AIDS-alarm: “Gevaar van een epidemie door immigranten”

2
Fotocollage: VoxNews

Volgens professor Fernando Aiuti, de Italiaanse pionier van de immunologie in de strijd tegen AIDS, zijn immigranten die naar Europa komen een gevaar: “Zelfs als velen het niet willen erkennen, vormen deze mensen een risico voor een nieuwe uitbraak van de ziekte”, waarschuwt de dokter.

“Inmiddels wordt er niet meer over aids gesproken, behalve ter gelegenheid van Wereldaidsdag op 1 december. Jongeren weten er niets van, en institutionele preventiecampagnes zijn al jaren verdwenen. Maar ook al is het aantal sterfgevallen gelukkig gedaald dankzij de medicijnen, is aids nog steeds opvallend met 3.500 nieuwe infecties per jaar. Daarom zijn er campagnes nodig om iedereen uit te nodigen om zich te laten testen op hiv”, waarschuwt Aiuti, en benadrukt de noodzaak om deze campagnes ook op de immigranten te richten.

Aiuti werd geïnterviewd door het persbureau Adnkronos, onder vermelding van de meest recente gegevens van het hiv-centrum, volgens welke een op de drie nieuwe gevallen, 34,3%, van de nieuwe infecties migranten treft, waarbij wordt benadrukt dat dit “een cijfer dat in vijf jaar is verachtvoudigd”, meldt Unser Mitteleuropa.

“We hebben de plicht om preventieve campagnes te voeren die ook gericht zijn op niet-EU-burgers, die in 70-80% van de gevallen niet ‘opgespoord’ kunnen worden omdat ze irreguliere inwoners zijn, d.w.z. dat we niet weten waar ze zijn of wat ze doen; we moeten manieren vinden om ze op de juiste manier te testen”, legt de arts uit.

Aids verspreiding in Afrika

Het probleem kan alleen bij de bron worden opgelost: door dergelijke mensen niet toe te laten tot het land en ze testen voordat er een visum wordt afgegeven.

  Italiaanse vrouw in coma met maximale trombose na AstraZeneca-vaccinatie

Als men bedenkt dat 80% van de zwarte Afrikaanse vrouwen die naar italië komen, prostituees uit Nigeria zijn, is dit een maatstaf voor de ernst van de zaak.

De belangrijkste doodsoorzaken van immigranten die in Europa aankomen, zijn tuberculose en aids.

Dit staat in het verslag over de gezondheid van vluchtelingen en migranten in Europa, dat is opgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

In Italië is een op de drie patiënten met tbc een migrant of vluchteling.

Verspreiding tuberculose

Vluchtelingen en migranten uit landen met een hoge prevalentie van tuberculose lopen een groter risico om de ziekte op te lopen, afhankelijk van de omstandigheden in hun land tijdens de reis en de leef- en werkomstandigheden in het gastland. Maar ze hadden de ziekte meestal al voordat ze naar Europa kwamen.

Een aanzienlijk deel van de vluchtelingen en migranten met hiv wordt na aankomst in het land van bestemming door hun infectie ziek. Hepatitis B- en C-virusinfecties komen vaker voor bij vluchtelingen en migranten uit landen waar het virus endemisch is. Andere tropische en parasitaire infecties, die zeldzaam zijn in de Europese regio, worden ook aangetroffen onder migranten uit endemische gebieden.

Professor Carlo Contini, directeur van het Instituut voor Infectieziekten van de Unife-Universiteit, organiseerde een conferentie over de epidemiologische en klinische aspecten van nieuwe en opnieuw opduikende infectieziekten die een aanzienlijke impact hebben op de volksgezondheid.

“In Italië is de immigrantenbevolking in de afgelopen twintig jaar bijna twintig keer zo groot geworden en is de afgelopen tien jaar met meer dan 150% toegenomen, met aanzienlijke verschillen tussen de regio’s”, aldus Contini. De gezondheidserfenis van de immigrant, die jong en sterk leek, met een grotere psychologische stabiliteit en een geest van initiatief en dus gezonder (gezond migranteneffect), stond bij aankomst in Italië of in andere gastlanden tegenover een erfenis die zich steeds sneller ontwikkelde (uitgeput migranteneffect), als gevolg van psychologisch ongemak, gebrek aan werk en inkomen, verslechtering van de huisvesting en een gebrek aan gezinsondersteuning. De noodzakelijke nieuwe organisatie van het leven na de totale ontworteling uit de omgeving van herkomst en de veiligheid ervan is en wordt een dagelijkse bron van stress en gezondheidsrisico’s”.

“In deze context zijn infectieziekten een belangrijk aandachtspunt van het migratiefenomeen, ook al identificeren ze de migrant vaak als degene waartegen we ons moeten verdedigen. Het staat buiten kijf dat de opkomst van nieuwe infectieziekten en het terugkeren van andere ziekten die al als verminderd of uitgestorven werden beschouwd, actuele thema’s zijn in de huidige samenleving en daarom de aandacht trokken tijdens deze conferentie. Het risico op het ontwikkelen van tuberculose is 10-15 keer hoger bij immigranten dan bij de Italiaanse bevolking, vanwege de sociale kwetsbaarheid die samenhangt met het migratieproces en het gastland, waar de incidentie erg laag en stabiel is (5-7 Cases / 100.000 inwoners). Hiv / aids-infecties laten een constante en snelle toename zien van het aantal gevallen dat in de loop van de tijd onder buitenlanders wordt gemeld, met een incidentie die bijna vier keer zo hoog is als elders in Italië. Hieraan toegevoegd zijn de andere seksueel overdraagbare aandoeningen, die ook worden vergemakkelijkt door de omstandigheden van seksuele uitbuiting waaraan migranten worden blootgesteld. De gezondheid van migranten is een van de uitdagingen voor de volksgezondheid geworden en betreft de noodzaak om bescherming te garanderen voor degenen die om verschillende redenen aan de rand van het systeem leven”.

VoxNews commentaar: Misschien moeten we eens gaan nadenken over hoe we de inheemse bevolking kunnen beschermen door degenen die ons kunnen infecteren buiten de deur te houden. Of niet?

Migranten brengen de “Witte Pest”: 48 tuberculose geïnfecteerden op een school in Duitsland

Vorig artikelSyriërs in Duitsland oefenen het vermoorden van Duitse politieagenten
Volgend artikelOrban in strijd met Soros: “Het Soros-netwerk wil van Europa een immigratiecontinent maken”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in