In “De kunst van het oorlogvoeren,” verklaarde Sun Tzu: “Alle oorlogvoering berust op misleiding.” De tijdloze waarheid van die observatie van een Chinese strateeg uit de 6e eeuw v. Chr. is volop in beeld bij de voortdurende invasie van Oekraïne door Rusland, met de ontdekking van een gevaarlijk voorbeeld van misleiding in de hedendaagse oorlogsvoering, schrijft Richard Bledsoe.

Om de Oekraïense luchtverdediging tegen te gaan, heeft Rusland ballistische raketten voor de korte afstand gebruikt, die lokmunitie afvuren terwijl ze hun dodelijke lading vervoeren. Deze vernieuwing heeft Westerse waarnemers verrast, zo berichtte The New York Times maandag.

De identificatie van de 14 centimeter lange, pijlvormige voorwerpen die in Oekraïne werden teruggevonden als onderdeel van een afleidingssysteem loste een mysterie op dat begon kort nadat de invasie eind februari was begonnen. Aanvankelijk was de vreemde teruggevonden munitie raadselachtig, zoals blijkt uit een Twitterpost van CAT-UXO, een site die door de Times geïdentificeerd wordt als bestemd voor “militaire en civiele bomopruimingsdeskundigen.”

Zoals gemeld door de V.K. Daily Mail, zijn raketafleiders in militair jargon bekend als “penetratiehulpmiddelen,” of PENAID’s, en werden ze ontwikkeld tijdens de Koude Oorlog.

Volgens The Drive, een autowebsite met uitgebreide berichtgeving over militaire aangelegenheden, werden PENAIDS oorspronkelijk ingezet op lange-afstandsraketten met kernkoppen. Zij zijn ontstaan als reactie op de ontwikkeling van anti-raket afweersystemen.

  Game Changer: Russisch MvD bevestigt dat Luhansk "volledig bevrijd" is - Dit is wat het betekent

Het idee is om de vijandelijke luchtverdediging te overweldigen met meerdere potentiële bedreigingen, zodat de echte projectielen meer kans hebben om hun doel te treffen.

De Russische innovatie bestaat erin de afleidingsmiddelen toe te voegen aan hun Iskander-M raketten voor de korte afstand, aldus de Times, die opmerkte: “Het inbouwen van de apparaten in wapens als de Iskander-M die conventionele kernkoppen hebben, is niet eerder gedocumenteerd in militaire arsenalen.”

Deze zogenaamde korte-afstandswapens hebben nog steeds een bereik van 500 kilometer mijl, volgens The Drive.

De raketten worden afgevuurd van mobiele lanceerinrichtingen, wat hun reikwijdte en onvoorspelbaarheid vergroot. Zowel The Drive als de Daily Mail meldden dat sommige Iskander-M’s in Oekraïne gelanceerd zijn vanuit het Rusland-vriendelijke land Wit-Rusland.

De afleidingsmiddelen worden gelanceerd wanneer de Iskander-M merkt dat hij het doelwit is van luchtverdedigingssystemen, aldus The Times.

Iskander-M’s waren al moeilijk te verdedigen, omdat de zeer ongrijpbare raketten op een lage baan vliegen. De PENAIDS voegen er meerdere manieren aan toe waarop zij antiraketsystemen kunnen tegengaan.

In het verslag van de Daily Mail legt Michael Duitsman, een onderzoeksmedewerker aan het James Martin Center for Nonproliferation Studies in Monterey, Californië, drie manieren uit waarop PENAIDs kunnen werken:

Als fysieke voorwerpen vertroebelen zij de radar. Zij kunnen lichtkogels gebruiken om hotspots te creëren voor hittezoekende wapens. Elektronisch kunnen zij signalen uitzenden die radar en andere elektronica verstoren.

“‘De Iskander-M PENAID doet alle drie,” zei Duitsman.

Professor Jeffrey Lewis, een non-proliferatie-expert aan het James Martin Center, meent te hebben geïdentificeerd hoe de raket de afleidingsmiddelen loslaat.

Lewis zei tegen de Times dat Rusland nu een geheim van zijn militaire vermogens heeft prijsgegeven, omdat het Russische leger moet weten dat de raketten door Westerse deskundigen bestudeerd zullen worden om doeltreffende tegenmaatregelen te bedenken.

  Zelensky's zetdwang: De 'blitzkrieg'-strategie van Oekraïne is mislukt, dus waar blijft het veelgeprezen tegenoffensief?

Dat moeten wij hopen. De Daily Mail merkte op dat Oekraïne niet doeltreffend is geweest in het tegengaan van de ballistische raketten. Het is onbekend hoeveel van dat falen te wijten is aan het gebruik van PENAIDs.

Volgens The Drive kunnen Iskander-M’s met kernkoppen uitgerust worden. Er zou maar één zo’n raket nodig zijn die in het Oekraïense conflict wordt gebracht om catastrofale gevolgen te veroorzaken.

Ondanks de druk van vele naties heeft de Russische president Vladimir Poetin de invasie doorgezet. De reactie van het Westen is op zijn best onsamenhangend geweest.

Naarmate de strijd voortduurt, zal Rusland meer van zijn geheime vermogens en technologie prijsgeven. Wij moeten leren ze tegen te gaan voor het te laat is.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dr. Coleman: Wij zijn in de eindfase van de opmars naar “De Grote Reset”; Wij moeten nu winnen of voor altijd verliezenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelLarry C. Johnson: “Het Oekraïense leger is verslagen. Wat overblijft is opruimen”
Volgend artikelHet aantal gevallen van Myocarditis blijft stijgen terwijl het wissen van de vaccin-waarheid doorgaat
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

12 REACTIES

 1. Dat eindeloze gelul over Rusland dat een gevaar is of heel Europa wil veroveren moet eens stoppen.
  Ruslands staande leger is ruwweg 1,5 miljoen man. Daarvan is 10% verzameld voor het Ukraine gebeuren. 150.000 man is niet bepaald veel. Ter vergelijking; Duitsland had toen WW2 begon bijna 18 MILJOEN man onder de wapens, dus zeg maar 12x zo veel als het gehele staande leger van Rusland. En dat was niet genoeg.

  • Jep, die Putin ook met z’n speeches,dat hij terug wil pakken wat Rusland is kwijtgeraakt,dat ‘ie de oude Sovjet-Unie in ere wil herstellen,etc.We moeten hem gewoon niet serieus nemen, hoeven we ons ook geen zorgen te maken over z’n expansiedrift(speech 9 juni jl. ter ere van P.deGrote)Ik ga eerdaags weer naar het strand,kan ik weer ff m,n kop in het zand steken.

    • Haha, my wet dreams? You naughty boy ! I can assure you that they are not about Putin at all. Haha. Anyway, stay in your bubble and be happy in there.

 2. ik hoop dat Rusland die oorlog wint en al die nazi’s vernietigd, wat mij betreft loopt hij meteen door naar den Haag daar zitten er ook nog wat

 3. Wat betreft die gekke dingen, het zal. Kijk op de CAT-UXO website en je ziet er bijna 400. Sommige zijn niet van vibrators te onderscheiden…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in