Twitter wordt bespot nadat de IT-gigant nu als moraalridder naar voren komt om de vermeende censuur van het internet in het Afrikaanse land Oeganda te veroordelen.

“In de aanloop naar de Oegandese verkiezingen horen we berichten dat internetproviders opdracht krijgen om social media en messaging apps te blokkeren. Wij veroordelen het afsluiten van het internet ten zeerste – ze zijn enorm schadelijk en schenden de fundamentele mensenrechten en de principes van het #OpenInternet”.

Dit is wat Twitter schrijft in een bericht dat nu wordt overspoeld met minachtende commentaren.

“Dit is wat Twitter schrijft, zonder ironie, net nadat big tech gezamenlijk de concurrent Parler heeft uitgeschakeld en de Amerikaanse president op alle platforms heeft gecensureerd”, tweet bijvoorbeeld een Twitter-gebruiker.

Andere gebruikers vragen zich af of de post over Oeganda een teken is dat het Twitter volledig aan zelfbewustzijn ontbreekt, of dat de tweet een intern verzet tegen de eigen censuur onder de werknemers van het bedrijf uitspreekt.

Vorige week heeft Twitter het account van de Amerikaanse president Donald Trump definitief verwijderd. Twitter CEO Jack Dorsey prees ook het besluit van Apple om concurrent Parler uit de App Store te verwijderen. Parler, die in tegenstelling tot Twitter vrijheid van meningsuiting biedt, werd toen door Amazon volledig van het internet afgesloten.

Wikipedia oprichter: Linkse activisten hebben de site vernietigd

Door onze mainstream media verzwegen: BLM-beweging schiet 8-jarig Afro-Amerikaans meisje dood

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here