The Presidential Office of Ukraine / Wikimedia (CC BY 4.0 DEED)

Dit zijn de aantoonbaar onbetwistbare feiten op dit moment van de oorlog tussen het Westen en Rusland die zich blijft afspelen in Oekraïne:

Het imperium en zijn Europese vazallen hebben bijna al hun surplus en een aanzienlijk deel van hun operationele oorlogstuig verbruikt in een vergeefse poging om Rusland te verzwakken met behulp van drie verschillende versies van Oekraïense proxylegers, schrijft Wiliam Schryver.

Drie legers – elk in opeenvolging uitgebreider bewapend met NAVO-wapens – zijn systematisch vernietigd. En de restanten zijn nu gereduceerd tot grotendeels “gevechtsonbekwame” eenheden.

Een niet onaanzienlijk deel van de mannelijke bevolking van Oekraïne is voor deze dwaze onderneming ingezet. De regering in Kiev heeft haar toevlucht genomen tot draconische niveaus van gedwongen dienstplicht in een wanhopige poging om de gaten in hun linies te vullen.

Degenen die zich hebben vereenzelvigd met en gejuicht hebben voor de Oekraïense zaak in deze oorlog, blijven beweren dat de Oekraïners, ondanks de nu onbetwistbare uitholling van de gelederen van hun team, Rusland toch een zware strategische nederlaag hebben toegebracht.

Lachwekkend exorbitante en volledig fictieve Russische verliescijfers worden vol vertrouwen aangehaald. En vanuit de commandobunker van deze verslagen strijdmacht horen we het inmiddels bekende refrein:

“Hadden we maar 100 F-16’s, 1000 meer ATACMS raketten, 500 meer kruisraketten, 500 Abrams tanks, 500 meer M-777’s en HIMARS’s en 5 miljoen artilleriegranaten … nou, dan konden we de Russen met Kerstmis terug naar Moskou rollen. Of op zijn minst tegen de lente. Of zeker niet later dan volgende zomer.

“Maar we hebben het NU nodig!”

En de reden dat ze het nu nodig hebben, is omdat dit derde leger dat de NAVO in Oekraïne bij elkaar heeft weten te sprokkelen, nog ingrijpender is ontmanteld dan de eerste twee.

  Rusland: De NAVO is het leger van de Anti-Christ & Kortste geschiedenis van de Europese oppervlakteoorlogsvoering ter zee

Ondertussen is Rusland – in tegenstelling tot de gekoesterde waanbeelden van degenen die ervan droomden haar een dodelijke wond toe te brengen – met vrijwel elke betekenisvolle maatstaf met sprongen sterker dan twee jaar geleden.

Mensen kunnen hun ogen sluiten, hun handen tegen hun oren drukken en “na na na na na” roepen zoveel ze willen, maar ze kunnen deze nu duidelijk waarneembare realiteit niet veranderen.

Ze kunnen terugslaan met de trope dat “Rusland geen terrein heeft veroverd; ze hebben Oekraïne niet veroverd. Rusland is zwak.”

Ze begrijpen eenvoudigweg Het Doel van Oorlog niet.

Het doel van oorlog is om het leger (of, in dit geval, legers) van je vijand te vernietigen. Alle andere strategische doelen volgen uit dat fundamentele principe.

En, zoals ik in min of meer identieke bewoordingen heb betoogd sinds de Russen in juli 2022 de eerste iteratie van de Moeder van Alle Proxylegers in Oekraïne methodisch hadden vernietigd, zullen de Russische strategie, tactieken en operationele resultaten in deze oorlog nog generaties lang door militaire historici met bewondering worden bestudeerd.

Wat het huidige tijdsgewricht betreft, stel ik dat de Russische strijdkrachten, die vechten op hun eigen grond, op en onder hun aangrenzende zeeën, en in de lucht boven hun invloedssferen, de krachtigste en meest slagvaardige militaire macht ter wereld vormen.

Het wordt ook steeds duidelijker dat een aanzienlijk deel van de militaire denkers in Europa, Londen en Washington weet dat dit waar is – in ieder geval in die mate dat het hen heeft overtuigd om aan te dringen op terugtrekking uit de oorlog tegen Rusland en Oekraïne aan zijn onvermijdelijke lot over te laten.

  Het Oekraïense leger wordt niet geleid door de generaals, maar door de PR-afdeling

Ja, in hun onbedwingbare ijdelheid en overmoed denken ze dat ze de Russen kunnen overhalen om zich neer te leggen bij een “staakt-het-vuren” gevolgd door een opdeling van Oekraïne tussen de NAVO en Rusland.

Maar dat gaat niet werken in Moskou. Nu niet. Nooit.

De Russen zullen de voorwaarden dicteren voor het einde van de oorlog in Oekraïne, en de onbekwame meesters van het snel afbrokkelende imperium zullen moeten proberen om het te spinnen als een “strategische overwinning” in de ogen van hun betrouwbaar goedgelovige bevolking.

Wat de rest van de wereld betreft, de meesten van hen zien correct wat er werkelijk is gebeurd. Ze zien duidelijk de groeiende barsten in de lemen voeten van het imperium.

“Maar wacht! Kijk hier! Er is een gloednieuwe oorlog aan de gang; een nieuwe groep ‘slechteriken’ die verslagen moeten worden.”

En dus heeft de aandacht tekortschietende westerse burgerij plichtsgetrouw haar blik gericht op de “kwaadaardige” door Iran gecontroleerde islamitische “fanatici” in Gaza, Libanon, Syrië en Irak … en ja, zelfs in Iran zelf, als dat nodig is.

“Kijk! We sturen onze machtige marine en de ontembare mariniers! Oh, en die gloednieuwe F-35’s! (Ze zijn onzichtbaar, weet je.) Kijk hoe we ‘vrijheid en democratie’ verspreiden onder de heidenen. En maak je geen zorgen over die beelden van wat duizenden tonnen springstof hebben aangericht in de dichtbevolkte stedelijke gebieden van Gaza. Ze verdienden het tenslotte voor het onthoofden van baby’s. Iedereen verdient alles wat wij hen aandoen. Vergeet dat niet. Alleen wij zijn de onmisbare natie.”

Hoe dan ook, een ander knooppunt van het imperiale domein wordt in hoog tempo ontdaan van wat schokkend beperkte wapenvoorraden blijken te zijn in het hele rijk.

  Operatie Z - Wiens moeras? Elke dag brengt Europa dichter bij een koude en hongerige winter

Maar maak je geen zorgen, herinneren de Wall Street-beholpen economen ons eraan:

“Geld verdienen met massale handel in financiële derivaten is veel gemakkelijker en winstgevender dan materiële zaken maken en verkopen. We houden onze zachte gemanicuurde handen schoon en huren de ongewassen massa’s van de barbaarse wereld in om de dingen te maken die we nodig hebben – en dan betalen we ze met vers gedrukte schuldbekentenissen. Het is de perfecte zwendel en het werkt nu al tientallen jaren. Het zal nog tientallen jaren werken.”

Ondertussen blijft China schepen bouwen, Amerikaanse staatsschulden dumpen en goud kopen.

De kolos van het imperium wordt door duizend sneden leeggebloed en binnenkort zal hij struikelen en in het moeras vallen, waar de beesten van het veld en het gevogelte zich tegoed zullen doen aan het karkas totdat de botten kaalgeplukt zijn.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Uiterst belangrijke verklaringen van PoetinVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPeter Zeihan en het Einde van de Wereld
Volgend artikelHet is geen antisemitisme, jullie debiele, kwaadaardige klootzakken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. en dan betalen we ze met vers gedrukte schuldbekentenissen. Het is de perfecte zwendel en het werkt nu al tientallen jaren. Het zal nog tientallen jaren werken.”

    Dat denk ik niet.De yanks zijn tegenwoordig alles behalve realistisch.
    Wervings-campagne gezien van de usa?
    Go woke,go broke!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in