Ik zie op de achtergrond veel dingen gebeuren. Ik som ze hier op… Sullivan zegt dat er een communicatieverbinding is geopend met Moskou. Om te praten over wat? Als je de officiële lijn van Washington aanhoudt, valt er niets te praten – Moskou moet afhaken. Bereidt Washington zich voor op een ander soort gesprek? schrijft Helmoltz Smith.

Na de beschuldigingen dat Rusland kernwapens overweegt, maakte Blinken duidelijk dat er geen voorbereidende signalen waren gezien. Een beetje een afzwakking van de retoriek.

Zelensky vroeg een versneld NAVO-lidmaatschap aan en werd onmiddellijk door Sullivan afgewezen – “op een ander tijdstip.”

Vermoeidheid is zichtbaar – uit drie recente Amerikaanse peilingen blijkt een verlangen naar diplomatie, “minder bezorgdheid” en dat Oekraïne de lijst niet haalt. Ik moet denken aan een opmerking van Gonzalo Lira dat Rusland de oorlog gewoon saai moet maken voor de Amerikanen.

De economische gevolgen van de boemerangeffecten van de sancties worden in Europa onverbiddelijk scherper. We horen nu over mogelijke bankfaillissementen en lezen juichende stukken over hoe we schimmel uit koude vochtige huizen kunnen houden. Met Nordstream uit de strijd is er geen verbetering zichtbaar. De tijd staat aan Ruslands kant. Op een gegeven moment zal de Europese bevolking er genoeg van hebben. De protesten nemen toe. De overweldigende afwijzing in het Duitse parlement van meer steun voor Oekraïne wijst in die richting.

Amerika staat er beter voor, maar voelt ook de boemerang. De inflatie stijgt en wat gebeurt er met de benzineprijzen (een grote zorg) als ze stoppen met het aftappen van de Strategische Oliereserve? En als China veel Amerikaanse valuta dumpt, wordt de situatie nog erger.

Westerse wapens raken op

Het Westen heeft bijna geen wapens meer om naar Oekraïne te sturen. Een CNBC-reportage meldt dat Amerika geen 155mm houwitsers en munitie meer heeft (er worden fabrikanten gezocht); het heeft al de productie van tien jaar Javelins gestuurd! De nieuwste HIMARS die zijn “gestuurd” zijn nog niet gebouwd.

Soortgelijke verhalen uit Europa. De beschikbare voorraad ex-Sovjetmaterieel is op – 28 (20 jaar geleden “gemoderniseerde” ) T55 tanks uit Slovenië zijn het nieuwste “wonderwapen”.

Het Westen heeft niet de industriële capaciteit om een moderne oorlog te voeren. Alles wat tot nu toe naar Oekraïne is gestuurd, is afkomstig uit bestaande voorraden. Westerse legers moeten ofwel beginnen met het kannibaliseren van hun bestaande legers, ofwel ermee stoppen. En dan? Westerse wapens hebben het offensief van september mogelijk gemaakt.

Internationaal

De “mojo” van het Westen werkt niet. Scholtz kreeg weinig steun bij zijn bezoek aan de Golf en Biden ook niet van Saoedi-Arabië. China, India en Brazilië onthielden zich van stemming over de Amerikaanse motie van de VN-Veiligheidsraad om de opname van de vier regio’s door Rusland af te keuren. “90% van de wereld” volgt niet het voorbeeld van de zogenaamde “internationale gemeenschap”. Veel landen zien de wereld veranderen en hebben hun kant gekozen of wachten af hoe het uitpakt (Egypte en Saoedi-Arabië voelen bijvoorbeeld de SCO uit).

  Over het mislukken van de Oekraïense tegenaanval

Rusland

Er zijn veel video’s van treinen die zwaar materieel naar het westen vervoeren. Ik heb tanks, Mstas, BM-21’s, Iskanders en veel BMP’s gezien. Niets wijst erop dat Rusland zonder zit. Dit wijst op voorbereidingen voor een grootschalig gepantserd offensief van het Russische leger volgens de traditionele doctrine van diepe penetratie.

De status van de nieuwe vier regio’s opent de mogelijkheid van krachtigere acties van de Russische strijdkrachten als zodanig, omdat zij “het moederland verdedigen”.

Er wordt druk gespeculeerd dat de oproep van 300.000 man soldaten in de achterhoede kan vrijmaken. Als dat zo is, kan het effect van de extra troepen sneller merkbaar zijn dan velen verwachten.

Wat betreft razputitsa (распутица), de winter en andere door tv-commentatoren geliefde zaken, het is niet de USSR in 1941. Er zijn veel verharde wegen en de Russen zijn goed uitgerust en ervaren om in de winter te vechten. Daarom is er geen garantie dat het vier of vijf maanden rustig blijft.

“Wij roepen het regime in Kiev op om het vuur en alle vijandelijkheden onmiddellijk te staken; een einde te maken aan de oorlog die het in 2014 heeft ontketend en terug te keren naar de onderhandelingstafel”, zei Poetin een paar dagen geleden. Was dit zijn laatste aanbod vóór een veel krachtigere aanval?

Voorgevoelens voor wat?

Kortom, het westerse plan werkt niet. De sancties kosten het Westen meer, het heeft geen wapens meer om te sturen en er zijn tekenen van afzwakking. Als het plan van Moskou was om langzaam te handelen en hen uit te wachten, dan werkt het.

Men moet de mogelijkheid van een onderhandelde regeling niet uitsluiten en het is mogelijk dat de NAVO zich op tijd realiseert dat zij zichzelf in een hoek heeft gedreven waaruit dat de enige uitweg is. Maar het is, gezien alle hyperbool, moeilijk in te zien hoe de huidige machthebbers in het Westen zo’n enorme mislukking zouden kunnen toegeven. De vervanging door nieuwe verkiezingen gebeurt weliswaar, maar gaat te langzaam. En waarom zou Moskou ooit nog vertrouwen hebben in wat het Westen zegt? Een eenzijdige overgave door Kiev is mogelijk, maar de enige manier waarop ik dat voor me zie, is als Zelensky omver wordt geworpen. Daarom acht ik een onderhandelde afloop momenteel niet onmogelijk, maar wel zeer onwaarschijnlijk. Maar de tijd staat aan de kant van Rusland en de onwaarschijnlijkheid van oktober kan de wanhopige wens van maart zijn.

  En het is te laat, liefje, het is te laat

Het lijkt mij waarschijnlijker, om een analogie van de Tweede Wereldoorlog te gebruiken, dat nu Kiev’s operatie Citadel in de Koersk Salient op zijn einde loopt, het tijd is voor een echt krachtig gemechaniseerd offensief, vergezeld van aanvallen diep in de achterhoede zonder enige terughoudendheid. We mogen niet vergeten dat Poetin zei dat ze nog niet echt begonnen waren – ik denk dat we nu gaan zien wat hij bedoelde. En eerder vroeger dan later, denk ik. Ik kan me niet voorstellen dat iemand in Moskou wil dat dit volgend jaar februari nog steeds doorgaat.

Bonus:

Poetin heeft de doelstellingen van de WIM vastgesteld. De demilitarisering van een enorm leger, dat acht jaar lang was bevoorraad en koortsachtig werd aangevuld vanuit de bases en magazijnen van 30 landen van de NAVO, verloopt uitstekend. De Oekraïners hadden 750.000 man in loopgraven en versterkte posities en ingebed in grote steden, afgeschermd door burgers overal van Kiev tot de kleinste nederzetting in Donbass. Oekraïne had een aanzienlijke luchtmacht en een stevige luchtverdediging met BUK’s en S-300’s in grote aantallen, schrijft Larch.

De Russen hebben deze slagorde duidelijk verminderd. De marine van Oekraïne is verdwenen. Het heeft geen functionerende marinebases. De Oekraïense luchtverdediging is teruggebracht tot mobiele radars en een paar nog bestaande S-300’s. De meest effectieve luchtverdediging die ze hebben is de tactiek om massaal MANPADS te plaatsen en in real time waarschuwingen van de NAVO te ontvangen over aankomende Russische straaljagers en helikopters. Dit heeft de Russische luchtmacht niet tegengehouden, maar het is een belemmerende verdediging die als een bedreiging moet worden erkend. De Oekraïense luchtmacht is voor 95% verdwenen, alleen aangevuld vanuit de NAVO met vliegtuigen die enkele minuten in de strijd blijven voordat ze tot verliezen worden gereduceerd.

Meer dan 500.000 Ukies zijn weg, dood en voorgoed van het slagveld. Duizenden huurlingen zijn gedood of van het slagveld verjaagd.

Het hele onderofficierskader van Oekraïne is verdwenen. Amerikaanse en NAVO-officieren zijn de tactische commandanten, zoals de communicatie in het slagvelddocument. Amerikaanse en Britse stemmen geven de bevelen. Video’s zijn beschikbaar als bewijs.

Elk strategisch offensief van Kiev (en het NAVO-commando dat hun leger leidt) is vernietigd. Het enige terrein dat ze hebben gewonnen is terrein dat ze hebben afgestaan om de Oekraïense troepen naar de openbaarheid te lokken of om de Russische troepen te herpositioneren in betere verdedigingslinies.

De Oekraïners hebben voorgoed Mariupol, Kherson, Melitopol, heel Lugansk, 65% van Donetsk, hun toegang tot de zee (behalve met Russische toestemming in Odessa), het luchtruim boven het grootste deel van Oekraïne en de soevereine controle over hun nutsvoorzieningen en transportsystemen verloren, die alleen bestaan zolang de Russen dat toestaan. Oekraïne ondergaat zijn 4e totale mobilisatie. Tegen het einde van de winter zullen zij nog eens 100.000 van hun kanonnenvoer kwijt zijn. Waarschijnlijk zullen ze ook kwijt zijn wat ze in de oblast Donetsk hebben.

  Amerikanen willen een president als Poetin

De Russen hebben dit gedaan terwijl ze slechts 15% van hun militairen hebben blootgesteld. Uit tekenen in Tsjetsjenië blijkt dat Kadyrov 100.000 extra mannen zou kunnen verzamelen die zich bij de Tsjetsjeense troepen willen aansluiten uit de Kaukasus en andere broederlijke moslimlanden.

Er zijn ook volop tekenen dat Syriërs en sommige Afrikaanse strijders zich bij Rusland willen aansluiten in de strijd tegen de Hegemon. Indien nodig kunnen gemakkelijk nog eens 100.000 buitenlanders naar Oekraïne worden gehaald.

Rusland beschikt dus over enorme reserves buiten zijn eigen mankrachtpotentieel.

De generaals hebben staal en explosieven gestuurd om Oekraïne te demilitariseren, geen mankracht. Artillerie, bommen, raketten en raketten voeren de oorlog, waardoor Russische mankracht wordt bespaard en de Oekraïense strijdkrachten worden gedecimeerd.

Zoals ik de oorlog bekijk, verloopt zij heel goed voor de missie die Poetin heeft gesteld.

Vind ik het optimaal? Als u de SMO beschouwt als een klein onderdeel van een grotere oorlog (wat het in feite is), gaat deze kleine oorlog heel goed. Oekraïne zal worden vernietigd en de NAVO zal geen proxy hebben. De NAVO zal haar eigen manschappen moeten sturen. Dat stadium van oorlogvoering zal het bondgenootschap breken. De VS zullen een nieuwe strijdmacht moeten dwingen om Rusland in de open sectoren van Oekraïne te bestrijden. Ze zullen niet in versterkte posities zitten. En ze zullen geen burgers als schild hebben.

Als de VS erin slagen de oorlog uit te breiden naar Polen, Wit-Rusland en Moldavië, zullen een paar hypersonische raketten van Rusland het enthousiasme van die NAVO-landen doven, en zal Rusland samen met Wit-Rusland de Polen en de Baltische staten overweldigend afstraffen. Als Kaliningrad wordt geraakt, zullen de aanvallers hun hoofdsteden en hoofdkwartieren verliezen.

Wat het Russische leger niet heeft gedaan, geeft niet aan wat het niet kan doen. De Generale Staf hebben een middel om het doel van demilitarisering te bereiken en zij gebruiken het. Strategisch gezien is de SMO zeer succesvol. De terugtrekking uit Izyum en Lyman zijn bliepjes die niet eens meetellen in het militaire schema. Pionnen op het bord.

Enkele uitstekende video’s van Russische oorlogscorrespondenten:
Vooral dit is oorlogsverslaggeving van de eerste orde:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat zullen de reële gevolgen zijn van Europa’s komende energiecrisis?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom “verleidt” Rusland Europa met de reparatie van Nord Stream-pijpleidingen?
Volgend artikelVoormalig adviseur van het Pentagon: “VS achter sabotage Nord Stream”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

  • Ik vind het prettig om ook de andere kant te horen.
   Zo word ik niet zo gehersenspoeld
   en dan. De schrijver van dit artikel heeft wel een punt voor elk punt.Naar mijn idee heeft hij/zij verstand van zaken.

 1. Ik lees graag beide kanten van het nieuws.
  ‘De waarheid’ zit vaak ergens in het midden. Maar soms zijn artikelen wel heel erg onjuist (al staat het iedereen vrij om te geloven wat men belieft).

 2. “Wat betreft razputitsa”

  Razputitsa duurt geen vier of vijf maanden, het zijn twee korte perioden in voor en najaar waarin met name onverharde wegen onbegaanbaar worden en offensieven tot stilstand worden gebracht.
  Zodra het begint te vriezen gaat de beer los…

  • Maar dat is alleen van belang bij verplaatsen van troepen.
   Voor de Russen is het meer een electronica (informatie) oorlog, die op afstand word uitgevochten met artillerie en raketten.

   Ik zit eerlijk gezegd te wachten op een grote push van de Russen; denk dat die begint met een massieve beschieting van een stad/streek. Eventueel opgeluisterd met bombardement en vuur van de marine–die nog bijna niets deed.

   • Hoeveel dollars investeren de amerikanen in hun militair budget ?
    Gaan we dat even vergelijken met rusland ?

    U denkt dat de VS zo geen wapens heeft zoals rusland ??? Die zitten al veel verder.

    slaapwel

 3. Beste Mensen

  Amerika eist het
  Legt het Subtiel verankert het in de Hersenen van de Domme Massa

  Dat Amerika genoodzaakt is om de Atoombom te Gooien

  Ditmaal op de opstandige Rusland
  Die dictatie niet langer tolereert

  Net Als met Muamar Khadaffie en Saddam Hussain
  Bij dezen was het niet nodig om de Atoombom te gooien om het land totaal te vernietigen zo de eigen Ego ik Satanische belangen te doen rechtsgelden

  Helaas bezitten de Russen Gelukkig maar
  Over Super geavanceerde wapens

  Alleen een Dictator wenst niet alleen over de Aarde maar in het geheele Universum de lakens uit te kunnen delen

  Hopen dat het zo blijft
  Bij wensen
  Wensen kunnen soms ook Uitkomen

  De Dupe is ten aller tijde de Domme Massa
  Die achterna hollers zonder Denk Capaciteit

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in