De nieuwe militaire strategie van Sergei Surovikin zal uiteindelijk het regime in Kiev wegvagen, aldus The Financial Times. De in de VS gevestigde publicatie somde vijf principes op die Rusland gebruikt in zijn verzet tegen Kiev en het Westen, schrijft Pravda.ru.

De principes van de Russische commandant van de speciale operatie in Oekraïne omvatten dus:

 • Vertrouwen op de onafhankelijke defensie-industrie;
 • Hybride oorlog in de informatieruimte;
 • Verbeterd commandomanagement;
 • Ondermijning van de publieke steun voor het regime in Kiev;
 • Economische en energie-impact op Oekraïne.

Rusland probeert los te komen van zijn afhankelijkheid van geïmporteerde microchips. Daarnaast heeft Moskou behoefte aan enorme wapenvoorraden en deelname aan militaire coalities. Rusland werkt al samen met Iran, China en zelfs Noord-Korea – deze landen staan bekend om hun hoogontwikkelde defensie-industrie.

Het Westen heeft ook behoefte aan een algemeen positief zelfbeeld. De situatie lijkt echter niet zo rooskleurig als het Westen zou willen: het sturen van meer dan 40 miljard dollar en Patriot-systemen naar Oekraïne leidt tot spanningen binnen de westerse samenleving.

Hier is een beeld van de inflatie in Europese landen:

 • Estland – 21%,
 • Litouwen – 17,6%,
 • Letland – 16,5%,
 • Nederland – 12%,
 • Italië – 11,8%,
 • België – 9,5%,
 • Spanje – 8,8%,
 • Oostenrijk – 5,1%.

Na zijn aanstelling als commandant van de speciale operatie in Oekraïne verbeterde Sergei Surovikin de logistiek, de gecombineerde wapentactiek en het middenkader.

Hij trok de Russische troepen terug uit Kherson, verkortte de contactlijn en maakte Rusland’s posities voordelig en veilig. Hij schakelde ook over van grootschalige gevechten naar gecoördineerde aanvallen. Dergelijke voortdurende vijandelijkheden zijn uiterst pijnlijk voor de Oekraïense strijdkrachten.

  NAVO-baas: "Europeanen zullen de prijs van de oorlog betalen"

Na Bakhmut zullen de Oekraïense strijdkrachten zich moeten terugtrekken naar de verdedigingslinies in Kramatorsk en Slavyansk, en dan verder naar Kiev. Dit zal het moreel van de Russische troepen enorm opkrikken.

Bovendien zijn de Oekraïense strijdkrachten niet in staat de landbrug in te nemen die langs de kust van de Zee van Azov loopt en Rusland met de Krim verbindt, aldus The Financial Times.

De Oekraïense samenleving is het conflict beu. De mensen willen vrede, en het Westen ziet duidelijk dat het regime in Kiev zijn steun verliest, aldus Gallup.

De uitputtingsslag heeft de Oekraïense economie een enorme klap toegebracht.

“De militaire en politieke strategie van Rusland bestaat erin Oekraïne van het Westen te distantiëren en doen te verdwijnen als rook in de wind”, aldus Marc Galeotti, senior fellow aan het Instituut voor Internationale Betrekkingen in Praag.

Eindeloze geldinjecties in Oekraïne, die hopeloos afhankelijk is geworden van de Verenigde Staten, leveren niets op. Pogingen om Rusland een duizelingwekkend bedrag van meer dan 1 biljoen dollar te laten betalen, zogenaamd voor het herstel van verwoeste infrastructuur, zijn nog zinlozer, concluderen de auteurs van het artikel.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het wordt gemakkelijker om zonneschijn in je reet te blazen als je geen broek kunt betalenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWereld Economisch Forum wil in Davos 2023 vaart zetten achter wereldwijde “Metaverse”-bewakingsnetwerk
Volgend artikelJapanse wetenschappers onderzoeken verband tussen Covid-prikken en sterfgevallen, ernstige bijwerkingen – “Wij denken dat het vaccin verband houdt met immuunafwijkingen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Wat ik heb gemist tot nu toe: carpet bombing vanaf grote hoogte, zodat de bommenwerpers
  onaantastbaar zijn voor de afweer systemen.

  Dat zou bruikbaar zijn voor Bakmut, voor het regeringscentrumin Kiev, voor infra structuur.

  Ze moeten oude voorraden zat hebben…..die zijn goed genoeg; beter veel kleine bommen, dan een paargrote.

 2. Carpet bombing is zo VS doctrine! Russen zijn wat gesofidsticeerder en humaan. Intelligente wapens ontworpen door intelligente mensen.

  • @ Jean-Marie december 29, 2022 at 21:48,
   Het verschil tussen Amerika en Rusland is dat de Amerikanen geen binding hebben/hadden met de plaatselijke bevolking bij het te bombarderen van die landen. Daar bij de Amerikanen gaat het altijd om het omver werpen van het desbetreffende regiem en zo meedogenloos alles en iedereen kapot schieten. Om vervolgens alle kosten ervan daarna aan het veroverde land presenteren als schuldbekentenis en een marionet te plaatsen. Zodat daarna het land leeg geroofd kan worden op kosten van de overlevende plaatselijke bevolking.
   De Russen daar in tegen willen enkel het land demilitariseren en denazioneren en de plaatselijke bevolking zoveel mogelijk sparen. Want als alle doelen behaald zouden worden, kunnen ze samen met de plaatselijke bevolking nog een samenwerking tot stand brengen. Het is als een bevrijding van de Amerikaanse marionetten regiem, die het land leeg wil plunderen en zo alle middelen van de plaatselijke bevolking willen jatten te voorkomen. Zodat Rusland eerlijke handel met hen kan voeren na deze bevrijding en het land als een onafhankelijke buffer land kunnen gebruiken. Samenwerking levert veel meer op, dan elkaar willen bestrijden. Alleen dat begrijpen de Amerikaanse Neocons niet, die willen alles voor hen zelf inpikken ten koste van alles. Die Neocons willen macht over alles en iedereen hebben.

   • Helemaal eens. Is het niet zo dat Rusland achteraf een grote fout heeft gemaakt door de illegale machtsovername in 2014 in Oekraïne uiteindelijk door de vingers te zien?

   • Eens met uw visie.
    Rusland gaat hun eigen erfgoed ( Kiev) niet bombarderen als het niet echt nodig is.
    Lastig is dan wel dat ze “ vechten met hun handen op de rug” maar het lijkt erop dat de nieuwe generaal Surovikin hierin toch een modus heeft gevonden.

   • Eens met uw visie.
    Rusland gaat hun eigen erfgoed ( Kiev) niet bombarderen als het niet echt nodig is.
    Lastig is dan wel dat ze “ vechten met hun handen op de rug” maar het lijkt erop dat de nieuwe generaal Surovikin hierin toch een modus heeft gevonden.

    En Rekner, inderdaad Rusland heeft niet kunnen voorzien dat in z’ on korte tijd Ukraine een vazal staat van de USA zou worden. Want dan hadden ze meteen doorgepakt in 2014

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in