddelt drie emmers water. Zo hebben we ene paar maanden geleefd. Ook zijn we van het stroom afgesneden geweest en we hebben daar zelfs geregeld van genoten vreemd genoeg. Heerlijk al die kaarsen het leek soms wel kerst. Samen voor de kachel sterke verhalen vertellen aan elkaar. Ook de was doen was vaak lachen. Water op de kachel en deze koken en dan het bad in met koud water en daar de kleren erin en trappelen maar met je voeten tot de was schoon is. Je gaat gewoon terug in de tijd en daar is niks mis mee. Je krijgt meer spierballen ervan en dat scheelt dan weer naar de sportschool gaan. Als het je overkomt zie het mooie ervan en geniet van de mooie momenten die je samen hebt, het verbind je ook als je het goed aanpakt met je gezin/vrienden. Armoede kan je gezin kapot maken maar het kan je ook vriendschap opleveren. Bij ons was het zo dat onze humor er ons heel goed er door geholpen heeft en de sterke verhalen die we verzonnen met zijn alle in de keuken. Ook sport spelletjes doen helpt je de tijd door te komen en wandelen, want dat houd je ook warm. Ik weet niet of er nog een IVN bestaat in NL, daar kan je veel leren over de natuur die je dan hard als mens nodig hebt als jonge meid was ik er lid van en ben ook op kamp geweest met ze en leerde er heel veel, mijn moeder ging heel vaak met hen op pad en heeft veel daar opgestoken in die tijd en gaf haar kennis ook door aan mij. Ook een aanrader dus als deze organisatie nog bestaat.

  • Grappig verhaal maar niet consistent op 1 situatie geschreven.

   Tip: Met klimop kan je wassen en smalle weegbree kneuzen om wonden te ontsmetten.

   • Nog een aanvulling; De smeerwortel kan je gebruiken voor botbreuken kneuzingen en zweren. Maar fijn om te weten van de klimop die kende ik nog niet.
    Voor mensen met suikerziekte en die dan gene medicijnen hebben. Varkensgras (thee ervan maken) en de stelen van de paardebloemen is dan een echte aanrader en als het koud is (onder de 14 graden is het beste in je blootje buiten staan plus min tien minuten (als het heel koud is ietjes minder natuurlijk). Evt ene paar keer zelfs en veel meer bewegen als anders.
    Mensen met luchtwegen problemen; de wegenbree zowel de smalle als de brede en de japanse duizendknoop en daar de wortels van (thee ervan zetten). De boek van Marie Treben is ook en echte aanrader. Ook een boek over giftige planten en paddestoelen zodat je je daar niet aan vergrijpt.

 12. Ik prep al jaren en doe niet anders als hetzelfde verspreiden qua overlevings technieken,maar men ziet het niet….weet het nog steeds niet…heeft er geen zin in want de schappen liggen toch vol?
  En par bleu….onkruid plukken? agassie…..iehhhh…zitten wel ongedierte in enzo ajakkusss.
  Al met al basic, off grid? mhhhhmmm, is slechts voor weinigen weggelegd…vooral geen stadsgepeupel.

 13. Alvast heel veel dank FN voor de lijst want een vergelijking maken met mijn lijst kan veel leed besparen.
  Ik ben ex-elitesoldaat en zie onmiddellijk dat deze lijst vrij goed is opgesteld en over nagedacht.
  Punt #49 kan ook goed gebruikt worden voor toiletbezoek of de kachel aan te steken.
  Wil je overleven dan ga je met bidden niet ver geraken en kan het weten.
  Ik heb dit jaar geïnvesteerd in zonnepanelen en grote batterijen uit China om warmwater op te warmen, te koken,… en punt #27 te laten draaien.
  Mijn dak extra goed geïsoleerd tegen de koude…
  Ik investeer ook veel in metaal en hout, elke 3 maand zo een 200 kg.
  Die heb ik nodig om mijn huis goed te versterken… en ook om later te ruilen of verder te verkopen.
  Ik gebruik ook veel staal om daar kleine Rocket Stoves van te maken, door doorgedreven berekeningen zijn die super zuinig en werken op zowel hout als pellets (zonder 230 V).
  Ook weer om te ruilen en te verkopen…
  Dat hout wil ik gebruiken wanneer de ramen worden ingeslagen.
  Net een paar fake duiven gekocht als lokaas en plexiglas om doorzichtige kleine kooien van te maken. Die vallen (boobytrap, haha) sluiten automatisch dmv magneten.
  Ik woon nu in een grootstad waar veel duiven(vliegende ratten) rondvliegen en beter een duif op je bord dan niks. Veel mensen weten echt niet wat honger lijden is.
  Zorg voor veel vuilniszakken die net over een emmer past… daar doe je uwe poep in…
  Niet leuk maar zeer functioneel, veel mensen zullen een hoekje moeten gebruiken in een kamer met alle bijhorende stank.
  Investeer ook in wegwerp bekers, borden, luiers, … brandblussers… en alle soorten thee.
  Wil je later uw gezin nog zien? Dan kan je beter bij mij niet inbreken… aan alles is gedacht en meer ga ik hier niet uitleggen.

  • Een stadsduif is eigenlijk een vliegende rat…met ziekten zoals schurft en parasieten…..heel anders dan een houtduif….netten om je groente etc te beschermen word vaak vergeten….kost je veel fruit. een frambozenstruik geeft op het zuiden veel vruchten…en trekt vogels aan……

   ipv een rocket stove misschien eens kijken naar een hout vergasser, geeft veel warmte en je wint er gas bij, en olie…..die weer geschikt is voor vanalles….als je een pers hebt kun je afval etc ook tot blokjes persen en ermee stoken….

   …maar het meest waardevolle is denk ik het leren en kunnen van sloten open te maken…..we leven in een urbanisatie…waar je ook kijkt, een huis, met een slot…..sloten zijn schijnveiligheid.

   • Ik schrijf “vliegende ratten” en zonder eten ga je vooral dood.
    Trouwens niet elke stadsduif is ziek… er zijn mensen die ratten eten of ga eens op reis naar Indonesië. Belangrijkste is dat je geen half rauw vlees eet maar goed doorbakken.
    Ja, een hout vergasser heb ik ook aan gedacht maar hou het liever simpel omdat het soms voor oude mensen is. Die kachels werken optimaal door de twee verbrandingen, kunnen goed verwarmen en kan je op koken. Wij persen al vele jaren de reclameblaadjes… werkt perfect tot zelfs onze plastiek, haha
    Als ze onze lucht mogen vervuilen met hun bommen en (reis) vliegtuigen veeg ik mijn g*t aan hun groene onzin.
    Kweken in je moestuin is laatste waar ik aan zou denken tenzij ik echt ver op een verlaten plek woon. Eerste wat mensen opzoeken in een grootstad is zien wie groenten of fruit kweekt.
    De luie buren komen bij jou wel stelen, je kan nooit een lap grond volledig afsluiten tenzij zeer hoge muren.
    Die sloten zijn idd een luchtbel, alles krijgen ze open ook je gesofistikeerde Tesla wagen.
    De kunst is gewoon meerdere goede nieuwe sloten te vinden die doordacht zijn, vooral vertraging opleveren en hun werk bemoeilijkt. Er bestaan nu sloten waar ze zeker 25 min mee bezig zijn…
    En ster heeft gelijk, niet elk slot gaat open met de klopsleutel. Al dat materiaal is vrij te koop en op YouTube laten ze zien hoe het moet… en welke sloten redelijk goed zijn.
    Een slot moet je eigenlijk op tijd vervangen door een beter exemplaar.

    In die toestanden moet je samen met je familie of vrienden in 1 huis wonen.
    Wanneer 1 groep de woning verlaat blijft de andere groep in huis.
    Beetje werk maar stalen tralies die je langst binnen afsluit is een must.
    Geen aangenaam zicht maar in die toestanden is dat niet meer belangrijk.
    Moest het zover komen dan is een alarminstallatie zeker geen overbodige luxe.
    Wij hebben ook gedacht aan een paar walkie-talkies en nachtkijkers.
    Ons voedsel blijft 15 tot 20 jaar goed…
    Niks doen is gemakkelijker maar beklaag die mensen.
    Bedankt voor je reply.

    • Een valse hond (of eentje die vals eruit ziet) in je tuin doet veel als je naast deze hond ligt met je geweer. (je zal dan ook voor dit beestje eten in moeten slaan). Dobberman pinkster gekruist met een wolfshond jaagd zeker angst aan. Wij hebben er eentje gehad vele jaren terug en ze was super lief maar iedereen had schrik van der. Ze had de lengte van de wolfhond en der uitelijk van de dobberman, daar gaan vele van lopen. Wij zelf wonen tussen de boeren hier in Frankrijk en heel ons dorp ligt vol met geweren. (Het barst hier van de jagers.) Wil je ene geweer dan zal je je moeten aansluiten bij een schietclub en je geweer goed opbergen.

 14. Helemaal niets.
  Ik ben Nederland ontvlucht omdat de staat mijn zoontje van mij wilde afnemen. Ik had schulden, zat in de bijstand en schuldsanering. Wij hebben geslapen op straat. Onderdak gevonden bij goede mensen. Honger geleden. En op meerdere momenten heb ik overwogen een einde te maken aan mij leven. Wij wonen in een kelder nu, bij goede mensen en ik verdien een beetje met fruitplukken en werk in een cafe in de weekeinden. Wij hebben goede mensen ontmoet die ons in hun hart gesloten hebben.
  Ik weet bij God niet hoe wij het gered hebben. Het is achteraf een hel en een wonder geweest. Maar ik ben dankbaar voor elke dag die de hemel ons geeft. Dat is wat ik doe. Vertrouwen op de hemel. Ik zei tegen mijn zoon, toen wij op straat moesten slapen: De zon schijnt op ons allemaal. Wij hebben dat recht! En nu gaan wij verder!
  En zo gaan wij. Morgen is er een nieuwe dag. Nieuwe rondes, nieuwe kansen. En wat is, dat is. Daar dealen wij dan weer mee.

   • @ster,
    Dank je, maar ik heb geen facebook.
    Verder kan jeugdzorg je kind afnemen zonder tussenkomst van de rechter. Zie hem/haar dan nog maar eens terug te krijgen. En in deze situatie zaten wij. Ik zou hem die maandagochtend kwijt zijn. (lang verhaal) Maar maandagochtend waren wij vertrokken. Jeugdzorg, school en politie zijn toen naar ons op zoek geweest, maar wij waren al vertrokken.
    En hulp heb ik in de moeilijke jaren al aan alle kanten gezocht, maar ik heb een beetje genoeg gekregen hulp te zoeken. Ik voel mij dan een slachtoffer, en dat ben ik niet. Ik ben een trotse vader en een trots mens. Geen slachtoffer. Ik ben geen vee. Schapen, kippen, varkens en koeien slacht je. Geen mensen. Anders zijn wij niets meer dan goyim en krijgt dat tuig toch noch gelijk.
    Maar dank je voor je goede intenties en aangeboden hulp. Maar zo sta ik hier in.

    • Deze vrouw kan je echt helpen ze is gewoon een huisvrouw met veel ervaring hierin. Is de rechter er niet tussen gekomen en je bent uit NL uit geschreven kan men je niks meer maken in NL want je bent geen NLse staatburger meer. (onze schoonzoon heeft via internet zich uit de gemeente geschreven, niet op je eigenste computer doen dan kan men je vinden met vette pech.) Je had over slachtoffer zijn. Dat zijn we allemaal en zeker over een jaar beseft dat iedereen. Daarom is het goed dat je je hoofd recht houd en hou dat vol. Veel sterkte.

  • Credo van mijn verhaal is dat ik heb leren leven zonder zekerheden. Ik weet niet wat morgen brengt. Ik weet slechts wat vandaag is, wat nu is. Alle zekerheden heb ik immers achtergelaten en opgegeven voor een leven waar de toekomst ongewis is. Slechts met een doel: Mijn zoontje uit handen van de staat houden.
   Ik heb geen verzekeringen meer. Mijn oude dag verzekering is weg. Mijn woning is weg. Alle door Nederland geboden zekerheden zijn weg. Ik sta nu volledig op eigen benen, wat soms heel moeilijk is, maar het geeft ook vrijheid. Maar die vrijheid vereist ook een loslaten van de conditionering waar wij generaties lang in zijn grootgebracht: Het wantrouwen van het leven, en ons leven, onze zekerheden volledig afhankelijk te maken van de staat, onze machthebbers. En ondanks alle ellende, soms dakloos en hongerig, wil ik daar niet meer terug.
   Laat maar komen die nieuwe dag. Ik ben niet bang! Niet voor het leven. Niet voor de wereld. Niet voor de dood.
   Het leven leeft zichzelf heb ik geleerd. Ik leef niet mijn leven. Het leven leeft mij.

   • Beste Dee,

    Ik heb groot respect voor u!

    En ik sta er precies zo in, mocht het zover komen.
    F*ck deze wereld, f*ck vernederland, f*ck alles!
    Ik ga en zal mijn eigen weg gaan, zelfs als ik dezelfde weg moet gaan zoals u heeft bewandeld.
    Edoch dan wel alleen, want ik heb bewust geen kinderen op deze wereld gezet

    Dit laatste gezegd hebbende:
    U heeft een kind waarvoor u veranwoordelijk bent.
    Dat maakt dat uw gedane keuze en uw weg nog meer respect verdient!

    Ik wens u het beste toe!
    Wellicht kan ik iets betekenen?
    Dat zou ik graag horen.

    • @Ikbuignooit,
     Dank voor uw respect. Maar dat is wat je doet voor je kind als ouder vind ik. Het is immers alles of niets. En je kind is je alles.
     Ik had nooit een kinderwens. Het was een ‘ongelukje’. Maar toen ie eenmaal geboren was, was ik ziels gelukkig met dat kleine wondertje. Dat neemt niemand van mij af!
     Dank u dat u iets voor mij zou willen betekenen, maar ik wil niet veel en heb eigenlijk niets nodig. Tenminste, ik kan er zo een twee drie niet op komen. Alhoewel, ik zou graag eens naar de tandarts willen want mijn kiezen zijn ondertussen een beetje aan het vervallen. Maar ja, komt tijd, komt raad. En ik heb een paar gaten weten te vullen met Micron. Een soort microplastic met een hardner die je moet mixen tot een pasta. Werkt goed, al is het wel een klusje.
     “F*ck deze wereld, F*ck vernederland, f*ck alles!” Tja, zo is mijn avontuur begonnen. Kop in de wind! Maar ja, geen eenvoudige beslissing geweest.
     Nogmaals, dank voor uw respect.

     • Leuk weetje voor je tanden. Dit heb ik van een tandarts uit Never uit de morvan (Frankrijk) Tandarts van Bladel zo heet hij. Zijn je tanden zwart dan hoeft deze niet meer gevult te worden. Want nu komt het: Het is versteent! Dus zijn je kiezen echt zwart laat het zo! Je voor-tanden dat word een ander verhaal natuurlijk, die zitten in het zicht. Je hebt valse tanden die je over je tanden kunt schuiven en die tanden die moeten te vinden zijn op internet die ben ik pas nog tegen gekomen daar. Ik heb veel respekt voor mensen die nu in deze tijd een vrij leven hebben. Leer eten uit de natuur en je hebt gene honger meer en je eet gezonder. Op facebook is een groep dat heet, Wildplukkers platform Nederland, daar kan je veel kennis opdoen en bij het facebook groep, Kruiden en hun magische werking. Weet hoe meer kennis je hebt hoe minder je als mens nodig hebt. Je hersens dat moet blijven werken en geef je kennis door aan je naaste, als op jouw oude dag je hersens niet meer goed draait, dat je naaste jouw kennis heeft.

 15. Om te overleven–voor zover dat nut heeft–zorg voor drie dingen:
  –dat je weet hoe je explosieven moet maken;
  –een wapen voor langere afstand (3–500meter) zwaar kaliber; maak geluiddemper van een oliefilter;
  –een (betrouwbaar) pistool
  –wat handgranaten–ideaal om een boobytrap te maken.

  verbergen: altijd in de massa, dus stad.
  Overleven wat betreft voeding: platte land.
  ——————————————————–
  Het wijste wat je kan doen : NL verlaten; eenwoning met grond in het oostblok kopen; Russisch platteland b.v.

  • …in het oosten zit men niet te wachten op mede voedsel verbruikers ne concurrent jagers………je bent voor de locals dessert tenzij je aansluiting hebt…..

   Wonen waar dan ook werk als je iets hebt dat anderen nodig hebben maar niet kunnen stelen; kennis !
   Kun je altijd ruilen, voor eten, onderdak etc….medisch is goed, maar ook technisch. basic landbouw kennis is al veel waard. Veiligheid kunnen bieden……winpunt.

   • Er is genoeg voedsel in Rusland en Oekraine. Wat niet deze kant op komt dat hebben ze daar nog. Dus voedsel daar in overvloed.

 16. Mooi overzicht. Mag ik daar het e.e.a op aanvullen?
  1. Generator (met jerrycans brandstof)
  2. Waterzuiveringstabletten
  5 en 6: denk ook aan pakjes saus (maakt het een stuk smakelijker)
  7, 8 en 9: niet teveel in investeren. Bevat weinig calorieën en tuinkers en radijs is snel te kweken. Bouillonblokjes zijn wel erg fijn om op voorraad te hebben
  49: Mooie aanvulling. Doe er meteen een catechismus bij. De Bijbel zelf is vrij abstract. Ik heb het meeste geleerd van hetgeen door experts is uitgelegd in diverse boeken. 🙂

  Enkele zaken die ik nog mis:
  – Eipoeder (gevriesdroogd)
  – Boter (gevriesdroogd)
  – Vlees in blik (er is kip, maar ook rundvlees en vis)
  – Wat bier/wijn: lang houdbaar en geeft een psychische opkikker.
  – Alle benodigdheden om dat eten klaar te maken: gasfles met kookpit, broodbakmachine,…
  – Kachel voor dat hout (+ aanmaakblokjes!)
  – indien mogelijk wat kapitaal in goud omzetten
  – Een escapeplan: waar ga je naartoe als het hier niet veilig meer is? Kies 2 landen uit (plan A en plan B) en leer de taal. Tip: Geen Europees land, USA, Canada of Australië/NZ. Tip 2: Kies een land waar je geen raciale minderheid vormt (= ook vragen om problemen)
  – Denk ook aan anderen. Je hebt vrienden nodig, dus leg daar ook wat voor klaar.

  Tenslotte: ik verwacht dat, als het mis gaat, zaken niet zomaar opgelost zijn. Een mislukte oogst achtervolgt je een jaar. Ik ga inmiddels uit van meerdere jaren van tekorten. Er is niet zoiets als teveel voorraad. Ter nuancering: de voorraad in het land is ook niet meteen 0, maar eerder 70% van hetgeen wat nodig is.

  • Dan moet je naar je geboortetrust kijken.
   Ga naar geboortetrust.hetbewustepad.nl
   Daar vindt je het formulier in bewaring nemen stempas.
   Als je buitenlandse voorouders hebt probeer een paspoort te krijgen bij desbetreffende land. Voor als je snel weg moet uit het land vanwege e en a.
   Soms kan de douane je tegenhouden als je wilt vluchten.

   • Daar heb je binnen door routes voor en dan is een goede landkaart heel belangrijk. Weet dat ook in de bossen veel camera’s hangen (controles voor ons) zogenaamt om dieren te volgen en zien hoe het ermee gaat. Dus ook daar voorzichtig zijn. Draag een pet met een grote klep en kijk naar beneden als je vlucht ivm herkenings camera’s. Plak op je gezicht pleisters als je vlekken hebt of lidtekens waar ze je aan kunnen herkenen.
    Onder een rivier die snel stroomt vinden ze je niet met warmte camera’s. Maar zover zal het hopelijk nooit komen.

  • Google eens naar broodbakken zonder oven. In een gewone pan kan je zelfs broodbakken en de resepten zijn gewoon te vinden op internet.

 17. Nu wel even serieus : dit artikel is een vertaling van een Amerikaanse prepper, die mannen hun leven draait rond dit soort scenario’s, elk jaar is het volgens preppers zover. Dat er voedseltekorten zullen zijn lijkt me niet overdreven, Schwab en zijn Westers gepeupel zullen hier wel voor zorgen. 30% van de wereldwijde tarwe & mais komt uit Oekraine en Rusland, Rusland verpatst die grondstoffen nu aan Brazilie, India en China.
  Wat wil dat zeggen voor ONS ? Niet veel, in W-Europa zal er niet snel een voedseltekort zijn, het zullen eerder de prijzen zijn die de lage-inkomens onder ons zullen treffen.
  Enkel developing countries (Afrika & Azie) zullen nog verder de dieperik ingezogen worden en échte voedseltekorten hebben.

  • Ja, laat ons eens serieus raisonneren…
   Dus gij denkt dat alleen de prijzen naar omhoog zullen gaan? Haha
   Dan heb je de afgelopen jaren niks geleerd en onderschat totaal die 1% super rijke globalisten.
   Die saboteren onze import en maken het leven van de boeren ondragelijk, enz…
   Neem je de zaak niet “au sérieux” dan kan je serieus snel in de problemen geraken.
   Doe je zoals de Preppers dan kom je minder voor verrassingen, zelfs indien alles dik overdreven is moet je het bekijken als een goede investering want de prijzen zullen idd enorm stijgen…
   Je maakt zelfs winst door ook een wappie te zijn.
   Jij zoekt een reden om je niet te moeten voorbereiden?
   Niemand verplicht je om te preppen en doe gewoon je zin.

 18. aanvulling lijst:
  – blikopener.
  – knijpkat ( zaklamp zonder batterijen).
  -Bewaar kranten. Kunnen onder de trui tegen koude dienen of als toiletpapier gebruikt.
  -Iets van metaal dat kan dienen als zeep en nooit opraakt. ( ronde/ovale vorm) Wordt ook als zodanig verkocht.
  -Verwarm een vertrek met aardewerken binnenbloempotten verhit door waxinelichtjes/restjes kaars. (Hang drie potten inelkaar (met tussenruimte) dmv een draadstang .Vul die tussenruimte met ijzeren ringen en moeren.Draadstang tot net niet op de grond doorzagen. Ook laatste deel in kleinste pot vol draaien met moeren en plaatjes. Evt. met een modelbouwopmoer. (messing dop op draadstaal). Zet het iets verhoogd op zijn kop op een bakplaat,schotel, twee bakstenen, grillrek, whatever. Kaarsje eronder. IJzer wat door de 3 potten loopt neemt alle warmte op en wordt gloeiend heet maar geeft warmte gedoceerd af aan de drie potten. Kaars van 10 uur is ongeveer 14 uur warmte want de vlam brandt zonder onder de pot zonder verstoring van wind. Google /Pinterest er maar op.Werkt uitstekend. Kosten kachelpot maken :ongeveer € 30 euro, tenzij je goedkoop aan moeren en plaatjes kan komen zal het goedkoper zijn. Kosten heb je er zo uit 🙂

  • Heel goed idee dat je hier hebt neergezet. Mijn moeder warmde in der jeugt zo der handen aan een bloempotje. Maar zo stapelen lijkt me nog slimmer. Je hebt ook kaarsen van iets meer als 2 euro bij action die plus min 70 uur meegaan en deze geeft voldoende ligt in een kleine ruimte of 5 thee lichtjes dan heb je het zelfde effect. Je ziet dan voldoende en je ogen wennen er snel aan. Je hebt ook van die plastieke steentjes (groenig kwa kleur) die licht geven in de donker en je hebt ze ook in de vorm van sterren en manen en planeten voor kinderen. Deze kan je bv op de treden van je trap plakken zodat je veilig naar boven en naar beneden kan. De plant de koningskaars ook die steel kan je gebruiken als lont in tijd van nood. Olie in ene bierflesje en dan kan je die steel van de koningskaars gebruiken, die je dan voorzichtig door de bierdop haald en zo heb je een mooie olielamp. Je hebt ook kaas met een rode laag erom hene. Deze rode laag kan je dus mooi gebruiken om er een kaars van te maken, je kan evt hiervoor een katoenen schoenveter voor gebruiken als lont.

 19. zimbabwe is de oplossing om binnen half jaar de hele productie van de Oekies over te nemen.
  Blanken boeren erheen; met ruim voldoende lijfwachten.
  Deal met regering, om grond terug te nemen wat gejat was van blanken.

  Die productie is groot genoeg voor Afrika, Noord Afrika en een deel van Europa.

  Note: USA gaat voedsel tekort slim aanpakken: productie van bio-ethanol van mais. Een liter ethanol kost 1,5 kg mais.
  Paar trillioen liter is geplanned.

  In ieder geval genoeg voor de volgauto’s van degenen die van honger gestorven zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in