Een van de observaties van Napoleon is dat u uw vijanden nooit moet onderbreken wanneer zij een fout maken. De Russen weten dit, niet het minst omdat zij er in 1812 voor gezorgd hebben Napoleon zelf niet te onderbreken. Poetin en de zijnen hebben volop gelegenheid gehad om de leiders van de NAVO te ontmoeten, hen te observeren, met hen te onderhandelen en hen te beoordelen. Het is onwaarschijnlijk dat zij erg onder de indruk zijn. Maar toen zij hun “speciale militaire operatie” in Oekraïne begonnen, hadden zij nooit kunnen dromen hoe zelfdestructief de NAVO zou zijn, schrijft Helmoth Schmitz.

Welke fouten? Ten eerste heeft het Westen zichzelf niet in de voet geschoten met zijn economische sancties – de Hongaarse Viktor Orban heeft gelijk als hij opmerkt dat het zichzelf een kogel in de longen heeft geschoten. Met een gebroken voet kan men nog hinken, maar een schot in de longen is vrij ernstig. Ten tweede, wie in Moskou had kunnen denken dat de NAVO haar munitie- en wapenvoorraden in het zwarte gat van Oekraïne zou dumpen, in de verwachting dat, als ze de nieuwste wunderwaffe bij Generaal Steiner kunnen krijgen, Zelensky tegen Kerstmis in Moskou zal zijn.

Een goede reden voor Moskou om het rustig aan te doen – laat de fouten zich ontwikkelen, uitbreiden en uitzaaien. Het gaat vanzelf. Natuurlijk, onvermijdelijk, logisch. Geen inspanning van buitenaf nodig. Een onverwachte bonus.

Niet onderbreken.

Denk eens aan Duitsland, “de motor van Europa“. Het staat op één ding – de reputatie van de Duitse techniek en kwaliteit – Mercedes/Miele/Bosch, ze kosten misschien meer, maar op de lange duur zijn ze goedkoper omdat ze zo goed gemaakt zijn. Geen enkel Westers land fabriceert tegenwoordig veel, maar Duitsland nog wel. In feite hebben alleen Zuid-Korea en China een groter aandeel van hun economie in de fabricage. (Amerika, de kolos van vroeger, is half Duitsland!) Maar voor de productie is energie nodig. De Duitse energie komt uit Rusland – niet helemaal – ongeveer 20%. Maar steenkool is 40% en kernenergie 10% en die moeten ze verminderen omdat Greta dat wil, wat betekent dat ze meer gas nodig hebben, dat goedkoper en “schoner” is en dat meestal uit Rusland komt, waarvoor weer een pijpleiding moest worden aangelegd. Maar dan besluiten ze dat Oekraïne De Grote Morele Kwestie is en sluiten de pijpleiding en voeren de steenkool op, waar ze in 2030 helemaal van af willen zijn dankzij meer windenergie. En hoe zit het met de kerncentrales? Wapperende eenhoornvleugels. Moeilijk om groen te zijn en ook Rusland te haten.

  Een nieuwe meth-achtige "gevechtsdrug" drijft de neonazi's aan die voor Oekraïne vechten, en creëert "zombiesoldaten" die niet bang zijn voor de dood

En laten we potas uit Rusland en Wit-Rusland verbieden. Dat is ongeveer een derde van de wereldproductie. Ban Russische tarwe (het is de nummer 1 exporteur) en olie (het is de nummer 2 exporteur).

Oh, en door Russische tegoeden in beslag te nemen hebben ze de hele wereld laten zien dat alleen een idioot zijn rijkdom in NAVO-valuta in een NAVO-bank zou bewaren.

En dat allemaal voor een land dat zij voorgelogen hebben over het NAVO-lidmaatschap.

Niet onderbreken.

Scène – Napoleon’s studeerkamer – flunky komt binnen “Mon Empereur, uw vijanden hebben een grote energie-exporteur, een grote voedselexporteur en een grote kunstmestexporteur verboden.” Zal Napoleon roepen “Hou op, mes chers ennemis, jullie gaan jezelf vernietigen met inflatie!” Waarschijnlijk niet.

Iedereen eet voedsel en alles heeft energie nodig, de prijzen daarvan zullen stijgen en alle andere prijzen mee omhoog trekken. De inflatie in de EU bedroeg in mei 8,8%. Maar het is nog niet eens van de grond gekomen – de energieprijzen in het VK zullen in oktober met 65% stijgen en in januari nog eens. Het is nog maar net begonnen.

Overal in Europa onrusten op de straten en twee van de zelfvoldane zeven zijn een maand later al weg.

Niet onderbreken.

Javelin anti-tankraketten waren een paar maanden geleden de wunderwaffen – half april had Amerika een derde van zijn voorraad gestuurd. Dat is drie of vier jaar om te vervangen. Een kwart van zijn Stinger-voorraad. Vovan en Lexus hebben de Britse minister van Defensie zover gekregen dat hij toegaf dat het Verenigd Koninkrijk zoveel anti-tankraketten had gestuurd dat de voorraad op was. De Tsjechische Republiek heeft bijna geen spullen meer om te sturen. Frankrijk heeft 18 maanden productie van zijn Caesar kanonnen afgestaan.

  Gesprekken Xi Jinping / marionet Zelensky

En Kiev wil nog steeds meer. Nu de NAVO-begunstigers van Kiev op het krankzinnige idee waren gekomen om kanonnen te geven die NAVO-munitie nodig hebben, raken de voorraden 155mm-munitie snel uitgeput. Als Oekraïne werkelijk 3000 155mm granaten per dag afvuurt, zal dat in een paar weken de hele jaarproductie van de VS verbranden. En ga zo maar door. Oorlog verbruikt verbazingwekkend veel munitie – de Russen weten dat, want zij herinneren zich – zij zullen het nooit vergeten – 1941-1945. De NAVO denkt dat het naar believen op te blazen, in oorlogen naar keuze, van mensen in sandalen de gouden standaard is van militaire prestaties. Ik raad u nogmaals aan The Return of Industrial Warfare te lezen. Rusland houdt de productie op peil, maar de NAVO niet en kan dat, bij gebrek aan een zeer lange aanlooptijd (en een heleboel andere veranderingen waarvan u heel goed weet dat ze nooit zullen gebeuren in VUUR-gecentreerde economieën) ook niet.

Zelfs The Economist heeft het opgemerkt – Europa’s winter van ontevredenheid. (Denkt echter nog steeds dat het Poetin is die de kogel in de long heeft geschoten. Maar het is The Economist die zijn steentje heeft bijgedragen om ons op dit punt te brengen).

Waarom zou Moskou willen dat dit snel afgelopen is? De tijd werkt mee en de vijand maakt veel fouten.

Niet onderbreken.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russisch Ministerie van Defensie: “Wij staan op de rand van een onmiddelijk gewapend conflict met de Verenigde Staten”Volg Frontnieuws op Telegram

  Dankzij klimaatwaanzinnige EU nog DECENNIUM "verschrikkelijke" winters te verduren in Europa's instortende energie-infrastructuur

Lees meer over:

Vorig artikelVoormalig Russisch president waarschuwt Zelensky voor “Dag des Oordeels”
Volgend artikelDe VS vernietigen niet alleen Oekraïne, maar ook Europa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. De stroom aan fouten die de EU en de NATO maken en hebben gemaakt zijn het gevolg van hun arrogantie en vriendjes politiek. Denken dat je ministeries in je zak hebt door er partijgenoten te zetten als leiding en daarbij de incompetentie voor lief nemen is een vorm van zelfvernietiging…ten kost van de burger natuurlijk….

  Een persoon m/v/ broodrooster hoofd van defensie maken en die vervolgens trots laten vertellen dat de kennis uit foldertjes komt is om te janken…en het is een vorm van verraad aan het land en volk. Overheid functies vullen met partijleden kan zolang er geen noodsituaties komen….een beetje iemand directeur maken van een TBS kliniek met de macht personen beter en genezen te verklaren zonder dat de persoon ooit een relevante opleiding heeft gehad….vriendjes politiek of onbekwame lui in top functies die beoordelen omdat ze …partijgenoten of familie waren…..ministers die criminelen met buit laten opgaan in de anonimiteit omdat ze andere criminelen wilden verraden, lui die iemand wezenloos schoppen en ongestraft blijven omdat ze een aantal hoog geplaatste politieke pedofielen van materiaal voorzagen.

  Deze burger gaat niet meebetalen aan de achterlijkheid van de politieke kaste…ik heb ook nog een “bonnetje” en die word t.z.t. ingediend bij de juiste personen.

 2. Alles gaat volgens plan. Van beide kanten, die achter de schermen gewoon samenwerken om linksom of rechtsom the Great Reset erdoor te drukken.

  • Ze laten het zelfs weten…
   In hun GREAT RESET VIDEO … De wereld zal MULTIPOLAIR zijn…En De VS zal niet meer de macht hebben…
   Check it maar !

  • Poetin is een maffia kerel net zoals Zelinsky maar de meeste snappen het hier nog niet. Ze zien het grote theaterspel niet…

   • Zo is dat.
    Alle redenen zijn goed om een oorlog te beginnen.
    De werkelijke redenen vind je in het land dat de oorlog begint.
    Denazificaties, laboratoria en zo voort.
    De werkelijke redenen : politieke instabiliteit in het binnenland, economische moeilijkheden, morrende bevolking, …. In feite de aandacht afleiden van eigen problemen.
    Als in de Donbass echte Russen zitten zijn het vreemdelingen. Wat zeggen wij van vreemdelingen ‘ aanpassen aan onze wetten.
    Zouden wij ook zo juichen als Erdogan zijn legers stuurt naar Nederland of België om zijn Turkse landgenoten te helpen ???
    Neen want dat is bij ons en dat mag niet.

  • Zo is dat Danny!
   Veel artikelen zijn waardeloos omdat de schrijver echt geloofd dat we in oorlog zijn met Rusland.
   Er is geen vijand meer… ze spelen oorlogje waar wel veel slachtoffers moeten vallen en dat moet zowat over heel de wereld gebeuren… dus graag niet onderbreken…
   Enfin, laat ze maar hun onzin schrijven.

 3. Er bestaat geen goedmoediger, maar ook geen lichtgeloviger volk dan het Duitse. Ik hoefde nooit verdeeldheid onder hen te zaaien. Ik hoefde alleen maar mijn netten te spannen en ze liepen er als schuw wild in. Onderling hebben ze elkaar gewurgd, en ze dachten hun plicht te doen. Er is geen dwazer volk op aarde. Geen leugen kan grof genoeg bedacht worden: de Duitsers geloven hem. Om een leuze, die men hen gaf, vervolgden ze hun eigen landgenoten met grotere verbittering dan hun werkelijke vijanden.

  – Napoleon Bonaparte

 4. Je zou bijna denken dat de oekraine samenspant met rusland. Stuur al het militair materieel naar oekraine waar het vernietigd word. Kunnen de russen straks bijna ongehinderd europa binnenlopen. Tis maar een gedachte

   • K kan nog steeds gelijk hebben…
    Veel van die wapens in Oekraïne vinden hun weg naar Europa en de vraag is waarom?
    Komen er groepen/milities die in Europa terreur moeten zaaien?
    Worden de havens, nutsvoorzieningen en vlieghavens opgeblazen?
    Of komt Rusland met paar vrienden zoals Erdogan terreur zaaien?
    Niemand van ons weet wat het zal worden.
    Maar ik zou de havens, treinsporen, autostrades, nutsvoorzieningen en vlieghavens met regelmaat in de nacht opblazen dat moet zeker voldoende zijn om 95% van de mensen onderdanig te maken. Het zijn allemaal grote sadisten want ze kunnen iets bereiken door alleen onze infrastructuur te vernietigen.

    • De veiligheid van Europeanen is in ernstig gevaar…alleen al de naam “Bataclan” zou genoeg moeten zijn. Er is een omvolking gaande die enkel op burgeroorlog kan uitdraaien, ook een ding wat ons door de strot word gedrongen.

     Gezien vooral de niet Europeanen over geld en wapens beschikken denk ik dat er enorm veel vraag is naar echte veiligheid, en niet iemand die een proces verbaal opstelt nadat je halve familie is uitgemoord.

     Vertrouwen in overheid en politiek is weg. Dat is onderaan de streep het waarom.

     • Duchesne,
      U praat over omvolking en die term is een modernere versie van Nazipraat, U bent daar vrij in omdat te doen, ik reageer op die gekozen term, beschouw U als sympathisant van dit gedachtengoed, fijne dag verder, voor mij is Nelson Mandela een voorbeeld !!!

      • Daar zijn jullie weer, grappig toch, je geeft geen reacties op iemand die gewoon praat over omvolking, dat is toegestaan, maar over Mandela ga je los, jeetje FN, dit zegt veel over jou !!!

  • De VS is een leeggevreten vervallen land waarvan de infrastructuur op instorten staat. De CIA en andere high budget spelers kunnen nog lullige spelletjes spelen door landen tegen elkaar op te zetten, maar maak je geen illusies, als natie stelt de VS niets meer voor.

 5. Hoorde net: EP geeft even 500 millioen extra aan de grote Snuiver voor “wapens”; lees: zijn bankrekening….
  Dit naast de 9 billioen waar al over is beslist…

  Natuurlijk zonder enige controle of garantie.

  Uit EU, euro, VN,Nato,WHO en de “fluchtelingu”uit NL naar Mofrikana.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in