Onlangs dreigden de ruzies tussen de Amerikaanse beursspeculant George Soros en de conservatieve regering van zijn oorspronkelijke land van herkomst, Hongarije, opnieuw te escaleren. De aanleiding is zijn commentaar op het veto dat Hongarije en Polen hebben uitgesproken over de nieuwe EU-begroting.

Aanvankelijk waren er plannen van Brussel om de financiering van “opstandige” staten te beperken als ze zich niet hielden aan het “rechtstaatmechanisme” van de Unie. De conservatieve regeringen in Warschau en Boedapest zagen dit als paternalisme dat hen aan de Sovjet-Unie deed denken. Vervolgens hebben zij de goedkeuring van de toekomstige EU-begroting geblokkeerd. Daarop adviseerde Soros de Europese confederatie om deze twee landen eenvoudigweg te overrulen – en stuitte opnieuw op hevig verzet van het Midden-Europese land, meldt Tagesstimme.

Beschuldiging: Soros wil een verenigd “imperium” creëren

In een open brief reageerde de regeringsleider, Viktor Orbán, op Soros’ eis om al diegenen die “niet willen integreren in een verenigend Europees rijk onder de vlag van de globale en open samenleving” streng te straffen.

Orbán’s visie is veeleer dat de naties de macht van Europa van oudsher bepalen. Het Europese gezinsmodel, gebaseerd op westerse tradities, was het fundament van zijn gemeenschappen. De christelijke vrijheid had de vrijheid van denken en cultuur geconditioneerd en creëerde daarmee een “liefdadigheidswedstrijd” tussen de Europese naties. Nu stond een speculant, die miljoenen mensen had geruïneerd, op het punt om dit te veranderen.

Soros wil dat de EU de financiering voor Hongarije stopt om van dit land dreigvoorbeeld te maken

“Het Soros-netwerk wil van Europa een immigratiecontinent maken”

  Viktor Orbán blijft zich hardnekkig tegen immigratie verzetten

Het Soros-netwerk is “grondig verweven met de Europese bureaucratie en politieke elite”. Jarenlang heeft het gewerkt om “van Europa een immigratiecontinent te maken”. Migratie versnelt de oprichting van een open samenleving (Open Society) met gemengde etniciteiten en multiculturalisme. Het doel is om “de nationale besluitvorming te ontmantelen en deze over te dragen aan de globale elite”.

Van de economische crisis eind jaren negentig tot de migratiecrisis en de Coronacrisis heeft Soros, de speculant die zich een ‘filantroop’ noemt, nooit aandacht besteed aan de belangen van de Europeanen. In plaats daarvan was hij altijd alleen maar bezig met zijn eigen belangen. In plaats van de Europeanen aan te moedigen om zich solidair te tonen, zet hij nu de volkeren van Europa tegen elkaar op. Zijn netwerk schuwt al lang niet meer openlijke inmenging.

Ernstige beschuldigingen van corruptie

Daarbij zou Soros’ gedrag zijn richtingwijzen van de interpretatie van soevereiniteit bevorderen.

Een lange rij politici, journalisten, rechters, bureaucraten, politieke onruststokers vermomd als burgers op de loonlijst van George Soros, is Orbán’s kernachtige beschuldiging.

De miljardair omschrijft talloze acteurs als corrupt, maar in werkelijkheid is hij zelfs de meest corrupte persoon ter wereld. In feite maakt hij er geen geheim van dat hij wereldwijd linkse, liberale en migratievriendelijke groepen financiert.

Soros accepteert geen tegenspraak en kent geen pardon:

Bij wie hij kan, die koopt hij om. Bij degenen waar hij niet slaagt, demoniseert, intimideert en ruïneert hij hen met behulp van het meest verschrikkelijke wapen van zijn netwerk, de linkse media. Hij werkt eraan om de regel van het recht te vervangen door het recht van de sterkste. De traditionele Europese waarden zijn in elk geval in gevaar. Onderwerp Europa niet aan het Soros-netwerk, aldus Orban.

Daarbij hebben de EU-bureaucraten met hem en zijn streven naar een Europees imperium een gemeenschappelijke zaak gemaakt:

Ze willen een institutioneel systeem ontwikkelen dat, onder auspiciën van een open samenleving, de vrije en onafhankelijke naties van Europa een uniform denken, een uniforme cultuur, een uniform samenlevingsmodel wil opleggen. Daarmee ontnemen ze elke natie het recht om over haar eigen lot te beslissen.

Orbán kan daar niets mee. Want:

Soros wil een open samenleving en wij willen een beschermde samenleving. Hij gelooft dat vrijheid alleen maar in dienst kan staan van de zelfverwerkelijking.

Zelf is Orban daarentegen van mening:

Dat het ook gebruikt kan worden om de christelijke leer te volgen, om het vaderland te dienen en om onze families te beschermen.

Zijn volk weet wat vrijheid betekent:

De geschiedenis van de naties van Midden-Europa was een voortdurende strijd voor vrijheid tegen grote keizerrijken!

Daarom is er voor Orbán maar één geldig pleidooi:

Als we onze vrijheid willen behouden, moet Europa zich niet onderwerpen aan het Soros-netwerk.

“Europa is de gaskamer van Soros”

Culturele functionaliteit gepolariseerd met historische vergelijking

  Hongaarse veiligheidsdeskundige: Terrorismedreiging in Hongarije lager dan in Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk door minder moslimmigranten

Dit waren overigens niet de eerste kritische reacties op de uitspraken van Soros. Zo beschuldigde Szilárd Demeter (44), de directeur van het gerenommeerde Petöfi Literatuurmuseum, hem van het najagen van kwade plannen: “Uit de vaten van de multiculturele open samenleving ontsnapt het giftige gas dat dodelijk is voor de Europese manier van leven”. Hij zou een schijnverlichte liberale samenleving bevorderen die een “cultus van het anders-zijn” zou bevorderen. Degenen die niet achter het ideaal staan, worden simpelweg “gewist”.

Het was een commentaar in een krant die dicht bij de regering staat, dat – niet in de laatste plaats vanwege de historische vergelijkingen – opnieuw tot kritiek van joodse verenigingen in Hongarije leidde  Zij spraken over het relativeren van de Hongaarse en Joodse contemporaine geschiedenis. Volgens hen was de vergelijking van Europa met een gaskamer “smakeloos”, zo citeerde de ORF de religieuze verenigingen in deze zaak.

Wie is George Soros?

Vorig artikelAIDS-alarm: “Gevaar van een epidemie door immigranten”
Volgend artikelWorld Economic Forum: er komt een globale covid cyberpandemie aan – erger dan Covid-19
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

  • Logisch; ze slaapt met eenterrorist.

   Soros is waanzinnig; hij wil “wraak”nemen op het feitdat hij joden aanbracht bij de nazi’s.

   • Inderdaad en nu geeft Netanyahu de doodsspuit aan zijn eigen volk voor geld. Sommige joodse gebruiken veranderen nooit en zijn hetzelfde als die van de andere westerse leiders die hun volk verraden. Normaal moet het bloed van de leiders nu door de straten van Europa stromen, maar ik denk dat het ons bloed zal worden!

  • Meneer woont nog steeds ongestoord in de VS.
   Trump had allang wat kunnen doen maar heeft dat nagelaten.
   Trump heeft het gehouden op wat gemopper en wat geklaag over Soros, en over hoe slecht de man wel niet is voor de hele wereld.
   Maar er ook iets aan doen zat er niet in.
   Maar verder een goede kerel hoor, echt waar, die Trump.

 1. Je weet niet eens hoe machtig die uzionisten sekte is op de wereld! Voor holocaust ontkenning ga, je in sommige van oudsher cristelijke,landen
  de bak in! Voor Jezus ontkenning of belediging, doen, zeker de zg christelijke partijen niets! Gek he dat men in het Duitsland van toen en de met hun bevriende land Hongarije zg
  “anti-semietisch waren?

 2. Zolang ze geen geld op zijn hoofd en dat van zijn medewerkers zetten met de tekst “wanted dead or alive” hebben ze geen echte hekel aan hem.

  Mijn emigratiebudget is te weinig voor een dagje Zandvoort aan zee…..dromen mag…

  In deze wereld is schade van miljarden een eerder gekozen weg dan een oplossing van een half miljoen.

  We wachten af.

 3. Europa is al een vuilnisbelt voor moslims en negers.

  Soros is een klus voor de mossad. Zoals die Iranees: aut. machinegeweer in geparkeerde auto, met zendertje in auto van “doel”.

  Niks nieuws; in Baskenland werd ooit zo een auto van een spanjool 16 meter de lucht in gejaagd.

  • Sorry beste maar MI6,de mossad en alle westerse inlichtingendiensten waaronder nog eens CIA,NSA en HLS zitten er allemaal in. Trump,Biden, Obama, Bush ..allemaal! Dit is niet van gisteren opgezet, dit dateert al van de Club van Rome en de oprichting van de Unesco. Lees hun beginselverklaring nog eens. Eugenetica in de puurste vorm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in