De leiders van Oekraïne zullen hun schepper ontmoeten als zij de Krim aanvallen, want Rusland zal terugslaan met een massale luchtaanval, zo heeft de voormalige president van het land gewaarschuwd.

In een toespraak met veteranen van de Tweede Wereldoorlog op zondag in de stad Volgograd, heeft Dmitry Medvedev, de Russische president van 2008 tot 2012 en momenteel plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsraad van het land, een bittere waarschuwing gegeven aan de autoriteiten in Kiev, die eerder hadden gezegd dat een aanval op de Krim op handen was, bericht RT.

“Sommige hooggeplaatste bloederige clowns die daar periodiek opduiken met wat uitspraken en ons zelfs proberen te bedreigen – ik bedoel een aanval op de Krim en zo, moeten zich ervan bewust zijn dat de gevolgen van zo’n actie voor hen ernstig zouden zijn,” zei de Russische functionaris.

Volgens Medvedev “mocht zoiets gebeuren, zal de Dag des Oordeels over hen allen tegelijk komen – een snelle en harde.”

De voormalige president voegde eraan toe dat “het heel moeilijk zal zijn om zich te verbergen”, mocht Rusland zo’n massale aanval uitvoeren. Hij merkte op dat ondanks deze risico’s de Oekraïense leiding “de algemene situatie blijft provoceren met dergelijke verklaringen.”

Op een gegeven moment zullen de Oekraïense autoriteiten gaan beseffen dat Rusland al zijn operationele doelen in Oekraïne hoe dan ook zal bereiken, zei hij, met inbegrip van demilitarisering en denazificatie.

Medvedev kwalificeerde zijn opmerking evenwel, door te zeggen dat de hoop op zo’n scenario “tamelijk gering is, omdat zij onzinnig handelen.” Hij beweerde verder dat de regering in Kiev gretig is om de Russische strijdkrachten “tot de laatste Oekraïner te bestrijden,” maar dat dit waarschijnlijk averechts zal werken en in de toekomst zal leiden tot de “ineenstorting van het bestaande politieke regime”.

De voormalige president erkende dat Rusland zelf een “zeer moeilijke” periode in zijn geschiedenis doormaakt, en sprak echter het vertrouwen uit dat het land sterker uit het huidige conflict zou komen.

  Poetin's vergissing

“En wij zullen de gestelde doelen bereiken in naam van de ontwikkeling van ons land en om onze dierbare veteranen, die tijdens de Grote Patriottische Oorlog ons moederland verdedigd hebben niet in de steek te laten,” besloot Medvedev.

Eerder op zondag sloot de Russische senator Andrej Klishas zich aan bij de verklaring van de voormalige president door te zeggen dat “dreigementen van de Oekraïense junta om de Krim of de Krimbrug aan te vallen alleen maar bevestigen dat de denazificatie en demilitarisering in heel Oekraïne moet worden doorgevoerd.”

Intussen heeft parlementslid Michail Sjeremet, die het schiereiland in het Russische parlement vertegenwoordigt, Oekraïne gedreigd met een vergelding die zo hard is dat het land er nooit meer van zou kunnen herstellen.

Een reeks waarschuwingen en dreigementen begon uit Moskou te stromen nadat een woordvoerder van het Directoraat Inlichtingen van het Oekraïense Ministerie van Defensie, Vadim Skibitskiy, op zaterdag had gezegd dat Kiev het Krim-schiereiland beschouwt als een legitiem doelwit voor door het Westen geleverde lange-afstandswapens.

“Vandaag de dag is het Krim-schiereiland een knooppunt geworden voor de verplaatsing van alle materieel en wapens die uit de Russische Federatie naar het zuiden van onze staat komen,” verklaarde de Oekraïense ambtenaar.

De Krim werd reeds in 2014 een Russische regio, na een referendum waarbij de overgrote meerderheid van de inwoners voor de terugkeer naar Rusland stemde. Deze stemming werd voorafgegaan door de Maidan-coup in Kiev, waarbij de overwegend Russischtalige bevolking van het schiereiland weigerde de nieuwe autoriteiten als legitiem te erkennen.

Oekraïne beschouwt, samen met de EU, de VS en de meeste andere landen, de Krim als een onvervreemdbaar deel van het Oekraïense grondgebied, dat tijdelijk door Rusland bezet wordt gehouden.

  Ze vegen de Oekraïens-Poolse grens schoon: De grootste Russische luchtaanval tot nu toe - Raketlanceringen vanaf schepen en negen Tu-160 & Tu-95!

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky, die in een T-shirt verschijnt na een dag gruweldaden te hebben begaan, kondigt aan dat hij Donbass en de Krim zal terugnemenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFossiele brandstof die opraakt? Of toch niet?
Volgend artikelOperatie Z – Onderbreek uw vijand niet wanneer zij een fout maakt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Ik heb begrepen dat Veldmaarschalk Rutte, in al zijn (on)wijsheid, heeft besloten om meteen, nadat ex-president Medvedev deze woorden had uitgesproken, een 20-tal helmen aan Oekraïne te schenken.
  Deze helmen zijn éénmalig gebruikt en wel tijdens de Balkanoorlog door de zg Blauwhelmen.
  Deze helmen komen bóvenop de beloofde 3 scherpschuttersgeweren die reeds waren toegezegd.
  Dát zal Putin leren, wat denkt die goser wel, met Rutte valt niet te spotten.

 2. Dat zal ze leren

  Russisch leger doodde honderden buitenlandse strijders in Konstantinovka

  Het Russische leger zet een speciale militaire operatie voort in Oekraïne.
  Zeer nauwkeurige door de lucht gelanceerde raketten in n. de vestiging van Konstantinovka van de Volksrepubliek Donetsk, het punt van tijdelijke inzet van huurlingen van het zogenaamde Oekraïense

  Tot 250 buitenlandse jagers, zeven gepantserde voertuigen en 12 speciale voertuigen werden vernietigd.

  Als gevolg van een aanval met hoge precisie langeafstands-luchtlanceringswapens op het tijdelijke inzetpunt van het bataljon van de 118e Territoriale Defensiebrigade van de Strijdkrachten van Oekraïne in het dorp Vitovo, in de regio Cherkasy, hebben tot 60 nationalisten , werden twee gevechtsvoertuigen met meervoudige raketsystemen en vier artilleriestukken vernietigd.

  In het gebied van het treinstation van Udachnoye van de Volksrepubliek Donetsk werden meer dan 10 Oekraïense installaties van Grad-raketsystemen voor meerdere lanceringen, evenals acht eenheden gepantserde voertuigen vernietigd door een aanval op de plaats van het lossen van treinen met militaire apparatuur.

  https://t.me/RVvoenkor/20164

 3. Flashback naar 2015: ‘Amerikanen smokkelden 4 mini-kernbommen naar Oekraïne’ – waar zijn die?

  Op 23 februari 2015, dus bijna 7,5 jaar geleden, plaatsten we het volgende artikel dat gezien de zeer gespannen situatie in Oekraïne, waar Rusland op ieder moment kan overgaan tot een strategische oorlogsvoering waarbij ook doelwitten van de NAVO waarmee Oekraïne wordt gesteund zullen worden aangevallen, bijzonder actueel is: Om de door Washington geplande Derde Wereldoorlog met Rusland in Europa te ‘redden’ zouden de Amerikanen in november 2014 in het diepste geheim vier mini-kernbommen naar de Oekraïne hebben gesmokkeld.

  Dat beweert althans de Russisch-Oekraïense militaire analist Alexander Zhilin op basis van informatie van Duitse en andere inlichtingendiensten. Mocht hij de waarheid spreken, dan is de grote vraag of en wanneer de Amerikanen deze bommen tot ontploffing gaan brengen, om daar vervolgens Rusland de schuld van te geven.

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/flashback-naar-2015-amerikanen-smokkelden-4-mini-kernbommen-naar-oekraine-waar-zijn-die/

 4. Himars-raketten vernietigen na grote tegenslagen…Britse propaganda?

  Het is de eerste officiële erkenning van de verwoestende impact die de langeafstandsartilleriewapens hebben op de opmars van het Kremlin
  Het Kremlin heeft zijn legers bevolen prioriteit te geven aan het vernietigen van Amerikaanse langeafstandsartillerie in Oekraïne, een eerste officiële erkenning van hun verwoestende impact op Russische militaire plannen….

  https://www.telegraph.co.uk/world-news/2022/07/18/russia-changes-war-tactics-focus-destroying-us-himars-rockets/

 5. Moet je je eens voorstellen dat één bodyguard deze liliputter tot zwijgen brengt.
  Er is maar één persoon voor nodig.
  Het is en blijft een ziekelijk iets dat personen als Zelenski maar blijven rondlopen met hun grote bekken.
  Vieze vuile slijmballen. Huichelaars. Hielenlikkers. Bukkers….

 6. Blaffende honden bijten niet.
  Wat heeft Medvedev, reeds jarenlang loopjongen van Poetin in werkelijkheid te beslissen.
  Hij werd president op voorwaarde dat hij Poetin,die wettelijk gezien toen geen president kon worden tot eerste minister benoemde.
  Ter compensatie werden de rollen omgedraaid totdat Poetin zich verzekerde van de mogelijkheid om langer president te blijven.
  Andere woordvoerders zijn gepensioneerde militairen die, waarschijnlijk opzijgeschoven een zitje krijgen in een of andere raad Fin het parlement.
  In een ander artikel haalt men Napoleon erbij.
  Wel lees de geschiedenis van Rusland en lees hoe wreed hun leiders waren.
  En dit prijzen jullie de hemel in.
  Hier zitten een hoop gefrustreerde mensen bijeen die anoniem hun gal spuien en commentaren leveren zonder ook maar even na te denken of een bron te controleren.
  Mensen die reageren op artikels in in een stijl geschreven zijn die dergelijke reacties uitlokt.
  Maar ja wat baat een kaars en bril als de uil niet lezen wil.
  Ik verwacht geen commentaar want mijn commentaar paar niet in jullie kraam en tot nu toe heeft nog niemand van jullie roepers en teerders en specialisten in oorlogvoering en politiek mij het tegendeel bewezen en zal dat ook niet gebeuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in