Plaats delict © Politie / FN foto ter illustratie

Een 24-jarige Afghaanse man is vandaag door het Zweedse Hooggerechtshof veroordeeld omdat hij tijdens een nachtdienst een vrouwelijke collega in de thuiszorg heeft verkracht. De man werkte eerder in een vluchtelingencentrum waar hij verantwoordelijk was voor het onderwijzen van andere zogenaamde vluchtelingenkinderen in Zweedse regels en hoe zich tegenover vrouwen te gedragen.

De 24-jarige man noemde de aanklacht “pure samenzweringen” – totdat hij hoorde van “bepaalde forensische bevindingen”. Toen beweerde hij in plaats daarvan te hebben gemasturbeerd en wederzijdse geslachtsgemeenschap te hebben gehad met de vrouw in het kantoor, meldt het Zweedse nieuwsorgaan Fria Tider.

Hij vertelde ook over een droom die hij had gehad dat “een muis of rat mijn kleren was binnengedrongen en aan mijn penis zat te eten”.

De rechtbank geloofde die verklaring echter niet en veroordeelde de Afghaan tot twee jaar gevangenisstraf. En nu heeft het Hooggerechtshof het vonnis bekrachtigd.

De Afghaan, die zelf als “alleenstaand vluchtelingenkind” naar Zweden kwam, werkte eerder in een asielcentrum in Timrå. In 2016 werd hij in een lokaal dagblad in het zonnetje gezet en vertelde hij hoe hij verantwoordelijk was voor het onderwijzen van andere Afghanen over hoe het werkt in Zweden, welke regels er gelden en “hoe je je moet gedragen” tegenover vrouwen. Hij legde uit dat het voor velen als een schok kwam om naar Zweden te komen en te beseffen dat vrouwen rechten hebben.

Op 11 augustus 2020 werd een verkrachting gepleegd in het gebouw van de thuiszorgdienst aan de Gröndalsweg in Tumba. Tijdens een nachtdienst werd een vrouw oraal, vaginaal en anaal verkracht door een mannelijke collega. Dit alles vond plaats in een kantoor, dat door het personeel werd gebruikt voor koffie en rust.

  Zweedse premier geeft de schuld van het geweld aan de autochtone Zweden: ze grijpen niet in

Tijdens een pauze op het werk viel de vrouw in slaap op een bank in het kantoor. Ze werd wakker toen de man tussen haar en de rugleuning van de bank lag.

“Ze legde meteen uit dat ze niet van plan was seks met hem te hebben, maar hij omhelsde haar steeds harder. Hij zei: ‘Zeg dat niet’. Hij legde zijn lichaamsgewicht op haar. Zij lag op haar rug. Tevergeefs probeerde ze verschillende keren om hem met al haar kracht weg te duwen. Uiteindelijk gaf ze het op”, staat in het proces-verbaal van het vonnis.

De vrouw was nieuw in haar functie en durfde in eerste instantie niet te vertellen wat er was gebeurd. Het duurde dan ook drie weken voordat zij aangifte deed. Pas nadat zij zich had toevertrouwd aan een collega, die had gereageerd op de wisselende stemming tussen de man en de vrouw op de werkvloer, heeft zij haar baas ingelicht.

Op 4 september werd aangifte gedaan en op 8 september werd de 24-jarige aangehouden.

De politie stelde DNA-bewijs veilig

In eerste instantie ontkende de man het misdrijf en beweerde dat er geen geslachtsgemeenschap had plaatsgevonden. Hij noemde de beschuldigingen tegen hem “pure samenzweringen” – totdat hij zich realiseerde dat de politie DNA-bewijs had kunnen bemachtigen.

Toen begon hij zijn verhaal te veranderen. In een poging uit te leggen waarom zijn sperma ter plaatse kon zijn, beweerde hij dat de vrouw zich naakt had uitgekleed, om een massage had gevraagd en toenadering had gezocht.

Hij zou het gedrag van de vrouw “onaanvaardbaar” hebben gevonden, maar toch “verleid en opgewonden” zijn geworden door haar vermeende toenaderingen – om vervolgens te midden van dit alles in slaap te zijn gevallen en wakker te worden met zijn onderbroek en werkbroek tot halverwege zijn dijen naar beneden getrokken. Hij beweerd dat de vrouw “iets gedaan” kon hebben terwijl hij sliep.

Hij zei ook dat hij een paar nachten voor de verkrachting in het kantoor masturbeerde.

“Een rat eet aan mijn penis”

Tijdens een verhoor wilde de Afghaan plotseling een verhaal vertellen.

“Wat gebeurt er als ik slaap, ik slaap diep en droom dat een muis of rat mijn kleren is binnengedrongen en aan mijn penis eet. En dan word ik wakker en schreeuw en trek al mijn kleren uit”.

Hij kon echter niet antwoorden of hij deze droom had gehad tijdens de nacht in kwestie.

Na te zijn veroordeeld, wilde hij dat er een aanvullende rechtszaak zou worden gehouden. Hij gaf toen een nieuwe versie van de gang van zaken en beweerde dat hij en eiseres twee vrijwillige geslachtsgemeenschappen hadden gehad, beide geïnitieerd door de vrouw. Dat hij dit niet eerder had verteld, zou te wijten zijn “aan het feit dat hij geschokt en bang was en al een slechte ervaring met de politie had gehad”. Hij was ook bang voor de vriend van de eiseres die dreigde hem te vermoorden. Hij heeft ook een vrouw en een pasgeboren kind; “de situatie lag gevoelig”.

Krijgt minimale straf en ontloopt uitzetting

  Zweeds links-groene regime lanceert "cybersoldaten" - zal blogs en conservatieve media monitoren

De rechtbank vond dat het verhaal van de vrouw “aanzienlijke steun kreeg van het onderzoek” en veroordeelde de 24-jarige voor verkrachting. De straf bedroeg twee jaar gevangenisstraf, maar de straf had langer kunnen zijn.

Het feit dat de vrouw op haar werkplek aan het misdrijf was blootgesteld, kan als een verzwarende omstandigheid worden gezien, en de rechtbank was van oordeel dat een langere gevangenisstraf gerechtvaardigd was geweest. Twee rechters wilden ook dat de straf met zes maanden werd verlengd, maar aangezien de openbare aanklager geen langere straf eiste, werd de straf twee jaar, het minimum voor verkrachting.

De man moet ook een schadevergoeding van 11.000 euro aan de vrouw betalen.

Er is geen eis tot uitzetting ingediend, wat betekent dat de Afghaan na het uitzitten van zijn straf in Zweden mag blijven.

Het Hooggerechtshof bevestigd

Na het vonnis wilde de man zijn openbare verdediger vervangen door de linkse advocaat Viktor Banke. De rechtbank vond echter geen feitelijke grondslag voor dit verzoek, dat dus werd afgewezen.

De 24-jarige ging tegen het vonnis in beroep en vandaag maakte het Hooggerechtshof bekend dat het vonnis van de districtsrechtbank wordt bevestigd.

Alleenstaand vluchtelingenkind

De veroordeelde is een staatsburger van Afghanistan. Hij kwam als zogeheten “onbegeleid vluchtelingkind” naar Zweden en werd in 2011 in Timrå geregistreerd. Vandaag woont hij in Järfälla. Hij verklaart dat hij gehuwd is, maar bij het Zweedse bevolkingsregister staat hij geregistreerd als ongehuwd.

Immigrant verkrachtte 10-jarig Zweeds meisje honderden keren – wordt niet uitgewezen wegens een “sterke band met Zweden”

Vorig artikelGreen Reset: Bill Gates vergelijkt strijd tegen broeikasgassen met “wereldoorlog”
Volgend artikelNet als vorig jaar: Coronalockdowns eindigen op tijd voor de Ramadan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Dattie zulke idiote smoesjes verzint, die nog nooit door een blanke zijnverzonnen, geeft aan wat de gewoontes en zijn en de ontwikkeling is van het land van herkomst.

    Deze verrijkers die al in achtelijkheid en geweld leefden, brengen datnaar Europa, omdat de linksen dat zo graag willen.

    Open een soort van dierentuin, daar, achter tralies is de enige plek waar ze getolereerd kunnen worden in europa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in