Rusland heeft zijn grootste raketaanval tot nu toe op West-Oekraïne gelanceerd, meer bepaald op de regio’s Lviv, Lutsk en Volyn, waarbij explosies de Poolse grensdorpen deden schudden

Ooggetuigen meldden dat het gebied meer dan twee uur lang werd gebombardeerd! bericht Warnews24/7

Het aantal succesvolle Russische raketaanvallen is verbazingwekkend en kan mogelijk een indicatie zijn van een aantal Oekraïense luchtverdedigingsproblemen, zoals een gebrek aan luchtdoelraketten, een gebrek aan AD en/of AD-bemanningen (Air Defense) die verhuisd zijn naar locaties ver weg van Russische luchtmachtdoelen.

De Oekraïense luchtverdediging kan doelen van strategisch belang niet langer beschermen!

Op een video is te zien hoe vier Russische raketten de ene na de andere de Oekraïense fabriek Yuzhmash bombarderen, een cruciale fabrikant voor het Oekraïense leger. De Oekraïense luchtverdediging kwam nooit in actie.

Daarnaast werd ook de Zweedse gigant SKF, gespecialiseerd in de productie van lagers, getroffen. Een woordvoerder bevestigde aan het Franse agentschap dat drie van zijn werknemers gedood werden bij een aanval gisteravond op zijn fabriek in de Oekraïense stad Lutsk.

In Lutsk werd ook een fabriek in Cherkassy Smela getroffen. Volgens de laatste informatie was dit een elektromechanische fabriek waar diesel- en elektrische locomotieven werden gerepareerd.

Daarnaast werd een fabriek getroffen die onderdelen voor vliegtuigmotoren produceert en repareert. Dit bedrijf heeft de afgelopen maanden verschillende orders gekregen van het Ministerie van Defensie van Oekraïne voor de reparatie en het onderhoud van AL-21F-3T motoren, die ook gebruikt worden in Su-24 bommenwerpers. Deze vliegtuigen zijn waardevol voor Kiev omdat ze aangepast zijn voor gebruik met Storm Shadow raketten.

Bekijk de video van het Russische spervuur van raketten tegen de Yuzhmash-fabriek.

Oekraïne-berichten - De leugens van het Westen worden steeds brutaler

De grootste raketaanval tot nu toe in West-Oekraïne

Oekraïense media meldden dat volgens voorlopige informatie de aanval van vandaag de grootste luchtaanval is in het westen van Oekraïne in de regio’s Lviv, Lutsk en Volyn sinds de Russische invasie van Oekraïne in februari 2022.

De luchtverdedigingssirenes loeiden ongeveer twee uur in heel Oekraïne, vanaf ongeveer 2 uur ’s nachts (lokale en Griekse tijd).

Drie mensen zijn overleden en velen zijn in het ziekenhuis opgenomen in Lutsk nadat het bedrijf werd getroffen, zei Yuri Pokhulyayko, een gouverneur in de Volyn regio, waarvan Lutsk het administratieve centrum is, in een Telegrambericht.

De regio Volyn, ten noorden van Lviv, grenst in het westen aan Polen, een NAVO-lidstaat.

Gebaseerd op de informatie tot nu toe, zijn er geen slachtoffers van de Russische luchtaanval in de regio Lviv, maar meer dan 100 huizen werden beschadigd en een speeltuin werd vernietigd.

“Er zijn veel raketten neergeschoten, maar er waren ook treffers in Lviv,” zei de burgemeester van de stad, Andriy Sandovi, via Telegram, en hij voegde eraan toe dat er orders waren gegeven om minstens één flatgebouw te evacueren waar brand was uitgebroken. Hij postte een video waarin te zien is dat er een krater is ontstaan voor een flatgebouw, waarin bijna alle ramen zijn gebroken.

De Oekraïense luchtmacht zei dat haar strijdkrachten 16 van de minstens 28 raketten die door Rusland zijn afgevuurd, hebben vernietigd. Het was nog niet bekend hoeveel raketten er op Lviv en Volyn waren afgevuurd.

Eerder zei de gouverneur van het district Lviv, Maxim Kozitsky, dat “veel Russische raketten” op weg waren naar het gebied.

Staat Oekraïne op het punt een tegenoffensief op Bakhmut te lanceren?

Video: De Russische aanval op Lviv.

Gigantisch bombardement op de Yuzhmash-fabriek in Dnepropetrovsk

In de nacht van 15 augustus lanceerden de luchtmacht en de Russische marine een krachtige gecombineerde aanval op Oekraïense doelen, waaronder de Yuzhmash-fabriek in de stad Dnepr (voorheen Dnepropetrovsk).

Opgemerkt moet worden dat het Oekraïense luchtverdedigingssysteem slechts in stilte toekeek hoe Russische raketten de productiefaciliteiten en het grondgebied van de strategische operatie “omploegden”.

Een ooggetuige, geschokt door wat er gebeurde, plaatste een video van Russische raketaankomsten bij deze specifieke Oekraïense fabriek, die veel raketten en ruimtecomponenten produceerde.

In totaal registreerden de video’s 4 raketaankomsten en de grote explosies die erop volgden.

Volgens de berichten werd het oude raketlaboratorium Yuzhmash aangevallen, evenals een werkplaats voor de productie van UAV- en raketsystemen.

Bekijk het Russische spervuur.

Russisch ministerie van Defensie: We hebben strategische ondernemingen van de Oekraïense militaire industrie aangevallen

“De strijdkrachten van de Russische Federatie hebben vanavond strategische operaties van de Oekraïense militaire industrie getroffen met zeer nauwkeurige lucht- en zeewapens,” zei luitenant-generaal Igor Konashenkov, een woordvoerder van het Russische Ministerie van Defensie.

“De aanval op de militair-industriële faciliteiten van Kiev was succesvol en alle doelen werden geraakt. Als gevolg van de aanvallen heeft het militair-industriële complex van Oekraïne aanzienlijke schade opgelopen.

Ook de bases van maritieme onbemande voertuigen werden geraakt. Kiev gebruikt deze voor terroristische aanvallen. In de buurt van het dorp Omelnik, in de regio Zaporizhzhya, vernietigde het leger een munitiedepot van de 43e Artilleriebrigade van Kiev.

In het gebied van de stad Kramatorsk, gelegen in het Donetsk deel van de Republiek Donetsk, hebben de Russische strijdkrachten met succes een commandopost van de Oekraïense troepen geraakt, evenals een elektronisch oorlogsvoeringsysteem en een luchtverdedigingssysteem,” concludeerde hij.

Ha-Ha-Ha, LOL :-)

Video van Zaporizja.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

In Oekraïne worden dode soldaten in stadsparken begravenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOorlogen in de nabije toekomst
Volgend artikelHet Westen vecht om zijn tanende hegemonie te behouden
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

11 REACTIES

 1. Het meest indrukwekkende, buiten de massale aanvallen van Rusland uiteraard, vind ik dat er zo weinig (gelukkig) burgerslachtoffers vallen.
  Het is een SMO en geen oorlog, dat begrijp ik, maar dan nog.
  Deze ongelofelijke vernietiging van heel Oekranazïe dat gepaard gaat met een gering aantal burgerslachtoffers, chapeau.

  • Mee eens. Ook het feit dat de fabrieken ’s nachts zijn aangevallen, wanneer er geen of weinig mensen aanwezig zijn, is veelzeggend. Uiteraard niet voor de dove oren van onze politici en hun propagandistische media.

 2. De 500000 burgerdoden komen inderdaad eerder vanuit ongetrainde obers, stucadoors, winkelbediendes, etc… die ongetraind naar het front gestuurd worden om in een loopgraaf afgeschoten te.worden door.eindeloze Russische artillerie.en drones. Bij de NPO weten ze dat het zo gaat, maar zwijgen ze bewust. Eigenlijk neemt alleen Frontnieuws het voor.de vrede op.

 3. Toch bedenking: in WOII bombardeerden de Engelsen bewust woonwijken bij de fabrieken en verschoonden die oorlogsmisdaden als “colateral damage”. Ze deden het opzettelijk omdat we nu weten, uit de memoires van Speer, dat de productiefaciliteiten van de SKF in Schweinfurt hersteld en in andere onderkomens verspreid terug voor 100% op gang was na drie weken. Maar bij het bombarderen daarna van burgerdoelen werden onvervangbare hoog gespecialiseerde technici gedood, soit de tienduizenden waaronder vrouwen, kinderen….

  • Dr Walter Thiel, de uitvinder/bouwer van de V2-raketmotor (Von Braun was “slechts” coördinator van de verschillende elementen, zoals besturing…) stierf tijdens het Engels bombardement van Peënemude op 17 oktober 1943.

 4. In de EU liggen de miljarden (ons belastinggeld) al klaar om, voornamelijk het westen van oekieland, her op te bouwen.
  Of hadden ze bij de EU gehoopt dat ze het rijke oosten terug in bezit zouden krijgen?
  Dat feestje gaat helaas voor het westen niet door. Rusland zal die gebieden nooit meer afstaan.
  Het platgegooide westelijk gedeelte mogen ze houden.

  • Vandaag op het nieuws: er word gekeken om de AOW af te schaffen…..iedereen wakker nu? We komen straks in een digitaal spaarpunten systeem met beperkte houdbaarheid, wat er aan geld is moet worden opgemaakt en daarom krijgen achterlijke zaken zoals immigratie en Oekraïne zoveel geld, zodat onze munt straks in elkaar dondert en alle rechten worden weggevinkt in een “nieuwe “economie”….krijg je digi tokens….voor de aangewezen artikelen….en daarna ben je ene nutteloze mond, mag je een gratis spuitje halen….

   Oekraïne is het opmaken van alle leger voorraden omdat er een totaal nieuwe oorlogsvoering en moraal komt….geen kogels meer die burgers omleggen maar microwave….en alle wapens die uit de legerarsenalen weg zijn kunnen ook niet meer door opstandige militairen tegen de nieuwe WEF macht worden gebruikt…we zien onze eigen genocide in opbouw….waarbij de kansen op verzet die we hebben worden afgesneden…stuk voor stuk, tot ieder van ons in een huis zit en wacht om te mogen wandelen

 5. Ja zoveel doden in het Kievregime, dat is gewoon heel de bevolking van bijvoorbeeld Utrecht, 400.000 doden, ben het ook eens met het feit dat oorlog alleen maar vernietigt, alles wat leeft gaat kapot en daar horen we de duurzame, groene politici niet over of over vrede en een gesprek voor dialoog, het heeft me allemaal wel aan het denken gezet, zouden anderen eens moeten doen, vooral zij die dit kunnen stoppen i.p.v. pleiten voor meer wapens en meer vernietiging!

  • Idiocratie ten top. Weg met die hap , als het de mensen nu niet duidelijk begint te worden , brand op hawai geen krant noch tv spreekt erover , dit terwijl er genoeg bewijs is dat dit op voorhand werd gepland .Nog nooit zon brand gesien , gaat tegen alle regels van de natuur in.

  • flardinga,
   Ik geef je de drie fases in het leven: Oorlog, Opbouw en een Rust Periode.. Daarna begint het weer van voren af aan, zolang Wij Mensen in het dualistische tijdperk zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in