Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

De Wagner-groep heeft bijna 90% van het Oekraïense “vestingswerk” bezet en reeds vanmorgen proberen velen van hen, profiterend van de mist, te ontsnappen via de beruchte “weg des doods” in de richting van Chasiv Yar, bericht Pronews.

Een weg die echter wordt gedekt door Russisch artillerievuur. Dit resulteerde in de vernietiging van een Oekraïense colonne die probeerde te ontsnappen.

Veel berichten spreken over de resterende Oekraïners die (zonder orders van Kiev) onderhandelen met de Russen om een veilige doorgang te krijgen en zich terug te trekken.

Een blok hoge gebouwen dat de weg naar Krasno afdekt is in Oekraïense handen gebleven in het westen van Bakhmut, het enige gebied dat nog niet onder Russische controle is.

In totaal werden de Oekraïners tot een week geleden geschat op 6.000-10.000 in het westelijke deel van Bakhmut en Khromovo.

Oost-Khromovo is sinds de aanval van Wagner gisteren door de Russen bezet.

Niemand weet hoeveel Oekraïners er eigenlijk nog over zijn.

De artilleristen van de 305e Brigade van het Oostelijk Militair District ondersteunen de PMC #Wagner in #Artemovsk met 240 mm granaten. Ze hebben specifieke gebieden aangevallen, zoals de brug bij #konstantinovka en de oversteekplaats bij #Khromovo, terwijl het Verre Oosten actieve steun verleent.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het Westen – in de vicieuze cirkel van zelfvernietigingVolg Frontnieuws op Telegram

  De Amerikaanse 101-st Airborne dreigt totale ondergang

Lees meer over:

Vorig artikelHet lijkt erop dat Rusland niet alleen sterk is, maar ook de hoofdstad van de multipolaire wereld
Volgend artikelKijk: Vrouwen gruwelen als ze ontdekken dat het ijs dat ze net hebben gegeten, gemaakt is van maden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Even een “maffe” theorie:

  Wat als WEF de zgn weg gepeste orde word en China de “verlosser”? Het lukt China nl al heel lang om het volk te onderdrukken, alsook Rusland. Zei weten als geen ander hoe dat truucje werkt.

  • nogal een eenzijdige visie op china en rusland, voornamelijk ingegeven door onze propagandamedia…
   dingen in china en rusland zijn niet zo simpel, eenzijdig of zwartwit dan dat je denkt…
   in china bvb, het gaat je verbazen, heeft de gewone bevolking MEER inzeg in het (plaatselijke) beleid dan wij hier in onze ‘democratiën’…..
   in rusland is de media een stuk vrijer dan hier..
   om een voorbeeld te geven ….in ’18 zijn in de russische federatie 400 journalisten opgepakt wegens opruiende en controversiële schrijfselen….
   in de UK alleen al 3.300….lol
   je zoudt nog aardig verschieten van een ganse rits landen….

 2. Die paar blokken kunnen toch in een stief uurtje plat geschoten worden? Die 240mm geven een rotklap.Maar er bestaan ook bommenwerpers….

  Afmaken die rotzooi!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in