Wie is Vladimir Poetin? Waarom begrijpt het Westen hem niet? Eén ding is zeker: Poetin vertegenwoordigt een van de langste en meest dynamische periodes in de hedendaagse geschiedenis. En niet alleen de Russische. Hij is de eerste politicus in Rusland na Stalin die “tsaar” wordt genoemd.

Zijn zoveelste kandidatuur om het Kremlin te leiden is bekrachtigd door “Verenigd Rusland”. Met de steun van meer dan 80 procent van de Russische bevolking, zal zijn vijfde termijn snel na medio 2024 komen, direct na de verkiezingen die gepland zijn voor 15-17 maart. Vladimir Poetin is vier keer verkozen tot president van Rusland – in 2000, 2004, 2012 en 2018. In 2018 won Poetin de Russische presidentsverkiezingen met 76,69% van de stemmen, schrijft Piero Messina.

Heartland zal zijn symbolische commandant bevestigen, terwijl aan de andere kant van de wereld verwarring zal heersen tot november, als gevolg van weer een verkiezingsstrijd tussen Biden en Trump – waarbij gerechtelijke wendingen en politieke omkeringen niet kunnen worden uitgesloten. Een groot voordeel om met volle kracht de gelijktijdige geopolitieke crises tegemoet te treden van een wereld die in toom wordt gehouden door krijgshaftige invloeden.

Poetin heeft natuurlijk geen geschiedenisles nodig. De Russische president weet heel goed, zoals wij ook weten, dat hij door velen wordt vereerd als een door God gezonden profeet, terwijl even zovelen hem verafschuwen en haten als een boodschapper van de demonische heerscharen. Vladimir Poetin is echter gewoon een man. Zijn verhaal, zoals het verhaal van elke man die voor de macht vecht, is tegenstrijdig, met spannende bladzijden en donkere plekken. In de Baskovstraat in Sint-Petersburg, waar hij werd geboren, leerde Poetin de moeilijke kunst van het overleven:

“Ik doorliep zeer veeleisende straatuniversiteiten, je kunt iemand niet beledigen zonder reden, je kunt je niet gedragen met arrogantie en minachting.”

Dit is zijn levensfilosofie.

  Hongarije is iets op het spoor: Zelensky's geestelijke toestand zou wel eens megalomanie kunnen zijn

Op het congres Verenigd Rusland, in afwachting van zijn zoveelste proclamatie als kandidaat voor het Kremlin, sprak Vladimir Poetin afwisselend over het pragmatisme en de ethische kracht van Aleksandr Isajevitsj Solzjenitsyn en de schrijnende ironie van Michail Afanasjevitsj Boelgakov.

In zijn toespraak op het congres zei de Russische president Vladimir Poetin dat Rusland ofwel een zelfvoorzienende soevereine macht zal zijn, ofwel helemaal niet zal bestaan. Woorden die klinken als de zoveelste waarschuwing voor de voortschrijdende omsingeling van Rusland door de NAVO.

In zijn toespraak schetste Poetin ook de kaart van een mogelijke multipolariteit, waarbij hij duidelijk refereerde aan de stellingen die de filosoof Aleksandr Dugin in de geopolitieke sfeer introduceerde:

“Samen met het hele Russische volk moeten we de soevereiniteit, vrijheid en veiligheid van Rusland verdedigen, alles wat ons dierbaar is, onze geschiedenis, cultuur, waarden en tradities. Om de economie, de sociale sfeer, het wetenschappelijk en technologisch potentieel te versterken in het belang van de mensen, het welzijn van miljoenen Russische gezinnen, en natuurlijk om te werken aan de consolidatie van de samenleving.

Allereerst wil ik u natuurlijk bedanken voor uw consistente en betrouwbare steun. Voor mij is dat belangrijk. We hebben samen uitdagingen overwonnen, samen successen behaald, en samen hebben we nog veel te doen in het belang van Rusland,” zei Poetin.

Poetin ging ook in op de speciale militaire operatie in Oekraïne:

“Ik wil graag opmerken dat veel wetten die gericht zijn op het ondersteunen van deelnemers aan de speciale militaire operatie en hun families juist op initiatief van Verenigd Rusland zijn ontwikkeld, en afgevaardigden van alle fracties van de Doema hebben daar unaniem voor gestemd. En hoewel ik nu op het congres van Verenigd Rusland ben, wil ik hen toch ook bedanken voor deze positie.”

  Overzicht van Russische aanvallen op 28 oktober: Grote klap voor Oekraïens energiesysteem in Kiev

Poetin, die al een kwart eeuw aan de macht is, geeft toe dat hij zichzelf voor de gek heeft gehouden over de mogelijkheid van een dialoog met de westerse wereld. De president geeft toe dat de realiteit is dat Europa zo’n groot land als Rusland niet nodig heeft. Poetin legde ook uit dat het Westen had besloten “om het plan van Zbigniew Brzezinski te volgen – om Rusland in 5 delen te verdelen en daar grondstoffen uit te pompen. Een verdeeld Rusland zal zijn soevereiniteit verliezen en niet in staat zijn om zijn belangen te verdedigen”. Tot slot een duidelijke en precieze boodschap aan de Amerikaanse regering: “het idee dat Rusland de NAVO zal aanvallen is complete onzin, en Biden begrijpt dit”.

Iemand die minder vooringenomen is, zou de westerse regeringen en media moeten uitleggen wat de levenswet is die Vladimir Poetin in de Baskovstraat heeft geleerd: “als ze je beledigd hebben, moet je reageren en in elk gevecht, moet je tot het einde gaan en vechten alsof het de laatste en beslissende is.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het beest leeg bloedenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWEF: ‘ALLE mensen zullen een uniform dragen’ tegen 2030
Volgend artikelWereldoorlog 3 voor dummies
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. Idd petje af . Maar hij zal geen 160 worden . Wel te hopen dat na hem net zo.n gedreven man komt . En geen gorbatjof watje met zn wijnvlek

  • Vergeet zijn strategisch inzicht niet.
   Toen ie 20 jaar geleden van zijn voorganger het roer overnam, was Rusland niet in stata geweest te realiseren waar het nu mee bezig is. Dat vergde decennialange voorbereiding, ware lange termijnplanning om zowel het leger te moderniseren alsook de economie zowel fors te doen groeien alsook robuust te maken, waardoor ie sancties het hoofd kon bieden.
   Wat ie vandaag kan doen, is maar mogelijk t.g.v. zijn eigen strategische inzichten uit zijn beginjaren.

   • Het was zo’n beetje 20 jaar geleden dat er Russen waren die vertelden dat OBAMA (toen nog volstrekt onbekend) president van Amerika ging worden. Er was een tijd dat HITLER ook enorm populair was onder het Duitse volk. Met die WOKE kan overigens heden ten dagen alles aan de man gebracht worden… Dus een BAVIAAN in het Witte Huis behoort dan ook beslist niet tot de onmogelijkheden.

    Neem nu ons aller GROENGOEROE Fransje Timmermansje. Het volk heeft met de verkiezingen duidelijk laten weten dat ze hem beslist niet motten… Gaat hij ondanks dat uiteindelijk toch Premier worden? En als het volk dan gaat protesteren heeft mijn grondig gehersenspoelde zoon, die mij altijd wil laten geloven dat hij van politiek NIETS wil weten en daarom geen mening heeft, de gepaste oplossing voor (dat werkschuwe uitkeringstrekkende tuig die uit verveling niets beters te doen heeft)…BRANDSPUIT EROP EN KOP INSLAAN.

    Het kan verkeren,
    VROLIJK 2024 TOEGEWENST

 2. Alleen maar respect voor een dergelijk groot leider…. staat voor zijn bevolking, en wil culturele waarden behouden… zo een schril contrast met onze al dan niet gekozen leiders/marionetten…..

 3. Hoe dan ook,voor mij is Poetin een held,met de juiste normen en waarden,je moet toch nog ergens op kunnen vertrouwen?so be it, prettige vreetdagen allemaal

 4. Groot respect voor Poetin.
  Wat een verschil met de nitwits en huichelaars die het Westen vertegenwoordigen.
  Daarom gaat het Westen ook naar de klote.

 5. Is er iemand die de lezing van Poetin kan door sturen naar Tweede Kamer.!
  Kunnen ze er een Debat over houden.!
  En informeer Plasterk tevens.!
  Rutte en Odiekreng willen geen vrede maar een baan bij de NAVO, en stiekem zijn ze allang op de hoogte van Poetin’s lezing.
  Nederland heeft jammer genoeg te maken met STOMMERS.!

 6. Weer een bewijs dat ons politiek systeem overleden is!!! Hier krijg je elk jaar nieuwe incompetente mensen die maar wat doen!!! Daar kan je geen sterk land mee opbouwen, dat vergt inderdaad 20 jaar dezelfde wind!!! Hulde voor Nationalistische medium dictaturen…Deze werken!!!

 7. Poetin is Rusland’s Grootste Leider in een eeuw met een gedegen visie en doel voor Rusland. In tegenstelling tot onze marionetten die telkens warm en koud blazen naargelang de wind staat. Een Pornopremier, een Groene trien die een leeghoofd is, een maffiosi die geld verbrand en leugens tegen de sterren op verteld, een rondetafeldans van de voorzitters van Vooruit, CD&V, OpenVLD,Groen, moet er nog meer spektakel zijn dan zal men nog in de voetbal spektakel creeërn voor wie het nog niet genoeg is, Want op krant, radio en TV is het al lang geen brood en spelen meer maar pure propaganda. De Romeinen zouden het goed vinden.

 8. een verkiezingsstrijd tussen Biden en Trump, dat zullen we zien.
  Er ligt vast nog ergens een puppet als Biden in een kast, dominion doet de rest.

 9. Ja, pet af voor Vladimir Poetin. Maar ik denk toch dat het niet zo verstandig van hem is – en niet goed voor zijn land – om zich weer kandidaat te stellen voor de presidentschap. Rusland heeft een veilig, goed functionerend mechanisme van machtsoverdracht nodig. Nu is de kans om dit te versterken. Hij zou beter deze kans kunnen aangrijpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in