Elke keer dat het er de afgelopen 18 maanden op leek dat de oorlog in Oekraïne een finale naderde die neerkwam op een nederlaag en capitulatie van Kiev, werden we verrast door weer een nieuwe, door de VS geïnitieerde escalatie die de aard van het conflict veranderde en een nieuwe, langdurige fase van gevechten beloofde, schrijft Gilbert Doctorow.

Is het Oekraïense tegenoffensief, dat op 4 juni begon, mislukt? Een toenemend aantal westerse mainstream media, waaronder CNN, heeft rapporten gepubliceerd waarin erkend wordt dat het mislukt is. In Washington is het vingerwijzen over wie Oekraïne “verloren” heeft begonnen onder de meest vastberaden ondersteuners van het land.

Europa is in meer dan één dimensie een achtergebleven gebied. Niet iedereen hier is op de hoogte van de verliezen van Oekraïne in twee maanden van wanhopige aanvallen op Russische verdedigingsposities over het hele 1000 km lange front. Gisteravond keek ik naar een rondetafelgesprek over de oorlog op de Franse televisie waarin geen enkel panellid te horen kreeg dat het spel uit is in Oekraïne. Deze geniepige amateurs, meestal journalisten van de tweede rang, bespraken de gevechten rond één of andere Oekraïense stad aan de frontlinie waarvan ze de naam nauwelijks konden uitspreken, allemaal in de overtuiging dat de Oekraïense strijdkrachten de overhand hadden en op weg waren om de Russische verdediging te doorbreken, op het punt stonden om de minder ontzagwekkende tweede verdedigingslinie te bereiken, en het zeker zouden redden tot aan de Zee van Azov, om zo het hoofddoel van de hele operatie te bereiken – het doorsnijden van de Russische aanvoerlijnen en het breken van de rug van het Russische verzet. De hele tijd glimlachten deze commentatoren breeduit, alsof de oorlog slechts een videospelletje was.

  In video's 18+: Russische Wagnerstrijders geven zich niet over

Maar naar de hel met de Franse propagandisten. In de Duitse media hebben mainstream journalisten de discussie over de oorlog gevoed met nieuws over de tegenslagen van Oekraïne en de onwaarschijnlijkheid dat ze iets anders zullen bereiken dan zelfvernietiging terwijl de gevechten doorgaan. Tegelijk met de aankondiging dat Duitsland op het punt staat langeafstandsverkenningsdrones aan Kiev te leveren, riep bondskanselier Olaf Scholz op tot “voortzetting” van de vredesonderhandelingen. Het is merkwaardig dat niemand hem heeft verteld dat er op dit moment geen vredesonderhandelingen worden gevoerd. Maar het belangrijkste punt is dat de overwinning op het slagveld uit het Berlijnse discours verdwenen lijkt te zijn.

Desondanks kondigen de Verenigde Staten en Groot-Brittannië dag na dag nieuwe fondsen aan voor de levering van de meest verwoestende militaire hardware aan Oekraïne. Abrams tanks zijn onderweg. Langeafstandsraketten met een bereik tot 500 km kunnen binnenkort worden verscheept. Biden heeft in de afgelopen week een machtiging voor nog eens 14 miljard dollar aan militaire voorraden ingevoegd in een wetsvoorstel voor hulp aan slachtoffers van natuurrampen, waarmee de huidige ramp in Hawaï en elders in de VS wordt bedoeld. De tactiek was bedoeld om de groeiende Republikeinse oppositie te overwinnen tegen het geven van nog een cent hulp aan Oekraïne als de hulp in een apart wetsvoorstel voor de oorlogsinspanningen had gestaan. De trommelslagen voor het leveren van F16’s aan Oekraïne gaan door en er wordt gesproken over het voorbereiden van nieuwe Oekraïense troepen voor een hernieuwd tegenoffensief in 2024.

Dus wat doen de Russen met de nieuwe wapens die onderweg zijn naar Oekraïne?

  De komische staatsgreep van Volodymyr Zelensky zal de ontrafeling van Oekraïne en de wereld betekenen

Een artikel dat op Russische social media is geplaatst en door het nummer één nieuwsportaal Dzen, voorheen een dochteronderneming van Yandex, wordt verspreid, geeft ons een goed inzicht in de Russische tegenmaatregelen die anders in de algemene dagelijkse westerse berichtgeving over de oorlog ondergesneeuwd raken. We horen over luchtaanval-alarmen in Oekraïne die een dag geleden plaatsvonden, maar er wordt geen verklaring gegeven. We horen over een Russische raketaanval die een jong Oekraïens gezin doodde, maar er wordt ons verteld dat dit slechts een onderdeel is van de Russische aanvallen op burgers.

Het artikel op “Интересная жизнь с Vera Star” maakt het allemaal duidelijk.

Zie https://dzen.ru/a/ZNjKGWUcVjdoVNmI

Ten eerste hielden die luchtalarmsirenes in heel Oekraïne verband met de systematische Russische bombardementen op alle nog functionerende Oekraïense luchthavens van waaruit de SU-24 en SU-27 van hun luchtmacht kunnen opereren. Dit zijn de vliegtuigen die in staat zijn om de Storm Shadow en andere langeafstandsraketten die door Groot-Brittannië en Frankrijk zijn geleverd, te dragen en af te vuren, en die Duitse raketten kunnen dragen als Berlijn besluit om door te gaan met haar eerdere aanbod van dergelijk materieel.

Ten tweede is ons verteld dat de Russen zojuist hypersonische Kinzhal-raketten hebben gebruikt om de spoorwegtunnels onder de Karpaten te vernietigen, die de belangrijkste aanvoerroute waren voor westerse militaire hardware die vanuit Polen en Roemenië aankwam. Lange tijd werd er in de Russische legerleiding gediscussieerd over de vraag of het toegestaan was om deze ogenschijnlijk civiele infrastructuur aan te vallen. De beslissing werd echter genomen in het licht van de laatste plannen van de VS en de NAVO om de lat hoger te leggen wat betreft de aanvalsuitrusting die ze aan Oekraïne leveren. Zoals de Russen beweren, wordt civiele infrastructuur die gebruikt wordt om militaire doelen te dienen automatisch een legaal doelwit voor hen.

  Europese regeringen zoeken manieren om Oekraïense vluchtelingen naar huis te sturen

Volgens Russische berekeningen hebben ze nu de laatste Westerse plannen om de oorlog te verlengen tenietgedaan.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Poolse grensdorpen werden door elkaar geschud: Russische bombardementen op militaire installaties in West-Oekraïne – Yuzhmash-fabriek van de kaart geveegd!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen belangrijke observatie
Volgend artikelBiden’s strijd om de Zuid-Chinese Zee in dit tijdperk van precisiegeleide raketten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. De auteur heeft blijkbaar naar het franse LCI gekeken waar men dag na dag debatten voert over de oorlog in Hoerkraiene. Debatten is eigenlijk een te mooi woord voor de rotzooi die daar verkondigd wordt , de ‘debatten’ worden gevoerd door mensen die één ding gemeenschappelijk hebben ; het zijn allen Ruslandhaters, de ene wat meer dan de andere, er zijn regelmatig ook enkele fanatieke Hoerkraiense waarschijnlijk Banderistas wijven die steeds terugkomen om hun aartsdomme fanatieke oorlogszuchtige, moordzuchtige aspiraties en andere bullshit te verkondigen. Ik zou ze zo uit het scherm willen sleuren en hun …enfin, ik ga er mee stoppen anders word ik misschien definitief verbannen naar de msm wereld …..

  • Surfen op al de kanalen op het internet vergelijk ik met een kroegentocht. Na een tijdje weet je aan het uithangbord wat ze serveren. Tijdje geleden heb ik eens geluisterd naar ene Hubert Smeets, hier bij ons onbekend, maar omdat die in Nederland zo bewonderd wordt. Geweldig talent hoor! Zo leer je ook de plaatselijke keuken kennen. Sommige kroegen blijf je dus best buiten o.m.v. uw bloeddruk.

   • Hubert Smeets is een lul met vingers. NSB Handelsblatt (mediahuis) kartelhoernalist uit de amstergadverdammese grachtengordel. Praat de gevestigde orde naar de mond, wordt hoogstwaarschijnlijk betaalt voor ‘de visie’ op de realiteit.
    Probleem is dat dit soort lui zo verstandig en rationeel overkomen, maar hun boodschap deugt niet, die zit vol onwaarheden, halve waarheden en aannames.

     • Dat is niet helemaal waar…😉
      Het is een eeuwenoude tactiek absolute waarheden te vermengen met klinkklare onzin. Vanuit de gedachte: “Als het ene waar is, zal het andere dat ook wel zijn”. Zgn. heuristieken; het intiutief denken van de menselijke geest. Inlichtingendiensten maken hier al heel lang dankbaar gebruik van. De politiek doet inmiddels ook niet anders meer. U heeft zelf vast ook nog wel wat voorbeelden.

  • Welkom in de echte wereld dan. Patrick..helaas zijn die viswijven het Nuexen niet waard..te lelijk van buiten en stront van binnen..niet/nooit kijken is beter voor uw gemoedsrust..👍

 2. Satanisten, psychopaten, veranderen gewonen mensen in sociopatische narcisten en pure egoïsten… dit soort wezens houd zichzelf en elkaar overeind en aan de macht dmv intimidatie, bluf en zelf affirmatie. De vijand, en zn legertje slaven, bestaat obv bluf. Ze redeneren heel kinderlijk dat als ze volhouden dat ze gaan winnen, dat ze dan wel winnen. We zijn in oorlog met wezens die de afgelopen duizenden jaren helemaal niks hebben geleerd, ze herhalen gewoon eindeloos een kunstje van leugens en bedrog, intimidatie en bluf, zelf affirmatie… de vijand waant zich een onverslaanbare God, door zichzelf elke dag in de spiegel uit te leggen dat ze God zijn en dat iedereen voor hen moet buigen en kruipen. We zijn in oorlog met zelfoverschattende koningen en keizers die niks willen delen en alleen maar willen nemen. Hun duizenden jaren van macht obv angst obv intimidatie leugen en bluf komen ten einde.
  De keizers zonder kleren staan op het punt om door iedereen te worden uitgelachen omdat mensen hen doorzien en snappen dat het zielige wezen zijn die geen enkele macht horen te hebben. Zodra we de keizers zonder kleren alleen nog maar uitlachen, zijn ze al hun macht kwijt. En dan gaan ze uit nood van alles doen en onze koppen proberen af te hakken. Zij zijn een zevenkoppige draak, wij zijn een 8 miljard koppige draak… succes.

 3. Dat is op dit moment ook een groot probleem; de Leugen wordt voor waarheid verteld.❗️
  En dit is MOMENTEEL IN ALLERLEI BERICHTGEVING TERUG TE VINDEN.
  WE ZIEN VAN DE BOMEN HET BOS NIET MEER…… DIT IS OOK DE BEDOELING VAN DE OVERHEID, WANT DAN KUN JE SENSUUR INVOEREN EN DAAR ZIJN WE HARD NAAR OP WEG. ❗️
  En inderdaad je moet een beetje moeite doen om achter de waarheid te komen, maar ze is er wel.❗️
  Mensen kennen de geschiedenis niet meer, weten niets van het ontstaan van Ukraine en hun historische banden en verwevenheid met Rusland. Vandaar zulke rare meningen en ontwikkelingen……
  “ gewone mensen “ doen niet de moeite om iets te onderzoeken, leren of verder te deneken dan wat de MSM hen aanreikt……
  Het is hier straks echt “ boontje komt om zijn loontje “ als de bommen in west Europa vallen…… ( wat ik niet hoop maar het behoort wel tot de mogelijkheden. )

  Zo kunnen mensen nooit een goed beeld vormen van wat er aan de hand is in de wereld.❗️
  En de overheid lijkt dit wel prettig te vinden😩
  De meeste mensen vinden het ooK wel prima zo ( en stropen zonder vragen straks hun mouwtje weer op, met alle ; vaak na een jaar of iets langer “ dodelijke “ gevolgen van dien……) en dan kijkt men nog verbaasd als de dokter je ongeneeslijk ziek verklaard …..😟 Men kan de waarheid NU WEL WETEN ……‼️
  Men is zo meegaand dat men doet en uitvoert wat de overheid voorschrijft.

  De meeste mensen begrijpen niet dat er eugenisten op de wereld zijn………. Misdadigers met witte boorden….. die met geld heel veel kunnen kopen en organiseren, deze mensen vinden ook dat er teveel mensen rondlopen op de aardkloot , dus moet dat verminderen.
  Dit wordt hun ondergang.❗️
  Persoonlijk denk ik dat we in een periode leven die een grote wereld wide ommekeer teweeg zal gaan brengen.
  Een periode van één wereld regering, met een sterke “ man “ aan het hoofd.
  Deze man zal op een miraculeuze manier een aanslag overleven en “als uit de dood” opstaan en benoemd worden tot wereld leider.
  Alle regeringsleiders zullen het hiermee eens zijn…… 😉
  De eerste drie en half jaar zal hij innemend zijn en vriendelijk, en hij zal zich daarna ontpoppen als “ een god,” : een tiran! en dan ook verklaren dat hij god is…….en zijn tirannie laten zien.
  Hij zal gedood worden in Jeruzalem.‼️
  We leven in een heel bijzondere tijd. ❗️

 4. Als ik jonger was geweest, had ik asiel aangevraagd in Rusland! Of ik gek ben? Nou neen.
  Ik woon nu al dertig jaar in Frankrijk en Frankrijk is een sociaal land! Echt sociaal!
  Nu onder Macron word inderdaad zo het een en ander afgebroken. Maar zijn de Fransen het er mee eens?
  Eh, nou neen! Absoluut niet!! De Fransen welke ik ken walgen van die vent, gelijk de échte Hollanders walgen van Rutte en zijn praktijken! Wat kun je hieraan doen? Denk gewoon niks! We hebben dit probleem met zijn allen in het leven geroepen, net als onze ONGEKOZEN regering in Brussel! vd Leyen corrupt? Ze hebben zich meteen onschendbaar verklaart, zo werkt dat. Net als ons koninkje bling bling. Googel maar eens gewoon voor de lol, Welk speedbootje heeft dikke willem gekocht? Om te lachen èn te huilen gelijktijdig! Wij zijn slaven! Er is hé-le-maal niets veranderd, he-le-maal niets. Wij werken voor hun plezier!
  Rusland heeft natuurlijk ook zijn “dikke willems” maar zij gaan niet voorbij aan hun burgers, welke zorgen dat ze kunnen blijven “spelen”. Tja, linksom of rechtsom wij blijven slaven. Maar zijn wij slaven voor de roeibanken? Of slaven voor de “welgestelden”? Dat maakt enig verschil.

  • Hoi Lucifer…

   Nederland voelt meer en meer als een gevangenis. En de laatste weken is het hier in hartje zomer gewoon totale herfst. En niemand lijkt wat door te hebben. De zon is inmiddels al 2 dagen helemaal weg. Ik word er wat moedeloos van. Alle groen begint te verleppen, dieren en vogels worden stil. We worden hier gewoon volledig besproeid, dag in dag uit.

   Ik overweeg nog wel eens om te vertrekken naar Frankrijk. Ik overweeg dan Normandië/Calvados of Bretagne of de regio Pyreneeën. Jij woont er, en ondanks dat je dus naar Rusland zou willen vertrekken… zou jij zo’n stap nu afraden of is dat best een goed idee? Ik tob ook vaak over noord Spanje en Portugal. Tegelijkertijd ben ik van mening dat we allemaal onze landen moeten gaan opruimen en alle duivels moeten vernietigen.

   • Hier mijn halve leven in la douce. Prettiger leven dan in NL. Iets meer geïnformeerden dan in NL, maar verder vrijwel net zo oppervlakkig, net zo onverschillig en geprogrammeerd. Je gaat er als buitenlander nooit echt bijhoren tenzij je bereid bent te moroniseren en mee te doen met het lokale doorsnee domme geleuter en slappe geouwehoer.
    Dit behoudens enkele bijzondere uitzonderingen op de regel.

    Spanje en Portugal zijn mooi, bieden mogelijkheden en vooral Spanje heeft veel ruimte op het platteland. 70 % van de bevolking woont in minder dan 30% van oppervlakte (steden en agglomeraties). Vooral Portugezen zijn zeer vriendelijk volk, maar behoren tot de meest geprikten van de EU, dus niet erg wakker.

    De duivels vernietigen en de boel redden daar waar we wonen zou de beste oplossing zijn, maar met zo vele schaaapen en weinig leeuwen heb ik daar een hard hoofd in.

    • Ontzettend bedankt voor je reactie Casse… fijn om het van een ervaringsdeskundige te horen.

     Sinds cojona lig ik hier ook volledig buiten alle groepjes en ik heb nagenoeg al mn contacten verloren. In die zin is er weinig meer te verliezen. Ik ga me verder oriënteren. Heel erg bedankt voor je korte en duidelijke antwoordt.

     • Ik heb een zigeuner gezegde voor je, reizende mensen moet je niet tegen houden, en dit altijd mijn motto geweest, en handel daar ook na. En Rusland begint zo langzamerhand zijn geduld te verliezen en daar hoopt het westen op.

 5. De Russen kunnen de besturing van de Kiev drones (vliegend en varend) storen.

  Een stap verder–en nog veel leuker–de besturing van die dingen over te nemen, en ze te laten omkeren naar waar ze vandaan kwamen….

  Zo in de trent van: gebruik de wapens van je tegenstander….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in