Aan de vooravond van het verwachte offensief van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) blijven de Russische strijdkrachten (RAF) massale aanvallen uitvoeren op de militaire en technische infrastructuur van Oekraïne.

Eerder, in de loop van de ochtend van 4 mei, probeerden AFU-eenheden een offensief uit te voeren in de regio Zaporizja. Volgens berichten uit het slagveld voeren Russische eenheden een actieve verdediging. In dit deel van het front nemen we blijkbaar een algemene verkenningsoperatie van de AFU waar, bericht Southfront.

Een bericht van het front (Russische kant):

“Het was een drukke dag met zes gewonden. Alle vijandelijke pogingen om vandaag door onze verdediging te dringen waren niet succesvol, maar de intensiteit van de gevechten was hoog. Twee jongens raakten ernstig gewond en wachtten lang op evacuatie, maar belandden op de operatietafel. Het is moeilijk om de gewonden weg te krijgen als we voortdurend onder vuur liggen, temeer daar we aanzienlijke afstanden moeten afleggen – het transport gaat niet onder de neuzen van de vijand….. Twee van de evacuatieteams kwamen zelf onder vuur te liggen, en alleen de derde kon het proces voltooien zonder verliezen te lijden. Ja… Hoe droger de grond, hoe brutaler de vijand. Welnu, het lijkt erop dat het langverwachte offensief, dat is uitgesteld, hoewel ze het voor het nieuwe jaar begonnen te voorspellen, dichterbij komt.”

De huidige Russische aanvallen, in de nacht van 4 mei, zijn zowel gericht op objecten in de achterhoede van de AFU als op troepenconcentraties in de onmiddellijke nabijheid van de frontlinie. Meestal worden kamikaze-drones van het type “Geranium 2” ingezet. Ook raketten en artillerie worden ingezet.

Op dit moment is bekend dat de RAF luchtaanvallen heeft uitgevoerd op Sloviansk, Konstantinovka en Kurakhovo. Op laatstgenoemde locatie brak een grote brand uit op de plaats van de inslag.

  Medvedev roept op tot het opsplitsen van Oekraïne - "Oekraïne maakt onderdeel uit van Rusland"

Naar verluidt staat een groot AFU-munitiedepot in brand.

De RAF heeft ook de achterhoede en concentratieplaatsen van de Artemivsk (Bakhmut) groepering van het Oekraïense leger getroffen. Op dit moment klinkt in veel regio’s van Oekraïne het luchtalarm. Er zijn explosies te horen in de regio’s Kiev, Zaporizja, Odessa, Tsjernigov en Sumy, alsook in het door Kiev gecontroleerde deel van de regio Kherson.

In Odessa trof een kamikaze-drone de locatie van de militaire academie. Er was een enorme explosie en brand.

Ook in Zaporizja werden talrijke explosies gehoord. Ook in Kiev was er de hele nacht een luchtaanval.

De RAF probeert het komende offensief van Oekraïense en NAVO-eenheden te bemoeilijken. De resultaten van de nachtelijke aanvallen zullen tegen lunchtijd vandaag op 4 mei duidelijker worden. Tegelijkertijd hebben de Russen, in het bijzonder de Wagner PMC-aanvalsteams, het probleem van het tekort aan granaten voor artillerie- en meervoudig gelanceerde raketsystemen nog niet opgelost. De huidige Russische aanvallen zullen het AFU-offensief zeker hinderen, maar waarschijnlijk niet stoppen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russisch Ministerie van Defensie: “Wij staan op de rand van een onmiddelijk gewapend conflict met de Verenigde Staten”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe beangstigende waarheid over wonen in grote steden tijdens de komende turbulente tijden
Volgend artikelBakhmut: Oekraïners verloren 385 man op één dag – spervuur ​​van aanvallen van TOS-1A op de “weg des doods”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Aanval is de beste verdediging.
  ALLE MATERIAAL WORDT NAAR EEN BEPAALD PUNT GEDIRIGEERD EN VOORRADEN BRANDSTOF gereed gezet ……… EN boem‼️DE TEGENSTANDER GOOIT DE HENS ERIN.❗️
  SLIM SLIM SLIM…….. ZONDER VECHTEN DE KRACHT UIT JE TEGENSTANDER…….

  Zelensky is behalve een oorlogsmisdadiger ook nog een domme man.
  En naar ik uit andere artikelen begreep ook niet meer te vertrouwen……. Ze ; … de bondgenoten willen van hem af…… tja misschien kan Joe gezichts verlies voorkomen als zijn marionet er niet meer is….. Hij Zelensky droomt zelf al van één of andere Riviéra, als hij dat al fysiek kan halen, want in zijn eigen land nemen ze het niet zo nauw met een mensen leven…… ❗️

  Ik herinner me het begin van dit conflict toen wilde zijn eigen leger hem ook al afzetten omdat hij “ te zwak, en te week” zou zijn……. Maar als hij wapens kon lospeuteren…..OK dan mocht hij blijven…..❗️
  Dat is hem aardig gelukt❗️
  . Maar het wapentuig geraakt op.
  En het westen heeft vrijwel geen munitie meer…..
  En de Nazi. vriendjes van weleer, hebben zich gehergroepeerd ( wat er nog van over is ) en ze gaan ervoor….

  Mogelijk nu zonder Zelensky WANT PRATEN………….DAAR HEBBEN DEZE BLOEDDORSTIGE LIEDEN NOG NOOIT VAN GEHOORD.‼️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in