De maand mei is aangebroken, maar zonder het langverwachte Oekraïense “tegenoffensief”. De westerse media speculeren dat het eind mei kan komen. Er wordt ook gezegd dat Kiev tijd wil winnen.

De kans dat Oekraïne een soort “doorbraak” maakt in de 950 km lange Russische frontlijn kan niet worden uitgesloten, maar een Russisch tegenoffensief is zo goed als zeker. Een open-einde oorlog zal de westerse mogendheden niet bevallen, schrijft M.K. Bhadrakumar.

Vorige week verklaarde de topcommandant van de NAVO, generaal Christopher Cavoli van het Amerikaanse leger, dat het Russische leger dat in Oekraïne opereert groter is dan toen het Kremlin zijn speciale militaire operatie lanceerde en dat de Oekraïners “beter moeten zijn dan de Russische troepenmacht waarmee ze geconfronteerd zullen worden” en moeten beslissen wanneer en waar ze zullen toeslaan.

Cavoli zei dat Rusland over strategische diepte in mankracht beschikt en slechts één oorlogsschip en ongeveer 80 gevechtsvliegtuigen en tactische bommenwerpers heeft verloren in een luchtvloot die tot nu toe ongeveer 1000 stuks telde. De generaal sprak minister van Defensie Lloyd Austin en generaal stafchef generaal Mark Milley zachtjes tegen, die hebben gepropageerd dat Rusland op de rand van een nederlaag staat.

Generaal Cavoli zei woensdag in het panel van het Huis: “Deze oorlog is nog lang niet voorbij”. Op donderdag ging hij nog verder en zei tegen de Senaat: “Ik denk dat [de Russen] nog een jaar kunnen vechten”. Tijdens de hoorzitting in het Huis zei Cavoli ook dat de activiteit van Russische onderzeeërs pas sinds het begin van de oorlog is toegenomen in de Noord-Atlantische Oceaan en dat geen van de strategische nucleaire strijdkrachten van het Kremlin is gehinderd door de operaties in Oekraïne.

Hij zei op een gegeven moment in zijn schriftelijke getuigenis: “De Russische lucht-, zee-, ruimte-, cyber- en strategische krachten hebben in de huidige oorlog geen significante degradatie ondergaan. Bovendien zal Rusland zijn toekomstige leger waarschijnlijk ombouwen tot een omvangrijke en meer capabele landmacht… Rusland beschikt over een enorme voorraad al dan niet inzetbare kernwapens, die een existentiële bedreiging vormen voor de VS.”

Poetin is (weer) stervende - Westerse media verspreiden opnieuw nepnieuws over de gezondheid van Poetin

Het is duidelijk dat het hele narratief van leugens en verdoezeling dat de neocons in de regering Biden het afgelopen jaar hebben gecreëerd, is ontrafeld. Uit de balans blijkt dat er niets is dat de enorme hoeveelheid hulp aan Oekraïne van het afgelopen jaar rechtvaardigt – meer dan 100 miljard dollar, wat naar verhouding veel meer is dan wat de VS in de twintig jaar durende oorlog in Afghanistan hebben uitgegeven.

De getuigenis van generaal Cavoli kwam kort na de onlangs uitgelekte documenten van het Pentagon, die een grimmig beeld gaven van de militaire paraatheid van Kiev en het gebrek aan vertrouwen van de Biden-regering in het Zelenski-regime.

De documenten van het Pentagon echoden in feite een studie van januari met de titel Avoiding a Long War van de RAND Corporation, waarin werd aanbevolen dat “het grote belang van de VS bij het minimaliseren van escalatierisico’s het belang van de VS bij het vermijden van een lange oorlog (in Oekraïne) zou moeten versterken”. Kortom, de gevolgen van een lange oorlog – variërend van aanhoudende verhoogde risico’s tot economische schade – “wegen veel zwaarder dan de mogelijke voordelen.”

Binnen het Amerikaanse veiligheids- en defensie-establishment lijkt er inderdaad een aanzienlijke stroom van afwijkende meningen te bestaan, die inschatten dat president Biden de VS op een rampzalig beleidstraject heeft gebracht dat een rampzalige uitkomst zal hebben – een vernederende nederlaag in Oekraïne die het NAVO-bondgenootschap kan schaden, het trans-Atlantische systeem kan verzwakken en de geloofwaardigheid van de VS als wereldmacht kan aantasten.

Goed geïnformeerde veteranen van de Amerikaanse inlichtingengemeenschap beschouwen het uitlekken van de Pentagon-documenten zelf als een mini-muiterij. De voormalige CIA-analist Ray McGovern zei tegen het Chinese CGTN: “Ik denk dat het zou kunnen dat sommige senior beleidsmakers in het Pentagon in de hoogste regionen van het ministerie van Defensie hebben besloten: ‘Weet je, het is een dwaze opdracht in Oekraïne. Misschien moeten we de waarheid naar buiten brengen. Misschien moeten we mensen als Joint Chief of Staff Milley en Secretary Austin ontmaskeren voor de leugens die ze hebben verteld over de vooruitgang in Oekraïne en de verpulvering van de Russen. En misschien stopt dat deze uitbreiding van de oorlog. ”

Frontnieuws filmpscoop - Harde beelden van een loopgravengevecht & Russische Doema-afgevaardigde zegt dat Rusland binnenkort misschien tactische kernwapens tegen Oekraïne moet "loslaten"

De bekende voormalige CIA-analist Larry Johnson deelt dezelfde mening. Hij schreef: “Dit lijkt op een gecontroleerd, gericht lek… het gelekte materiaal is geen willekeurig inlichtingenmateriaal. Het is ontworpen om verschillende verhalen te vertellen. Het meest prominente is de verslechtering van de Oekraïense capaciteiten en de grote obstakels waarmee de Verenigde Staten en de rest van de NAVO worden geconfronteerd bij het leveren van de broodnodige luchtverdediging, artilleriegranaten, artilleriestukken en tanks. Met andere woorden, Oekraïne gaat crashen en verbranden.”

Johnson voegde eraan toe: “Laat me één mogelijkheid voor dit lek voorstellen – een basis creëren om Joe Biden uit zijn functie te dwingen. De onthullingen in de geheime documenten zijn geen verzinsels om de Russen te misleiden. Noch zijn het het soort materiaal om meer Amerikaanse steun te krijgen voor het pompen van meer middelen in het zwarte gat van Oekraïne. Deze lekken voeden het beeld dat het Biden-team incompetent is en de Amerikaanse belangen overzee in gevaar brengt.”

Vergis u niet, dergelijke couppogingen van de Deep State zijn niets nieuws in de Amerikaanse presidentiële geschiedenis – Eisenhower werd ondermijnd toen hij ontspanning nastreefde met de Sovjet-Unie; een heel corpus van vandaag beschikbaar materiaal suggereert dat de CIA Nixon erin heeft geluisd in de Watergate-affaire. Vandaag gebeurt dit allemaal tegen de achtergrond van president Biden die bij de verkiezingen van 2024 een tweede termijn ambieert.

Wat Zelensky zelf betreft, hij is zich er terdege van bewust dat het slagen of mislukken van zijn “tegenoffensief” cruciaal zal zijn voor blijvende westerse steun. Alles welbeschouwd ligt er een rommelig diplomatiek scenario in het verschiet, dat ook tot verdeeldheid tussen de westerse landen zou leiden en waarin China een belangrijkere rol zou kunnen spelen.

Rusland probeert Starlink te vernietigen - Musk

Er is geen garantie dat de publieke steun voor de proxy-oorlog van Biden standhoudt tot de verkiezingen van 2024. Het volstaat te zeggen dat het steeds twijfelachtiger wordt of Biden zijn presidentschap zal opofferen aan de oorlog in Oekraïne. Het is natuurlijk nog vroeg. Een groot schip heeft een grote boog nodig om om te keren.

De Russen nemen hun beslissingen op basis van eigen inschattingen. De Russische aanvallen op Oekraïense militaire faciliteiten zijn duidelijk opgevoerd. Er is melding gemaakt van massale aanvallen diep in de achterhoede van het Oekraïense leger.

Bijzonder verwoestend was een aanval op de spoorweginfrastructuur en opslagplaatsen voor munitie en brandstof in Pavlograd, een belangrijk communicatieknooppunt in de buurt van de op drie na grootste stad van Oekraïne, Dnepropetrovsk. De Oekraïense troepen hadden zich in Pavlograd verzameld voor een offensief naar Zaporozhye. Twee S-300 raketdivisies werden vernietigd.

In het weekend schreef voormalig president Dmitri Medvedev op Telegram dat Rusland moet streven naar “massavernietiging” van Oekraïens personeel en militair materieel”; een “maximale militaire nederlaag” moet toebrengen aan de strijdkrachten van Oekraïne; moet streven naar “de volledige nederlaag van de vijand en de definitieve omverwerping van het naziregime in Kiev met de volledige demilitarisering van het gehele grondgebied van het voormalige Oekraïne”; en zonder pardon moet doorgaan met represailles tegen sleutelfiguren van de Zelenski-regering, ongeacht hun locatie”.

Medvedev voegde daaraan toe: “Anders zullen ze niet kalmeren… en zal de oorlog zich nog lang voortslepen. Ons land heeft dat niet nodig.” De stemming is lelijk omgeslagen en het conflict dreigt een venijnige wending te nemen, nu de diplomatie volledig is vastgelopen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De vernietiging van de EUVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFinanciële economie, een fabel
Volgend artikelVideo: Oekraïense soldaten geven zich over aan Russen in Kreminna na luchtlandingstroepen aanval
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

5 REACTIES

  1. Ergens een bres in de stellingen van een frontlijn duwen lukt wel. Maar dan…? Alhoewel dat het al voldoende zal zijn voor luide zegekreten van Het Westen.

  2. meer dan afwachten kunnen wij hier niet doen, hopen en geloven in de bevrijding van ons de gewone mensen die geslachtofferd werden door hun leidinggevende politiek schimmige figuren..en hun miljoenen aanhangers die geen kogel waard zijn en ook geen grammetje medelijden verdienen in hun toekomstige miserie..we zouden de schoenen moeten poetsen van de strijdende Russische soldaten en hun bondgenoten…❤️🇷🇺❤️

  3. ” dat het de mschtvan de VS kan aantasten”
    Droomt deze verslaglegger nog?
    VS is vreselijk aangetast van binnen uit.
    Hup op de composthoop zou ik zeggen.

  4. De grootste vijand is het liberalisme dat nu probeert om te laten zien dat de wereld maakbaar is met ideeën die tegen de mens en God ingaan. Oekraïne is hun battlefield. Daar halen ze of hun gelijk of hun verderf. Ik wed op het laatste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in