Администраия президента России / attribute www.kremlin.ru. / Wikimedia / (CC BY 3.0 DEED)

De Oekraïne-crisis is van existentieel belang voor Rusland, vertelde president Vladimir Poetin zondag aan verslaggever Pavel Zarubin, terwijl het voor de NAVO slechts een tactische kwestie is, bericht Infowars.

Hij legde uit dat het belangrijkste doel van zijn diepe duik in de geschiedenis van het land tijdens een interview eerder deze maand met de Amerikaanse journalist Tucker Carlson was om het westerse publiek een kans te geven om de denkwijze van Moskou over de kwestie te begrijpen.

Poetin gaf toe dat het “niet gemakkelijk” is voor westerse kijkers om alle details van de 1000-jarige geschiedenis van Rusland te begrijpen, vooral voor Amerikanen, wier land pas 300 jaar bestaat.

De president zei echter dat hij het belangrijk vond dat het westerse publiek “begrijpt hoe wij denken… begrijpt hoe gevoelig en belangrijk deze kwestie [Oekraïne] is voor ons land.”

Voor hen gaat dit over het verbeteren van hun tactische posities. Maar voor ons is dit het lot. Dit is een kwestie van leven en dood.

De Russische president voegde eraan toe dat dit de kernboodschap was die hij naar het Westen wilde sturen. “Of het heeft gewerkt, is niet aan mij om te beoordelen,” voegde hij eraan toe.

Tijdens het twee uur durende interview met Carlson, dat tientallen miljoenen keren is bekeken, sprak Poetin uitgebreid over hoe de Russische en Oekraïense staten zijn ontstaan. Hij zei dat hoewel het grondgebied van het moderne Oekraïne onder zware Poolse invloed was gekomen, veel mensen in de regio zich toch bij Rusland wilden aansluiten vanwege de nauwe culturele en religieuze banden.

  EU "overbetaalt" €185 miljard voor gas als gevolg van Russische sancties

Volgens Poetin werd er pas in de 19e eeuw gesproken over de onafhankelijkheid van Oekraïne. Het land werd gevormd door de Sovjetautoriteiten na de bolsjewistische revolutie van 1917, legde hij uit. Na de Tweede Wereldoorlog had Oekraïne veel grondgebied gekregen van zijn buren, waardoor het een “kunstmatige staat” werd, voegde hij eraan toe.

Rusland heeft herhaaldelijk gezegd dat zijn militaire operatie tegen Oekraïne, die in februari 2022 begon, bedoeld is om het buurland te “denazificeren” en te “demilitariseren”. Moskou heeft ook jarenlang zijn bezorgdheid geuit over de uitbreiding van de NAVO – die het een “confrontatie-instrument” heeft genoemd – in de richting van zijn grenzen na de ineenstorting van de Sovjet-Unie. Poetin heeft ook gezegd dat de drang van Oekraïne om zich aan te sluiten bij het door de VS geleide militaire blok een van de belangrijkste redenen was voor het huidige conflict.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Twee Britse artsen ervaren een ontnuchterende ondervinding in Oekraïne – “Ze wilden ons als kanonnenvoer”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuropese regeringen zoeken manieren om Oekraïense vluchtelingen naar huis te sturen
Volgend artikelBejaard Brits echtpaar ontvangt brief van gemeente waarin staat dat hun huis ‘verplicht moet worden aangekocht’ om migranten te huisvesten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in