Verschillende Oekraïense media (in het Russisch) berichten over plannen om deze of gene generaal te ontslaan. Andrei Yermak, Zelenski’s chef en de echte macht achter hem, is momenteel in de VS, naar verluidt om de goedkeuring te krijgen voor het ontslaan van de opperbevelhebber van het Oekraïense leger generaal Zaluzny. Andere Oekraïense media roepen Zaluzny op om de nieuwe president te worden. Vandaag wordt CIA-directeur Burns in Kiev verwacht om Zelensky te vertellen dat zijn tijd erop zit en dat hij, Zelensky, zal moeten gaan, schrijft Bernhard.

Simplicius schrijft:

Het lijkt duidelijk dat twee concurrerende facties elkaar proberen te overtroeven in de sfeer van de westerse media. Zaluzhny vuurde zijn schot af in het ongesanctioneerde Economist stuk, en het lijkt erop dat Zelenski’s aanhangers hun eigen parallelle tegenwerk doen.

Larry Johnson wijst op de grotere machten die achter deze strijd zitten:

Een belangrijk punt dat ik gisteren in mijn artikel over de concurrerende verhalen over Zelensky en generaal Zalushny niet noemde – het lijkt erop dat de Britten Zalushny steunen, terwijl de CIA Zelensky probeert te redden en Zalushny dumpt. Ik baseer die conclusie op het feit dat de Economist, een Britse publicatie met nauwe banden met MI-6, Zalushny de beroemdheidsbehandeling gaf, terwijl de Washington Post, het favoriete blad van de CIA, Zalushny de schuld gaf van Nord Stream.

Leuk om naar te kijken, tenzij je in de frontlinie zit.

Daar gaat het met de dag slechter met het Oekraïense leger.

Oekraïne heeft zoveel troepen verspild voor onmogelijke pogingen, om Bakhmut te behouden en in de zinloze ’tegenaanval’ tegen onneembare Russische linies, dat het nu de troepen mist om zijn verdedigingslinies te behouden.

  Russisch leger voert aanvallen uit op Kievse troepen, slaat aanvallen af in Zaphorohey & Donetsk (Video's)

Zes weken geleden drong de voormalige Britse minister van Defensie Ben Wallace er bij de Oekraïense regering op aan om meer jonge mensen op te roepen om de linies te vullen:

De gemiddelde leeftijd van de soldaten aan het front is meer dan 40 jaar. Ik begrijp de wens van president Zelensky om de jongeren te behouden voor de toekomst, maar het is een feit dat Rusland het hele land heimelijk mobiliseert. Poetin weet dat een pauze hem de tijd zal geven om een nieuw leger op te bouwen. Dus net zoals Groot-Brittannië in 1939 en 1941 deed, is het misschien tijd om de omvang van de mobilisatie van Oekraïne opnieuw te evalueren.

In een recent interview met de Oekraïense Pravda nam de Economist schrijver Shashank Joshi een vergelijkbare lijn:

V: Zijn er middelen om de training van Oekraïense soldaten in het buitenland uit te breiden?

A: Ik zou zeggen dat een van de grootste uitdagingen op dit moment is om meer jonge Oekraïners te mobiliseren, wat, zoals je weet, een uitdaging is, en een politieke kwestie en een sociale kwestie.

De onwetendheid die uit deze Britse verklaringen spreekt, wordt duidelijk als je naar de Demographics of Ukraine kijkt:

Klik voor groot

Toen de Sovjet-Unie eind jaren tachtig uiteenviel, raakte de economie van Oekraïne in een neerwaartse spiraal. Mensen waren plotseling erg arm en hadden geen werk meer. Daarom namen ze geen kinderen. Anderen vluchtten toen de oorlog uitbrak en sommige jonge mannen werden gedood in de oorlog.

Terwijl er nu zo’n driehonderdduizend Oekraïense mannen van 40 jaar zijn, zijn er minder dan honderdduizend mannen van 25 jaar.

  Verslagen NAVO en Kiev zullen binnenkort zeggen: "Een bevroren conflict iemand?"

Omdat er zo weinig mannen en vrouwen in die reproductieve leeftijd zijn, zijn er ook maar weinig nieuwe baby’s. Onafhankelijk worden was een sociaal-demografische ramp voor Oekraïne die het land de komende honderd jaar zal achtervolgen.

Het Oekraïense leger kan geen jongere soldaten opstellen omdat er gewoon geen jongere mensen zijn. De paar duizend die nog steeds in Kiev rondhangen, zijn eigenlijk universiteitsstudenten van wie de kennis en dienstbaarheid de komende decennia nodig zullen zijn. Hen oproepen zou alle positieve perspectieven die Oekraïne nog zou kunnen hebben, om zeep helpen.

Nadat de Oekraïense regering er in opdracht van de VS niet in slaagde vrede te sluiten met Rusland, gaf de Russische president Vladimir Poetin zijn troepen het bevel Oekraïne te ‘de-militariseren en de-nazificeren’. Het was toen duidelijk dat het uitputten van het Oekraïense leger, en niet het innemen van het land, het belangrijkste Russische plan was.

De Oekraïense politieke en militaire leiding slaagde er niet in zich dat op de juiste manier eigen te maken. In plaats van zich te verdedigen achter verdedigbare linies, gaf het zijn troepen de opdracht om de Russische verdedigingslinies keer op keer aan te vallen. Het gevolg was dat de Russische verliezen minimaal waren, terwijl de Oekraïense verliezen alle verbeelding te boven gingen.

Dat dit slecht zou aflopen was te voorspellen.

Het is voorbij. Oekraïne en de mogendheden erachter hebben de oorlog verloren.

De Russische strijdkrachten voeren nu verkennende aanvallen uit langs de hele frontlinie. Wanneer een lokale Oekraïense verdedigingslinie zal falen, wat slechts een kwestie van tijd is, zullen ze doorbreken en nieuw terrein bestrijken. Die druppels die doorlekken worden een stroom, dan een rivier en een overstroming die het Oekraïense leger tot een volledige aftocht zal drijven.

  Nieuw idee: Verlaag de verwarming om de afhankelijkheid van Rusland te verminderen

De Oekraïense regering en haar medestanders kunnen dat nog voorkomen.

Maar dan moet ze wel de feiten op de grond onder ogen zien.

Oproepen om meer jongere Oekraïners op te roepen om te sterven is het tegenovergestelde van dat doen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin denkt niet dat het buitenlands beleid van de VS zal veranderen als Trump wordt herkozen (en hij heeft waarschijnlijk gelijk)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPatrick Lawrence: De banaliteit van propaganda
Volgend artikelZ-Dag in Kiev
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Tijd dat Zelensky met een geweer naar het front gaat. Samen met Rutte, Ollongren, Timmermans en de rest van de oorlogshitsers voor volk en vaderland.

  • Dat zie ik graag gebeuren zodat de Oekrainers naar huis kunnen en hun wonden kunnen likken.

   Ze hadden beter op kunnen staan tegen hun president dan tegen de Russen, want dan waren vele malen minder doden gevallen en was hun land nog nog fatsoenlijk om een goede boterham te verdienen en lagen ze niet onder de mijnen die nog vele slachtoffers zal gaan maken.

   • Juist STER ze zijn in 2014 gek gemaakt met een ondergravende USA inmengende woke belofte….je ziet wat je ervoor terug krijgt, laten wij volgende week verstandig stemmen zodat ons niet hetzelfde overkomt!!!

    • De hoop dat verkiezingen nog eerlijk zijn heb ik al jaren geleden opgegeven. Als verkiezingen de burger zouden helpen waren ze al lang verboden. De uitslag is al jaren geleden door onze globalistische engnekken vastgelegd.

 2. Ojee, zij die oorlog willen maken zich zorgen dat het kannonenvoer op is.
  Nou, dat is vervelend.
  Wie moet nu de kastanjes uit het vuur slepen ?

 3. Ik kwam weer langs die houten schuur te midden van evergreens van een motorclub waar aanvankelijk aan de weg de vlag van Oekraïne hing. Het zijn gezellige lui die af en toe een biertje drinken bij het kampvuur. Ik zag dat ze weer een heel stuk van hun heg hadden weggekapt, het was dus geen toeval maar een project. De gemeente had net in de buurt een hele weg machinaal ontdaan van bermbeplanting. Het zijn stoere lui die dol zijn op allerhande motoren. Hoe houd je ze aan de slag.

 4. Dat er iets aan de hand is lijkt mij wel. Waar rook is is vuur, het is oor verdovend stil rondom Oekraïne in de mainstream media. Dat betekent dat het dus slecht gaat met de Oekraïense zogenaamde tegenoffensie. Oekraïne zal niet kunnen leveren en/ of kunnen betalen terugbetalen dat is. Laten we niet vergeten dat dit een lening is en geen gift.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in