Het zal u niet verbazen dat de mensen steeds meer huiverig worden voor veel van wat er gaande is, en dat buitenaardse technologie en close encounters met bezoekers van een andere wereld (aliens) steeds meer in zwang raken, en terecht. Het draait allemaal om controle en om de mensen in het duister te houden. Ik denk echter dat gewone mensen op zoek zijn naar leiderschap. Het is al een probleem geweest, omdat ze niet op de juiste plaatsen zoeken, vooral in de VS, schrijft Henry Kamens.

We weten dat Biden absoluut niet de show leidt. Het wordt allemaal gerund door de poppenspelers. Ze weten dat ze RFK Junior of Donald Trump niet kunnen controleren, dus blijven ze oorlog voeren en hooi oogsten terwijl de zon schijnt.

Het is zeer waarschijnlijk dat Afrika als volgende in vlammen zal opgaan, in navolging van het lot en de methode van “Oekraïne in brand”, dat teruggaat tot 2014, en Europa bevindt zich al in een sterke economische neergang, om voor de hand liggende redenen.

Nu is het tijd om de potentiële gevolgen of “terugslag” van de laatste staatsgreep in Niger in overweging te nemen. En om dat alles nog te versterken met de retoriek van de eindeloze oorlog in Oekraïne, de “echte of vermeende” dreiging van China, en men zal zich snel realiseren dat het verzadigingspunt snel bereikt zal worden.

Maar wat dan nog?

Mensen zullen er gewoon niet meer om geven, ze zullen onverschillig worden, vooral over Oost-Europa, Rusland, Afrika, tenminste Amerikanen en Europeanen, want de kleur van de slachtoffers in Afrika is zodanig dat de meeste Westerse mensen er nog minder om zullen geven. Zij beseffen dat vroeg of laat, nadat een land of regio is vernietigd, de vernietigers gewoon zullen weglopen en alles van waarde zullen plunderen wat overblijft.

Zelfs niet zo goed geïnformeerde Amerikanen beginnen wakker te worden. De mainstream media – in combinatie met social media die nieuws censureren en het door de overheid goedgekeurde narratief leveren, en ons overspoelen met een nieuwe versie van propaganda. Ik denk dat er meer steun komt voor de partijen die minder internationale betrokkenheid steunen.

De VS kan een uitzondering zijn vanwege de abortuskwestie, die beïnvloed wordt door een reeks factoren, waaronder culturele, historische, economische en politieke overwegingen.

Het komt erop neer dat veel mensen zich niets aantrekken van politieke partijen of bewegingen die pleiten voor een meer non-interventionistisch of isolationistisch buitenlands beleid. Deze partijen geven vaak voorrang aan binnenlandse aangelegenheden, nationale soevereiniteit en het verminderen van betrokkenheid bij buitenlandse conflicten of mondiale aangelegenheden. Dergelijke standpunten kunnen weerklank vinden bij kiezers die zich zorgen maken over de kosten van internationale betrokkenheid, mogelijke verwikkelingen in conflicten of de focus op binnenlandse kwesties, maar helaas vormen deze kiezers geen meerderheid in de VS van A, tenminste nog niet.

Het is belangrijk om rekening te houden met een breed scala aan perspectieven en factoren bij het analyseren van de relatie tussen buitenlands beleid, internationale betrokkenheid en binnenlandse politiek in welk land dan ook, inclusief hoe politieke partijen en verschillende politici buitenlandse verwikkelingen gebruiken als afleiding voor echte problemen thuis, en hoe ze financieel profiteren van dergelijke keuzeoorlogen.

  Willen we omwille van Oekraïne sterven?

De Democraten zijn in de pas gelopen met deze “handige waarheden”. Het is triest dat het Amerikaanse publiek meer weet over het leven van beroemdheden dan over de kwaliteiten die zo fundamenteel zijn om de burgerlijke vrijheden te beschermen die ze zo snel aan het verliezen zijn.

Zo’n combinatie vormt een perfect storm. Een dergelijk scenario leidt tot een politiestaat. RF Kennedy stelde het voor:en zoals zijn grootvader had gezegd: “We moeten onze grenzen verdedigen en de regeringen van andere landen zichzelf laten besturen zoals zij dat willen.”

Hij was niet de enige, want veel voorstanders van een non-interventionistisch buitenlands beleid pleiten voor het verdedigen van nationale grenzen en steunen tegelijkertijd het idee van niet-inmenging in de interne aangelegenheden van andere landen. Deze benadering suggereert dat landen betrokkenheid bij het bestuur van andere landen moeten vermijden en zich in plaats daarvan op hun eigen binnenlandse problemen moeten richten en zich niet met de problemen van anderen moeten bemoeien.

Maar dat is niet de echte wereld waarin we leven, vooral niet voor Amerikanen. Als fascisme ontstaat wanneer het GROTE bedrijfsleven te veel macht heeft en communisme ontstaat wanneer de regering te veel macht heeft, dan kan Democratie in beide gevallen niet gedijen. Als het leger en het militair-industrieel complex te veel macht hebben, kan Democratie niet gedijen, of zelfs helemaal niet overleven.

Zal het mogelijk zijn om Frankrijk ervan te weerhouden om op een moordpad te gaan, omdat er te veel grondstoffen op het spel staan voor de Fransen om gewoon weg te lopen? Niet alleen uranium en goud komen rechtstreeks uit het land, maar 20% van de gasvoorraden van de EU loopt door Niger vanuit Nigeria.

Ik moet dit vanuit een pragmatisch perspectief bekijken, want het arme Frankrijk, dat deel uitmaakt van de Europese familie, heeft geen andere keuze dan terug te vallen op oude koloniale gewoonten. U weet dat Duitsland dat niet zou kunnen, omdat het te veel historische slechte pers heeft gekregen.

Eisenhower waarschuwde voor het militair-industrieel complex toen JFK aan de macht kwam, JFK had papieren getekend om troepen uit Vietnam terug te halen en binnen twee weken was hij dood. President Johnson trok dat bevel in omdat hij geen nederlaag in de Vietnamoorlog wilde toegeven.

En toen kregen we de Pentagon Papers, waarbij de waarheid eindelijk aan het licht kwam: de oorlog was verloren en dat wisten ze allemaal. RFK stelde zich verkiesbaar op hetzelfde platform als zijn broer. Hij won aan kracht, en hij eindigde dood, vermoord door CIA-agenten, volgens RFK Junior. Kennedy’s verklaring is dat we geen democratie kunnen zijn als we toestaan dat de CIA de zaken van alle andere landen in de wereld manipuleert.

Moeten we verbaasd zijn te horen dat de regering RFK Junior geen bescherming van de geheime dienst wil bieden? Je zou denken dat iedereen die verklaart president te willen worden, vooral een Kennedy, automatisch bescherming van de geheime dienst krijgt. Maar zo werkt het niet. Het Witte Huis blokkeert dat Kennedy überhaupt Secret Service bescherming krijgt.

  Oekraïense soldaten bevestigen dat zij het bevel kregen om burgers te doden in Rubezhnoe (Nederlands transcript)

Chardonnay-socialisme

Fascisme is springlevend wanneer het bedrijfsleven en de overheid samen een vorm van socialisme omarmen. Het is socialisme voor de rijken en de welgestelden-Chardonnay Socialisme.

Ik moest dat opzoeken, ik denk dat ik een beetje geïnspireerd ben om de vereniging van geclaimde waarden met de werkelijkheid te bespreken, en niet te bekrompen te zijn. “Socialisme voor de rijken en de welgestelden”, vaak “Chardonnay-socialisme” genoemd, is een term die gebruikt wordt om kritiek te leveren op bepaalde economische beleidsmaatregelen of praktijken die rijke individuen of bedrijven lijken te bevoordelen terwijl ze beweren socialistische of progressieve waarden te verdedigen.

Het is duidelijk dat sommige beleidsmaatregelen of praktijken, waarvan wordt beweerd dat ze gelijkheid bevorderen en ten goede komen aan de samenleving en het algemeen welzijn, niet stroken met de retoriek, maar in plaats daarvan onevenredig ten goede komen aan de weinigen, de elites aan de top.

Zelfs de demografie profiteert van oorlog, zoals in Oekraïne, en velen zijn op de vlucht, of gebruiken de oorlog als excuus om naar Europa te verhuizen of naar het Westen te emigreren en een nieuw leven te beginnen onder het mom van de vluchtelingenstatus. Ze zouden met open armen ontvangen moeten worden in het licht van een steeds kleiner wordende en vergrijzende bevolking in veel landen – vooral in Europa.

Wat een komiek!

Zelensky is eigenlijk net een dakloze die zijn eigen huis niet kan onderhouden, dus gaat hij rond om mensen te vragen, zoals de VS die meer daklozen wil en Zelensky is er één! Hij is precies wat de VS nodig heeft om als politieke pion te gebruiken! Afgezien daarvan denk ik dat Oekraïne door mensen wordt uitgebuit. De regio, vooral de Krim, is altijd een oorlogshaard geweest voor de Britten, de Fransen en de Ottomanen, in hun imperiumspelletjes, wat ons de betekenis van rode lijnen geeft.

Steeds meer deskundigen, volgens USA Today, komen tot de conclusie dat deze oorlog in een patstelling zou kunnen eindigen, [vanuit Westers perspectief] … en dat ze hadden verwacht dat Oekraïne veel meer terrein zou hebben veroverd dan het heeft gedaan, en dat we nu gewoon gaan afwachten hoeveel grondgebied Oekraïne kan terugwinnen, en hoe de Westerse media nu beweren dat Oekraïne langzaam terrein wint.

Maar uiteindelijk zal die oorlog niet op het slagveld gewonnen worden. Uiteindelijk zal die oorlog niet beslecht worden door mensen in tanks, maar door mensen in pakken. Ze zullen rond de tafel moeten gaan zitten om dit op te lossen. Het zal niet op de grond worden gewonnen.

En men hoeft alleen maar te bedenken hoe Amerika’s obsessie met beroemdheden een nieuwe imperiale oorlog zou kunnen veroorzaken – en niet alleen een uitgebreide oorlog in Oekraïne. In het beste geval kijkt de VS dus tegen een patstelling aan, en tegen een uitbreiding naar Polen en de Baltische republieken,

  Had de Sovjet-Unie de nazi's kunnen verslaan in de Tweede Wereldoorlog als er social media bestonden?

Het is geen wonder dat de Biden-regering daar niet heen wil, gezien de realiteit ter plaatse, en om zelfs maar de mogelijkheid te overwegen dat het VS-beleid zal mislukken, gaat in tegen haar eigen versleten propaganda. Het is allemaal niet zo ingewikkeld, als Biden, Blinken, Sullivan en “Victoria Secrets Nuland” Rusland en de Russen niet zo zouden haten.

Roep om vuur!

Ze zijn zo vol van zichzelf! Het is een understatement om te zeggen dat “het offensief van Oekraïne een probleem heeft”: Rusland wist wat er ging komen en heeft veel te veel tijd gekregen om uit te zoeken” hoe het te verslaan!!!

Het draait allemaal om geld verdienen, de bevolking belazeren en hen de vermoeide oude slogan over vrijheid en het veilig maken van de wereld voor democratie blijven voorschotelen.

Zelfs de Westerse media beginnen te herhalen wat de Russische media, beleidsmakers en sommige van de beste militaire geesten al lang weten: de Russen hebben geleerd om te gaan met het ene na het andere nieuw geïntroduceerde [vermeende] “game-changing wapensysteem” – het ene na het andere, en hebben ze overwonnen.

Wat geleverd werd, zo stukje bij beetje, kapot, vaak versleten en/of verouderd, zoals afdankertjes, moest bij elkaar geraapt of geschraapt worden – het was gewoon niet in overeenstemming met de militaire catwalk van deze tijd, zonder “effectief bereik” of knockdownkracht, zoals de termen waren die in mijn Amerikaanse militaire tijd gebruikt werden. Zelfs de meest geavanceerde systemen die werden geleverd, zoals het Amerikaanse HIMARS geleide raketsysteem, of de Brits-Franse Storm Shadow kruisraketten, en het enorm overschatte Patriot SAN complex, hebben niet kunnen voorkomen dat de Russen terrein wonnen of Oekraïense tegenaanvallen verpletterden.

Zelfs de spreekwoordelijke spreekbuis met al zijn dubbelzinnigheid, de New York Times, schrijft iets dat dichter bij de waarheid ligt, zij het enigszins ironisch, vooral over het veranderen van tactiek:

De Oekraïense militaire bevelhebbers zijn van tactiek veranderd en richten zich nu op het uitputten van de Russische troepen. Maar de eerste resultaten zijn gemengd. De Oekraïense troepen hebben nog geen grote overwinningen geboekt, wat vragen oproept over de kwaliteit van hun buitenlandse training en over de vraag of tientallen miljarden dollars aan wapens in staat zijn geweest om het leger om te vormen tot een NAVO-gevechtsmacht.

Elke “bang for the buck” ging in de zakken van de oorlogsstokers, het militair-industrieel complex en de politici met goede connecties en hun volgelingen, en de hebzuchtige politici lachen zich een ongeluk. Wat betreft het verschil tussen een “goede of slechte politicus”, het is moeilijk om ze uit elkaar te houden, tenminste degenen die beweren aan de top van de twee grootste politieke partijen te staan, vooral in de VS.

Stront drijft!


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

12 jaar over de houdbaarheidsdatum: Kunt u het nog eten?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVoedselprijzen zijn nu krankzinnig hoog, maar ze zullen binnenkort nog veel hoger worden
Volgend artikelBreaking: De onwetenden ontvangen ontnuchterende informatie over de mislukking van het Oekraïense tegenoffensief – De realiteit zinkt eindelijk in (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

  • Zag vanavond een hoopje witte luizen op een kluitje op de top van een tak van een plant! Zal ik ze in een envelopje naar Schwapie sturen? Kan hij ze een voor een oppeuzelen, nou ja, denk dat ze zacht zijn, niet gewerveld. Kan hij ze opzuigen. Heeft hij in ieder geval wat te eten 🙂

 1. Het 2de paard is los. Die de vrede op aarde zal het wegnemen. Nu is Niger aan de beurt of heel Afrika
  Dan komt het 3de paard met miljarden doden door de inentingen en oorlogen. Denk maar aan WOIII met een bommetje in de Noordzee waardoor heel Holland verdrinkt als ze al niet van de corona-spuiten zijn overleden.
  Dan het 4de paard…….. Ben benieuwd war in het kleine boekske staat

  • Kleine boekske is :
   Collectie Het Miniboek, ISBN 2 84400 357 5 (Ned. uitgave, ‘niet bestemd voor de verkoop’) Europese Commissie, Nice, 7 december 2000, ISBN 92 894 5798 8.

   Het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie is een ‘state of the art’-catalogus van fundamentele rechten, vrijheden en beginselen. Het Handvest is aangenomen bij het Verdrag van Lissabon (2007) en vervangt de tekst van het Handvest, dat werd aangenomen tijdens de Europese Raad van Nice in december 2000.

   N al derde wijziging, Ze blijven ermee rommelen

 2. “Victoria Secrets Nuland”. Bedankt hoor. Nu heb ik dat beeld van een gestoord oorlogszuchtig brutaal overjarig viswijf in een ‘spannend lingerie setje’ in m’n hoofd…🤮

 3. We moeten de macht van bestuurders van bedrijven beteugelen.
  Bestuurdersaansprakelijkheid veel meer vergroten zodat ze zich niet meer achter rechtspersonen kunnen verschuilen.
  Met “ich habe es nicht gewusst”, bestuurders niet meer weg laten komen.
  Als ze kunnen graaien kunnen ze ook betalen.
  Het is toch te belachelijk voor woorden dat zij die de politiek enorm beinvloeden, een soort van bestuurders onschendbaarheid hebben.

 4. Binnen 10 jaar zijn computers intelligenter dan mensen. Ray Kurzweil van Google voorspelt voor 2029 singularity, dus even intelligent. Daarna zijn wij het vee.
  Met alles wat er al aankomt, cbdc, vaxxen, burgoorlogen, hongersnoden, gigantische werkeloosheid, gerotzooi met het klimaat, gerotzooi met genen, gerotzooi met voedsel, gerotzooi met genders, wordt het niet prettig. Als er al geen kernoorlog komt.
  Het klinkt als de 2000 jaar geleden eindtijd.
  Dat is het dus.

  • @marceluitnederland augustus 10, 2023 at 23:21

   Al of niet met hetzelfde resultaat, met of zonder kernoorlog: het omgekeerde kan natuurlijk ook.

   Ik droomde van een enorme schijtberg, midden in de stad, waarop iedereen achteloos zijn waardeloos geworden elektronica kwakte. Dág AI, dág computer, mobieltje, internet, smart TV, E-bike, stekkerauto en koffiemolen. Een aparte hoop voor de afstandsbedieningen en centrale regelpanelen, waarmee je nog geen rolluik meer open krijgt. Omdat de energie op, en het laatste restje elektriciteit bijna niet meer in staat is om één lichtpitje per huishouden een uurtje per dag te laten flikkeren.

   Zoiets als: ‘Build Back Better’, maar dan natuurlijk allesbehalve vrijwillig, maar wel onverwacht snel.
   Een wereld, waarin we weer handmatig moeten gaan leren werken en zweten, zonder beeldschermen en voorgeprogrammeerde automatismen, te beginnen met het ‘recycleren’ van de gigantische puinbende die de afgelopen generaties er van hebben gemaakt.

   Don’t worry, het was maar een droom (of was het een visioen?)

 5. Ben even in jullie land geweest en me rot geschrokken.
  Jullie zullen het als eerste meemaken.

  5G straling overal.
  De veluwe, altijd al vol met rotfossielen, alkes en iedereen die niet meer fietsen en op zo’n electrische vervuiler zit.
  En van dat sinpele spul ook al bijna de helft met zo’n imbiciele helm op de kop.
  Verder al bijzonder veel electrische waanzin voertuigen bij de woningen.

  Pedomoerasduitsland loopt duidelijk voorop in de waanzin, ome klauSS zal trots zijn.

  Schaam me dood uit dat landje te komen

 6. Mensen worden “huiverig” gemáákt, door alle desinfotainment, propaganda-BS en Fear-Porn die door de fascisten in hun groeptoeter-media wordt verspreid!

  Mensen die zich NIET informeren, omdat zij niet in “complot-theorieën” geloven, zullen daarom worden gemanipuleerd, gebrainwashed en voorgelogen door diezelfde criminelen!

  De mensen krijgen dan de tirannie die het wil/kan verdragen, ook tegen beter weten in… kijk maar naar het lot van Oekrainazio; De gehele mannelijke bevolking wordt uitgemoord en het land wordt kaalgeslagen en uitgeleverd aan de westerse psychopaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in