Terwijl Kiev de verliezen probeert te verbergen en officieel het begin van een tegenoffensief aan de zuidelijke frontlinies ontkent, hielden de Oekraïense bevelhebbers hun plannen verborgen voor hun soldaten. Soldaten van de 37e Brigade van de AFU werden één van de belangrijkste aanvalskrachten in de eerste fase van het Oekraïense offensief. Ze werden zonder enige voorbereiding in de strijd geworpen. Als gevolg daarvan leed de eenheid zware verliezen, bericht Southfront.

Zodra Kiev operaties in de frontlinies lanceert, beginnen Oekraïense soldaten een mediastrijd tegen hun commandanten. Nadat soldaten van de 37e Brigade verslagen waren op het slagveld bij het dorp Novodonetske, filmden ze talrijke oproepen waarin ze de incompetentie van hun bevelhebbers aanvoerden. De AFU slaagde er op de eerste dag van het offensief in om de nederzetting gedeeltelijk in handen te krijgen, maar na enkele uren van zware gevechten trokken ze zich terug en kwam het dorp weer onder controle van Russische troepen.

Volgens de oproep van het 505e bataljon van de 37e Brigade overleefden slechts 130 militairen van de 450 strijders die naar de tegenaanval werden gestuurd. Ze weigerden te vechten onder het bevel van degenen die hen als kanonnenvoer gebruikten en niet de moeite namen om hun aanval met artillerie en andere middelen te dekken:

Eerder riepen militairen van dezelfde eenheid, die de slag om Novodonetske overleefden, om hulp nadat hun eenheid verslagen was. Ze bevestigden zware verliezen en klaagden dat ze als kanonnenvoer gebruikt waren. De mannen zijn waarschijnlijk dronken of gedrogeerd gezien. Ze bevestigden nogmaals dat ze “bijna naakt” de dood in werden gestuurd, omdat er geen artillerie of luchtsteun was.

Later werd een andere officiële video-oproep gedeeld door militairen van de Oekraïense 1e compagnie van het 1e peloton van het 2e Mariniersbataljon, en leden van enkele tankbemanningen, die naar het dorp Novodonetske waren gestuurd om het 505e Bataljon te ondersteunen dat daar bijna vernietigd werd.

  G7-top in Hiroshima: Wegkwijnend blok houdt voet bij stuk om China en Rusland aan banden te leggen

De militairen deelden hun verhaal en namen dezelfde beslissing om te weigeren onder hun bevel te vechten. Ze zeiden dat ze 10 minuten voordat ze naar de strijd werden gestuurd, op de hoogte waren gebracht van de gevechtsoperatie. Hun commandanten logen dat er geen Russen in het dorp Novodonetske waren en dat mariniers alleen de plaatselijke huizen moesten controleren. Als gevolg daarvan hadden de Oekraïense strijders geen tijd om zich voor te bereiden op de operatie, werden ze niet geïnformeerd over andere Oekraïense strijdkrachten daar, en werden ze niet eens van water voorzien. Hun commandanten lieten hen in de nederzetting achter zonder enige artillerieondersteuning en zonder dekking van de drones. Daarom moesten ze alleen met geweren vechten.

De mariniers bevestigden dat hun commandanten van tevoren wisten dat het 505e Bataljon vernietigd zou worden en de mariniers werden gebruikt als kanonnenvoer om het gat te dichten. Nog een professionele Oekraïense eenheid leed verliezen en weigerde te vechten onder het bevel van onprofessionele officieren.

Na de zware gevechten doorzochten Russische militairen enkele achtergelaten lichamen en uitrusting van Oekraïense mariniers van de 37e Brigade in het dorp Novodonetske. Er zijn enkele van hun paspoorten gevonden, evenals talloze personeelslijsten en roepnaamtabellen, samen met gevechtscontrolesignalen, stafschema’s, munitielijsten, enz. Al deze documenten, evenals enkele persoonlijke documenten van de soldaten, zoals hun medische kaarten, werden meegenomen naar de strijd, wat betekent dat de soldaten niet voorbereid waren op wat er zou gebeuren. Ze werden beslist als kanonnenvoer naar het slagveld gestuurd.

Het Oekraïense tegenoffensief is al bijna een week aan de gang, maar de AFU heeft nog geen enkele overwinning geboekt. De hele wereld wacht er al maanden op, maar Kiev slaagde er niet in om zijn militairen voor te bereiden. Dit is slechts de eerste fase van het grootschalige offensief dat nog steeds aan de gang is en de hoofdaanval moet nog plaatsvinden; maar de getuigenissen van Oekraïense militairen onthullen dat het Oekraïense leger er niet in geslaagd is om de samenwerking tussen de eenheden te organiseren en om de oprukkende troepen de nodige dekking te geven. Maandenlange training in NAVO-verband heeft geen resultaten opgeleverd.

  "Dit land zal verdwijnen" - Medvedev dreigt Polen met vernietiging

Tegelijkertijd bevestigen de video’s dat de militaire operaties van de AFU in het gebied van Novaja Kachovka, waar militairen worden gebruikt als kanonnenvoer om de Russen af te leiden, waarschijnlijk alleen bedoeld zijn om de Russische verdediging onder druk te zetten. Terwijl de hoofdaanval wordt voorbereid in een ander gebied van de zuidelijke frontlinies, waar de AFU haar best zal doen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Twee Britse artsen ervaren een ontnuchterende ondervinding in Oekraïne – “Ze wilden ons als kanonnenvoer”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTop 5 compleet absurde leugens over Rusland sinds SMO begon
Volgend artikelZelensky zal vermoord worden door zijn legerleiding
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

   • Daar mag je de oorlog in, hier worden wetten gemaakt die je dwingen jezelf te laten inspuiten met de troep die kanker in het kwadraat activeert, het verschil is dat de een zichtbaar doodbloed en de ander wegteert in een kamertje ergens….

 1. sorry ik heb géén medelijden… hadden ze ook niet toen ze kinderen vermoorden in hun schooltjes en hun moeders op de markt boodschappen doende om diezelfde kindjes eten te maken… monsters voor altijd voor mij .. blijven jullie maar janken ba..❤️🇷🇺🌹

  • Sehe ich auch so. Diese Ukrainischen Soldaten beschweren sich über ihre miltärische Führung und den Mangel an Militärischer Unterstützung, wie mangelnder Artellerie, aber im Kern sind sie bereit weiter für dieses NaziRegime zu kämpfen, dass seit 2014 die russischstämmige und sprechende Bevölkerung/Zivisten gezielt terrorisieren/bombadieren und töten. Fehlgeleitete Irre.

 2. fijn te horen dat Oekraïne van Rusland gaat winnen dus Nederlandse soldaten ga er maar naar toe met je Nederlandse vlaggentjes en foto’s van rutte en kaag hier gaan wij feest veren voor jullie overwinning en dapperheid van het Nederlandse leger en bevolking bah ik walg van het kabinet en de lafheid van het Nederlandse volk

 3. Burgeroorlog, blijkt ook hieruit .
  Officieren, commandanten versus soldaten die mogelijk van de straat geplukt zijn.

  Je kunt een volk niet over 1 kam scheren.
  Goede en slechte mensen.
  Hier zijn slechte mensen uit eenzelfde groep er duidelijk erop uit om zoveel mogelijk slachtoffers te maken .

 4. Er zijn overal mensen die dom worden gehouden, ook daar in de Oekraïne.
  Het is erg gemakkelijk om alles en iedereen over een kam te scheren.
  Ik kan mij voorstellen dat daar de meeste gewone soldaten onwetend worden gehouden omwille van de grotere belangen.
  Mogelijk dat de gewone soldaten daar in de overtuiging zijn dat Rusland de vijand is die hun land aan het overvallen is.
  Niet alle Duitsers zijn dik
  Niet alle Belgen zijn dom
  Niet alle Nederlanders zijn gierig
  Niet alle Oekraïners zijn corrupte NAZI’s

  Het is zo verdomde makkelijk om te generaliseren.

 5. Die stomkoppen hadden royaal de kans gekregen te vertrekken. Ze waren wel degelijk goed geinformeerd door Rusland dat het niet verstandig was te blijven. Iedereen kreeg de kans weg te gaan uit Oekraine. (En dat vergeet de MSM ook steeds maar gemakshalve om het kwaadaardige bewind tegen Rusland te blijven volhouden). Dus die stomkoppen die nou zitten te jammeren wilden de held spelen, ook al dachten ze er geen moment over na voor welke smeerlappen ze held gingen spelen. Geen medelijden met die varkens. Ze komen er nu achter, maar laat ze eerst maar eens vertellen dat ze er volkomen naast zaten! En dat doen ze niet. Zelensky über alles. En zo roeit de parasiet zichzelf langzaam uit, met het vermoorden van zijn gastheer.

 6. De kamikaze aanval kan natuurlijk ook een bewuste keuze van de Oekrainse “democratisch” gekozen leiders zijn die niets om hun Slavische onderdanen geven. De hele operatie is misschien wel onderdeel van een wereldwijde genocide die begonnen is met het biowapen Covid en de bijbehorende “vaccins”. De Polen en Slowaken staan al te trappelen om op de Russische artillerie af te rennen.

 7. Oh..geen.probleem..
  We hebben hier, in onze regering en 2e kamer, vele vrijwilligers die gráág naar het front zouden gaan om met een geweertje te vechten..gezien hun oorlogsretoriek!
  En ook plenty msm medewerkers, trouwens..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in