De Hongaarse premier Viktor Orbán geeft een interview aan Kossuth Rádió op 2 dec. 2022 (Bron: MTI/Prime Minister's Press Office/Zoltán Fischer).

Europees beleid dat pleit voor massale gezamenlijke leningen tussen EU-lidstaten om het verzet van Oekraïne tegen de Russische invasie van het land verder te financieren, zal verwoestende gevolgen hebben voor het continent, waarschuwde de Hongaarse premier Viktor Orbán vrijdag, bericht Remix.

Tijdens een interview in het programma Goedemorgen, Hongarije! op Kossuth Rádió, hekelde Orbán de nutteloosheid van de bestaande EU-sancties tegen Russische energie. Hij zei ook dat “niet alleen onze kinderen, maar ook onze kleinkinderen de gevolgen zullen ondervinden” van het door de Europese Unie voorgestelde massale gezamenlijke leenplan om de defensie van Oekraïne te blijven financieren; bovendien zullen we ook moeten betalen voor de staten die onderweg insolvabel worden, voegde hij eraan toe.

De Hongaarse leider bevestigde opnieuw dat zijn land gekant is tegen de financiering door Brussel van de activiteiten van de Oekraïense staat via gezamenlijke leningen, en stelde in plaats daarvan voor dat afspraken met Oekraïne op nationaal niveau worden gemaakt via bilaterale overeenkomsten tussen afzonderlijke landen.

“Wij willen niet dat de Europese Unie een gemeenschap of groep van staten met een gezamenlijke schuld wordt in plaats van een gemeenschap van samenwerkende lidstaten,” zei Orbán tegen de luisteraars.

Hij benadrukte dat Oekraïne zich nu in een situatie bevindt waarin het door het voortdurende conflict niet in staat is als onafhankelijke natie te functioneren, en hoewel het op korte termijn steun nodig heeft van zijn buren en bondgenoten, is het niet aan Brussel om namens alle lidstaten te spreken.

“We accepteren de noodzaak van steun, maar we zijn er niet blij mee; als er geen oorlog was, zou deze noodzaak er ook niet zijn,” zei Orbán.

  Een zwangere Oekraïense vrouwelijke soldaat werd krijgsgevangen genomen door Russische soldaten

De Hongaarse premier besprak ook de lopende EU-sancties tegen Russische energie, waaronder de meest recente oliesancties die op 5 december van kracht worden en waarvan Hongarije is vrijgesteld.

Hij waarschuwde dat een verdere uitbreiding van de EU-sancties tegen Russische gas of nucleaire energie “tragische gevolgen” zou hebben voor Hongarije, en benadrukte dat zijn land van een dergelijk besluit moet worden vrijgesteld.

Orbán betreurde de mislukking van de lopende energiesancties, die ons volgens hem “geen millimeter dichter” bij het einde van de oorlog hebben gebracht.

“We gaan een moeilijke winter tegemoet, Oekraïne bevindt zich in een steeds moeilijkere situatie, Rusland heeft het moeilijk, maar zijn inkomsten uit energiedragers zijn op hun hoogtepunt, dus het sanctiebeleid heeft zijn doel niet bereikt,” voegde hij eraan toe.

De Hongaarse leider legde uit dat Hongarije weliswaar niet onder het komende verbod op de invoer van Russische olie in Europa valt, maar dat het toch zal worden getroffen door het “prijsopdrijvende effect van de sancties.”

Tot slot beloofde Orbán te blijven vechten voor de Hongaarse belangen in Brussel, waarbij hij de toehoorders vertelde: “We hebben altijd onze eigen nationale doelen bereikt in de onderhandelingen over sancties, dus we nemen met goede hoop deel aan de bespreking van het negende pakket.”

Hij waarschuwde echter dat de “druk constant is,” en nu er nieuwe sanctiepakketten worden verwacht, moet de Hongaarse regering “voortdurend vechten om onze belangen te beschermen.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russisch parlementslid zegt: “Londen zal eerst gebombardeerd worden”Volg Frontnieuws op Telegram

  Frontnieuws filmpscoop – Russisch leger beschoot belangrijk vliegveld in recente golf van aanvallen op Oekraïne

Lees meer over:

Vorig artikelVon der Leyen wordt wakker – EU moet “actie ondernemen” tegen VS
Volgend artikelDr. Peter McCullough waarschuwt: Covid ‘gevaccineerde’ mensen zijn een gezondheidsbedreiging voor de ongevaccineerden (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

19 REACTIES

 1. Orban wat ben jij een pracht kerel.

  Ik hoop en verwacht dat Hongarije in de toekomst uit de EU zal stappen en dat zal het begin van het einden zijn van de EU.

  Ik heb mijn hoop gezet op Hongarije en op Orban.

 2. gezamelijke schuld, natuurlijk, dan kunnen we de eu in een keer laten klappen en overzetten op cbdc, it’s all in the plan, heeft nix met oorlog of wat dan ook te maken!

 3. Iedereen even arm straks in de EU. Dat is het plan. Totaal afhankelijk van de grillen van een door en door corrupte brusselse (r)overheid die je achter je voordeur in de gaten gaat houden. Hoe lang de verwarming aan is, hoe veel je nog mag rijden, wat je electraverbruik is, wat je zo allemaal vreet en zuipt, wat je uitvreet op internet en waar je je geld aan uitgeeft. Het wordt onder onze kont uitgerold en we staan er bij en we kijken er naar, ondertussen de discussie voerend over “verzetsmensen” i.p.v. verzetshelden. Dit. Land. Is. Kapot.

 4. Ze hebben de EU burgers al beroofd en geplunderd met deze nep oorlog. Nu nog het laatste beetje voor de zgn wederopbouw van Oekriestan en dan zijn de ‘Europeanen’ de gelukzalige Nieuwe Miserables van de Great Reshit. Je snapt allemaal toch wel waarom EU die wederopbouw moet bekostigen? Het project wordt uitbesteed aan de VS, en Trutsula en de Trutsula-whisperers krijgen een leuke fooi voor het goede werk.

 5. Hongarije is dan ook een land dat niet sinds 1944-1945 “bevrijd” is door de Anglo-Amerikanen. Die landen moeten immers mooi in de pas lopen volgens de wensen van Washington of er wordt ergens genepen waar het pijn doet. Vraag mij af of de pers en de nieuwsberichten ook zo gecorrumpeerd zijn omtrent internationale politiek als bij ons.

  • Zo bekijk ik het ook. Ik reken op niks in de toekomst. Alles moet kapot dus er zal binnenkort niets meer zijn. Maar ik verzamel de namen van degenen die het op hun geweten hebben. Die zullen boeten.

 6. Oekraïne is een zwart gat geworden, de voormalige deelstaat van Rusland is nooit een land op zich geweest. Waar de corruptie het ergste is in de wereld. Al het geld wat nu naar Oekraïne gaat wordt achterover gedrukt en wit gewassen en komt in Amerika terecht. Op deze manier wordt de EU financieel leeg gezogen. Zodat de grote reset plaats kan vinden in de EU.

  Geld lenen is toekomstig geld nu al uitgeven, waar alleen de banken grof aan verdienen. Geld uitgeven van een ander is niets anders dan diefstal, de zogenaamde regeringen zijn eigenlijk allemaal commerciële coöperaties. Die hun bevolking met een frauduleus systeem hebben toegeëigend als eigendom. Zodat zij met hun bedachte constructie 70.000 euro per maand per persoon de coöperaties kunnen lenen uit naam van die zelf gecreëerde fictieve persoon, die jouw naam draagt. Zodat jij zogenaamd borg staat voor de overheid. Die dat opgenomen geld naar eigen inzicht kunnen uitgeven. Zo werkt de staatsschuld die op jouw wordt afgewenteld.

 7. Mooi land he Hongarije!
  Vrienden van ons(nederlands) wonen er…al jaren!
  Toch….en dan ook tja…
  OPEN BRIEF AAN ORBAN,LEIDER DER HONGAREN.

  Even informationeel,vertrouwelijk als oud-nederlanders onder elkaar…onder rat rutte/reptiel kaag en slikbeftekkel jetten/hugo mengele/voldemort kuipers,zuigstengel van der wal/en 2 slaapkamers van infantielen die hun eigen ontlasting opvreten uit dommigheid…tja….dan moet je als oud militair gelouterd door het leven als militair,zzp,en,medischspecialist op de knietjes aandacht vragen aan een land die in 1956 treinen vol dissidenten naar ONS land stuurden om veilig hun bestaan op te bouwen…

  En jahoor, het is de hongaren van toen gelukt…en iedereen was happy.

  Terug naar de aanhef….
  Beste ORBAN….

  Wij verzoeken jou ORBAN, leider der Hongaren om nederlandse vluchtelingen op te nemen zonder verplichtingen zoals die ook niet golden in 1956.
  Dus geen QR code,s….geen gifprik van het wef/who/ geen dwang/drang daartoe?
  Beste ORBAN, leider der Hongaren…wees geen slaaf slet hoer van de eu/navo /vn/vs en laat altijd jouw volk VRIJ zijn en blijven van satanische krachten.
  Beste Orban…ben jij de vent/kerel/man/ kracht die je veinst te zijn.?
  Dan willen wij, tienduizenden echte volbloed nederlanders zich voegen bij een trots en eerzaam volk der Hongaren…ps..een puntje….extra aandacht voor jullie taal …voor ons heel moeilijk…maar nooit overbrugbaar!

  • Beste Profeet,
   Zou Orban uw woorden lezen?
   Ik neem aan dat U het symbolisch zult bedoelen!
   Soeverein denken is al heel wat tegenwoordig, zie je bijna niet meer,triest is dat en zoveel zeggend.

 8. Rusland heeft het moeilijk zegt die simpele. Nog altijd heeft Rusland echt nog geen 10-20% van zijn capaciteit ingezet. Wordt Putin écht boos, dan is heel Oekraine binnen 4 uur totaal van de kaart geveegd. Waarom wil bijna niemand dit snappen? Rusland heeft het niet zwaar, voor Rusland is dit een (ongewenste) real life oefening.

 9. Als het voorbij zal zijn zal de industrie er wel bij varen.
  Ze zeggen altijd dat de industrie de motor is…
  Er zal met massa’s subsidies (wij de belastingbetalers) gestrooid worden.
  En wij, de belastingbetaler zal het duur aankopen.

  De enige zorg van de politiek is hoe ze het ons zullen doen slikken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in