© Fidesz.hu

Viktor Orban merkt op dat de historische overwinning van zijn partij bij de Hongaarse verkiezingen van zondag tot stand is gekomen ondanks hevige internationale tegenstand – ook van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky.

“We hebben een overwinning behaald die zo groot is dat je hem vanaf de maan kunt zien, en je kunt hem zeker vanuit Brussel zien,” grapte Viktor Orban zondagavond in zijn overwinningsrede, schrijft Euronews.com.

Zijn Fidesz-partij won niet minder dan 53% van de stemmen. De verenigde oppositie moest genoegen nemen met 35%, en een nieuwe rechts-nationalistische partij, Our Homeland genaamd, drong door tot het parlement.

Vóór de verkiezingen had de oppositie zich tot internationale hulp gewend en Orban afgeschilderd als een lakei van Poetin, omdat hij geen wapens naar Oekraïne wil sturen en Hongarije niet bij de oorlog wil betrekken. Orban zelf had de parlementsverkiezingen omschreven als een keuze tussen oorlog en vrede.

Op zijn laatste campagnebijeenkomst vrijdag zei Orban dat het leveren van wapens aan Oekraïne – iets wat Hongarije, als enige van de EU-buurlanden van Oekraïne, geweigerd heeft te doen – het land tot een militair doelwit zou maken, en dat het sanctioneren van de Russische energie-import de Hongaarse economie zelf zou verlammen.

“Dit is niet onze oorlog. Wij moeten ons erbuiten houden,” zei hij onder andere.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft de Hongaarse premier de dag voor de verkiezingen aangevallen.

De president van Oekraïne, Volodymyr Zelenskyy, schilderde de Hongaarse leider zaterdag af als iemand die geen contact heeft met de rest van Europa, dat zich verenigd heeft om Poetin te veroordelen, sancties tegen Rusland te steunen en hulp, waaronder wapens, naar Oekraïne te sturen.

Tijdens zijn toespraak tot zijn aanhangers op zondag noemde Orban Zelenskiy een deel van de “overweldigende kracht” waartegen zijn partij bij de verkiezingen had gestreden.

“Links in eigen land, internationaal links rondom, de Brusselse bureaucraten, het Soros-imperium met al zijn geld, de internationale mainstream media, en uiteindelijk zelfs de Oekraïense president.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïens parlementslid – “Wij strijden voor de Nieuwe Wereldorde”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDe opkomst van de nutteloze klasse
Volgend artikelElektromagnetische Wapens, Grafeenoxide en Geactiveerde Ziekten: Het blootleggen van de Covid-5G connectie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Deze Zelenski die door Klaus Schwab en Bill Gates en hun geld nu aan de macht is gekomen door de toen bestaande regering in 2014 af te zetten en nu mee werkt met Bilding Back Better en New World Forum van bovengenoemde personen is ook maar een lakei van hun Nieuwe Wereld.
  Dat hij maar eens eerlijk is en zegt wat hij met de Russen die in Oekraine wonen heeft gedaan en afgeslacht heeft met zijn eigen Nazi Bataljons daar hoor je niks over en dat hij in Oekraine 6 of 7 Labaratoriums heeft gebouwd voor chemische wapens etc te maken en mRna spuiten werden gemaakt, die door de Russen direct plat zijn gegooid daar hoor je niets over ??? En trouwens Poetin word nu door Europa weg gezet als de agressor, de waarheid is dat hij niet mee werkt met de bende van Klaus Schwab etc. om ook Rusland in te lijven met hun nieuwe wereld idioterie, kijk ook eens naar China die pikken het ook niet en dien ook niet mee.

  • China heeft dat dan ook niet echt nodig, ze hebben al communisme, lockdowns, sociaal paspoort, etc. Het is eerder een voorbeeld voor het Wef.

 2. Een klinkende overwinning voor Viktor Orban. Eén van de weinige Europese leiders die nog hecht aan traditionele normen en waarden. Iemand die de hele woke-idioterie zo ver als mogelijk buiten de deur wil houden. Ik wens hem veel sterkte en wijsheid toe in de komende jaren.

 3. Soros ( echte naam : Schwarz ) en Zelensky zijn allebei oorlogstokende Joden, die zoals de geschiedenis leert, erop uit zijn een derde wereldoorlog te ontketenen.
  Wij mogen hopen dat Poetin daar NIET in trapt!!!
  Deze beide boven vernoemde heren ( ??) horen thuis in de gevangenis!!,n Levenslang! Stelletje leugenaard!!

 4. Hulde voor Orban welverdiende overwinning!
  Volgde er maar meer zijn voorbeeld.
  Wat een verschil met onze brievenbus criminelen en wapenleveranciers die onze regering zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in