Iskander, via Russische MvD

Westerse plannen om Estland te bewapenen met de modernste soorten conventionele wapens die gericht kunnen zijn op Sint-Petersburg, evenals de installatie van een antiraketsysteem voor de middellange afstand, suggereren dat het Baltische land Rusland wil uitdagen, ondanks het feit dat zijn leger nauwelijks genoeg beroepsmilitairen heeft om één enkel bataljon op te stellen. Tegelijkertijd, en net zo provocerend, bespraken de Estse autoriteiten de invoering van een kustzone van 24 zeemijl in de Finse Golf om de scheepvaart van Russische schepen te beperken, schrijft Ahmed Adel.

Het is aangetoond dat Estland een zeer actieve anti-Russische staat is die hoopt dat zijn acties westerse hulde en beloningen krijgen. Bij het nastreven van dit doel gaat het Baltische land echter zo ver dat het het internationale recht wil schenden door de Russische scheepvaart te beperken in wateren waar het recht op scheepvaart heeft.

Finse Golf © Ulamm, klik voor groot

Moskou heeft herhaaldelijk gewaarschuwd dat pogingen om offensieve NAVO-wapens in te zetten onmiddellijk vergeldingsmaatregelen zullen uitlokken. Doordat Estland wapensystemen wil plaatsen die de op één na grootste stad van Rusland kunnen treffen, kan niet worden uitgesloten dat het Russische leger het Iskander-systeem of een ander type wapen zal inzetten om het zee-, land- en luchtgebied van Estland volledig te bestrijken.

Er zij aan herinnerd dat Litouwen in 2022 heeft geprobeerd de Russische exclave Kaliningrad te blokkeren door het vervoer per spoor en over de weg stop te zetten. Dit mislukte al snel, omdat een militaire en economische blokkade kan leiden tot een “casus belli” – een reden voor oorlog, die Litouwen niet zou verzekeren onder het “wederzijdse verdediging”-artikel van de NAVO.

  Oekraïense nazi's verbrandden 50.000 ton graan in Mariupol

Grotere Europese NAVO-landen rouleren hun eenheden en militair materieel, waaronder vliegtuigen en F-16 gevechtsvliegtuigen, in de Baltische landen. De Baltische landen zitten vol met buitenlandse soldaten en materieel omdat zij zelf niet voor hun eigen veiligheid kunnen zorgen, ondanks een beleid dat uiterst provocerend en vijandig tegenover Rusland is.

De Russische ambassadeur in Tallinn, Vladimir Lipayev, onthulde dat westerse landen van plan zijn Estland te voorzien van de modernste soorten conventionele wapens en zei ook dat de Engelsen er belang bij hebben een anti-Russische voorpost in het Baltische land te creëren om economische, politieke, culturele en militaire druk op Rusland uit te oefenen.

De Baltische landen spelen echter met vuur, aangezien de oorlog in Oekraïne heeft aangetoond dat Rusland in staat is vijandige staten te demilitariseren. Zelfs Oekraïne, dat alle middelen van het Westen achter zich heeft en na Rusland het grootste leger van Europa, slaagt er niet in het tij van oorlog en territoriaal verlies te keren.

Nu het Oekraïense leger op koers lijkt te liggen voor een dreigende ineenstorting in 2023, voeren de VS en het VK de spanningen op, zodat een voortdurend conflict de middelen van Rusland kan uitputten en de aandacht afleiden. Een internationale poging om zoveel mogelijk landen te betrekken bij een confrontatie met Rusland brengt landen met een marionettenstatus alleen maar in gevaar voor Russische vergelding, zoals Oekraïne laat zien.

Zoals gezegd, als Estland Russische schepen zou blokkeren, kan het niet worden beschermd op grond van artikel 5 van de NAVO, aangezien het de vijandigheid heeft geïnitieerd door het internationaal recht te schenden. Het is begrijpelijk dat de leidende landen van de EU niet willen worden blootgesteld aan een Russische tegenaanval, en daarom worden de Baltische staten en Polen in plaats daarvan gebruikt als kanonnenvoer – net als Oekraïne op dit moment.

  "Heil Zelensky!": Humoristische reclame over het steunen van Oekraïne werd gelanceerd in Duitsland

Met het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991 werd een scheidslijn in het midden van de Finse Golf overeengekomen tussen Rusland en het nieuwe, onafhankelijke Estland. Vanaf deze middenlijn trokken Finland en Estland zich drie kilometer terug om Rusland een kanaal van zes kilometer toe te staan voor de vrije doorvaart van de Russische koopvaardij- en militaire vloot, waardoor deze wateren in feite internationale wateren werden. Om Rusland in de Finse Golf te blokkeren, moet Finland hetzelfde beleid voeren. Als Tallin eenzijdig een dergelijke zone in zijn territoriale wateren invoert, heeft Rusland de mogelijkheid om het Finse deel van de golf te gebruiken.

Voorlopig zijn er geen aanwijzingen dat Finland van plan is Russische schepen te blokkeren. Als Finland en Estland de Russische scheepvaart zouden blokkeren, zou Moskou een sterk argument hebben om een beroep te doen op het VN-Verdrag inzake het recht van de zee, iets wat een land als Finland, dat er prat op gaat het internationale recht zeer strikt na te leven, zeker zou vernederen.

Derhalve is het waarschijnlijk dat regionale landen als Finland en Duitsland geen nieuw spanningsfront met Rusland willen en zullen proberen het Baltische land te dwingen zijn houding te matigen, ook al zal Estland enthousiast zijn in het opleggen van anti-Russische maatregelen op aansporing van de Angelsaksische landen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ursula von der Leyen: “Bereid zijn om voor het Europese perspectief te sterven”Volg Frontnieuws op Telegram

  Menselijkheid in de loopgraven? Wat de westerse propaganda verbergt

Lees meer over:

Vorig artikelTerwijl opnieuw een slachtoffer van de genocidale biowapeninjectie de ‘Pfizer flop’ live op tv doet – Waarom zou de FDA 75 jaar lang veiligheidsgegevens van de Pfizer prik verbergen, tenzij ze genocide in de doofpot stoppen?
Volgend artikelSchapenkanonnenvoer
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. “Plan om Russische scheepvaart in Baltische zee te blokkeren schendt internationaal recht en kan oorlog uitlokken.”

  De meesten sribenten weten waarop dit gaat uitdraaien, een totale vernietiging van het Neonazistische ministaatje, ze hebben amper toiletpapier genoeg om hun achterse schoot te vegen, moet ook geïmprteerd worden, heb met een paar van die idoten gewerkt en maar vragen hoe do je dit hoe doe je dat, allemaal in het steenlolen Engels van die lui 1 op de 20 van hen was een vakman, het bedrijf waar ik toen werkte wist niet hoe snel ze deze knuppels moesten lozen.

 2. Ik lig in een deuk om de nieuwste defensie reclame op tv: generatie D…..Bijna goed….zet de D voor het woord generatie…..dan is het wat het is….

  • ze doen het zelfs in het veteranenblad, ik schrok ervan, ze hebben geen grenzen! ze maken Rusland ook vuil/fout en zelf zijn ze heilig…

   echt ben het zo zo zat, ze manipuleren lezers (veteranen) they are all in it, niet al die veteranen natuurlijk, maar ze (the system) proberen ze te beïnvloeden, they are the system.

 3. laat estland en die balkan lekker kutten ze zullen er op afgerekend worden , is het voordeel van wit rusland om die landen in te lijven als russisch grond gebied, dus het westen is technisch gezien al zowat geheel ontwapend dus laat ze lekker die oud sovjet landen weer bij rusland voegen, rusland heeft altijd handel willen drijven en daarbij het westen heeft dit meermaals geblokkeerd, nu het stront al aan de knikker is , laat putin het klusje dan geheel afmaken ! het theater is al groot genoeg en dat beetje erbij zal weinig uitmaken ! wij nederland hebben ook niet om Eu gevraagd , laat rusland de genade klap maar toedienen door sancties op het westen te gooien , wedden dat het westen dan ineens met hangende pootjes terug komt !! je weet hoe hypocriet het westen is. en idd we zullen erom moeten lachen dat relativeerd ook nog eens 😀

  • Q,
   Ik heb ook altijd gelezen dat Estland,Letland en Litouwen heel erg meededen met Nazi Duitsland, indien dit op waarheid berust dan ben ik niet verbaast op hoe hun erin staan en de Russen ook weer.

 4. ALL about money, for their pocket.

  Daar verkoopt men inwoners / mensen hun gezondheid en levens voor
  Dooie slavenhandel.

  Mogelijk kan Rusland zijn landsgrenzen uitbreiden,

  In 🇳🇱 aanhangers van Rutte, deug menschen,
  Gelukszoekers, paar landen verder,

 5. Dit speelt al een tijdje. Vooral de U.K. wil dit, en pocht zelfs snel in St. Petersburg te kunnen staan.

  Het is pure uitlokking door de Nato.

  Maar Rusland zal er niet intrappen, en iets slimmers bedenken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in