Twitter wordt bespot nadat de IT-gigant nu als moraalridder naar voren komt om de vermeende censuur van het internet in het Afrikaanse land Oeganda te veroordelen.

“In de aanloop naar de Oegandese verkiezingen horen we berichten dat internetproviders opdracht krijgen om social media en messaging apps te blokkeren. Wij veroordelen het afsluiten van het internet ten zeerste – ze zijn enorm schadelijk en schenden de fundamentele mensenrechten en de principes van het #OpenInternet”.

Dit is wat Twitter schrijft in een bericht dat nu wordt overspoeld met minachtende commentaren.

“Dit is wat Twitter schrijft, zonder ironie, net nadat big tech gezamenlijk de concurrent Parler heeft uitgeschakeld en de Amerikaanse president op alle platforms heeft gecensureerd”, tweet bijvoorbeeld een Twitter-gebruiker.

Andere gebruikers vragen zich af of de post over Oeganda een teken is dat het Twitter volledig aan zelfbewustzijn ontbreekt, of dat de tweet een intern verzet tegen de eigen censuur onder de werknemers van het bedrijf uitspreekt.

Vorige week heeft Twitter het account van de Amerikaanse president Donald Trump definitief verwijderd. Twitter CEO Jack Dorsey prees ook het besluit van Apple om concurrent Parler uit de App Store te verwijderen. Parler, die in tegenstelling tot Twitter vrijheid van meningsuiting biedt, werd toen door Amazon volledig van het internet afgesloten.

Wikipedia oprichter: Linkse activisten hebben de site vernietigd

  Covid-concentratiekampen? Nieuw Amerikaans wetsvoorstel adviseert detentiecentra voor "ziektedragers"
Vorig artikelFacebook en Twitter verliezen miljarden
Volgend artikelBezorgdheid over militaire staatsgreep bij Biden’s installatie – aanwezige soldaten worden onderzocht
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in