Sinds 2014 zijn ongeveer 5.000 inwoners van Donbass gedood door Oekraïense veiligheidstroepen, en nog eens bijna 9.000 gewond geraakt, verklaarde de voorzitter van het Russische onderzoekscomité in zijn interview van 20 februari, bericht Southfront.

Het onderzoek naar de misdaden van Kiev bevestigde dat meer dan 120.000 inwoners van Donbass werden erkend als slachtoffers, dat wil zeggen dat hun gezondheid en eigendommen werden beschadigd als gevolg van de criminele acties van Oekraïense zijde.

De Russische functionaris stelde dat volgens het onderzoek bijna 14.000 inwoners van Donbass negen jaar lang hebben geleden onder de criminele acties van Oekraïense zijde. Ongeveer 5.000 van hen werden gedood en bijna 9.000 raakten gewond.

Het Russische onderzoekscomité heeft ook bewijzen verzameld die de betrokkenheid van de Oekraïense autoriteiten bij de “genocide” op de bevolking van Donbass bevestigen.

“Er zijn duizenden hoeveelheden materiaal verzameld die het plegen van misdaden door de strijdkrachten van Oekraïne en de nationale veiligheidstroepen bevestigen. … Allemaal bevestigen ze rechtstreeks de betrokkenheid van de hoogste militaire en politieke leiders van Oekraïne bij de genocide op de Russischtalige bevolking van Donbass, misdaden tegen de vrede en veiligheid van de mensheid en andere misdaden tegen het individu,” zei Aleksandr Bastrykin.

Het onderzoek loopt al ongeveer negen jaar. Het bewijsmateriaal omvat getuigenverklaringen, foto’s en ander materiaal.

Bijna geen van de ondervraagde Oekraïense gevangenen voelt enige wroeging voor de misdaden tegen de inwoners van Donbass, voegde Bastrykin eraan toe.

Tegen bijna 700 leden van de Oekraïense veiligheidstroepen zijn strafzaken wegens verboden oorlogsmethoden aangespannen. Ongeveer 120 van hen zijn commandanten en topfunctionarissen van de strijdkrachten van Oekraïne en het ministerie van Defensie van Oekraïne. Onderzoekers hebben feiten vastgesteld van mishandeling van burgers, evenals marteling van militairen en burgers, ontvoering, illegale opsluiting, genocide en extremisme, meldde het agentschap.

  Hoe de EU-leiders de betrekkingen met Rusland vernietigden - en hun burgers de toegang tot betrouwbare goedkope energie ontzegden

De Russische onderzoekscommissie zal de resultaten van het onderzoek officieel aan de rechtbank en de hele wereldgemeenschap voorleggen.

De Russische speciale militaire operatie in Oekraïne werd gelanceerd om de burgers in Donbass te beschermen, die al meer dan 8 jaar lijden onder de politieke en militaire agressie van het Kiev-regime.

De Russische president Vladimir Poetin sprak over de noodzaak om de bevolking van Donbass te beschermen tegen “genocide door het Kiev-regime”. Volgens de Russische president hebben de Oekraïense autoriteiten twee “strafoperaties” uitgevoerd tegen inwoners van de oostelijke regio’s van het land en zijn zij begonnen met de vervolging van degenen die de staatsgreep in Oekraïne in 2014 niet steunden.

Eerder op 19 februari meldde het hoofd van de Russische onderzoekscommissie dat het onderzoek de betrokkenheid van de speciale diensten van Oekraïne bij de explosie op de Krimbrug, die plaatsvond op 8 oktober 2022 bevestigde. Er werden 12 personen geïdentificeerd die rechtstreeks betrokken waren bij de explosie. Onder hen bevinden zich burgers van Rusland, Oekraïne, Armenië en Georgië. Acht van hen werden gearresteerd.

“Alle ontvangen informatie wordt samengevat en gesystematiseerd om een volledig beeld te krijgen van wat er is gebeurd en om andere personen te identificeren die bij deze misdaad betrokken zijn,” voegde Bastrykin eraan toe.

De FSB had eerder de militaire inlichtingendienst van Oekraïne en haar hoofd Kirill Budanov van de explosie beschuldigd. Volgens de speciale dienst werd de bom twee maanden voor de explosie vanuit de haven van Odessa naar de Bulgaarse stad Ruse gestuurd. Vervolgens werden de explosieven vervoerd naar de Georgische stad Poti, en later naar Armenië, vanwaar ze werden doorgestuurd naar de stad Armavir in de Russische regio Krasnodar. Van daaruit werd de vrachtwagen met de explosieven naar de hoofdstad van de Krim, Simferopol, gestuurd.

  Orban: Sommige westerse landen zouden binnenkort troepen naar Oekraïne kunnen sturen

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonen


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSlag om Bakhmut: Militair overzicht 20 februari 2023 (Video 18+)
Volgend artikelIn video: Interviews met Oekraïense krijgsgevangenen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Amerika stuurt zijn z.g. Opperjoker naar zelensky om Putin nog verder te treiteren en te bedreigen. Wat een schaamteloze actie weer.
  In het nieuws vanochtend wordt melding gemaakt dat er meer dan 400 Oekraïnse kinderen omgekomen zijn.
  Maar hoeveel kinderen zijn er vanaf 2014 in de Donbass ect. gedood door het heldhaftige Oekraïnse nazileger ? Daar hoor je die zieke gasten van de fake nieuws NOS niet over.
  Liegen tot kunstvorm verheven. Wanneer is het nou eens genoeg !

  • Thom,
   De media is selectief, het is na de pandemie 10x zo erg geworden, waar zijn nog onafhankelijke journalisten te horen te zien, ze zijn een zeldzaamheid, ze zijn er wel maar weinig.
   In Nederland noem ik Karel van Wolferen, een Peter Baars van de gulden middenweg, Kees van der Pijl, is er iemand op de site die Vlaamse kennen dan hoor ik graag de namen!

   • Hoofdredacteur van het door de familie Poot gefinancierde blad blad Gezond Verstand Karel van Wolferen mag zich sinds 1990 een Bilderberger noemen.

    • Gezond Verstand wordt 100% gefinancierd door de 13000+ abonnees en de kopers van de losse nummers. Hr. Poot is alleen abonnee.
     Diverse hogere ambtenaren uit Den Haag kopen en lezen Gezond Verstand om te weten wat er werkelijk gebeurt in de wereld, want zij weten ook dat je het niet leest in de oude media

 2. Tijdens zijn toespraak vandaag gaat Putin al deze zaken nog eens aantippen incl. het Nord Stream debacel. Niet als laatste waarschuwing voor het komende offensief maar meer als een extra reminder aan de wereld. Dan.hoeft niemand meer.op te kijken als Rusland zich gaat revancheren!

 3. Ik begrijp het werkelijk niet meer. al 9 lange jaren wordt er een satanische moordpartij georkestreerd tegen de bevolking van de Donbass en niemand onderneemt hiertegen actie. Het Russische leger voort al een jaar haar speciale operatie uit en tot op de dag van vandaag sterven er mensen in Oost-Oekraine door artillerievuur van het misdadige Oekrainse leger. Volgens mij wordt hier van beide zijden een duister spel gespeeld en de bevolking gewillig opgeofferd. Ik weet ook niet waarom Putin niet overgaat tot aanval met ijzeren vuist. Naar mijn mening zou ieder weldenkend mens deze volkerenmoord met alle middelen moeten doen stoppen. Ik ben dan ook erg boos en diep beschaamd dat mijn land hieraan willens en wetens meewerkt.

  • Deel deze opmerkingen zeker ook en heb het idee dat er ‘dubbelspel’ wordt gespeeld, want continue burgers doden zonder dat dit stopt na een jaar is idd. erg vreemd. Niets is wat het lijkt alweer..

   • In NL (en waar niet) verdwijnen er continu kinderen. Wordt van alles tegen gedaan, maar gebeurd nog steeds. Zelfde idee. In de Donbass nemen de lokale arty beschietingen af maar die van grotere afstand neemt wat toe. De Banderasten met hun arty verschuilen zich achter de bevolking, vandaar nog steeds de Russische fluwelen handschoenen. Nix complotterig aan…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in