Recente verklaringen van de voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel werpen licht op het dubbelzinnige spel dat Duitsland, Frankrijk, Oekraïne en de Verenigde Staten hebben gespeeld in de aanloop naar de Russische invasie van Oekraïne in februari, schrijft Scott Ritter.

Terwijl het zogenaamde “collectieve westen” (de VS, de NAVO, de E.U. en de G7) blijft beweren dat de inval van Rusland in Oekraïne een daad van “niet-uitgelokte agressie” was, is de werkelijkheid heel anders: Rusland was misleid om te geloven dat er een diplomatieke oplossing was voor het geweld dat was uitgebroken in de Donbass-regio in Oost-Oekraïne in de nasleep van de door de VS gesteunde Maidan-coup in Kiev in 2014.

In plaats daarvan kochten Oekraïne en zijn westerse partners gewoon tijd tot de NAVO een Oekraïens leger kon opbouwen dat in staat was de Donbass in zijn geheel te veroveren en Rusland uit de Krim te verdrijven.

In een interview vorige week met Der Spiegel verwees Merkel naar het compromis van München van 1938. Zij vergeleek de keuzes die de voormalige Britse premier Neville Chamberlain moest maken ten aanzien van nazi-Duitsland met haar besluit om zich te verzetten tegen het Oekraïense lidmaatschap van de NAVO, toen de kwestie ter sprake kwam tijdens de NAVO-top van 2008 in Boekarest.

Door het NAVO-lidmaatschap uit te stellen, en later door aan te dringen op de Minsk-akkoorden, geloofde Merkel dat zij Oekraïne tijd gaf om een Russische aanval beter te weerstaan, net zoals Chamberlain dacht dat hij het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk tijd kocht om hun krachten te bundelen tegen Hitlers Duitsland

De conclusie van deze terugblik is verbluffend. Vergeet even dat Merkel de dreiging van Hitlers naziregime vergeleek met die van het Rusland van Vladimir Poetin, en concentreer u in plaats daarvan op het feit dat Merkel wist dat de toetreding van Oekraïne tot de NAVO een Russische militaire reactie zou uitlokken.

  Duitse Leopard tanks zijn een zelfmoordeenheid geworden

In plaats van deze mogelijkheid volledig af te wijzen, voerde Merkel een beleid dat erop gericht was Oekraïne in staat te stellen een dergelijke aanval te weerstaan.

Oorlog, zo lijkt het, was de enige optie die de tegenstanders van Rusland ooit hadden overwogen. [Zie: Biden bevestigt waarom de VS deze oorlog nodig had, Consortium News].

Poetin: Minsk was een vergissing

De opmerkingen van Merkel lopen parallel met de opmerkingen die de voormalige Oekraïense president Petro Porosjenko in juni maakte tegenover verschillende westerse media. “Ons doel,” verklaarde Porosjenko, “was om eerst de dreiging te stoppen, of op zijn minst de oorlog uit te stellen – om acht jaar te garanderen om de economische groei te herstellen en krachtige strijdkrachten te creëren.” Porosjenko maakte duidelijk dat Oekraïne niet te goeder trouw naar de onderhandelingstafel was gekomen over de akkoorden van Minsk.

Ook Poetin is tot dit besef gekomen. Tijdens een recente bijeenkomst met Russische vrouwen en moeders van Russische troepen die in Oekraïne vechten, waaronder enkele weduwen van gesneuvelde soldaten, erkende Poetin dat het een vergissing was om in te stemmen met de akkoorden van Minsk, en dat het Donbass-probleem destijds gewapenderhand had moeten worden opgelost, vooral gezien het mandaat dat hij van de Russische Doema had gekregen met betrekking tot de toestemming om Russische strijdkrachten in “Oekraïne” te gebruiken, niet alleen op de Krim.

Poetin’s verlate besef zou iedereen in het Westen die uitgaat van de misvatting dat het Russisch-Oekraïense conflict via onderhandelingen kan worden opgelost, de rillingen over de rug moeten doen lopen.

  Prijsexplosie is een feit: Saoedi-Arabië en Koeweit sluiten verhoging olieproductie uit

Geen van Rusland’s diplomatieke gesprekspartners heeft ook maar een greintje integriteit getoond als het gaat om het tonen van enige oprechte betrokkenheid bij een vreedzame oplossing voor het etnische geweld dat voortkwam uit de bloedige gebeurtenissen van de Maidan in februari 2014, waarbij een OVSE-gecertificeerde, democratisch gekozen Oekraïense president ten val werd gebracht.

Reactie op verzet

Toen Russisch sprekenden in Donbass zich tegen de coup verzetten en die democratische verkiezingen verdedigden, verklaarden zij zich onafhankelijk van Oekraïne. De reactie van het coupregime in Kiev was het lanceren van een acht jaar durende wrede militaire aanval tegen hen, waarbij duizenden burgers werden gedood. Poetin wachtte acht jaar om hun onafhankelijkheid te erkennen en lanceerde vervolgens in februari een grootschalige invasie van Donbass.

Eerder had hij gewacht in de hoop dat de Minsk-akkoorden, die door Duitsland en Frankrijk waren gegarandeerd en unaniem waren goedgekeurd door de VN-Veiligheidsraad (inclusief de VS), de crisis zouden oplossen door Donbass autonomie te geven terwijl het deel zou blijven uitmaken van Oekraïne. Maar Kiev heeft de akkoorden nooit uitgevoerd en werd daartoe niet voldoende onder druk gezet door het Westen.

De afstandelijkheid van het Westen, toen elke pijler van vermeende legitimiteit afbrokkelde – van de OVSE-waarnemers (van wie sommigen, volgens Rusland, doelgerichte inlichtingen over Russische separatistische troepen verstrekten aan het Oekraïense leger); tot het Normandische formatiepaar van Duitsland en Frankrijk, dat ervoor moest zorgen dat de Minsk-akkoorden zouden worden uitgevoerd; de Verenigde Staten, wier zelfverklaarde “defensieve” militaire bijstand aan Oekraïne van 2015 tot 2022 weinig meer was dan een wolf in schaapskleren – onderstreepten allemaal de harde realiteit dat er nooit een vreedzame oplossing zou komen voor de kwesties die ten grondslag liggen aan het Russisch-Oekraïense conflict.

  Een postmortem van het Oekraïense nationalisme

En dat zal ook nooit gebeuren.

Oorlog, zo lijkt het, was de oplossing die het “collectieve Westen” zocht, en oorlog is de oplossing die Rusland vandaag zoekt.

Wie wind zaait, zal storm oogsten.

Bij nader inzien had Merkel geen ongelijk toen ze Munch 1938 aanhaalde als antecedent voor de huidige situatie in Oekraïne. Het enige verschil is dat het hier niet ging om nobele Duitsers die de wrede Russen wilden tegenhouden, maar om bedrieglijke Duitsers (en andere westerlingen) die goedgelovige Russen wilden misleiden.

Dit zal niet goed aflopen voor Duitsland, Oekraïne of wie dan ook die zich met de mantel der diplomatie heeft bedekt, terwijl ze allemaal het zwaard dat ze achter hun rug hielden, aan het oog onttrokken.

Scott Ritter is een voormalige inlichtingenofficier van het Amerikaanse Korps Mariniers die in de voormalige Sovjet-Unie heeft gediend om wapenbeheersingsverdragen uit te voeren, in de Perzische Golf tijdens operatie Desert Storm en in Irak om toe te zien op de ontwapening van massavernietigingswapens. Zijn meest recente boek is Disarmament in the Time of Perestroika, gepubliceerd door Clarity Press.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische parlementsleden zeggen op TV: “Vier Sarmat-raketten kunnen de hele VS wegvagen en één het VK”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelErger dan het COVID-19 vaccin, staan we voor ‘Game Over’ voor de mensheid?
Volgend artikelVon der Leyen wordt wakker – EU moet “actie ondernemen” tegen VS
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. (Angela Merkel werpen licht op het dubbelzinnige spel dat Duitsland, Frankrijk)

  Leeft deze Massa moordenares nog. Waarom is dit monster nog niet opgepakt, en veroordeeld tot de D..dstraf
  Dit Monster van Duitsland heeft voor een berg ellende gezorgd. Heel de EU word bestuurd door Psychisch gestoorde zogenaamde leiders. Die allemaal opgeborgen moeten worden.

  • Wat een vies spel, hoop dat de Russen het allemaal gaan winnen, het is ZO hard nodig van heel die Navoalliantie, weg met die hegemonie, ik hoop daar zo op!

 2. Angela Merkel (1954)  is een dochter van Adolf Hitler (1889 – 1965?), net als Theresa May (1956) en Barack Obama (1961) is hun neef, en dus een kleinzoon van Onkel Wolf. Merkel trad aan als bondskanselier op 22.11.2005. Herkennen wij deze datum? Precies 52 jaar na de moord (eigenlijk staatsgreep) op John F. Kennedy. Merkel is o.a. door het door de Rockefellers gefinancierde Tavistock Institute middels MKUltra-technieken onderhanden genomen, om slaafs de bevel van de dertien bloedlijnfamilies & hun bazen uit te voeren.
  Het in 2010 gelanceerde Obama care is niets meer dan een dekmantel om de handel in kinderen & organen en het zorgen van een voldoende aanvoer van adrenochroom richting de ‘elite’ te legitimeren.
  Ja, zo ontstellend ziek zijn de ‘bovenonsgestelden’.   

  • Zodra ik het woord obama lees krijg ik kotsneigingen, bah wat een zieke geest met zijn queer vent michel.ook zo een walgelijk varken. Ik begrijp niet hoe amerikaanse mensen zich hebben laten wijsmaken dat het een zij is terwijl voor mij al duidelijk was tijdens de verkiezingen dt michel Michael was. Zo verschrikkelijk walgelijk ziek om 8 jaar te doen alsof.🤢🤮en terwijl stak obame zijn slang in een andere vent in het witte huis.ew🤬

  • Ron: super zieke shit. De 22.11 vertaald: groot verlies, mogelijk met dood gepaard, zorgt voor grote veranderingen. Op die dag trad Merkel dus aan, volgens jouw kennis. Klopt dan als een bus.

   • Op 22.11.1918 maakte de Belgische ‘koninklijke’ familie een blijde inkomst in Brussel.

    Op 22.11.1975 legde de Spaanse koning Juan Carlos de Borbón y Bórbón (1938) de eed af in het parlement (Cortes), twee dagen na de dood van dictator Francisco Franco (1892 – 1975).

    • De laatste opmerking van vandaag, zeg maar gerust bonus:
     26.12.2004: tsunami in Zuid-oost Azië door de ontploffing van een waterstofbom door de cabal/ illuminati > 2 + 6 + 1 + 2 = 11

  • @ Ron, dit verhaal eerder gehoord/gelezen. Ook foto’s gezien ter vergelijking. Maar zijn daar nog andere bewijzen voor?
   De 13 lijnen ook gelezen, maar er schijnt nog een eerdere versie te zijn waarvan Robin mogelijk gebruik heeft gemaakt. Kan de naam van de schrijver even niet terugvinden.
   Was Travistock ook het instituut waar Hitler zijn opleiding kreeg en ook Kaag is geweest? Was in Engeland dacht ik.

   • The Beatles zijn ook door het door de Rockefellers gefinancierde Tavistock Institute onder handen genomen. Ga eens de hoes van het in 1967 verschenen album Sgt. Pepper’s Lonely Heart Club Band goed bekijken en je komt allerlei verwijzingen tegen naar de illuminati.

    Hier volgen enkele van de vele boeken, die ik in de afgelopen jaren heb gelezen:
    ‘Modern Esoteric’ van Brad Olsen
    ‘Beyond Esoteric’ van Brad Olsen
    ‘Confessions of an Illuminati’ van Leo Lyon Zagami
    ‘Esoteric Hollywood’ van Jay Dyer

  • De akkoorden van München tussen Duitsland, Franrijk en het Verenigd Koninkrijk hadden volgens mijn visie vooral tot doel Hitler richting een oorlog met de Sovjetunie te duwen. Zij schonken Tsjechoslowakije aan Hitler dat aan de Sovjetunie grensde en Parijs en Londen hoopten zo een oorlog met Hitler te vermijden en dat Duitsland zich zou richten op Moskou dat toen in een oorlog zat met Japan. De Britten en de Duitsers steunden beiden in die periode ook Franco in Spanje. Stalin de andere kant. Om een oorlog op twee fronten te vermijden sloten Stalin en Hitler dit pakt tegen Polen. Londen zag dat haar gok mislukt was en trok na Polen maar ten oorlog tegen Hitler. Ze wisten wat ging komen. Het gaf Stalin ademruimte om verder te werken aan zijn plannen want hij wist perfect wat ging komen. In 1941 was de oorlog van de Sovjetunie met Japan echter voorbij en dit met een klinkende overwinning van Moskou. Moskou kon dan eind 1941 zijn troepen in het oosten vrijmaken voor de verdediging van Moskou. Japan ging zich richten op de VS met Pearl Harbour. En die slag om Moskou was zo succesvol dat o.m. Zwitserland en het Vaticaan de overwinning van Stalin voorspelden.

 3. Reeds geruime tijd lees ik de berichten van Frontnieuws en vind het steeds interessant, duidelijk en boeiend.
  Maar het vormt geen Mainstream nieuws, dacht ik.
  Want daar wordt volgens mij, nieuws zoals bovenstaand, pas echt voor de massa duidelijk waar het echt over gaat in de wereld.

 4. Ws zijn al deze leider gemindprogrammeerd Tavistock Institute stijl, net als Hitler, en hebben ze zelf geen flauw idee van het echte verhaal, de occulte drijfveren achter dit alles. Zoals altijd ook in dit artikel de spraakverwarring Russen. De Bolsjevistische revolutie had de meeste van hen op gruwelijke wijze afgeslacht. In de docu Hellstorm kun je beeldmateriaal en audio zien/horen van een joodse bolsjeviek die oproept duitse vrouwen, mannen en kinderen zoveel mogelijk te verkrachten en te martelen alvorens te doden tijdens hun invasie in Duitsland. Generaal Patton had het door, blijkt uit de brief aan zijn vrouw, hoe de Geallieerden onder 1 hoedje speelden, Kort daarna kwam hij om in een bizar autoongeluk.

 5. Maak eens een wat betere verdeling in de kopteksten, want het westen is de VS en niet de EU de Russen Oost wij in het midden altijd al.

  We kunnen kiezen en de zogenaamde bondgenoten zijn nu onze vijanden, dumpen

  • Me december 5, 2022 at 15:33

   Wat als jij nu eens het alternatieve nieuws gaat brengen, de layout, vertaling en het corrigerende werk op je smalle schouder neemt i.p.v. argumentloos commentaar geeft.

 6. Moeilijk te geloven, zijn ex vrouw had het erover dat Vladimir dood was, zeker een opiniestuk van de CIA/NSA

  Vladimir Poetin Kloon | De echte Vladimir Poetin werd in 2010 gekloond en vervangen! Op Victory Day Parade nam Clone zijn plaats in (video)
  Medeea Greere, een onafhankelijke uitgever, is nu op Telegram op https://t.me/AMGNEWS2022 en bestaat alleen op lezersondersteuning terwijl we Truth, Freedom and Love publiceren voor publieke bewustwording. Bedankt voor je ondersteuning!

  Dit is hoe Vladimir Vladimirovitsj Poetin in de loop der jaren veranderde… toen hij van 2000 tot 2009 de parade bijwoonde genaamd (De Grote Dag van de Overwinning).

  https://amg-news.com/vladimir-putin-clone-the-real-vladimir-putin-was-cloned-and-replaced-in-2010-on-victory-day-parade-clone-took-his-place-video/

  • @ Adriaan: ik heb mezelf even in de arm geknepen om te weten of ik wel ben die ik ben :-). Klonen had ik van gehoord, bv Dolly het schaap of Biden de idioot, overigens slechte versie, te jong en te stralende ogen.
   Ook gehoord van anderen, maar dit is voor mij nieuw. Klonen dus om origineel te vervangen door stromannen/vrouwen die meer gehoorzaam zijn.
   Ik ga het beslist bekijken. Wist niet dat er in het “gewone leven” ook zoveel detectives bezienswaardig zijn :-).

   • @discobol,

    Beste,

    De echte Putin was afgestudeerd in rechten em is daarna bij de KGB begonnen. Hij is uiteindelijk terecht gekomen in Berlijn en was vlak voor de muur viel een Luitenant-Kolonel bij ge KGB.
    Waar ik heen wil is dat Putin (de echte) perfect de Duitse taal sprak en zelfs al eens in een podiumtalk enkele zinnen vanuit het Russisch naar het Duits en vv heeft vertaald alwaar hij toen nogal zeer positieve opmerkingen over kreeg en natuurlijk applaus….ik heb deze vertaling door hem destijds ZELF persoonlijk gehoord!

    De HUIDIGE Putin spreek geen woord Duits…..dit samen met de uitspraken van zijn vrouw welke dit destijds al mededeelde zoals @Adriaan W. dit in zijn laatste commentaar ook aangaf geven mij nogal wat tekenen dat deze Putin NIET de EERSTE Putin is.

    Putin heeft trouwens niet alleen op de conferentie wat van a naar b en vv vertaald maar ikzelf heb hem in oude interviews welke ik waarschijnlijk nog bezit in het dossier “Putin” vaker correct Duits horen praten…….vloeiend zelfs!!

    Tja, niets is wat het lijkt.

    Groet,

    Gladiator

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in