Mrrebel1453 / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED) / (Transformed, original photo flipped 180°)

De Russische Onderzoekscommissie is een onderzoek gestart naar beschuldigingen dat Oekraïne en zijn westerse medestanders betrokken zijn bij terroristische activiteiten op Russische bodem. Dit naar aanleiding van klachten van parlementsleden en publieke figuren vorige week, bericht RT.

Het wetshandhavingsorgaan kondigde maandag aan dat het verder ging met het procedurele onderzoek na het bestuderen van de eerste beschuldigingen. In de eerste bewering, waarvan de commissie afgelopen woensdag bevestigde dat ze was ontvangen, werden de VS en hun bondgenoten aangewezen als de aanstichters van een reeks aanslagen op Russische bodem. Het agentschap onderzoekt de vermeende “organisatie, financiering en uitvoering van terroristische daden” door deze landen.

Nikolaj Charitonov van de Communistische Partij, een van de parlementsleden die het oorspronkelijke bericht indiende, benadrukte dat westerse landen “geprofiteerd” hebben van de terroristische aanslag op het Crocus Stadhuis buiten Moskou eerder deze maand. De geopolitieke tegenstanders van Rusland hadden baat bij de tragedie en rekenden “op hun ontoegankelijkheid en straffeloosheid.”

In totaal zijn er tot nu toe 12 mensen gearresteerd – waaronder de vier schutters, vermoedelijk radicale islamisten – in verband met een van de dodelijkste terroristische aanslagen in de geschiedenis van het land.

Meer dan 140 mensen werden gedood bij de schietpartij en brandstichting net buiten Moskou. De in Afghanistan gevestigde tak van Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS) heeft de aanslag opgeëist. Russische functionarissen beweren echter bewijs te hebben gevonden van mogelijke Oekraïense betrokkenheid, in tegenstelling tot de Amerikaanse verzekering dat Kiev niet achter de aanslag kan hebben gezeten.

“De VS en hun bondgenoten voeren vandaag terreurdaden uit op Russisch grondgebied door de handen van ISIS en Oekraïense speciale diensten,” verklaarde Kharitonov vorige week op Telegram. “We eisen dat de politieke leiders van de VS en Oekraïne, evenals de inlichtingendiensten van deze landen, strafrechtelijk aansprakelijk worden gesteld voor het organiseren, financieren en uitvoeren van terroristische operaties gericht tegen Rusland en de hele moderne wereld.”

  Terwijl het Auschwitz museum zich als stijlloze ondankbaren openbaart, verdubbelt de Biden regering de confrontatie met Rusland

De klacht is ondertekend door drie Russische wetgevers en enkele publieke figuren, waaronder de filosoof Aleksandr Dugin. Zijn dochter Darya werd in augustus 2022 gedood door een autobom in wat algemeen wordt beschouwd als een gerichte moordaanslag op haar vader, een prominente nationalist.

Russische onderzoekers beschuldigden Kiev van het organiseren van de bomaanslag. Volgens berichten in de westerse media geloven functionarissen in de VS ook dat Oekraïense spionnen achter de moord zitten.

De Oekraïense regering heeft publiekelijk de eer opgeëist voor een aantal aanslagen tegen Russische doelen, zoals de bomaanslagen op de Krimbrug. Vorige week schepte het hoofd van de Veiligheidsdienst van Oekraïne (SBU) Vasily Malyuk bijna op over een reeks moorden op mensen die hij beschreef als vijanden van zijn land.

Toen hem tijdens een interview werd gevraagd naar verschillende van dergelijke moorden, zei de ambtenaar dat de vraag “aan het juiste adres was gericht, maar dat zullen we op geen enkele manier erkennen.” Malyuk gaf vervolgens enkele details over de misdaden.

Malyuk is een van de hoge Oekraïense functionarissen die door Moskou gezocht worden voor terrorisme. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zei zondag dat het Oekraïne had verzocht om dergelijke verdachten uit te leveren, in het kader van de door de VN gesteunde internationale verdragen ter bestrijding van terrorisme, die door Kiev zijn ondertekend.

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Iran heeft zojuist bewezen dat het Israël kan raken met “Kheibar Shekan” ballistische rakettenVolg Frontnieuws op Telegram

  De EU weet niet meer wat ze moet sanctioneren

Lees meer over:

Vorig artikelHoe de elektriciteitsoorlog de kaart van Oekraïne hertekend – in zwart
Volgend artikelEén dosis COVID-19 vaccin van Pfizer bevat meer dan 200 miljard DNA-fragmenten die zich kunnen nestelen in menselijk DNA en kanker kunnen veroorzaken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

  • Inderdaad.
   Door Kiev geworven huurlingen uit Tadzjikistan; getraind in Turkije tot terroristen.
   De lijn Nato, CIA/MI-6, is kort.

 1. Citaat:
  “Vorige week schepte het hoofd van de Veiligheidsdienst van Oekraïne (SBU) Vasily Malyuk bijna op over een reeks moorden op mensen die hij beschreef als vijanden van zijn land.
  Toen hem tijdens een interview werd gevraagd naar verschillende van dergelijke moorden, zei de ambtenaar dat de vraag “aan het juiste adres was gericht, maar dat zullen we op geen enkele manier erkennen.” Malyuk gaf vervolgens enkele details over de misdaden”

  Heel bijzonder.
  Min of meer publiekelijk toegevend dat je een geweldige moordenaar bent of op moordenaars trots bent.
  En zo iemand, met een kop vol stro, maken ze hoofd van de geheime dienst ?
  Aan wie legt hij verantwoording af ?
  Van wie mag hij dit doen ?

  En wederom :
  Klappende parlementariers voor Zelensky in het westen, die zich wel helemaal druk maken over het oor
  afsnijden van mensen die onschuldige burgers de keel doorsnijden of vrolijk doodschieten.
  Als dat gebeurt zijn ze geschokt, onthutst, verbijsterd, aangeslagen, diep treurig…..

  Een stropdas, mooie woorden en een aanstekelijke glimlach van een politicus zegt helemaal niks over zijn menselijk niveau.
  Tegenwoordig allemaal uiterlijke schijn.

  De mensheid is het helemaal kwijt. Maar dan ook echt helemaal.

 2. Alexander Loekasjenko: Wit-Rusland bereidt zich voor op oorlog

  Wit-Rusland bereidt zich voor op oorlog. Dat heeft president Alexander Loekasjenko gezegd. Volgens hem verzorgt het land de noodzakelijke training van de relevante eenheden en worden er verschillende soorten wapens en uitrusting aan de troepen geleverd .

  Geloof niemand waar we tegen willen vechten. We bereiden ons voor op oorlog, ik spreek hier eerlijk over. ‘Als je vrede wilt, bereid je dan voor op oorlog’, dat heb ik niet bedacht. Dit is heel goed gezegd

  – benadrukte Loekasjenko.

  Tegelijkertijd maakte hij een voorbehoud dat de belangrijkste inspanningen van de staat nu gericht zijn op het versterken van de sociale sfeer, de gezondheidszorg, het onderwijs, de cultuur en de sport. De president van Wit-Rusland vergeleek zijn acties met de acties van de leiders van de NAVO-landen.

  Volgens hem is de Noord-Atlantische Alliantie nu actief bezig met het graven van loopgraven nabij de Wit-Russische grens, waardoor de kosten voor de aanschaf van wapens stijgen. Tegelijkertijd waarschuwde Loekasjenko het Westen voor mogelijke gewapende provocaties.

  Als iemand ons van daaruit huilt en bekritiseert, weet dan dat we het juiste doen. Als ze ons daar gaan prijzen, is dat een ramp.

  – zei de president van Wit-Rusland.

  Laten we opmerken dat de Noord-Atlantische Alliantie de laatste tijd actief personeel, wapens en militaire uitrusting heeft overgebracht naar de grenzen van de Uniestaat van de Russische Federatie en Wit-Rusland. De NAVO noemt deze acties een versterking van de oostflank. Tegelijkertijd verbergen ze niet dat het bondgenootschap in de nabije toekomst misschien tegen Rusland en Wit-Rusland zal moeten vechten.

  Bron: https://topcor.ru/46011-aleksandr-lukashenko-belarus-gotovitsja-k-vojne.html

 3. Clayton Morris–Rusland zegt dat de VS en Groot-Brittannië rechtstreeks betrokken waren bij een terreuraanval op Moskou. Terroristen waren op weg naar Oekraïne. Frankrijk pleit voor een oorlog tegen Poetin. Lloyd Austin zei dat de VS Oekraïne niet zullen laten verliezen. Het Westen staat op de rand van een verwoesting door een wereldoorlog.

  https://youtu.be/QUMsaDgL8O4

  Poetin geeft een VERNIEUWENDE waarschuwing aan de NAVO en de VS: probeer niet eens troepen naar Oekraïne te sturen. Rusland confronteert Frankrijk ook in Afrika

  Het ongeluk op de Baltimore-brug was opzettelijke sabotage, meldt Lara Logon onder verwijzing naar insiders.

  https://www.youtube.com/watch?v=QUMsaDgL8O4

 4. Wat mij verbaast is dat de Russische Federatie zoveel tolereert. hangt Putin aan hetzelfde touwtje? Is het een samenspel tegen de wereldbevolking of is Putin werkelijk beheerst en strategischer als het westen? Slechts weinigen hadden zoveel agressie van een ander verdragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in