Pixabay

Ik ben een ander boek tegengekomen dat ik u aanraad te kopen en te lezen. Het is Alex Krainer’s, Grand Deception: The Browder Hoax. Ik was gevloerd door de informatie die hij presenteerde in het hoofdstuk The Enterprise. Krainer legt uit wat er met de Russen is gebeurd na de ineenstorting van de Sovjet-Unie – de massale verkrachting van een land door economische elites in de Verenigde Staten en Europa. Zodra u begrijpt wat het Russische volk heeft moeten doorstaan in termen van economische ontbering en het economische wonder dat zich onder leiding van Vladimir Poetin voltrok, zult u begrijpen dat Poetin geen harteloze misdadiger is die zich met angst, intimidatie en dwang aan de macht vastklampt. De gruwel die Krainer beschrijft, is vergelijkbaar met de Holomodor die de Oekraïners in de jaren dertig ondergingen door toedoen van Stalin: naar schatting vier miljoen Oekraïners stierven van de honger als gevolg van Stalins beleid, terwijl “Rusland van 1992 tot 2000 tussen de vijf en zes miljoen “oversterftegevallen” leed – sterfgevallen die niet konden worden verklaard door eerdere bevolkingstrends”, schrijft Larry Johnson.

De economische ineenstorting en de daaruit voortvloeiende honger en werkloosheid verklaren waarom mensen zoals mijn vriend, Andrei Martyanov, uit Rusland zijn geëmigreerd en burgers van de Verenigde Staten en Canada zijn geworden. We hebben het niet over iets dat 100 jaar geleden is gebeurd. Dit gebeurde tussen 1992 en 1999. Rusland werd een echte shithole.

Toen ik het uitstekende werk van de heer Krainer las, begon ik me af te vragen of de hel die het Russische volk heeft meegemaakt, datgene is wat de mensen in Europa te wachten staat nu hun economieën tot stilstand komen. Hetzelfde geldt voor de Verenigde Staten. Hier is het relevante deel van Krainer’s boek dat de val van Rusland in de afgrond van hyperinflatie en massawerkloosheid beschrijft:

  De opkomst van het Nieuwe Normaal Reich

“Het overgangsprogramma dat door de Amerikaanse deep state en zijn Wall Street-begunstigers werd uitgewerkt, was niets minder dan catastrofaal voor Rusland. De perfect storm van plotselinge prijsliberalisering, drastische beperking van overheidsuitgaven en bankkrediet, en openstelling van de binnenlandse markten voor onbeperkte buitenlandse concurrentie, leverde een giftig brouwsel op dat de Russische economie verwoestte, haar munt vernietigde en een groot deel van de bevolking in armoede en honger stortte.

Na 1992 zag de Russische middenklasse haar spaargeld verdampen en haar reële lonen halveren – als ze het geluk had ze überhaupt te ontvangen.[109] Economische hervormingen vernietigden snel de landbouwproductie van het land en de winkelschappen raakten bijna leeg. In 1992 consumeerde de gemiddelde Rus 40% minder dan in 1991.[110] In 1998 ging ongeveer 80% van de Russische landbouwbedrijven failliet en werd de natie die een van de grootste voedselproducenten ter wereld was, plotseling afhankelijk van buitenlandse hulp. Ongeveer 70.000 fabrieken gingen dicht en Rusland produceerde 88% minder tractoren, 77% minder wasmachines, 77% minder katoenweefsel, 78% minder tv-toestellen, enzovoort.[111] In totaal daalde het Bruto Binnenlands Product van de natie tijdens de overgangsjaren met 50%, wat nog erger was dan tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog.[112]

Een groot deel van de bevolking raakte berooid. In 1989 leefden twee miljoen Russen in armoede (met 4 dollar per dag of minder). Halverwege de jaren negentig steeg dat aantal volgens cijfers van de Wereldbank tot 74 miljoen. In 1996 leefde één op de vier Russen in omstandigheden die als “wanhopige” armoede worden omschreven.[113] Het alcoholisme nam toe en het aantal zelfmoorden verdubbelde, waardoor zelfmoord de belangrijkste doodsoorzaak door externe oorzaken werd. Ook de gewelddadige criminaliteit verdubbelde in het begin van de jaren negentig en tijdens de eerste zes jaar van de hervormingen werden bijna 170 duizend mensen vermoord.

Er ontstond een acute gezondheidscrisis, die leidde tot epidemieën van geneesbare ziekten zoals mazelen en difterie. Ook het aantal gevallen van kanker, hartziekten en tuberculose steeg tot het hoogste percentage van alle geïndustrialiseerde landen ter wereld. [114] De levensverwachting voor mannen daalde tot 57 jaar. Tegelijkertijd rezen de abortussen de pan uit en stortten de geboortecijfers in: in Moskou waren ze slechts 8,2 per 1000.[115] In totaal steeg het sterftecijfer in Rusland met 60% tot een niveau dat alleen landen in oorlog meemaakten.[116] Westerse en Russische demografen waren het erover eens dat Rusland van 1992 tot 2000 vijf tot zes miljoen “oversterftegevallen” kende – sterfgevallen die niet konden worden verklaard door eerdere bevolkingstrends.[117] Dat komt overeen met 3,4% tot 4% van de totale Russische bevolking. Om dat getal in perspectief te plaatsen: tijdens de Tweede Wereldoorlog verloor het Verenigd Koninkrijk 0,94% van zijn bevolking, Frankrijk 1,35%, China 1,89% en de VS 0,32%.[118] Aleksandr Rutskoy overdreef niet toen hij het hervormingsprogramma een “economische genocide” noemde.” – Grand Deception: De Browder Hoax, door Alex Krainer https://books.apple.com/us/book/grand-deception-the-browder-hoax/id1436761423

Krainer’s verslag van de ineenstorting van Rusland wordt gevolgd door een even overtuigende kroniek van Ruslands opstanding uit de as en economische wedergeboorte dankzij het beleid van Vladimir Poetin. Dit is een objectief feit. Het is geen Russische propaganda. Westerse elites zouden zichzelf een plezier doen en Alex Krainer’s gedetailleerde uitleg lezen over wat het Russische volk de afgelopen 30 jaar heeft meegemaakt. Wie weigert de lessen van de geschiedenis te leren, is gedoemd deze te herhalen.

  Zelensky's Wunderwaffe Wapens

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De ineenstorting van Europa zal het begin zijn van de Grote ResetVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTer verdediging van de “gekke” samenzweringstheoreticus
Volgend artikelDe reden waarom het kabinet David Icke de toegang tot Nederland weigert?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. Enkel al dit kleine stukje verteld waar Rusland vandaan komt en waarom Poetin zo belangrijk is. Nastuurlijk zijn er zaken zoals miljardiars die de cel ingaan of van balkons vallen, maar wie behalve een bankier of een soortgelijke dief/ rover heeft er medelijden met dit soort lui. Voor de Russen is Poetin de redder van hun land en leven….en wij, wij hebben leugenaars, schoften en ander gajus wat ons regeerd. Een totale instorting van onze wereld kan wel eens een zegen zijn en en ons de kans bieden de schoften die al decennia lang ons land verkankeren af te voeren om nooit meer terug te keren, incluis hun nageslacht om herhaling te voorkomen.

  Ieder nadeel….

  • Hi Dutchesne,

   In het westen hebben wij ook ”van balkonnen vallen epidimieen” gehad. Er is er eentje die ik echt goed gevolgd heb en dat waren talloze top bankiers die, uiteraard allemaal toevallig, van balkonnen ed vielen, Dit kort na de financiele crash. Ook schijnen veel holitische artsen toevallig vallen. Ook rondom de Clintons overlijden veel mensen die tegen ze gaan getuigen. Ik heb er daar eentje van gevolgd en dat betrof de voormalig premier van Haiti die letterlijk de dag voor getuigen tegen de Clinton Foundation over de miljard en een beetje voor Haiti was verdwenen. Zo een pech, hij was aan het gewichtheffen en de stang met gewichten viel op zijn keel.

   Groeten,
   Hugo

  • Gister hoorde uk dat Putin ook WEF heeft ondetekend.
   De oorlog in Oekraine zou hiermee dus door beide partijen in scene zijn gezet..
   Wát hij precies over wát, kan ik niet vinden..weet iemand hier meer van?
   De persoon zei dat ik op google kon vinden..

   • Hi Pepper,

    Wat ik weet is dat Putin een WEF young global leader is geweest. Wat ik ook weet is dat hij openlijk de WEF agenda heeft verworpen. Het WEF op zijn beurt heeft Putin volledig gewist uit hun archieven. Allicht dat dat verklaart waarom eea lastig te vinden is (smile).

    Ik zou het in scene gezet zijn anders willen stellen. Voorbeeldje van Hegelisaanse dialectiek. Met andere woorden, thesis, anti thesis en dan synthesis. Thesis van het zogenaamde collectieve westen. Wij zijn al eeuwen de heersters en dat zullen we blijven. We schuwen geen enkel middel om dat te bereiken. Anti thesis van het collectieve zuiden. Dat dachten we niet en we zijn dit spuugzat en zullen geen enkel middel schuwen om dit te stoppen. De synthesis….. Wat dat zal worden weet niemand en geloof niet het idee dat de synthesis al besloten is op wereldniveau om het maar zo te zeggen.

    Wat mij wel duidelijk lijkt is dat de komende jaren meer en meer anders zullen worden dan we gewend waren (minus die corona waanzin).

    Groeten,
    Hugo

    • Beste @Hugo, doe jezelf, mij en anderen een plezier en probeer sommige dingen anders te formuleren en in waarheid … Je hebt het over ´Wij´ … Daar horen jij en ik en anderen niet bij. Please !!!! Ik zie dit regelmatig, deze manier van schrijven en het is misplaatst. Help mee dit te doorbreken, het is een bepaalde conditionering. B.v.D.!!

 2. Ik heb vrees voor wat komen gaat.
  Dit heb ik jaren, maar nu zie ik steeds meer waar oa eurapa heen gaat.
  Niet alleen naar de klote, maar naar een totale zelf vernietiging.
  Ook als hier geen bommen gaan vallen, zullen ons de kerncentrales, waterzuiveringsinstallaties, of niet meer te controleren bendes/legers, om maar wat te noemen, ons spreekwoordelijk de nek om draaien.

  • Dat vind ik nog het ergste, de angst die velen van ons ervaren. We moeten daarom ook in opstand komen met alle mogelijke middelen. Dit tuig dat ons volk verraad en verkracht moet weg, en snel ook.

  • Angst is ok, zolang je jezelf er niet door laat regeren maar het gebruikt om je voor te bereiden op waar je bang voor bent.
   Ik kan niet genoeg benadrukken; zoek gelijkgestemden, vorm groepjes. Alleen, hoe goed je je ook voorbereidt, red je het niet tegen een bende plunderaars. Met een georganiseerde groep wordt dat al een ander verhaal.
   Maak jezelf zo veel mogelijk onafhankelijk van de overheid. Woon je bij een beek of rivier? Knutsel wat en maak een waterrad, haal bij de sloop of via een winkel een autodynamo en accu bv en je kunt in ieder geval een beetje stroom opwekken.
   Eigen voedsel verbouwen als je kunt; balkon, voor de ramen, logeerkamer. 20 liter growbags zijn goedkoop en kunnen aardig wat produceren. Ga naar tuincentra, koop zaden en kunstmest zodat je ook volgend jaar en het jaar daarop kunt bemesten.
   Heb je weinig ruimte, houdt wat konijnen of hamsters, fok die en slacht ze zelf.
   Veel dingen zijn simpel.

 3. Als nu de levenstandaard in Europa daalt, is dat misschien een antwoord op het migratie probleem.
  Dan peddelen wij met bootjes naar noord Afrika.

 4. Vanaf 1990 is hier in de EU veel staatsbedrijven geprivatiseerd, ons werd vertelt dat de marktwerking ervoor zou zorgen dat het goedkoper zou worden. Maar een staats bedrijf behoeft geen winst te maken, behoeft geen aandeelhouders uit te betalen, behoeft niet te bezuinigen op onderhoud om de winsten maximaal te houden. Alle staatsbedrijven zijn betaald en opgericht met het geld van de inwoners, niet door de regeringen. Die het wel even verkocht om hun vriendjes te matsen. Zo werd het ziekenfonds om gebouwd in de zorgverzekeringen, die nu gezien 300% duurder zijn als toen en veel minder zorg vergoeden. Net als nu met de privatiseerde energie bedrijven. Alles wordt zo uitgekleed en de belastingen verhoogd. Zodat er enkelingen er maximaal aan kunnen verdienen en de bevolkingen steeds meer er voor moeten betalen. Zo wordt het land uitgeknepen.

 5. Het onrecht dat de Russen is aangedaan (vooral door het Westen maar ook door de “eigen” equipe van Jeltsin) na de val van het communisme is ook beschreven in het boek “The Shock Doctrine” van Naomi Klein. Iedereen die iets wil begrijpen van wat de Russen nu drijft en bang maakt, moet ook de hoofdstukken 11 en 12 van dit boek lezen.

  • Hoi Krekel,

   Eens, een heel goed boek, echt een aanrader. Een andere tip van mij is ”confesions of an economic hitman” van John Perkins. Hij schrijf over kleurenrevoluties en hoe eea werkt ver voordat kleurenrevoluties bekend werden voor het ietwat grotere publiek +- 20 jaar geleden.

   Een ander goed boek van mevrouw Klein is no logo. In dat boek beschrijft ze heel goed hoe reclame (aka brainwashing) werkt en nee dat is niet alleen in de reclame blokjes. Ook hoe gigantische multinationals alles consolideerde en inmiddels bezitten. De rol van de media en veel meer.

   Als je echt naar de geschiedenis wil kijken is het boek Tragedy and Hope (a history of our time) van Carrol Guigly een aanrader. Dit boek schreef hij iets van 25 jaar voordat hij Clinton adviseerde voordat hij president werd (om te begrijpen hoe de wereld echt werkt zodra hij president was). Wel echt een pil en je moet goed tussen de regels door lezen. Toen ik het boek kocht moest ik het vanuit de VS importeren. Genoeg reden voor mij om het te willen lezen (smile). Bijna verboden spul, de meest interssante kennis meestal. Zie de verboden speech van David Icke. Ik vond m goed.

   Groeten,
   Hugo

   • Blijf dichter bij huis, beste Hugo, kun je mijn boek “Sluiproutes van de macht”, lezen. Duidelijker en concreter met het aanwijzen van “man en paard”, dan dat van C.G. een teleurstellend boek, die vele kwesties niet mag en kan noemen, omdat de Talmoed baronnen van Wall Street alle uitgevers in hun zak hebben.

    • Hoi Jules van Rooyen,

     Ik vond het boek tradedy and hope zeker niet teleurstellend. Ik heb een macro economische achtergrond en vond het facinered om te lezen hoe de diverse empires uit die tijd zich ontwikkelde door de decennia heen. Daarnaast al het backstabben, oorlogen etc en dan nog tussen de regels doorlezen.

     Op het gebied van dit boek zijn we het dus oneens. Lijkt er op dat je het wel eens bent met de rest van de boekenlijst dus best veel eens (smile).

     Groeten,
     Hugo

 6. Opmerkelijk hoe deze analyse naadloos klopt met het boek: Shock Doctrine van Naomi Klein ( onderzoeksjournaliste) en leer alle ‘gedaanten’ kennen van de superrijken der aarde om ons burgers van hen afhankelijk te maken. Ook Rusland.
  MKB wordt bewust kapot gemaakt zodat alles straks uit de foodlabs en uit distributiecentra komt (in bezin van multinationals).
  ‘n Ongemakkelijke Waarheid die ons van wieg tot graf met digital ID’s, social credit punten en verplichte mRNA prikken zal overheersen. Alle WEF en WHO doelen zijn gericht op een wereldregering en onderdrukking. Terwijl de rijken alleen maar machtiger en rijker worden.

 7. Dank je voor de leestips Hugo. “No logo” kende ik al, maar de andere twee nog niet. Ze staan nu op mijn lijst. Voorlopig lees ik de Russische klassiekers (vooral Dostojevski), voordat wij ze van onze machthebbers op brandstapels zullen moeten gooien.

 8. er zijn twee soorten mensen…hen die voor zichzelf zijn…en hen die voor ons zijn….

  ik ben voor ons…

  WIj kunnen onze toekomst zelf kiezen…hen bepalen voor ons hoe onze teokomst eruit ziet…

  Wij kunnen kiezen of WIJ onze eigen toekomst bepalen…

  of zij…..

  kwestie van trekker…

  en…..

 9. en als reactie op de titel: JA !!!

  onze politici zijn letterlijjk ziende blind en eigendom van anderen…

  een oorlog uitlokken die je niet kunt winnen…

  alleen idiooten….

  • @Duchesne, mijn idee ervan is dat alles waartoe ´het Westen´ aanzet inclusief de consequenties volledig is georkestreerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in