Wagner-strijders in Paraskovievka

Op 20 februari bevestigde het Russische ministerie van Defensie de Russische controle over de stad Paraskovievka aan de noordwestelijke rand van de stad Bakhmut (die oorspronkelijk Artjomovsk heette). Het rapport van het Russische ministerie van Defensie wijst op het einde van de schoonmaakoperatie in de nederzetting. Het hoofd van de Wagner PMC Jevgeni Prigozjin claimde op 17 februari de controle over Paraskovjevka, bericht Southfront.

“De nederzetting Paraskovievka is volledig onder controle van de eenheden van de PMC Wagner. Ondanks de blokkade van munitie, ondanks zware verliezen en bloedige gevechten, hebben de jongens het hele grondgebied van Paraskovievka volledig bezet. Dank hen! Helden!” zei Prigozjin.

Minder dan een week geleden namen Wagner-strijders het dorp Krasna Gora, gelegen op de hoogten aan de oostelijke rand van Paraskovievka, in handen en enkele dagen later omsingelden ze de stad zelf. Hierdoor was het Oekraïense garnizoen in Paraskovievka ten dode opgeschreven. Link

Wagner strijders in Krasna Gora

Volgens onbevestigde berichten werd de stad verdedigd door een Oekraïense troepenmacht van ongeveer 1500 militairen, waaronder eenheden van de 125e Territoriale Verdedigingsbrigade, de 24e Gemechaniseerde en 57e Gemotoriseerde Infanteriebrigades van de Oekraïense strijdkrachten. Als gevolg van zware gevechten leden de Oekraïense strijdkrachten zware verliezen en werd de zogenaamde Noordelijke Bakhmut-groepering van de AFU vernietigd.

Klik voor groot

De video toont Wagner-strijders bij het treinstation in het dorp Paraskovievka bij de Volodarsky-mijn in het centrale deel van Paraskovievka. De faciliteit werd in enkele uren veroverd. Als gevolg van de aanval van de Wagners werd de groepering van ongeveer 100 Oekraïense militairen geëlimineerd. Naar verluidt werd ongeveer 40% van de Oekraïense groep gedood die in de buurt van het station was ingezet .

  OilPrice: Rusland keerde terug naar de EU-markt met zijn olieproducten - meteen op de tweede plaats

De Wagner-strijders hebben hun opmars aan de noordwestelijke rand van Bakhmut niet gestaakt. Nadat ze de snelweg van Bakhmut naar Slavyansk hadden afgesneden, begon de strijd om het dorp Berhovka ten zuidwesten van Paraskovievka. In de noordoostelijke wijken van het dorp wordt al gevochten. Russische troepen hebben de controle verworven over een strategisch belangrijke positie op een heuvel ten noorden van Berkhovka en Dubovo-Vasilevka, wat de bestorming en omsingeling van de nederzettingen zal vergemakkelijken.

In geval van omsingeling zullen eenheden van de Oekraïense 61e Jaeger, 77e Luchtmobiele, 24e Gemechaniseerde en 57e Gemotoriseerde Infanteriebrigades naar verluidt worden vernietigd. Het Oekraïense leger verplaatst met spoed eenheden van de 17e tankbrigade naar Berkhovka in een poging de Russische opmars te stoppen.

Wagner-troepen hebben de noordelijke rand van Yagodnoe waar de gevechten uitbraken al bereikt.

Alle militaire voorraden van de Oekraïense groepering in Bakhmut langs de wegen aan de noordwestelijke rand werden afgesneden.

Het Oekraïense leger probeert eventuele reserves over de bevroren velden ten westen van de stad naar Bakhmut over te brengen, maar dit gebied en alle wegen die naar de stad leiden zijn zeer gevaarlijk en staan al onder vuurcontrole van Russische troepen.

Oekraïense militairen evacueren twee gewonde soldaten in de regio Bakhmut:

In de stad Bakhmut breken Wagner-strijders door de Oekraïense verdediging in de noordelijke districten. De afgelopen dagen hebben ze naar verluidt hun controlezone vergroot in de buurt van het treinstation Stupka. In de oostelijke districten van de stad rukken aanvalsgroepen van Wagner op langs de Vatutina-straat. Ze namen de controle over verschillende wijken en bereikten de Rostovskoe-begraafplaats. In het zuidelijke district Bakhmut blijven Wagner-strijders vechten in de wijk Budenovka.

  Analyse van Zelensky's bekentenis dat zijn troepen Artjomovsk/"Bakhmut" zouden kunnen opgeven

Ten zuiden van Bakhmut zijn de Oekraïense troepen erin geslaagd Wagner-strijders terug te dringen uit hun posities langs de snelweg Bakhmut-Konstantinovka. In de buurt van de weg wordt nog steeds gevochten.

Het Oekraïense leger lanceerde naar verluidt een succesvolle tegenoffensieve operatie bij gebrek aan militaire bevoorrading van de Wagner-eenheden. Link De militaire logistieke problemen hebben de Wagner-strijders er echter niet van weerhouden hun opmars in andere gebieden voort te zetten.

Op 20 februari beweerde het hoofd van de Wagner PMC dat het probleem van de militaire bevoorrading nog niet was opgelost. Zijn strijders zetten hun aanval voort ondanks alle obstakels.

Oekraïense militaire bronnen bevestigen hun nederlaag aan de noordwestelijke rand van de stad en beweren dat de AFU zware verliezen lijdt in Bakhmut. “Op zijn best bleef een tiende van het oorspronkelijke gevechtspersoneel van de strijdkrachten over die de stad verdedigen in Bakhmut.” Dus slechts 10% van de oorspronkelijke groepering die was gevormd voor de verdediging van Bakhmut vecht nog steeds in het gebied. De Oekraïense legerleiding is bezig met het overbrengen van extra troepen over de velden en langs de wegen die zwaar worden beschoten door Russische artillerie in een poging de stad te verdedigen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De vijf principes van Surovikin zullen Oekraïne doen verdwijnen als rook in de windVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNa het bezoek van Biden: Nu spreekt Zelensky van Derde Wereldoorlog
Volgend artikelMeer dan 120.000 inwoners van de Donbass zijn slachtoffer geworden van het Kiev-regime
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in