Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Het Russische ministerie van Defensie heeft een verklaring uitgegeven over Oekraïense beweringen dat Kievse troepen gisteren bij de tegenaanval op de noordelijke en zuidelijke uiteinden van de Russische verdedigingslinies bij Buckmuth een paar vierkante kilometer hebben weten te winnen, en zoals het stelt. “Geruchten die door individuele accounts op Telegram circuleren over vijandelijke infiltratie in verschillende sectoren van de contactlijn zijn onjuist.”

Tegelijkertijd voerden de Russen een verrassingsaanval uit in Spirne ten oosten van Seversk en braken door de Oekraïense verdediging, schrijft Pronews.

Kortom, Moskou beweert dat er ondanks de felle Oekraïense tegenaanval er aan het Bakhmut-front geen verandering is opgetreden.

De komende uren zal blijken wie de waarheid spreekt: Moskou of Kiev?

Uit alles wat tot nu toe bekend is, blijkt dat er de hele nacht is gevochten bij het dorp Bohdanivka ten noorden van Bakhmut, waar nieuwe PMC-eenheden van Wagner een lokale tegenaanval hebben uitgevoerd om de contactlijn in de oude staat te herstellen.

#Oekraïne #Bohdanivka #bakhmut Bij het vallen van de avond beginnen hevige gevechten nabij het dorp Bohdanivka ten noorden van Bakhmut/Artemovsk (PjoPansiuk). RussWagnerPMC en nieuwe Russ-eenheden vallen ook aan. Komt Russ Vuurstorm naar ChasivYar?

De Oekraïners probeerden een ambitieuze omsingeling van Bakhmut uit te voeren, waarbij alle Russische troepen in de omtrek zouden worden ingesloten. Aanvankelijk leken de Russen verrast, maar later leken ze de fronten te hebben gestabiliseerd.

  Rusland schakelt over van een "speciale operatie" in Oekraïne op het richten van de hele NAVO in een ingrijpende "demilitarisering"

#Oekraïne #Update Volgens Russische bronnen proberen 🇺🇦 troepen #Bakhmut te omsingelen door een aanval te lanceren nabij #Soledar – Er zijn al belangrijke doorbraken gemaakt – De Russen verlaten steeds meer hun posities (zie kaart hieronder)

De Russische luchtmacht heeft haar aanwezigheid op het slagveld vergroot: ze voert nu 100 luchtaanvallen per dag uit, wat betekent dat de Oekraïense strijdkrachten een ernstig probleem zullen ondervinden bij hun tegenaanval.

In de herfst van 2022 was de aanwezigheid van de Russische luchtmacht schaars (om redenen die alleen de Russen begrijpen).

De afgelopen dagen zijn de Russische luchtaanvallen toegenomen van 65 naar 100 per dag.

Een aanzienlijke toename van 50%, wat wijst op een versnelling van de Russische militaire inspanning. Of een verzwakking van de Oekraïense verdediging.

Recente berichten over de nederzettingen Bohdanivka en Ivanivske zijn dat er een korte bezetting was van Russische posities door Oekraïense troepen, maar dat deze vervolgens werden heroverd door RussWagnerPMC.

Verder naar het noorden, in Spirne, ten oosten van Seversk, heeft het Tweede Legerkorps van de Russische strijdkrachten echter een verrassingsaanval uitgevoerd en de Oekraïense verdedigingsposities omver geworpen.

Dit is een afleidingsaanval bedoeld om de Oekraïners te dwingen troepen naar een ander front te sturen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Amerikaanse militaire deskundigen “bezorgd” over effectiviteit Wagner PMC’sVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBaas Russisch ruimteagentschap zegt dat er “geen bewijs” is dat VS ooit op de maan is geland
Volgend artikelPaus Franciscus verklaart dat kinderverkrachters “Gods kinderen” zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. na noordstream US Threatens to BOMB Taiwan tmc if China invades, SERIOUSLY! | Redacted with Clayton Morris an gekheid komt geen einde

 2. Tja, zo gaat het al heel lang.
  Een beetje over en weer.
  Geen idee wat daar nu werkelijk gebeurt, waarschijnlijk wel veel slachtoffers.

 3. De frontlijn is, ruw vergeleken, zo lang als van hier naar Spanje. Als er ergens in een dorp wat gebeurt in enkele straten is dat “nieuws van het front”. Ik begrijp niet dat Rusland dat Kiev-regime niet keihard aanpakt – geen bestaansreden meer. Zo speelt heel dat drama daar toch alleen in de kaart van die gluiperige Anglo-Amerikanen met die stokebrand in Washington?

  • Zolang Ukraine en het westen troepen en materiaal naar Bakhmut sturen waar alles wordt vernietigd is er geen echte reden voor de Russen om daar verandering in te brengen.

   – De verliezen liggen ongeveer 8:1 in het voordeel van Rusland. Naarmate er minder materiaal in Ukraine overblijft loopt dat voordeel alleen maar verder op, zeker nu je ziet dat de Russen langzaamaan van luchtoverwicht naar totale controle van het luchtruim gaan door het vernietigen van de luchtverdedigingsinstallaties.
   – Rusland heeft de grondstoffen en de industrie om materiaal te vervangen, het westen niet.
   – Rusland heeft ook heel lang te maken gehad met een krimpende bevolking, hoewel dat nu lijkt te zijn gestabiliseerd op vervangingsniveau door stimulatie regelingen die Putin iets van 10 jaar terug heeft ingevoerd. Dit conflict brengt het volk nog meer tezamen en stimuleert het krijgen van kinderen, terwijl in het westen het krijgen van kinderen wordt ontmoedigd.
   – De Russische economie is stabiel en groeit zelfs, terwijl de westerse economieen steeds verder in het slop raken
   – De Russische munt wordt steeds sterker, terwijl de westerse munten door hun hoeven beginnen te zakken omdat de schuldenlast te groot is.
   – De Russische invloed en prestige in de wereld buiten het westen (dus zeg maar in de andere 80% van de wereld) groeit, terwijl die van het westen afneemt, waardoor er meer en meer landen zijn die het westen gaan trotseren.

   Kortweg; voor Rusland is er dus geen echte reden om haast te maken; ze laten hun tegenstanders naar hen toe komen om te worden vernietigd ipv hen op te moeten sporen en zien hun tegenstanders hun eigen landen volkomen de vernieling in helpen terwijl Rusland sterker wordt.

 4. Leopard-tank vernietigd in gevechten in Oekraïne

  Auteur: Dmitry Loekashev, redacteur

  Bezsonov: het leger van de Russische strijdkrachten verbrandde op 11 mei de eerste Leopard-tank in de veldslagen in de richting van Soledar

  Volgens gegevens gepubliceerd door de eerste vice-minister van Informatie van de Volksrepubliek Donetsk, Daniil Bezsonov, hebben Russische troepen een Duitse Leopard-tank in de richting van Soledar in brand gestoken en alle pogingen om door de strijdkrachten van Oekraïne te breken, afgeslagen.

  Naar verluidt vielen Oekraïense troepen de posities van de Russische strijdkrachten aan met de steun van gepantserde voertuigen, waaronder westerse tanks. In het gebied van het dorp Zaliznyanskoye werd echter een Leopard opgeblazen door een antitankmijn die was geïnstalleerd door geniesoldaten van de Wagner PMC en verloor een van de sporen.

  Een gepantserde personendrager arriveerde op tijd om de bemanning van een Duitse tank te helpen, maar Russische soldaten vernietigden beide gepantserde voertuigen en hun bemanning met behulp van antitank granaatwerpers.

  Eerder werd gemeld dat Chodakovsky zei dat Rusland moreel onvoorbereid was op het tegenoffensief van de strijdkrachten van Oekraïne.

  https://voennoedelo.com/posts/id43728-vs-rf-unichtozhili-pervyj-tank-leopard-na-ukraine

 5. Onzin wat er gezegd wordt want vanmorgen op de radio dat rusland heeft erkent dat zij zich hebben teruggetrokken uit Backmut en verliezen hebben geleden Maar aan de zijde van zelinski zou er dus geen doden zijn gevallen laat materiaal zijn vernietigd dat betaald is door de Eu Echter dit nieuws door de staatsmedia van nederland geeft dit nieuws aan als een totale overwinning van Zelinski op die op zijn beurt door corrupt Brussel overal als held wordt ontvangen wordt om te bedelen voor meer wapens De trut Kaag eist dat de ezelen in de kamer Zelenski blijvwn ateunen De nederlandse bevolking maakt zich daar niet druk dat daar miljarden aan geld gespendeert wordt van de staatskas waar al een begrotingsterkort door Kaag wordt aangegeven in de ,,,slaapkamers,,,1 en 2 van het slapend kabinet en kamerleden
  Ook het asiel probleem wordt door de bevolking aanvaard en niemand maakt er zich druk om waar vele miljarden aan asielopvang wordt uitgegeven en dat de bevolking dit moet betalen met dure voedselprijzen oplopende inflatie en dergelijke,,, en niet te vergeten dat werkenden bijna 40% loonbelasting en zorgbijdrage moeten betalen die jan modaal verdienen nou ja verdienen!!!!! De vraag is wie is hier voor verantwoordelijk als straks grote burgeroorlogen uitbreken,,, in veel EU landen die onder het regime Brussel wef vallen???? rijgen we dan eindelijk EU brexitten!!!!!!

  • Het is wavhten op het kantelpint dat de bevolkingen het niet meer pikken.
   Wanneer dat is,geen idee.
   Ik begrijp de Oekrainers die ruslanf-betrokken zijn,heel goed.
   Jezelf uiten,is levensgevaarlijk!
   Net als in Nederlalalaland in WOII,beel mensen wisten wel iets.
   Maar veels te bang om hefusileerd te worden.
   Nu is het gewoon wachten,tot jet gle opdroogt….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in