Foto Credit: John Helmer

De elektrische oorlog, die in zijn eerste fase begon in september 2022, is nu zijn tweede en laatste fase ingegaan – definitief, dat wil zeggen, voor Oekraïne.

Dit is strategisch; in Europa is nog nooit oorlog gevoerd zoals nu. De generale staf en politici van de VS en de NAVO zijn compleet verrast. “De Oekraïners bouwen Maginot- en Siegfried-linies volgens de instructies van hun buitenlandse adviseurs,” aldus een Moskouse analist, “alsof het Russische offensief zal bestaan uit mannen, artillerie en tanks die over het landschap naar Kiev rennen. Maar dat hoeft niet. Het offensief tegen de Oekraïense elektriciteit kan niet bij deze linies worden gestopt,” schrijft John Helmer.

Zonder effectieve verdediging van de elektriciteitscentrales, distributieknooppunten en netwerklijnen wordt de stroom van het regime in Kiev in het hele land tegengehouden; de grote Russische steden in het oosten – Odessa, Charkov, Dnjepropetrovsk – worden geblokkeerd en de bevolking wordt gedwongen te evacueren; de bevoorrading van de NAVO-bondgenoten wordt afgesneden aan de grenzen, die nu blootstaan aan de omkering van de stroompieken die de centrales en netwerken van Zuid-Polen, Roemenië en Moldavië bedreigen. Zelfs Europees en Amerikaans geld voor het regime van president Vladimir Zelensky heeft elektriciteit nodig om te kunnen bewegen.

“De Russische generale staf denkt elektrisch,, zegt een NAVO-veteraan en expert in het toepassen van elektrotechniek op oorlog. “De manier waarop de aanvallen zich ontvouwen zorgt ervoor dat de Oekraïners veel moeten schakelen. Iedereen die iets weet over het schakelen van hoogspanning begrijpt dat hoe meer dat gebeurt, hoe groter de kans is dat er een of andere fout optreedt, inclusief pieken of transiënten. Dus vandaag genoeg stroom laten staan zodat de Oekraïners morgen schakelaars kunnen omzetten, kan deel uitmaken van het plan.”

“Zelfs als de Fransen/NAVO een inzet in Oekraïne plannen, waar zullen ze dan op inzetten?” voegt de militair ingenieur toe. “Als het huidige Russische aanvalsplan schommelingen van 300+ volt veroorzaakt, is het niet eens veilig om een mobiele telefoon aan te sluiten. We kunnen veilig aannemen dat allerlei apparaten en andere dure elektrische of elektronische apparatuur vernietigd zijn in de getroffen gebieden. Zelfs als de elektriciteitsmonteurs erin slagen om de stroom weer aan te krijgen, zijn miljoenen verlichtingsarmaturen, vooral de elektronische/LED-varianten, doorgebrand. Diagnostische apparatuur (medisch en technisch), procesinstrumenten, programmeerbare logische controllers, voedingen, omvormers, frequentieregelaars, bankmachines, computergestuurde kassa’s, koelapparatuur zijn opgebrand”

“Wie weet wat daar gebeurt. Het moet een chaos zijn, en als dat niet zo is, dan zal het dat snel zijn.”

De Russische generale staf laat niet van zich horen. De dagelijkse briefing over de operaties van het Ministerie van Defensie – geblokkeerd voor een groot publiek in de VS en de geallieerden – concentreert zich op de vijf gevechtsgroepen, West, Zuid, Oost, Centrum en Dnjepr; en hun operationele richtingen langs de contactlijn in de Donbass; op dit moment zijn dat Kupyansk, Donetsk, Avdeyevka, Zuid-Donetsk en Kherson.

Afgelopen vrijdag begon de briefing bijvoorbeeld bijna nonchalant: “Vannacht [29 maart] hebben de strijdkrachten van de Russische Federatie een groepsaanval gelanceerd met zeer nauwkeurige langeafstandswapens in de lucht, op zee en op het land, waaronder aeroballistische hypersonische Kinzhal-raketten, evenals onbemande luchtvoertuigen, op energiefaciliteiten en luchtverdediging van de strijdkrachten van Oekraïne. De doelen van de aanval zijn bereikt. Alle objecten zijn getroffen.”

De volgende dag, 30 maart, werden in de regio Poltava opslagplaatsen voor petroleum en stookolie vernietigd, die werden verspreid om ze af te schermen van aanvallen en die nodig zijn om de noodgeneratoren van energie te voorzien. Op zondag 31 maart meldde het Ministerie van Defensie in Moskou ook dat de gasopslag en gasproductie rond Lvov onder vuur lagen. “De Russische luchtmacht voerde een groepsaanval uit met hoge-precisiewapens op de faciliteiten van de energie-infrastructuur en de gasproducerende industrie van Oekraïne. Als gevolg van de aanval werd het werk van de bedrijven van de defensie-industrie voor de productie en reparatie van wapens, militaire uitrusting en munitie verstoord. Alle doelen van de aanval zijn bereikt. De objecten zijn getroffen.”

De gedetailleerde doelwitten van de elektrische oorlogscampagne zijn te vinden bij de Russische militaire bloggers die hun verslagen en kaarten samenstellen uit een reeks Russische en Oekraïense bronnen, waaronder videoclips van bewoners in de doelsteden.

  De "vleesmolen" van Peski: Hoe de Oekraïense leiding haar soldaten opoffert

De westwaartse uitbreiding van de raket- en droneaanvallen omvatte Khmelnitsky, Rivne en Burshtyn, rond de Galicische hoofdstad Lvov, in deze kaart en samenvatting van Militarist van 29 maart.

KAART VAN RUSSISCHE AANVALLEN OP DOELEN ELEKTRICITEITSCENTRALES IN OEKRAÏNE, 29 MAART

Bron: https://t.me/infantmilitario/123071

“Oekraïne stevent af op een definitieve energiecrisis”, meldde Militarist op 30 maart. “In het oosten en westen worden thermische centrales één voor één uitgeschakeld door de belangrijkste turbine- en generatorgedeelten volledig te verwoesten. Stuwdammen begonnen ook van zuid naar noord in te storten. Verwacht wordt dat alle dammen en thermische centrales in de nabije toekomst buiten werking zullen worden gesteld. De Oekraïense militaire industrie zal zowel door directe aanvallen als door de energiecrisis vernietigd worden. De mogelijkheid van door de NAVO gesteunde binnenlandse productie en onderhoud zal ook worden uitgesloten. Het is dus mogelijk dat de logistieke infrastructuur in de achterhoede niet opgewassen is tegen de gebeurtenissen aan het front.”

De gebruikte Russische munitie is overweldigend; dit wordt bevestigd door Oekraïense rapporten. Tactisch gezien worden drones in zwermen gelanceerd, de eerste golf om de luchtverdedigingsraket- en artilleriesystemen rond de elektriciteitsdoelen te identificeren en activeren; in de tweede golf vallen drones en raketten hun doelen aan. Volgens Oekraïense gegevens werden in slechts twee dagen van 22 tot 24 maart 208 kruisraketten en onbemande vliegtuigen (UAV’s) afgevuurd op de energievoorzieningen van het land.

REGIO OEKRAÏNE KAART VAN BEVESTIGDE DOELWITTEN VAN ELEKTRICITEITSCENTRALES, UITVAL, 22-24 MAART

Bron: https://t.me/infantmilitario/122995

De ontoereikendheid van de Oekraïense en NAVO-verdedigingsmiddelen wordt verklaard door een Russische bron, die beschrijft hoe de langeafstandsraket X-101, die vanuit de lucht wordt gelanceerd, is aangepast. “De granaatkop is bijna verdubbeld en is nu niet 450 kg, maar 800 kg. Hiervoor moest een deel van de brandstoftank worden opgeofferd. Maar gezien de grootte van Oekraïne en het bereik van de X-101, zal de raket zijn effectiviteit niet verliezen tegen doelen van energiesystemen, zoals de Dnjepr waterkrachtcentrale (HPP). Blijkbaar was het een van de eerste ontvangers.”

Het sleutelen, testen en lanceren is een constant Russisch proces; er is niets vergelijkbaars aan de Amerikaanse, Franse of Europese kant, hoewel het bewapenen van elektriciteit niet nieuw is. Het Irakese leger deed het tegen Iran in februari 1984 toen hoogspanningskabels in het Vismeer ten oosten van Basra werden gegooid, waardoor Iraanse soldaten die het meer probeerden over te steken werden geëlektrocuteerd. De Russen hebben de mogelijkheid om drones te gebruiken om draden op bovengrondse kabels te laten vallen en ze op de grond te laten neerkomen in de buurt van Oekraïense opstellingen, versterkingslinies of de terugtrekroutes naar het westen.

Russische bronnen geloven ook dat er een nieuw drone-wapen wordt ontworpen om omgekeerde stroomstoten langs de Oekraïense hoogspanningslijnen te veroorzaken, waardoor het binnenlandse Oekraïense transmissienetwerk volledig wordt uitgeschakeld en de stroom terugvloeit naar de bronnen van vervangende elektriciteit uit Polen, Roemenië en Moldavië.

KAART VAN OEKRAÏNE MET IMPORTBRONNEN VOOR VERVANGENDE ELEKTRICITEIT

Totale maximale stroombroncapaciteit geclaimd uit import 3.890 kV. Bron: https://kyivindependent.com

KAART VAN HOOGSPANNINGSTRANSMISSIELIJNEN IN OEKRAÏNE DOELWIT VAN RUSSISCHE DRONES

Klik op de afbeelding om te vergroten. Sleutel: blauw=750kV transmissielijn; oranje=330kV transmissielijn;rood=750kv transmissielijn. Vanuit het zuiden sturen Moldavië en Roemenië stroom; om dit af te snijden en de grensoverschrijdende bron te bedreigen, is het doelwit de 750kV lijn (geel) net ten westen van het Artsyz SS knooppunt die noordwaarts verbonden is met de Pivdennoukrainska NPP. De Poolse lijn (in rood) is kwetsbaar voor een inslag ten westen van Rivne. De lijnen van en naar Hongarije en Slowakije kunnen het doelwit zijn ten zuiden van de Zapadnoukrainska SS. De Slowaakse en Hongaarse bronnen zijn waarschijnlijk geen doelwit, het Oekraïense netwerk dat hun stroom distribueert wel. De drone om deze elementen aan te vallen is ontworpen als een explosieve inductor, die op de hoogspanningslijnen wordt geplaatst en ermee verbonden wordt om spanningspieken en -dips te produceren, zodat wanneer de Oekraïense ingenieurs van het elektriciteitsnet reparaties proberen uit te voeren, de stroomonderbrekers of schakelaars sluiten, de door de drone veroorzaakte pieken de circuits in de transmissielijnen zullen opblazen.

Boris Rozhin, die de militaire blog Colonel Cassad publiceert, heeft de vernietiging van de generatoren ten oosten en westen van Kiev per 30 maart in kaart gebracht.

  Salvation Army of Ukraine heeft staatswebsites gehackt en opgeroepen tegen Zelensky te vechten
Bron: https://t.me/boris_rozhin/118499

“Bijgewerkte gegevens over de staat van thermische centrales in Oekraïne. In 2021 controleerde Oekraïne 13 thermische centrales (voorheen GRES) met een totaal geïnstalleerd vermogen van ongeveer 22,3 GW. Tijdens de gevechten kwamen 4 thermische centrales met een totaal geïnstalleerd vermogen van ongeveer 6,7 GW onder controle van de Russische Federatie. De beschadigde Kurakhovskaya TPP in de frontliniezone – 1,4 GW – is volledig stilgelegd. Een vertegenwoordiger van DTEK zei dat op 22 maart 2024 de Burshtyn en Ladyzhinskaya TPP’s volledig werden vernietigd – respectievelijk 2,3 en 1,8 GW, en Centrenergo meldde de volledige vernietiging van de Zmievskaya TPP – nog eens 2,2 GW. Oekraïne heeft dus minstens 14,5 GW verloren van de thermische centrales die in 2021 in bedrijf waren. Op dit moment is de omvang van de schade onduidelijk van ten minste twee andere thermische centrales die zijn aangevallen – Pridneprovskaya en Krivoy Rog. Bijgevolg blijven er 9 thermische centrales onder Oekraïens beheer over, waaronder 4 vernietigde, 2 minstens beschadigde en 3 thermische centrales die waarschijnlijk onaangetast zijn. De totale geïnstalleerde capaciteit van 5 ‘voorwaardelijk in leven’ is ongeveer 7,8 GW, maar waarschijnlijk veel minder, rekening houdend met stakingen in de thermische centrales Pridneprovskaya en Krivoy Rog.”

Wat is er op dit moment nog over van het Oekraïense energiesysteem, en wat kan er nog overleven als de intensiteit van de Russische campagne nog enkele weken aanhoudt?

Volgens Rozhin is vanaf zondagavond “het grootste deel van Oekraïne afhankelijk van vier belangrijke energiebronnen: De Zuid-Oekraïense kerncentrale, de centrale in Kiev, Vinnitsa 750 kV en Moldavische doorvoer. De totale opwekking is ongeveer 8 GW, maar zelfs dit voorziet niet in alle behoefte aan energie, dus nu is het weer van groot belang voor de vijand voor de productie van alternatieve energie (zon, wind).”

“De zoetste doelen”, meldde Readovka.ru op 30 maart, “zijn de hoogspanningsstations van 750/330 kV, evenals de grensstations waar de energieoverdracht vanuit de EU doorheen gaat. Allereerst hebben we het over het onderstation Zapadnoukrainskaya in de regio Lvov.”

“Er zijn in totaal 141 transmissieonderstations in Oekraïne,” merkt de bron van de westerse militaire ingenieur op. “Het ligt helemaal niet buiten de Russische mogelijkheden om ze te vernietigen. Evenmin is het buiten hun vermogen om de zendmasten te vernietigen, de lijnen kort te sluiten, de synchronisatieapparatuur te verknoeien, enzovoort.”

De Oekraïense media en persberichten van het nutsbedrijf DTEK bevestigen de kwetsbaarheid, vooral nu het land de periode juni-juli nadert met een maximaal stroomverbruik in de zomer. Rollende black-outs worden ingesteld, dan weer opgeheven, dan weer ingesteld, volgens de aankondigingen aan binnenlandse consumenten. Dit betekent dat de nutsbedrijven en reparateurs het steeds moeilijker vinden om het tempo van de aanvallen bij te houden.

In Charkov bijvoorbeeld betekenen de huidige stroomonderbrekingen van vier uur of meer dat voedsel in koelkasten bederft, telefoons uitvallen, het internet uitvalt en diensten vastlopen. Zodra de voorraden vloeibare brandstof slinken – deze worden ook aangevallen – zullen de noodgeneratoren niet meer draaien en zal het voedsel dat er is wegrotten in de supermarkten.

Dit is een soort belegering via elektriciteit. Het regime in Kiev zal niet in staat zijn om de oostelijke steden te versterken of opnieuw te bevoorraden en er zal geen Russische opmars over de grond plaatsvinden; geen gevechten in Mariupol, Bakhmut of Avdeyevka; geen elektriciteit tot de capitulatie.

De militaire bronnen waarop de milbloggers zich baseren waarschuwen ook: “Ja, de schade is meer dan ernstig,” aldus Rozhin, “maar je moet niet alle verklaringen van de vijand over de ontvangen schade op geloof aannemen, want het is gunstig voor hem om de schade te overschatten en aan onze kant de indruk te wekken dat het werk gedaan is en we dus de doelen die al ernstige schade hebben opgelopen, maar hersteld kunnen worden, niet zullen afmaken.”

De elektrische oorlog is een operatie om de steden te omzeilen waarvan de Oekraïners en hun militaire staf van de VS en de NAVO geloven dat ze binnenkort doelwitten zullen zijn voor een directe Russische aanval. De versterkingslinies zien er als volgt uit:

  Hegemon VS en zijn westerse vazallen: Een ongeëvenaarde bedreiging voor de mensheid

FORTIFICATIELIJNEN AANGELEGD VOOR KIEV, DNIEPROPETROVSK

Bron: https://t.me/boris_rozhin/118484

Een westerse militaire bron gelooft, net als Russische bronnen, dat de Russische generale staf geen directe aanvallen op steden zal uitvoeren en over de nieuwe vestingwerken heen zal springen of ze zal omzeilen. Waar ze gebouwd zijn ten oosten van Dnjepropetrovsk en ten noorden van Kiev en Tsjernigov, vermoedt de bron, “hebben de Oekraïners een Siegfriedlinie gecreëerd die de Russen later tegen hen zullen gebruiken. Sommige van de vestingwerken staan de verkeerde kant op, maar de drakentanden, het prikkeldraad en de greppels zullen prima werken als het tijd is om de DMZ af te dwingen.” Lees dit voor meer informatie over hoe de gedemilitariseerde zone zal worden getekend.

Inlichtingenrapporten van de NAVO, blijkbaar uitgelekt door de Fransen ter ondersteuning van de hints van president Emmanuel Macron om nieuwe Franse, Poolse en Baltische troepen in te zetten bij de nieuwe versterkte linies, worden verworpen door bronnen in Moskou; zij waarschuwen dat de Fransen, net als de Amerikanen in Kiev en Brussel, niet de intelligentie hebben om onderscheid te maken tussen kracht en schijn.

Let op de Franse pijlen van “mogelijk groot Russisch offensief in juni 2024”. Bron: https://www.intelligenceonline.com/ Intelligence Online wordt uitgegeven in Parijs door een groep die beweert “dat we niet cultureel partijdig zijn, noch ten aanzien van de belangen van Frankrijk, noch ten aanzien van die van de derde wereld…. We zijn erg voorzichtig om geen ‘nationale’ positionering te hebben”.

Een westerse militaire waarnemer is het hiermee eens. “Mijn lezing is dat de Generale Staf bezig is de NAVO- en Oekraïense strijdkrachten ten westen van de Dnjepr vast te binden; een geloofwaardige troepenmacht samen te stellen om elke NAVO-zet die Kaliningrad bedreigt te ontmoedigen; ervoor te zorgen dat het Wit-Russische grondgebied veilig is voor het soort invallen dat we in de regio Belgorod hebben gezien.” Ze geven ook aan wat de Amerikanen en Fransen niet in het openbaar kunnen toegeven, namelijk dat de NAVO-strijdkrachten zo zwak zijn in termen van mankracht, uitrusting, munitie, luchtmacht en inzetcapaciteit dat de Russische en Wit-Russische strijdkrachten de capaciteit hebben om het veld te kiezen en te domineren op een full spectrum basis wanneer ze maar willen.”

“De strategie”, herhaalt de westerse militaire bron, “is om meer NAVO-troepen naar de zones te lokken die snel gedeëlektrificeerd worden en waar ze binnenkort geen bevoorrading of ontsnapping meer zullen hebben. Het verlies van elektriciteit in Charkov plaatst de Oekraïense en buitenlandse bunkers en troepen in positie nu al tegenover de burgers van de stad voor toegang tot stroom, licht, alles. Het wordt een onbestuurbare situatie. Dat is de strategie.”

“Het onuitgesproken Russische advies is voor de Fransen, Polen, enz. om zich te beperken tot aanstellerij en grootspraak, tenzij ze grote voorraden lijkzakken en kaarsen hebben klaarliggen.”

OPMERKING: De hoofdafbeelding toont een nachtelijke aanval door drones in de regio Odessa op 30-31 maart. Volgens het rapport van Rozhin “vielen de Russische strijdkrachten energie-infrastructuurfaciliteiten aan in de regio Odessa. Coördinaten: 46.6995149, 30.9316853. Tijdens de aanval werd de Ajalyk 330 PS ten noordoosten van Odessa buiten werking gesteld. Na de aanval zat het grootste deel van Odessa en de nabijgelegen nederzettingen zonder elektriciteit. Er was een krachtige brand op het grondgebied van de faciliteit, wat ook wordt bevestigd door thermische satellietindicatoren. Door de toegebrachte schade is het niet mogelijk om stroom naar de stad over te brengen vanuit de Zuid-Oekraïense kerncentrale in de regio Nikolajev. Coördinaten: 46.4538478, 30.3870876. Een andere slag werd toegebracht aan een van de twee autotransformatoren van het Novoodesskaya 330 kV substation… Als gevolg van de inslagen is de situatie met de elektriciteitsvoorziening van Odessa kritiek geworden: er is geen lokale opwekking en de stroom van de Zuid-Oekraïense kerncentrale bereikt de stad gewoonweg niet.”

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Oekraïense voorbereidingen op het Russische Armageddon: Dubbele verdedigingslinie in Chernihiv Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWe zijn nog maar één stap verwijderd van een apocalyptische oorlog in het Midden-Oosten
Volgend artikelRusland onderzoekt mogelijke banden VS met terreuraanslagen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. Ik wil echt niet alles naar de vaxx spinnen, maar als ik lees

  “Als het huidige Russische aanvalsplan schommelingen van 300+ volt veroorzaakt, is het niet eens veilig om een mobiele telefoon aan te sluiten.”

  Dan denk ik gelijk 5g en grafeen in de vaxx. Wat zou er gebeuren als 5g even gaat pieken. Al dan niet met opzet. En voor de rest ben ik de oorlog daar zat. En het land in het donker zetten is inhumaan. Schiet elkaar lekker in het veld kapot en hou het daarbij. Of ga praten.

  • Als één wil praten moet de ander luisteren.
   Als de ander luistert, maar Jonson komt in opdracht van Amerika vertellen dat er niet geluisterd mag worden, dan blijft er nog één ding over en dat is het licht uit doen…!!!!!

   • 👏👏👏Prima Antwoord op holle bolle gij… die anderen zegt wat te doen…als is de redenering van 5G wel erg sterk.. behalve,.. 4G is dan ook niet veilig… maar wat Oprecht zegt is gewoonweg het ènige juiste.. maar wie niet luisteren wil moet boeten..end of Story…

  • Beste Gijp,

   Wat erg, dat je de oorlog zat bent. Ik leef met je mee.

   Ik kan me niet aan de indruk onttrekken da het feit dat nu de energie-infrastructuur wordt uitgeschakeld alles heeft te maken met de Oekraïnse droneaanvallen op burgerdoelen: de Russische olieopslag. Op zich begrijpelijk, als de ene partij de bakens verzet, gaat de andere partij daarin mee. Ik kan het de Russen niet kwalijk nemen. Jij wel?

  • Gijp,
   daar hebben ze de Russen niet voor nodig, ze doen G5 pieken zelf al sinds 2020.
   Je trapt er weer in dat het vingertje naar de Russen wijst.

   • Nee hoor, ik wijs naar niemand. Ik kijk alleen naar mijn eigen portemonnee. Gierende inflatie, energieprijzen zijn nog steeds krankzinnig hoog. Daarom ben ik het zat, als ze elkaar kapot willen schieten ben ik niet in de positie om ze tegen te houden. Tandje erbij jongens. Maar niet over mijn rug.

    • Houd ze dan zelf maar tegen…denk dat je teveel Marvel Comics leest,..en dat jij de Superman bent…tandje bij..😅💭

    • Die gierende inflatie heeft niets met de strijd in Banderaland van doen. Dat is een WEF plan dat door Ruttler en Co en hun terroristische extremisten van Groen(Bruin)-Links keurig uitgevoerd wordt.

 2. Ook in europa zou het licht wel eens uit kunnen gaan.
  Oorzaak:
  De uiteindelijke oorlog met Rusland.
  Economische degradatie van het westen.
  Omdat onze criminele organisaties het gewoon leuk vinden.
  Het is allemaal een lange adem, met een teleurstellend einde.
  Succes allemaal 🙏🪓🔥🎯💪

 3. Wie stopt deze westerse waanzin? Is er nou echt niemand in het zgn democratische Westen die nog een klein beetje gezond verstand en inziet dat het verlenging van deze usa proxy oorlog alleen maar nog meer slachtoffers en nog meer vernieling aan infrastructuur en gebouwen zal brengen. Ook binnen Europa zelf, waar de 13 of 14 krankzinnige sancties vanuit Brussel tegen Rusland de deindustralisatie van Europa teweeg brengt. Zien die idioten niet wat er in Duitsland gebeurt? De rest van de Europese industrie volgt vanzelf. Naar de donder dus!
  Zijn de zgn westerse betweters in usa, navo kliek en binnen de EU zooi , zo verstard in hun denken dat zij Rusland kunnen verslaan? Zitten die idioten nu echt in hun waanzinnige droomwereld? Volledig geblinddoekt? Of volgen zij de opdrachten vanuit usa om Europa voor de derde keer om zeep te helpen?
  Streef verdomme naar vrede ipv deze voortdurende waanzin.

 4. klimaatministerJetten zal de vindingrijkheid van de Oekraïeners prijzen, omdat zij zelfs in oorlogstijd het energieverbruik drastisch weten te beperken.

  • Klimaatridder & lid van de Trilateral Commission (1973) Rob Jetten ging in de kerstvakantie met z’n vriend naar Máxima’s geboorteland op vakantie en het woord vliegschaamte komt in zijn woordenboek blijkbaar niet voor.
   Jetten is de zoveelste vos die de passie preekt.

 5. 👏👏👏Prima Antwoord op holle bolle gij… die anderen zegt wat te doen…als is de redenering van 5G wel erg sterk.. behalve,.. 4G is dan ook niet veilig… maar wat Oprecht zegt is gewoonweg het ènige juiste.. maar wie niet luisteren wil moet boeten..end of Story…

 6. Het westen escaleert om de aandacht af te leiden van hetgeen nu bekend wordt over de handelwijze van de regeringen in de verschillende westerse landen inzake de Covid ‘pandemie’. De over sterfte en de explosieve toename van ernstige ziektes kan men ook niet langer manipuleren en bagatelliseren. Dat de oorlog in de Oekraïne verloren is wordt ook steeds meer bekend. Het escaleren is m.i. pure paniek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in