De afgelopen jaren hebben we gezien hoe de voedselprijzen in de Verenigde Staten en andere rijke landen dingen hebben gedaan die ze nog nooit eerder hebben gedaan. Helaas is dit nog maar het begin. De wereldwijde voedselvoorraden worden krapper, en ondertussen blijft de wereldwijde vraag naar voedsel maar stijgen. Decennialang waren velen onder de elite optimistisch dat we op een dag de honger in de wereld volledig zouden kunnen uitroeien, omdat er enorme vooruitgang werd geboekt. Maar rond 2015 begon de trend om te slaan, en nu gaat het de verkeerde kant op. Volgens de Verenigde Naties hadden 2,4 miljard mensen vorig jaar niet genoeg te eten, en 900 miljoen van hen hadden te maken met ernstige voedselonzekerheid. Deze aantallen zullen dit jaar vrijwel zeker nog hoger worden, omdat het voor arme landen steeds moeilijker wordt om aan het voedsel te komen dat ze nodig hebben om hun bevolking te voeden, schrijft Michael Snyder.

Kijk bijvoorbeeld eens naar wat er met de rijstprijzen gebeurt.

Rijst is een basislevensmiddel voor miljarden mensen over de hele wereld, en India is met grote voorsprong de belangrijkste exporteur van rijst…

Meer dan de helft van de rijstimport in ongeveer 42 landen is afkomstig uit India, en in veel Afrikaanse landen bedraagt het marktaandeel van India in de rijstimport meer dan 80%, volgens Ifpri.

In de landen met de hoogste consumptie in Azië – Bangladesh, Bhutan, Cambodja, Indonesië, Thailand en Sri Lanka bijvoorbeeld – varieert het aandeel van de rijstconsumptie in de totale calorie-inname per dag van 40% tot 67%.

Wat gaan deze landen doen nu India de export van rijst sterk heeft beperkt?

Volgens de BBC heeft het exportverbod van India “de bezorgdheid over op hol geslagen wereldwijde rijstprijzen aangewakkerd”…

Indica witte rijst domineert ongeveer 70% van de wereldhandel, en India heeft de export ervan nu stopgezet. Dit komt bovenop het verbod op de export van breukrijst dat het land vorig jaar uitvaardigde en de heffing van 20% op de export van niet-basmatirijst.

Het is dan ook geen verrassing dat het exportverbod van juli de bezorgdheid heeft aangewakkerd dat de rijstprijzen wereldwijd de pan uit zullen rijzen.

Helaas begint dit al te gebeuren.

  De "Free-Speech Twitter" PSYOP

In feite is de prijs van Thaise witte rijst al “met meer dan 50% gestegen sinds het begin van 2022“…

Op woensdag onthulde de Thai Rice Exporters Association dat de prijs van Thaise witte rijst 5% gebroken, een belangrijke Aziatische benchmark, het hoogste niveau heeft bereikt sinds de Grote Financiële Crisis. Deze stijging wordt voornamelijk toegeschreven aan de toenemende vrees voor een wereldwijd tekort als gevolg van de schadelijke effecten van het weerfenomeen El Nino op de Aziatische landbouwgronden en de recente beslissing van India om de export van bepaalde rijst te beperken.

Thaise witte rijst 5% gebroken bereikte deze week $648 per ton, het hoogste niveau sinds oktober 2008. De prijzen zijn sinds het begin van 2022 met meer dan 50% gestegen.

Natuurlijk is het niet alleen de prijs van rijst die stijgt.

Hier in de Verenigde Staten wordt zowat alles in onze supermarkten een stuk duurder

Amerikanen zien de laatste weken veel uitverkocht-biljetten in de schappen van Costco. Tekorten aan huishoudelijke benodigdheden en basisboodschappen lijken zich snel te verspreiden over de Costco magazijnen. De meeste klachten zijn echter afkomstig van shoppers die de prijsstijgingen in hun lokale winkels gewoon niet kunnen geloven. Een belangrijk voorbeeld hiervan was de prijsstijging van 250% voor 40-verpakkingen waterflessen van het merk Kirkland. Een Redditor meldde dat de bulkaankoop, die een jaar geleden nog $1,44 kostte, nu $4,99 kost.

“Ja, dat was het geval aan het begin van het jaar, ik heb het gisteren gecontroleerd en het kost nu $4,99, belachelijk,” schreef gebruiker u/ghx16.

Gebruiker jasonsparks19 zei dat krabbenpoten het afgelopen jaar meer dan verdubbeld zijn in prijs: “King krabbenpoten gingen van $23/lb naar $48/lb.”

Dat is een stijging van 110%. Het is moeilijk geweest voor shoppers om kipnuggets in voorraad te vinden bij Costco, omdat ze vaak uitverkocht zijn in de diepvriesafdeling vanwege de grote vraag. Vroeger kostten ze $13 voor een zak van vier pond, maar nu kosten ze $19,99, waardoor sommige klanten hun ongenoegen over de prijsstijging op Reddit hebben geuit.

“Ik zag ze vandaag ook voor het eerst in een tijdje. Mijn mond viel open toen ik de prijs zag en ik liep door,” zei een commentator.

Hebt u soortgelijke dingen opgemerkt waar u woont?

  Stedelijk veldvoedsel: 5 eetbare planten om te foerageren in de stad

Ik wou dat ik u kon vertellen dat er snel verlichting zal komen, maar dat kan ik niet.

Zoals ik regelmatig op mijn websites bespreek, wordt de wereldwijde voedselproductie momenteel geteisterd door crisis na crisis.

En het voedsel dat in 2023 niet meer geproduceerd wordt, is voedsel dat in 2024 niet meer in de winkelschappen zal liggen.

Hier in de westerse wereld zal dat nog hogere prijzen betekenen, maar aan de andere kant van de planeet zal dat betekenen dat nog minder arme mensen genoeg te eten zullen hebben.

Een wereldwijde hongersnood is nu begonnen, en in een recent artikel legt James Lasher uit dat veel Amerikanen zich koortsachtig voorbereiden op nog zwaardere tijden…

De prijzen van levensmiddelen blijven stijgen, waardoor miljoenen in de V.S. zich zorgen maken over de beschikbaarheid van voedsel.

Velen zetten zich schrap voor nog zwaardere tijden in het land en bereiden zich voor, net zoals Jozef deed als heerser in Egypte voordat de hongersnood toesloeg.

Maar als u alleen naar de mainstream media luistert, doen zij het voorkomen alsof er helemaal niets aan de hand is.

Het volgende komt bijvoorbeeld uit een artikel dat USA Today onlangs plaatste met de titel “Een zoete traktatie nodig in de namiddag? McDonald’s nieuwe Peanut Butter Crunch McFlurry is nu uit“…

Als u heeft kunnen bijkomen van de paarse Grimace shakes van McDonald’s, dan heeft de fastfoodketen voor een beperkte tijd een nieuwe zoete traktatie beschikbaar.

Probeer deze keer niet flauw te vallen voor een virale TikTok-trend, oké?

De Peanut Butter Crunch McFlurry verscheen woensdag op deelnemende locaties in het hele land. Het dessert is gemaakt met vanille soft serve en gemengd met knapperige cornflakes en stukjes chocolade pindakaaskoekje.

Zie je, alles moet wel geweldig zijn als dit voorpaginanieuws is!

  Het is niet langer correct om om het even welke Westerse regering democratisch te noemen. Elke westerse regering is een ontluikende tirannie

Verbazingwekkend genoeg is dit het soort onzin dat tegenwoordig doorgaat voor “journalistiek”.

Ze vertellen u niet de waarheid.

De waarheid is dat we echt voor een historische wereldwijde voedselcrisis staan, en dat het de komende maanden en jaren nog veel erger zal worden.

Maar op dit moment negeren velen in de westerse wereld de miljoenen en miljoenen diep lijdende mensen aan de andere kant van de planeet volledig.

Natuurlijk zal hun negeren het probleem niet doen verdwijnen, noch zal het iets doen aan de langetermijntrends die de wereldwijde voedselcrisis met de dag erger maken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

De Grote Hongersnood Reset: U zult niets bezitten en u zult verhongerenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVerenigde Staten Plan B
Volgend artikelWat denkt u over de richting die de wereld opgaat?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

88 REACTIES

 1. In het westen eten we met z’n allen toch te veel. De meeste mensen zijn te dik. Maar als iedereen weer wat zelfvoorzienend (moestuintjes) gaat worden, dan zal het wel meevallen met die voedselcrisis. Ook besparen op nutteloze snoeperijen en alleen het broodnodige kopen, kan heel wat (aan inflatie onderhevig) geld uitsparen. Misschien kunnen we met z’n allen, als we minder voedsel kopen, deflatie in gang zetten, want voedselproducenten willen graag wel hun producten blijven afzetten. Mocht ik het economisch gezien bij het verkeerde eind hebben, heeft het toch als bijkomend voordeel, dat we wat afgevallen zijn.

  • @Marttheman…

   Helemaal mee eens. Westerlingen kunnen met gemak 80% minder consumeren. Wij eten per dag een berg voedsel waar ze in 3de wereldlanden een hele week mee moeten doen. En die werken hele dagen in erbarmelijke omstandigheden om onze welvaart op stand te houden. En dat gaat gecorrigeerd worden en dat moet ook. Ik leef ook al voor een groot deel uit eigen tuin. Ik sta er versteld van hoe makelijk dat gaat en hoe weinig ik nodig heb om toch genoeg te eten.

   Het enige wat me nu opvalt is dat door de geoengineering al mijn groenten en fruit vooral veel blad opleveren, maar nauwelijks groente en fruit. Ik zie dat de groente en fruit gewoon niet genoeg zonlicht krijgen. Mn tomaten blijven maar groen. Ze zien er prachtig uit, maar ze worden niet rijp. Zelfde met mn aardappels en bessen en groenten.

   Ze blokkeren de zon en dat is funest. Ik zie het in mn tuin. En het enge is… de slapers die ken roepen meteen dat dat dus de uitkomst is van teveel stikstof. Pfff… en die geo-engineering is niet over te praten. Het komt door stikstof. Let op… dit gaat weer net als cojona worden.

   • Interessant dat dat bij jou ook gebeurt. Ik heb hier in de VS exact hetzelfde; de tomaten en paprika’s geven veel blad, maar de vruchten rijpen niet fatsoenlijk. Pompoen evenmin.
    De bonen en bladgroenten doen het bij mij wel fantastisch.
    Maar de tomaten zijn een echte tegenvaller; gewoonlijks oogst ik zeker 100 kg tomaten per jaar, dit jaar zal dat een fractie zijn. Heeft niks te maken met de grond, die houd ik via het wisselen van gewassen per bed, braakligging en met eigen compost prima op orde.

     • Ik test zelf een aantal zaken, niet alles uiteraard.
      Maar het is geen kaliumtekort, dat weet ik wel, er zijn geen van de normale tekenen daarvan zichtbaar.
      Pompoen vraagt best veel kalium, net als courgettes, mijn courgettes doen het wel goed en staan pal naast de pompoenen, zelfde familie. Om die courgettes aan de gang te houden moet ik regelmatig kalium toevoegen, ik heb dat ook bij de rest gedaan, maar geen resultaat.
      Kalium, magnesium, zwavel, borium zijn de eerste zaken, plus uiteraard PH en stikstof.
      Ik heb zelf best wel wat achtergrond in de agrarische sector en in bodemonderzoeken voor die sector.
      Ik verbouw al jaren eigen groente. Dit is een heel vreemd jaar qua opbrengsten en groei. Ik heb nog nooit gezien dat tomaten wel groeien maar domweg niet rijpen maar groen blijven.
      Normaal doet bokchoi, andijvie en boerenkool het niet super in de zomer, maar die doen het dan weer wel prima.

      • Ik heb precies hetzelfde met mijn groenten het lijkt mij door eerst te kort water en warmte dan veel water en koud en eerder te kort stikstof wat het niet is.
       De tomaten scheuren ook rond het stengeltje voor ze rijp zijn.

       • Beste Vok,
        het scheuren bij tomaten ligt aan het droge en het hete weer tijdens de groei van tomaten.
        Ze maken dan hun schil harder om teveel uitdroging van de vrucht tegen te gaan.
        Zodra het echter weer wat koeler gaat worden, willen ze weer verder groeien waardoor de inmiddels wat harder geworden schil gaat barsten.
        Het sproeien van de planten tijdens heet weer haalt weinig uit, daarbij komt nog dat tomaten het niet echt geweldig vinden op gesproeid te worden.

      • Beste Johan,
       Dan is het inderdaad vreemd waarom e.e.a. niet wil rijpen.
       het zou ook kunnen liggen aan wat Vok schrijft.
       Sterk wisselende temperaturen en veel water.

   • hahaha de zon wordt geblokkeerd….Vandaag hier in Vlaams Brabant is men vergeten de zon te blokkeren , ganse dag helder blauwe lucht, en in Zuid Europa zou men waarschijnlijk graag n beetje zon blokkage hebben…

  • Lol, ik weet niet of je het weet, maar ze zijn bezig met wetgeving om eigen kweek en houden van dieren (kippen en dergelijke) te verbieden in het kader van ‘ tegemoetkoming aan milieu – en klimaatneutrale normen. Lol

   • @Nikolaas…

    Leg even uit wat daar Laugh Out Loud (LOL) aan is?

    Vind je het grappig dat dit onmogelijk wordt gemaakt? Of vind je het grappig dat mijn poging om een beetje zelfvoorzienend te zijn mislukt?

    Waar lach je om? Of lach je me uit?

    We moeten hier niet lollig over doen, we moeten dit met zn allen bloedserieus gaan nemen ipv elkaar een beetje belachelijk maken.

    Je kweekt geen eenheid. Als je zou zeggen… goed bezig, maar we moeten opletten dat ze dit niet kunnen gaan verbieden… dan zouden we kunnen praten over oplossingen ipv elkaar met een LOL te ontmoedigen.

   • @ Nikolaas augustus 10, 2023 at 14:24
    Is al lang bekend, WEF-zooi en ook al, dacht ik, genoemd in de Protocollen van Sion/Zion. Die nog wat ouder zijn dan het WEF. Zie oa niburu.co voor de protocollen en van alles daaromheen.

    • @Klien, in het boek ‘De 13 satanische bloedlijnen’ van Robin de Ruiter (1951) is ook plaats ingeruimd voor de protocollen van sion/zion.

     • Ron, ik heb de laatste 3,5 jaar heel wat gelezen en bijgeleerd. Dit boek via WtK aangeschaft. Zie jouw commentaren daar soms ook.
      Ga jij 9/9 ook Antropia?

   • Geen idee wat je daar lollig aan vindt.
    Maar ze kunnen me wat; niemand gaat mij verbieden mijn eigen groente en fruit te kweken of mijn eigen kippen en konijnen voor vlees en eieren te houden.

    • Het is een antwoord op de eerste reactie van dit artikel, ik denk dat hij die stellingen en oplossing grappig vind.
     Onzin is het wel. Inflatie word gestuurd door centrale banken. Zelfvoorzienendheid als oplossing voor Nederlanders in het algemeen is onzin (zie onderaan dit onderwerp voor de argumenten).
     De regelgeving van het Wef gaat steeds een stap verder. Eerst zijn het de boeren, maar daarna de moestuintjes.

     • @ Vince augustus 10, 2023 at 18:26,
      Alle landen c.q staten zijn failliet en het land-hold act. is ervan af. Je kon wel eigenaar zijn van je grond, maar nooit de grond in je bezit krijgen, waardoor je er belastingen over moet te betalen. Nu heb je die grond ook in je bezit verkregen en dat de overheden geen zeggenschap meer over hebben. Het zogenaamde onteigeningen kunnen niet meer via een rechter of een Staat afgedwongen worden. Dan kan de WEF via het nieuwe slavensysteem Alladin, die alles op de wereld verandert heeft in token voor zijn stakeholders. Om zo alles te kunnen claimen, maar claimen is niets anders dan andermans bezit/eigendom frauduleus toe eigenen. De WEF is geen partij bij andermans bezit. Dus als jij als eigenaar/bezitter op je eigen land gewassen verbouwd of een moestuin hebt, kunnen ze daar juridisch niets meer aan doen. Want onder het chaper 11 is ieder zijn eigen curator geworden. Zie Delaware (USA) het belastingparadijs van alle Staten die failliet zijn. NL = P7 Rusland = 1Z (vandaar die Z op hun voertuigen)

      Alleen dit wordt zo veel mogelijk verzwegen voor de bevolking, om toch illegaal door te kunnen regeren. Maar ze hebben geen zeggenschap meer over hun bevolking en het land en met daarbij inbegrepen alle delfstoffen in de grond. De NAM is eigenlijk nu van ons allemaal en niet meer van de Staat en Shell/BP. Dat geldt voor alle Staatseigendommen.

   • Klop daar heb ik ook een bericht van gelezen maar de schaapjes zal dat wel weer afdoen als fake nieuws maar de schaapjes kunnen nog altijd gras eten , maar ja door de hevige warmte die wij de laatste 2 weken hebben gehad zal dat verdorren alleen bij de elite zal het gras heel groen blijven en denk er aan de wereld is plat en de elite zijn arm en wij de nutteloze hebben het toch goed.

  • Een deel van het voedselprobleem (en tekort aan huizen) wordt opgelost door een deel van de bevolking op te ruimen (met mrna spuiten). Tot voor 3 jaar reden er in de buurt gemiddeld 1 à 2 ambulances per maand, nu (de laatste 2 jaar) is dat gemiddeld 2 à 3 “per dag”.
   En de bedrijven van uitvaartdiensten raken meer en meer overbelast.

  • je moestuintje word bij nacht kapot gespoten met de beroemde chemtrails. wat we moeten doen is al de volgelingen van het WEF opsporen en oppakken van de grootste tot de kleinste, en al hun bezittingen aanslaan.

    • Kom op beste mensen….laten we elkaar niet in de haren vliegen…dat is juist wat ze willen.
     Uiteraard is een moestuin een pre…maar in de grote stad is dat wat lastig…
     En de chemtrails kwamen voorbij…..is bekend…..oplossing i.p.v. probleem..= baking soda voor al je fruit/groenten wat dan ook dat je wenst te eten…zowel uit je eigen tuin als vanuit de supermarkt/markt.
     In een bak bakingsoda met water en je etenswaren hierin schoonweken….het is het middel zonder bijsmaak o.i.d. om je eten grondig te reinigen van de rotzooi…
     Laten we elkaar helpen i.p.v. af te vallen…..en ja…..niet iedereen is wakker en ongespoten(!)….maar we hebben echt wel decennialang geleefd in totale decadentie en een teveel aan…..

   • Hun bezittingen aanslaan?…. Ik sla ze liever zelf aan, touw om hun nek en controleren of ze echt de pijp uit zijn.

    Onkruid moet je met wortel en tak uitroeien, in de bijbel ging God zo ver om nog wat generaties daarna ook uit te roeien, dit om elk restje van de narcistische genen definitief kwijt te raken!

 2. Wacht maar tot Frans Timmermans mp word. 1 kilo vlees 100 euro, doktersbezoek 500 euro, sigaretten 100 euro het pakje, 1 literbenzine 50 euro, gas en elektriciteit onbetaalbaar. Frans Timmermans groot voorvechter van de homorechten krijgt ons bijna allemaal kapot.

 3. Daarom blijven wij de boeren nodig hebben. In Nederland wordt een hele hoop geëxporteerd en dat kunnen we ook hier houden als de nood aan de man is.
  Geen boeren , ook geen “Campina” meer. En de meelworm pudding of het krekel toetje zal echt niet gekocht worden, tenminste door mij niet.
  Dus moeten we er alles aan doen om de boeren aan het werk te houden, Zowel in België als Nederland want België aapt Nederland nu na wat stikstof betreft, iets waar je hier een paar jaar geleden nog nooit van gehoord had. We hadden wel een ‘mest probleem’.
  Beide landen vallen onder WEF bestuur en dat moet ophouden. Stem ze weg!

  • Juist zonder de Nederlandse boeren zijn we nergens, en veel andere landen ook niet. Het ‘moestuintjes’ idee is belachelijk, geuit door Pvda staatssecretaris Kleinsma 10 jaar geleden. Mensen hadden toen nog genoeg gezond verstand om in te zien dat dit niet kon werken, nu wordt dit door ‘wakkeren’ gewoon gepropageerd hier.

   • @Vince…

    Jij kan waarschijnlijk nog geen gras in leven houden.

    Blijf jij maar gewoon de Jumbo sponsoren, die helpt jou straks wel om te transitioneren naar de WEF-FoodHubs. We moeten inderdaad vooral niet leren om ons eigen voedsel te maken en weer onafhankelijk te worden. Goedzo Vince… demotiveer mensen om onafhankelijk te worden, dat is precies wat het WEF wil.

    Ik ga nog even overleggen met de boer hier om de hoek om met de hele straat een stuk grond te lenen om een moestuin voor de straat op te zetten. Ga jij maar lekker naar de Jumbo knul.

    • Kun je ook inhoudelijke opmerkingen geven? Of alleen stromannen en persoonlijk worden zoals Rutte en al zijn kameraden.

     Het idee dat de mensen te veel eten en dus de boeren weg kunnen is een Wef plan. De “oplossing” tevens een Wef plan. Net zoals de “oplossing” voor de electriciteitscrisis is dat iedereen maar zonnepanelen moet kopen en op zijn dak zetten.

     De opkomst van grootschalige landbouw is wat de mensen uit honger en armoede gehaald heeft. Zelfs als je de voordelen van de verdeling van arbeid en gebruik van expertise achterwege laat kan een simpele rekensom iedereen leren dat ‘moestuintjes’ geen oplossing voor het collectieve probleem van verdrijven van boeren is. De gecombineerde oppervlakte voldoet gewoon niet, veel zijn betegeld en liggen in halfschaduw of zelfs totale schaduw.
     En dan hebben we het nog niet eens over de vele flats en mensen die te oud of beroerd zijn om te gaan tuinieren. En de mensen in het buitenland die afhankelijk zijn van onze boeren kunnen ook stikken.
     De productie van de Nederlandse boeren tuinders is de hoogste ter wereld, dat is echt niet omdat het zo gemakkelijk is dat iedereen dat kan nadoen.
     Er is niks mis met NLse boeren en landbouw ! Het is een zegen geweest voor NL en de wereld de afgelopen zestig jaar.

     • Heel concreet… Jou opa kon op 4 aardappels, een brocollie en een speklapje leven!!!

      Tegenwoordig vreten mensen karrevrachten voedsel terwijl ze nog niet 1% van de energie van onze opa’s nodig hadden.

      Ik speel op de man??? Jij gooit mij in de WEF hoek vriend. Jij leest selectief en je velt een oordeel. Als je mijn reacties hier zou lezen, dan zou je zien dat ik alles behalve WEF ben. En ik praat niet vanuit WEF ideologie over moestuinen!!! We moeten onafhankelijk worden. Jij komt met een zielig verhaal dat mensen in de stad geen ruimte hebben voor moestuinen…DAN STAP JE OP JE FIETS EN KOM JE NAAR HET DORP.

      Mijn opa fietste elke dag 20km heen en terug om zn moestuin te onderhouden.

      Je verwijt mij van alles, maar jij bent zelf degene die op de man aanvalt. Ik praat gewoon over een moestuin en jij komt me onderuit trappen dat dat belachelijk is en dat ik het WEF zelf ben. En dan spreek ik je aan en dan reageer JIJ als Mark Rutte door mij te verwijten wat je zelf doet.

      Haha… geeft niet hoor Vince… we zijn allemaal aan het leren, maar niemand hier is een afgezant van het WEF. Dat jij mij en Nikolaas in die hoek douwt is op de man aanvallen.

      We willen hier allemaal dezelfde kant op. Kap ermee om elkaar zo aan te vallen. Ik ben druk bezig om samen met mijn hele straat een moestuin op te zetten om onafhankelijk te worden VOORDAT het WEF alles onbetaalbaar maakt en we gedwongen naar Foodhubs moeten. Jij kan ook je buren organiseren of zelf ergens een moestuin beginnen… zelfs als je in een flat woont.

      Of je blijft lekker supermarkten ondersteunen, één van de grootste monsters die ons de hel in slepen. Pak je fiets (of auto) en ga naar een boer en maak een praatje.

      • Waarom pak je het persoonlijk op? Ik heb jou niet genoemd, het was niet eens aan jou persoonlijk gericht, je was een van de mensen hier die het er over hadden, maar ik val de “oplossing” aan en niemand persoonlijk. Er worden hier vrij regelmatig zaken aangeprezen die eigenlijk Wef punten zijn, alleen op de details verschillen. Meestal ingekleed met goede bedoelingen of wollig taalgebruik. Ik blijf daar de mensen op wijzen.

       En die oplossing is een Pvda plan om de mensen terug de middeleeuwen in te gooien. Het is toen indertijd met recht van alle kanten afgeschoten en er zijn excuses voor gekomen. De argumenten, hierboven genoemd, staan echter nog steeds -moestuintjes kunnen geen alternatief zijn voor een collectief probleem.

       Wat iemands voorouders wel of niet deden is geen argument. Net zoals je niet verantwoordelijk bent voor een voorouder die slaven had.

       De middenstand, waartoe ook supermarkten behoren, boeren en tuinders zijn niet het probleem.

      • Beste LGSTO,
       Ik kan er niets anders van maken dan dat je helemaal gelijk hebt.

       veel mensen zien moestuintjes nog steeds als een ‘ geitenwollensokken’ gedoe.
       Totdat ze honger hebben en de supers niet meer te betalen zijn….

       • Het kutte is beste Tigron, en geloof me ik heb het echt geprobeerd. Je moet er echt gevoel voor hebben. Het lukt mij in ieder geval niet. En ik baal ervan. Het is echt wel een vak om boer te zijn.

        • Dat dit maar weer eens gezegd mag worden.

         Eerst doet men alsof de boeren alles vervuilen en daarna kan iedereen het nog nadoen in z’n achtertuintje ook.

        • Beste Gijp,
         Ik zou je graag willen helpen indien je dat zou willen.
         Geef maar aan waar je problemen mee hebt.
         Mogelijk dat anderen er ook iets mee kunnen.
         Zoveel mogelijke zelfredzaamheid geeft een besef van een redelijk gevoel van vrijheid. ( minder afhankelijk van de super, je weet wat je eet en je hebt voldoening van de energie die je erin gestopt hebt.)

      • je schrijft altijd sterk inhoidelijk, ben je goed in, laat je niet afleiden met ergenis over andere reacties. ga door met je vaak ijzersterke inhoud.

     • @Vince, Wageningen University Research (WUR) stamt uit 1876 en mede dankzij vele daar werkzame boerenzonen heeft Nederland ook op landbouwgebied wereldwijd een voortreffelijke naam.
      Indertijd is voor de locatie Wageningen gekozen, zodat de studenten minder in aanraking zouden komen met allerlei verleidingen van de grote stad.

     • Beste Vince,
      Jouw hele betoog gelezen over wat er mis is, hoe het komt aan wie het gelegen heeft en wie wat wel of niet gedaan heeft.
      Van jou komt geen enkele suggestie om richting de toekomst e.e.a. te veranderen en/of aan te pakken.

      Verder schrijf je;
      Er worden hier vrij regelmatig zaken aangeprezen die eigenlijk Wef punten zijn, alleen op de details verschillen. Meestal ingekleed met goede bedoelingen of wollig taalgebruik. Ik blijf daar de mensen op wijzen.”

      Man en paard noemen en niet een denigrerende mening hebben op anderen die een andere visie hebben dan jij.

      Anderen blijven jou daarop wijzen.

      • “Van jou komt geen enkele suggestie om richting de toekomst e.e.a. te veranderen en/of aan te pakken.”

       Volg het Non Agressie Principe.

       Je vind dat Let God gelijk heeft, maar ik zie ook dat er niet 1 van mijn genoemde argumenten weerlegd kan worden, en dat is waarom moestuintjes hier geen antwoord kunnen zijn op het verjagen van boeren en de honger in de wereld.

       Wat heb ik gezegd dat denigrerend is?

       • @Vince…

        Kom je hier om te argumenteren en discussiëren? Ik kom hier om eenheid en samenwerking te vinden. De wereld staat op imploderen, ik heb geen energie om ruzie te maken over argumenten of te discussiëren over PvdA standpunten mbt moestuinen. En ik kom kom hier niet omdat ik WEF standpunten wil verspreiden.

        Maargoed… jij wil discussies voeren en argumenten bevechten ipv samen oplossingen verzinnen. Voor het geval je het gemist hebt, ze willen de boeren kapotmaken om onze voedselproductie af te nemen. Ik steun dus de boeren EN ik ben aan het leren hoe ik mn eigen voer verbouw. Dat jij daar van maakt dat ik een WEF adept ben die mensen één of andere communistisch complot in wil lokken… pfff… komop man… lees mn reacties beter en je kan zien dat ik gewoon onafhankelijk wil zijn voordat de WEF demonen ons alles afpakken. Ik woon tussen de boeren en als je merkt dat die boeren nog totaal niet doorhebben wat er op ons afkomt, dan ga je bedenken hoe je je eigen broek kan ophouden.

        Ik heb helemaal geen energie om met jou te argumenteren/discussiëren over één of ander PvdA plan om ons terug naar de middeleeuwrn te slepen. Ik kan je zeggen dat de boeren hier in de omgeving geen flauw idee hebben wat er aankomt… als die al niks doorhebben, dan wordt het zaak om voor jezelf te gaan zorgen. Ik ga niet zitten wachten op lege supermarkten en boeren die worden opgeheven.

        Maargoed… ik zal me niet meer met jou bemoeien, laat jij mij dan ook maar schuiven.

        En onthoudt!!! WE WILLEN HIER ALLEMAAL HETZELFDE… in vrijheid, vrede, veiligheid en liefde samen in een fijn land leven. Jij doet jou ding, ik doe mij ding. Ennuh… als je straks honger hebt ben je welkom om een hapje mee te eten uit mijn moestuintje.

        Zet hem op Vince 🙏❤

        • “Maargoed… jij wil discussies voeren en argumenten bevechten ipv samen oplossingen verzinnen. ”

         Het een sluit het ander niet uit tenzij je alleen bijval wilt voor alles dat je zegt.

        • @ let god Sort them out.

         Jij zegt terecht dat de boeren niet door hebben wat hun te wachten staat dat is het probleem wat de hele Nederlandse bevolking last van heeft.

         Je kunt een dag praatprogramma’s kijken maar niemand die de eenvoudige conclusie weet te trekken en de vraag stelt waar we nu mee bezig zijn. Wie wil dit alles wat op dit moment gebeurt. Niemand die simpelweg de CO2 en stikstof fraude op zijn waarheid benoemd.

         Niemand die zegt, even niks meer naar de EU, onze Groningers die belazerd en afgeperst zijn een zak geld overmaken en onze nationale bouwbedrijven de boel laten herstellen?,

         Niemand die benoemd dat het wel heel duidelijk is dat er dagelijks voornamelijk jonge mensen dood omflikkeren, kap dat leger van etterbakken en factcheck homo lulletjes van RTL eens af die bullshitt lopen te verkondigen!

         En er komt nu nog een geplande ramp aan.

         60000 ondernemers in het MKB hebben de brief ontvangen, ik ben er 1 van. NU aangifte doen en dokken, en daarbij de bedreiging en afpersing om hun wil door te drijven.
         Iedere ondernemer die nu aangeschreven is heeft een boete opgelegd gekregen van € 5500,00 waarvan € 2780,00 onvoorwaardelijk en de rest als je niet binnen 14 dagen toch precies doet wat ze zeggen.

         Daarbij, als actie uitblijft gaat de inspecteur uit van opzet en dreigt aangifte te doen bij het OM en dreigt met tot 4 jaar gevangenisstraf! Letterlijk!

         30 tot 40 duizend ondernemers hebben geen enkel vet meer op de botten en vullen de gaten met belastinggeld van de toekomst, de stress is ongekend.

         Ga er maar van uit dat al die ondernemers die zzp er zijn huis en haard zullen kwijtraken en echt als waar ze ooit voor hebben gewerkt zal hun afgenomen worden.! Ik heb al verhalen gehoord van mensen in de 50 die vroegen waarheen te zullen gaan en letterlijk te horen krijgen dan kruip je maar in een doos onder een viaduct!!

   • Vince!? Stadsmens zeker?

    Van mijn moestuin eet ik zelf en mijn buren links en rechts van mij en dan gebruik ik nog alleen het beste wat van de grond af komt!

    • @ MASH augustus 10, 2023 at 22:16:
     Ik reageer op je eerdere reactie, maar er is daar geen ruimte meer om lezen/schrijven. 60000 ondernemers een brief met te betalen bedragen, boetes en dreigingen. Dat er druk op de ketel gezet zou worden, was bekend. En dat de tijdsdruk wordt opgevoerd is ook bekend, ze “moeten het programma op tijd af hebben”. Anders krijgen zij op hun donder van Klaus en achtergrond. Gates schijnt ook “in en uit te lopen” bij Rutte. Wordt niet altijd gemeld in de MSM.

     Maar ik ben wel benieuwd naar wat voor brief dat is. Heeft dat te maken met de zogenaamde bijdragen die de roverheid beschikbaar heeft gesteld als “tegemoetkoming” ten tijde van de lockdowns e.d.? Die moesten worden terugbetaald?!
     Uiteindelijk is het de bedoeling: geen bezit en toch gelukkig zijn. Daarom dus deze4 constructie.
     Ik begrijp de stress van ons allemaal. Of we nu wel of niet zijn geprikt of al gechipt, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje, waarin we moeten roeien met de riemen die we hebben.
     Humor op z’n tijd, prima, zelfs cynisch, sarcastisch of zwarte humor kan ik waarderen.
     Maar laten we elkaar respecteren en steunen en vooral niet afkatten. Daar wordt niemand beter van. Geldt voor ons allen.
     Voor vannacht slaap allemaal lekker en voor morgen gezond weer op 🙂

 4. De Indonesische overheid, is als sinds vorig jaar druk bezig met opkopen van grote partijen rijst over de hele wereld. Dit om te er voor te zorgen dat de rijst betaalbaar blijft voor de bevolking en er geen tekorten komen.

  Naast rijst legt de Indonesische overheid ook voorraden aan van eetbare oliën, suiker en bevroren vlees. Dit met als doel voedselzekerheid en betaalbaarheid te kunnen garanderen.

  Zo kan een overheid ook omgaan met haar burgers.

  https://www.agriculture.com/markets/newswire/indonesias-bulog-to-import-500000-t-of-rice-until-feb-2023
  https://www.thestar.com.my/aseanplus/aseanplus-news/2023/07/28/indonesia039s-rice-reserve-not-sufficient-to-weather-el-nino-next-year

  • @Moek, in de warme zomer van 1976 kwam het politbureau van de SED (Sozialistische Einheitspartei Deutschlands) van de boeren- & arbeidersstaat Oost-Duitsland (1949 – 1990) tot het lumineuze idee dat de bevolking tomaten mochten eten.
   In grote partijen werden tomaten in Nederland opgekocht waardoor de prijzen door het plafond schoten (gunstig voor de glastuinders), maar dit had men veel subtieler moeten aanpakken door dit besluit niet aan de grote klok te hangen.

   • Dit is geen publiek geheim hoor. Het staatbedrijf bestaat al jaren. Als het aanbod krap wordt en dus de prijzen stijgen, dan geef men een deel van de voorraden vrij om zo het aanbod (schaarste) weg te nemen en de prijzen weer te normaliseren voor de burgers. Dit is niet iets nieuws van de laatste jaren.

    Maar tegenwoordig met die “angstberichten”, willen ze wel de bevolking gerust stellen dat er aan gewerkt wordt.

  • Alles gaat een keer voorbij, ook deze hoogconjunctuur waar we decennia in geleefd hebben. De klap zal hard aankomen. Reken er maar op. Dan zijn er geen CAO’s meer. Er is maar 1 oplossing, echt maar 1 om uit deze ellende te komen. Dan moeten we elkaar alle schulden kwijt schelden. Gewoon weer zoals het tientje van Lieftinck. Ik zie het niet gebeuren, het zal een keer moeten maar voorlopig niet.

   • Dag Gijp, ik denk ook al meer dan een decennium zoals u maar de rampscenario’s worden nooit bewaarheid.
    Ik weet ook niet hoe het mogelijk is maar het systeem blijft draaien.
    Ik vraag me steeds af wie de internationale markten zijn waar alle landen maar blijven van lenen ?
    Alle landen lenen op de internationale markten hoor ik maar steeds maar wie is dat dan.
    Alle landen hebben schulden dus kunnen ze niet van elkaar lenen en je kan enkel maar lenen van iemand die iets heeft.
    Maar ik zie niemand die overschot heeft en die in staat is om iets uit te lenen.
    MSM lepelt ons fabeltjes in , waarom zoekt geen enkele journalist eens uit wie al dat geld uitleent en van waar dat dan komt.
    Het kan niet van terugbetaalde schulden komen want dan zouden er Schuldenvrije landen zijn maar die bestaan niet.
    Een land als de VS heeft astronomische schulden die zelfs niet meer te bevatten zijn , er zijn geen bomen genoeg op de hele aarde om het papier nodig om het geld van die schulden te drukken.
    Dat kan niet, het onmogelijke is dus mogelijk en omdat het onmogelijke mogelijk is kan het onmogelijke systeem verder blijven draaien.

 5. Het begint hier wel uit de hand te lopen, so angry people as well, hey move to thé mountains and leef je leven het is zo mooi hier in Griekenland… En je kunt het helemaal alleen indien je de nodige skills hebt heel simpel, verzorg jezelf en cut off thé MSM en ja fuck Google ask me ik wandel weer naar boven see ya tomorrow

 6. Ach het mooie Griekenland, ik ging daar eens een hotel binnen. Ik wilde kamer eerst zien maar de receptionist zei, ik wil 100 borg. Best zei ik, ik gaf de brave man 100 borg en liep naar de kamer.

  Ondertussen rende de receptionist naar de bakker want daar had hij een rekening openstaan, de bakker ging 100 betalen bij de slager, de slager moest de groenteboer nog 100 betalen en de groenteboer was het hotel 100 schuldig omdat hij daar met zijn minnares neukte, ik kwam de trap af, ik zei de kamer bevalt me niet, best zei de receptionist, hier heb je je 100 weer terug. Hele dorp had hun schulden afbetaald.

  • Spijtig te horen ik kan enkel bevestigen dat het me hier goed gaat…en ik moet zeggen dat de mensen hier heel Nice zijn ,
   Ik jaag en vis wanneer het me uitkomt en of nodig is …hoe ze tegenover toeristen zijn is een ander verhaal ,als je een band kan creëren met de lokals is het anders …ik zal nooit iets negatief zeggen dit betreffend maar keep in mind … als ze je accepteren als mens maak je dikke vrienden

 7. STOP EATING MEAT…

  “zolang er slachthuizen zijn, zullen er slachtvelden zijn”.

  BTW, we zijn geen veganisten.

  Melk moet, melk doet u goed.
  (melk van de boerderij,, biologische) .

  Geen melk van koeien die soya hebben moeten vreten.. 🤔

 8. STOP EATING MEAT…

  O,, we willen ons stukske vlees.

  Als er genoeg in de natuur is, waarom dan onschuldige dieren doden,, alleen voor de tong.

  Een beschaafd mens eet geen doden dieren.

  Verzonden vanaf mijn iPhone 33

  • Beste MADGURU,
   Stop met anderen te vertellen wat ze wel of niet mogen.
   Het is ieders eigen verantwoordelijkheid om dat te bepalen, niet de jouwe.

   Verzonden vanaf een GMO kunstvlees fabriek

 9. “””Ik red me wel ik heb een diepvries vol met dode eland en damhert!
  Voorlopig kan ik vooruit.
  Ik red mijzelf wel.!
  Redden de anderen zichzelf ook!
  Ik zou het niet weten. Maakt mij ook niets uit.
  Zelfredzaamheid in m’n eentje.””””
  Het wordt nog lastig om iets gezamenlijk te doen. En wat over is te delen met anderen.
  Er is nog niet veel over. Er is niet eens voldoende voor het zomerseizoen.
  In de winter sterven in de zomer leven.
  Zelfredzaamheid prima, maar wel samen.
  Als maar niet alle tuintjes natura 2000 worden.
  Er is al veel landbouwgrond onbruikbaar gemaakt door afgraving, verwildering, plasdras,
  Verwoestijning, allemaal voor “natuurherstel”,
  Oh ja, zichtlocaties tot de horizon, totdat je doorkrijgt dat je door een enorm magazijn rijdt. Zo’ n enorme afhaallocatie zoals bij bv Ikea- gelijkend. Ja, Nederland is een afhaallocatie geworden voor heel Europa.
  De profiteurs wonen op vrijuitzichtlocaties.
  Hoe draaien wij dit terug naar zelfstandig
  tuinbouwgebied?

 10. De satanische globalistische elites willen 90% van de wereldbevolking uitmoorden,de overige 10% dient als slaven.Het uitmoorden gebeurt momenteel met die dodelijke corona vaccinazi,s (biowapens),of uithongeren, i.c.m. oorlog die ze proberen te forceren in ukraiene.De slaven zullen opgesloten worden in de 15 min. steden of tristatecities.Een moestuin heeft weinig of geen zin,als de mensen niets meer te eten hebben wordt het zo geplunderd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in