De oorlog in Oekraïne woedt al 362 dagen. Kort voor de verjaardag spreekt de Oekraïense president Volodomyr Selenskyj nu over een wereldoorlog. “Als Rusland en China een bondgenootschap sluiten, komt er een wereldoorlog”, benadrukte hij.

Aanstaande vrijdag is het precies een jaar geleden dat Rusland zijn SMO in Oekraïne begon. Kort voor de verjaardag wil de Oekraïense president Zelensky China ervan weerhouden Rusland te steunen – anders kan een wereldoorlog niet worden voorkomen, zei hij in een interview met de “Welt”. “De kwestie China is uiterst complex. Voor ons is het belangrijk dat China de Russische Federatie in deze oorlog niet steunt. Sterker nog, ik zou willen dat het aan onze kant staat. Op dit moment denk ik echter niet dat dit mogelijk is,” legde hij uit. En hij benadrukte: “Als China zich zou aansluiten bij Rusland, zou er een wereldoorlog uitbreken, en ik denk dat China zich daarvan bewust is.”

Op dit moment ziet de president echter “geen tekenen van Chinese militaire steun voor Rusland.”

Zelensky verwacht “wraakactie

Eerst verwacht Zelensky echter een “wraakactie” van de kant van Rusland. “Er zou deze week inderdaad een wraakactie kunnen komen, men zegt dat er een offensief te verwachten is. Maar de Russen zijn niet meer zo machtig als een jaar geleden. Vandaag zijn ze verzwakt, terwijl wij sterker zijn geworden,” zei hij ook in het interview.

Biden bezoekt Kiev

Maar terwijl steeds meer mensen in Europa sowieso vrede of op zijn minst een staakt-het-vuren willen, kan een verrassingsbezoek van de Amerikaanse president Joe Biden (80) de situatie hebben verergerd. Hij kondigde onder meer nieuwe sancties tegen Rusland aan.

  Wie heeft de Nord Stream-buizen gesaboteerd? De lijst van verdachten is relatief kort

Via Exxpress.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Amerikaanse president Biden in Kiev dreigt Poetin: “Geen compromis!”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAmerikaanse president Biden in Kiev dreigt Poetin: “Geen compromis!”
Volgend artikelSlag om Bakhmut: Militair overzicht 20 februari 2023 (Video 18+)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

42 REACTIES

 1. Zelensky is de wanhoop nabij, hij weet dondersgoed dat hij na de val van Bakhmut uit de weg wordt geruimd zijn miljarden afgepakt of bij Jeffrey Epstein in de cel wordt geplaatst, naar mijn mening moet hij de zelfverzekerde President uitstralen, mijn mening is dat hij zijn aangeboren Joodse Chutzpah op steroïden bezigt.

  Na een bezoek aan Kiev werd Biden herinnerd aan de ramp in de Verenigde Staten

  Na een bezoek aan Kiev werd Biden herinnerd aan de catastrofe in de Verenigde Staten | Russische lente
  Lezers van de Britse editie van de Daily Mail hadden scherpe kritiek op de Amerikaanse president Joe Biden vanwege zijn plotselinge bezoek aan Kiev.

  Portaalgebruikers herinnerden de Amerikaanse leider eraan dat hij de problemen in zijn eigen land en de ramp in Ohio volledig was vergeten en Oekraïne voorrang gaf vanwege geld, en sommigen suggereerden zelfs dat Biden niet wist waar hij heen ging.

  “Biden is meer geïnteresseerd in belastinggeld dan in zichzelf. Oekraïne is voor de ‘diepe staat’ de grootste bron van inkomsten in de moderne geschiedenis’, zei Seth.

  ‘Maar hij ging niet zo naar Ohio. En hij steunde ook niet de slachtoffers van andere rampen in het land dat hij zou vertegenwoordigen. Alleen Oekraïne interesseert hem!” Rerea was verontwaardigd.

  “Dementie is dementie, en tegelijkertijd weet het perfect te volgen hoe geld wordt witgewassen!” — gesyroniseerde IcareAboutFact.

  “Hier was Biden verrast … Hij dacht dat hij naar Delaware werd gebracht …”, grapte Alpha King Anonymous.

  • Je weet waarschijnlijk dat er op verschillende plaatsen in de VS explosies zijn geweest waarbij dodelijke chemische stoffen over de burgerbevolking is uitgegoten?
   Dit is gewoon vooraf geplande genocide. Daarmee staat Biden op zelfde voet met Zelenski en andere leiders, die de afgelopen jaren hun eigen bevolking de dood ingejaagd hebben ….

 2. klinkt als sissen van een prematuur poesje.
  Beste verdediging is de aanval denken de USA,
  maar ze hebben nog amper munitie !!

 3. Oh maar die steun is er al hoor, alleen niet met wapens. Rusland valt militair aan en China economisch. Alleen terroristen durven Rusland aan te vallen, verder niemand. En het economische deel gaat in versnelling met uitbreiding van de BRICS. De USA is in verval en iedereen weet dat.

  • Hahahaha… ja… want die windmolens zijn heel rendabel… NOT…

   Of is dit een opzetje om te claimen dat Putin de windmolens manipuleert waardoor er minder rendement is. Hahaha… clown world.

  • een inkoppertje voor de aankomende stroom storingen , de ‘tekorten’
   Heeft men nu de boosdoener voor aangewezen
   Nu Kwestie van herhalen, brainwash
   🐑 🐏 🐑 🐏 🐑

  • @Mokum: Tuurlijk, het zal wel een false Flag worden en overal krijgt oom Vladimir de schuld van. Hier wordt de energievoorziening volgens plan gesaboteerd en Rusland gaat daar de schuld van krijgen……
   Rusland heeft toch ook volgens die seniele kneus de Nord Stream opgeblazen?! Het is allemaal zo voorspelbaar.

 4. Ze hebben Israël ook achter de hand, deze oorlog begint net.

  poeha van omhoog geplaatste “ leiders” op basis van NWO filosofie;
  (familiaire) afkomst, graai mechanismen, satanisme, onderdrukking en depopulatie waar men voorstander van lijkt te zijn.

  dit gaat nog wat worden 🤔

 5. iN WELKE WERELD LEEFT DIE DOMKOP , de russen zwakker en hij sterker . In lalalaland is blijkbaar alles mogelijk , maar wanneer beiden eruit vallen zal het weer de schuld van anderen zijn , binnen een maand bestaat UK niet meer en als de USA en de EU zich zo roofzuchtig blijven gedragen ook niet meer.

 6. Dus oekraine kan steun van de USA krijgen en Rusland mag geen steun van China?

  beetje flauw

  Hoe kunnen mensen Selenskyj nog supporten? Die danser die aandacht en roem wilt?
  Ik snap die USA wel met fijn wapens leveren , dit kan het inmiddels uitgemergelde oekraine nooit terugbetalen en zo wordt dit land ook een zeg maar kolonie van de USA….Putin kijkt wel uit hij gaat niet afhankelijk worden van China…heel slim .

 7. Denk dat de Russen niet echt onder de indruk zijn van dit soort taal !
  Will je indruk maken op een Rus dan moet je hem eerst in elkaar slaan Oekraïne 300000 doden + 10000 Polen nato adviseurs en huurlingen Russen Max 60000 doden lnr en dnr meegeteld de bloedneus is aan de kan van Washington, misschien ook de reden dat hij zo tekeer gaat

 8. Dat van vandaag is gewoon pure propaganda voor het westen en Oekraïne. Wat ik opmerkelijk vond op radio 1,is het gesprek van Biden en Dudek morgen. Oekraïne en Polen hebben altijd al een sterke relatie met elkaar gehad. Dat zal ook wel de reden zijn dat de Duitsers concentratiekampen konden bouwen in Polen. In Polen zaten waarschijnlijk genoeg Nazis om dit te ondersteunen. In Ukraine zijn ze ook goed vertegenwoordigd zoals iedereen weet. Plus dat Oekraïne en Polen de Joden niet erg mogen.
  Logischerwijs zie je de combi, Duitsland, Polen en Ukraine.

 9. Rusland is een sterke, zelfvoorzienende natie.
  Samen met China zullen ze in de toekomst hun posities als Brics-leden verder uitdiepen en verstevigen zonder ooit geheel afhankelijk van elkaar te worden.
  Beiden hebben dat trouwens helemaal niet nodig.

 10. Als China de kans kiest van Rusland word het een 3 wereld oorlog zegt CLOWN.
  Ja hij weet als China Rusland helpt dan is het zo einde met CLOWN en Nato dat weet hij heel best .
  Dus proberen te bluffen en kijken of dat helpt de zielige klootzak

 11. Wat een onzinnige sukkel is het ook. De NAVO is aan zijn kant, dus logisch dat Rusland support zoekt. China is een nachrmertie voor Biden, want de Chinezen bezitten bizar goed materieel. Maar Rusland ook en dat kan hij en zijn 2e invalmaatje (zie oorlel) 80 kleuren stront schijten en de EU erbij….

 12. Ik denk dat de stuitende arrogantie van Washington zowel China als Rusland een doorn in het oog is en dat we dit jaar of volgend jaar wellicht een invasie in Amerika kunnen gaan verwachten waar de Chinezen het voortouw nemen.

 13. Denkt dat seniele opgewarmde fossiel, de pedofiele kindersnuivende mormel van een Biden, Mr putin de les te kunnen lezen??
  Haha dacht het niet, tijd dat er een zarmatje richting yankeeland wordt gestuurd!

 14. Zelensky met Biden hadden BIJNA gewonnen, en BIJNA een WO3 in Europa ontketend.

  Bij mislukking gaat het de bondgenoten van USA meestal dodelijk slecht af.Wat niet bruikbaar is, wordt opgeruimd; bovendien: hij kan teveel vertellen.

  Zoals ik het zie: waar de gestoorde oorlogszoekers doodsbang voor zijn: dat China zich bij RU aansluit.
  Hoeven ze niet bang voor te zijn; hebben ze al gedaan.
  het nieuwe machtsblok is China+India+ Rusland.

  USA telt niet meer mee.
  Ze mogen nog even balken tegen China over Taiwan, maar USA kan China geen weerstand van betekenis bieden.

  Voor Zelensky goede raad: hang jezelf met je hoer en ratten maar op.

 15. Ik luister nu naar de speech van de Russische President Putin. Omonwonden spreekt het Westen over de vernietiging van Rusland, niet alleen economisch maar ook militair. De Russen krijgen nu “battle hardened troops”. De Russische productie industrie gaat nu over op de massa productie van hypersonische wapensystemen. Inmiddels heeft Rusland het 4 + 2 verdrag met Duitsland opgezegd vanwege schending van dit verdrag door Duitsland. Rusland en Duitsland zijn nu weer officieel terug bij de oorlogstoestand die bestond voor de capitulatie van 8 mei 1945. In het kader van dit 4 + 2 verdrag trokken de Russen na 1990 1 Mio soldaten en 10K tanks terug uit het bezette Oost-Duitsland. Merkel en Hollande erkende op TV dat de Minsk Agreements uitsluitend diende om tijd te winnen en niet om nageleefd te worden. Rusland zal geen enkele politieke figuur uit Europa nog geloven. Hoor de Duitse dochter van een gevaarlijke Nazi SS-er Von der Leyen de burgers van de EU ophitsen tegen Rusland ten faveure van de Nazi’s in Oekraïne. Overal komen de Nazi’s uit hun schulp gekropen. De opa van Scholz was een hoge SS officier. De vader van pedofiel Schwab van het WEF was een hooggeplaatste Duitse Nazi ondernemen die in bezet Noorwegen de zware water/ waterstof bom testen en productie opzette. Gelukkig door Britse en Noorse Commando’s vernietigd. Als de Duitse tanks Oekraine bereiken zullen de Russen vanuit Kaliningrad ( Oost-Pruissen) militaire of regeringsdoelen aanvallen, daarvan ben ik overtuigd. Er heerst al lang een de facto oorlogstoestand tussen de NATO landen en Rusland. De NATO heeft geen munitie meer > afgegeven aan Oekraïne voor de Amerikaanse proxy-War. Er vechten ca. 20K Poolse soldaten in UA uniform tegen de Russen. Wit-Rusland zal in de oorlog treden en het Noorden van Oekraïne aanvallen/bezetten. Kortom, het wordt een zeer heet voorjaar/jaar met het hele grote risico dat deze lokale oorlog zal escaleren en ons zal meesleuren in een oorlog van de NATO tegen Rusland, tegen onze wil. Hiervoor mogen wij WEF puppets als Rutte dank zeggen. Nederland heeft NOOIT oorlog gevoerd tegen Rusland. Wel 4 zee-oorlogen tegen Engeland, wij hebben de Spanjolen/Oostenrijkers ons land uit getrapt na 80 jaar oorlog. De Fransozen en Duitsers hebben ons beiden bezet (Napoleon/Hitler), beide verloren hun oorlogen. Waarom volgen wij Amerika ? Wij hebben een negatieve handelsbalans mit dit land. Hun woke “cultuur” kunnen wij missen als kiespijn. Waarom de 3e WO uitvechten in Europa > Waarom niet in Canada of Mexico ? Wij zijn slaafse vazalstaten van deze MacDonald-cultuur geworden verwend door ongelimiteerde consumptie en de voormalige welvaart. Yankee Go Home and stay there. Europa voor de Europeanen incl. Rusland. Stop de zinloze oorlog in Oekraïne. Stop de digitale gevangenis die de EU voor ons in gedachten heeft = Digital ID en Digital €. Make peace not War. #NietOnzeOorlog #StemZeWeg

 16. I feel sorry for Joe Binladen a.k.a. Senile Joe.
  As if nobody understand that the United Stasi of All cannot exist, when there is no war!
  Democracy means; when the United Stasi of All needs war to survive, there have to be war.
  Ain’t I’m right, Joe Binladen a.k.a. Senile Joe.

  Und Hitlermina, was ist Ihre Meinung dazu?!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in