Voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie waarschuwde zondag dat de EU, om te kunnen concurreren met de door de VS gesubsidieerde groene industrie, “actie moet ondernemen” en de staatssteun aan haar eigen bedrijven moet opvoeren, bericht RT.

De in augustus door president Joe Biden ondertekende Inflation Reduction Act (IRA) is – ondanks zijn naam – een uitgavenpakket van 738 miljard dollar dat 391 miljard dollar uittrekt voor projecten op het gebied van groene energie en klimaatvriendelijke industrie, waaronder 270 miljard dollar aan belastingvoordelen. Aanvankelijk werd het pakket door liberalen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan toegejuicht, maar von der Leyen ziet het nu als een bedreiging voor de Europese industrie.

De IRA voorziet in belastingvoordelen voor consumenten die Amerikaanse producten kopen, en voor fabrikanten die deze producten in de VS produceren. Dit kan “leiden tot oneerlijke concurrentie, kan markten afsluiten en zo kritieke toeleveringsketens versnipperen,” zei ze tegen een bijeenkomst van studenten in de Belgische stad Brugge.

Met deze prikkels aan de ene kant en de problemen van de EU met knelpunten in de toeleveringsketen en recordenergiekosten aan de andere kant, zou de IRA de Europese industrie in een nadelige positie kunnen brengen, vervolgde ze.

De concurrentie tussen de VS en de EU “moet een gelijk speelveld respecteren,” verklaarde ze. “We moeten actie ondernemen om het speelveld weer in evenwicht te brengen, waar de IRA en andere maatregelen tot verstoringen leiden.”

Von der Leyen zei dat de EU daartoe de staatssteun aan haar eigen industrieën moet verhogen en moet investeren in duurzame energie, terwijl zij bij de VS moet lobbyen om “enkele van de meest verontrustende aspecten” van de IRA aan te pakken. Eerder op zondag zei het hoofd van de handelscommissie van het Europees Parlement, Bernd Lange, dat druk uitoefenen op de VS om de wet te herschrijven tijdverspilling is en dat de EU in plaats daarvan een klacht moet indienen bij de Wereldhandelsorganisatie.

  Dmitry Medvedev - Dit wordt een wereldwijde catastrofe

Terwijl von der Leyen de energiecrisis in heel Europa wijt aan de militaire operatie van Rusland in Oekraïne, hebben de eigen sancties van de EU tegen Moskou cruciale herstelwerkzaamheden langs de gasleidingen tussen Rusland en de EU verhinderd voordat de leveringen werden verminderd.

Bovendien ging het blok zaterdag door met het opleggen van een prijsplafond voor Russische olie. Op dezelfde dag zei de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, dat Moskou niet van plan is de maatregel te erkennen. Hij voegde eraan toe dat de regering momenteel de situatie opnieuw bekijkt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïense soldaten filmen zichzelf terwijl ze de moeders van gesneuvelde Russische soldaten opbellen en hen bespottenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritter: Merkel onthult het bedrog van het Westen
Volgend artikelOrbán: EU’s verlangen om een “schuldengemeenschap” te worden om te betalen voor Oekraïne zal Europa generaties lang ruïneren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

 1. De waanzin in Brussel regeert. Een waanzin die opgelegd wordt door diezelfde usa en uitgevoerd door de usa marionetten.
  Er is totaal geen visie voor de toekomst voor een eigen, sterk Europa.
  Onthoudt de uitspraak van de denktank Statfor onder Obama: een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden.
  En daarmee is in een zin uitgelegd wat er nu in Europa afspeelt; Europa wordt doelbewust naar de donder geholpen. Met gevolg faillissementen, werkloosheid en vervolgens de armoede.
  Dan zal het klootjesvolk de wef zooi accepteren als de reddende engel, incl de CBDC, waarmee datzelfde klootjesvolk van de wieg tot het graf door de Roverheid gevolgd kan worden.
  Wat een toekomst in deze in en in verrotte wereld.

  • Jan: helaas voor de weldenkenden onder ons. Maar het klootjesvolk, de schaapuh, die vinden het geweldig. Die zullen straks hartstikke blij zijn met de eoa digitale, persoonsgebonden waarde waar ze hun reisjes mee mogen maken. Het gemak er van! En ze nemen graag een spuitje, want ze hebben er toch geen last van. Totdat Papa Staat besluit dat hun tijd op is en ze hun laatste spuitje krijgen, net als ze nog pret hebben. Maar ook dan hebben ze er geen last van, want ze zijn nog te stom om te beseffen dat ze leven, en dat het leven een eenmalig geschenk is waar je heel zuinig op moet zijn en waar niks of niemand anders zeggenschap over heeft, behalve jij en de intelligentie die jou het leven in blaast.

 2. Heel de EU word bestuurd door Psychisch gestoorde zogenaamde leiders. Die allemaal opgeborgen moeten worden. Ze jagen de bevolking de dood in, op het moment dat de boel niet meer te redden is. Compleet gestoord, wie gaat er voor zorgen dat deze gekken opgepakt gaan worden. Hallo inwoners van de EU jullie zijn met 500.000.000 tegenover een paar ratten die elk moment het schip met de lading gaan verlaten,,,

 3. Je moet gewoon je rug recht blijven houden. Als ik in de toekomst alleen kan betalen via de cbdc dan jammer ik zal daar NOOIT aan mee gaan doen.

  Weiger al je apps op je mobieltje want daar begint alle shit mee.

  Blokkeer zoveel mogelijk van je besturings apps
  Update nooit je telefoon.

  Open nooit emails of SMS bestanden van mensen die niet in jou adresboek staan.
  Neem nooit de telefoon op of stuur geen sms’je terug van mensen die niet in jou contacten staan. LAAT ZE MAAR POST STUREN !!!

 4. ‘Brussel’ gaat een deel van de Lelylijn (Lelystad – Emmeloord – Heerenveen – Drachten – Groningen) financieren, want het is een onderdeel van het trans Europees Transport Netwerk (TEN-T). De meest pro-Europese partij D666 is natuurlijk ultra blij.
  Krijgen we tenminste iets terug van onze jaarlijkse miljardencontributie (Nederland betaalt sinds jaar en dag de hoogste bijdrage per inwoner) en waar de meeste uitgaven nog altijd niet voldoen aan de meest elementaire transparantievoorwaarden.

 5. Deze ongekozen crimineel moet eerst maar eens haar geheime sms’jes aan pfizerprikpooier Bourla afgeven aan het Europese corruptie onderzoek.

    • vroeger in de 16 tot 18 de eeuw werden vermeende heksen verbrand maar telkens hadden ze de verkeerde veroordeeld niet omdat ze niet wisten wie er nou werkelijke schuld had aan de ellende in de wereld maar omdat de echte heksen niet bestonden en nooit in beeld kwamen……. Vandaag de dag worden geen heksen meer veroordeeld omdat ze beschermd worden door een nieuwe partij die zich het WEF noemen dat betekendllllllllllll!!!!!!! Wereldlijk Erfelijk Falen!!!!!!!!!!!

 6. Weer hetzelfde sgomme verhaal wat ik vanochtend reeds bij RT heb gelezen. Europa doet niets, maar dan ook absoluut niets tegen de VS. Integendeel ze bukken zich steeds dieper zo dat de VS hun beter kunnen naaien.

 7. Hahaahah! Het kan niet beter! De corporations moeten ook nog even het staatsspaarvarkentje goed leegroven voordat ze naar de VS vertrekken. De bruid met de vette bruidsschat. Trutsula krijgt een leuk aandeel van.

 8. Europese ‘Staatssteun’ leveren aan Europese bedrijven in handen van Amerikaanse Blackrock, Vanguard, etc., etc.???
  GIVE ME A BREAK!

 9. Het gaat vooral om de technocratische bedrijven en deze te subsidiëren zodat dit
  https://www.frontnieuws.com/erger-dan-het-covid-19-vaccin-staan-we-voor-game-over-voor-de-mensheid/ uitgerold kan gaan worden op grote schaal. Gisteren een filmpje gezien via BLCKBX, welke ik helaas niet weet terug te vinden, waar deze tante een presentatie hierover hield en waar ´Klaus´, zoals ze hem noemt bij aanwezig was via een zoomsessie. De manier waarop deze tante hem gedurende langere tijd zeer liefdevol aankeek, viel me vooral op. Totaal toegenegen aan zijn droom de mens te hacken en deze fysiek (!!) compatible te maken met A.I. Deze tech bedrijven zullen aangemoedigd worden om te investeren in zijn natte droom en volgens Von der Leyen moet het Europa zijn die deze tech gaat uitrollen. Macron heeft daar uiteraard ook aandeel in en de rest van de Cabal Familie. Ze pakken allen hun rol op welke hen is toegespeeld in o.a. Davos.

  • Dit ernstig frontnieuws komt dit niet in de krant of op het radio/tv nieuws waar de meeste schapen naar kijken lezen of horen,,, en voorgehouden wordt dat er niets aan de hand is Vorige week ging ik met een paar jongere en oudere mensen naar de cinema waar het parkerenbetaald moest worden zij,,,, de oudere hield haar pasje tegen de scanner van de automaat maar die weigerde en ze nam een kaartje…. Ook binnen betaalde ze de consumpties met haar bankpasje en ze hoefde nog niet eens haar pincode te gebruiken Ook de entree betaalde ze met haar bankpasje zonder de pin te hoeven in te drukken Als we over tien jaren verder zijn dan heeft niemad meer een pasje nodig en reageert je ingespoten chip op gezichtsherkenning als je ergens binnentreedt Echter je wordt er ziek van als je toch nog contant moet betalen omdat de chip is overbelast op de databank en dat je geen stuiver op zak hebt EN NAAR HUIS MOET GAAN OM CONTANT GELD ERGENS TE PINNEN!!!!!!!!!!!!MET JE BANKPASJE!??????????

 10. Die houterige satanische op kromme bokkepoten lopende zwarte adel dame moet op het schavot. Opruimen die hele bende ellendelingen.

 11. Actie is niet nodig, alleen maar laten vallen is voldoende om er een derde wereld land van te maken, smerige parasieten. In Afrika worden ze er ook al uitgetrapt net als Frankrijk btw.

  Snel die pijplijn (nordstream) repareren en vooral Duitsland moet ook meedoen. De industrie moet gered worden

 12. Landgenoten…besten..
  het tuig wat ons zogenaamd moet regeren is een w.e.f. gestuurd doodseskader.
  De mensen die de prik(ken) van hugo mengele en nu Voldemort kuipers nemen of genomen hebben zijn TEN DODE OPGESCHREVEN.
  Uw zogenaamde huisarts is in feite een betaalde moordenaar, in de praktijk 21 euro, in een instelling waar oma/opa/papa/mama verbleef eventjes 91 per prikkie…dus voor de koffie heeft jouw vertrouwde witjas glimlachende zogenaamde dokter ruim 1000 euro verdient…aan de moord(!) op ouderen, onze ouderen, vader,moeders,oma,opa. en nu?
  FF chillen, hangen, gamen en wegkijken?
  Kom op zeg…iedereen in de zorg..waar en wat dan ook JULLIE WETEN HET KOMERMEE NAAR BUITEN LAFFAARDS.

 13. hET MARSCHAL plan werkt nog steeds en daar komt europa niet meer vanaf vanwege de hoge schulden die ze aan de USA moeten terugbetalen sinds 1945

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in